Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46
31
Около 1 млн. лв. трябват за атакуване на промоция в А група по данни от минали години и отбори. 750 000 лв. стигат за промоция в Б група, за повече зависи от играчи, треньор и т.н. Разбира се, разчетен бюджет и изпълнен бюджет са много различни неща.

32
Колкото и резултатите тоя сезон да не са важни, е много ценна победа. Защото момчетата горят в играта, вижда се, че са много нахъсани и заслужават да правят такива мачове, въпреки че имат още много опит да трупат.
Но генерално, ако школата ни дава такава продукция като сегашното поколение, имаме много поводи за оптимизъм.

33
ЧИЧО МЪРИ, не става от веднъж. Нещо, което 30 години е рушено и унищожавано, е трудно да се възстанови за 2 месеца. Не са виновни хората, че не вярват на новите спасители. Нагледали сме се на какво ли не, и на Приста ойл, и на Стойнето със стоножките. Затова хората трудно се доверяват. Но усилията са именно в тази насока - да се събуди енергията у хората, като се спечели доверието им - че това е техният клуб и тяхното голямо семейство, а не проектът на ГЕРБ, Бобокови, Сорос или който и да е там. Аз лично съм обнадежден, че виждам да правим неща, за които си говорим от 2008 г. поне и тепърва се правят. И веднага има подобрение във всеки аспект за 2 месеца и без пари. Представи си, когато и русенският бизнес повярва, че ще дава пари за русенските деца и за клуба на Русе, а не за мераците на някой новоизлюпен партиен любимец.

34
Както се казва - няма пряк път до мястото, до което искаш да стигнеш. Ако искаме устойчивост, ако искаме стабилност, не може да пропускаме стъпки в развитието. А това изисква време. Видяхме какво става като пропускаме стъпки - 4 сезона. Етър, дето щяха да следват модела Дунав, май плътно го следват - тоя сезон им се очертава последен в А група. Просто не става така, на всеки 5-6 години да почваме отначало.

35
СЕЗОН 2020/2021 / Re: Купа на България - сезон 2020/21
« -: 26 Септември, 2020, 22:01 »
Всички мачове в Трета лига ще бъдат достъпни за зрителите в онлайн платформата MyCujoo
25 Септември 2020 11:25
 

Всички мачове в Трета лига ще бъдат достъпни за зрителите в онлайн платформата MyCujoo
От този уикенд българските футболни запалянковци ще имат възможността да подкрепят финансово футболните клубове от Трета лига. БФС и международната платформа за онлайн излъчване на футболни мачове MyCujoo взеха решение да преминат към платено предаване на двубоите от Трета лига, като зрителите могат да заплатят такса за конкретен мач или да закупят пълния пакет, включващ всички футболни срещи от Трета лига. Значителна част от генерираните приходи ще бъде разпределена между отборите, като целта на нововъведението е именно подпомагането на клубовете от аматьорския футбол в усложнената в следствие на пандемията от COVID-19 ситуация, а останалите средства са предназначени за покриването на разходите по излъчването и техническото обезпечаване.

Партньорството между БФС и MyCujoo датира от 2018 година, когато стартира оналйн излъчването в Югозападната Трета лига. От началото на настоящия сезон на сайта на платформата могат да бъдат гледани и двубоите от Югоизточна Tрета лига, а до месец се очаква Северозападна и Североизточна Трета лига също да бъдат включени. За осъществяването на проекта БФС предостави на клубовете безвъзмездно необходимата техника, а сега прави следващата стъпка за развитието на аматьорския футбол.

Това е малоумно. То половината отбори играят при вход свободен, тия ще искат по 5 лв. за мач. Второ - БФС като са толкова загрижени, да вземат да осигурят поне елементарно медийно покритие, не 30 мин. след края на мача ни една спортна медия да не знае колко е завършил. И то за Б група даже, да не говорим за В.
Иначе не е лошо да се организира нещо, но това пък автоматично спира достъпа на регионалните медии до В група, което е малко тъпо. Изобщо - за мен това е като на свинче звънче. В Нови пазар нямаше трева на стадиона, ама ше има платено онлайн излъчване? Сериозно?

36
Дано, въпреки стабилния съперник, тоя път да вземем това, което съдбата ни отне срещу Тервел.

37
Една школа да почне да дава продукт, трябват минимум 8-10 години. Вижте Лудогорец - наляха много пари и в школата им се работи на много високо ниво, и въпреки това едва последните 1-2 сезона почват да излизат момчета, които са на ниво А група, да не говорим за повече. В Дунав дълго време школата съществуваше проформа. Аз като страничен наблюдател започнах да забелязвам промяна горе-долу около влизането А група или малко преди това. С новите терени, формации в елитните дивизии, женско направление, започна един процес по работа с школата. Сегашният набор е резултат именно от тая школа. Може и да сме имали късмет с играчите, но определено имаме един силен състав, излязъл от нашата школа. Ако новото ръководство успее да съхрани това и дай Боже следващите набори да са подобни, и ако успее да осигури финансова стабилност, но и ръководна, с 1-2 сезона може да имаме приличен отбор, който наистина ще се нуждае от 3-5 по-опитни играчи, което ще е по-смислено, а и по-евтино.
Но всичко е процес, нищо не става от днес за утре. И затова трябва търпение. Те затова и бащиците дето искат да наливат повечко пари ходят по Разград, Ловеч, софийското околовръстно - там има кой да ги чака или в най-лошия случай - няма кой да им дава зор и акъли. Естествено е, че на никой не му се седи да играе с Нови пазар и Тервел, ама има и обективни фактори, непозволяващи друго развитие на тоя етап. И пак - сега най-малкото имаме надеждата, че сме на прага на нещо голямо, нещо, което ако се реализира, ще постави стабилни основи, а не да се чудим на всеки 3-4 сезона как да почваме отначало. А да си спомним, че сме играли във В група и без такава перспектива.
И последно. Т.нар. "модел Дунав", който Етър казаха, че ще следват като бяха в Б група. Еми следват го плътно. 1-2 сезона прилични, миналия почна с всякакви разправии, сега са на отпадане, ако оцелеят финансово. Точно колкото и при нас. Няма как по тоя начин да имаме устойчивост. А за мен лично това е най-важното. Аз за Дунав не съм почнал да викам, щото играят Меси и Роналдо или щото има 30 титли. И нямам проблем да търпя и някоя друга година по В група. Но ми писна на всеки 2-3 сезона да се чудя пак ли ще почваме отначало, да има разправии, да има недоволни и за Дунав да се говорят само лоши неща, защото поредният бащица е решил, че вече не му се занимава.

38
За мача бяха продадени онлайн общо 53 билети.

За сравнение, срещу Спортист ГТ - 123 билети, срещу Спартак Варна - 149 билети.За този мач нещо се беше объркало и системата не работеше известно време - показваше, че всички билети са продадени. Може и това да е причината. И другото - с паузите за националите като че ли се поизгуби инерцията. Ще наваксаме през сезона  :)

39
Прекрасно разяснение на ситуацията, за което благодаря.
Преди мачовете ни нали ги даваха ТВН, а май и КИС13, те дали не биха проявили интерес отново, или се мисли по-скоро в насока излъчване само в интернет?

40
Винаги щеше да има недоволни по отношение на дузпата, щом не е влязла. Иначе ми харесва как играят нашите - със самочувствие, комбинации, надиграват се, дълги точни пасове, има разнообразие. Това е най-важното на тоя етап.

41
С тези ще е по-трудно, врели и кипели са по терените на В група, но с по-добрата ни физическа подготовка, може да ги ударим в края, ми се струва.

42
Важното е, че бием. Най-вече за самочувствието на момчетата. И след злополучния мач в Нови пазар. На тия терени явно ще е голяма битка, но с хъс и добра физическа подготовка, мисля, че може да се противопоставим качествено, въпреки по-младия ни състав.

43
И мойте 2 стотинки по темата:

Първо, дори в Русе сме виждали, че като оставиш един отбор от дечурлига образно казано да играе с мъжете няколко сезона и нещата се нареждат - волейболният Дунав преди години даде едно доста добро поколение, от което и сега има местни момчета в отбора.
Второ - трябва да се обиграва отборът около едно ядро. Селекцията е отворен процес е философия, която затри родния спорт, най-вече футбола. Видяхме, че с един треньор и с играчи които се познават добре, може да стигнем много далеч. Това се вижда и по по-скромните отбори в чужбина, но дори и от Барса- един от най-великите състави, като окомплектоване и игра, е изграден около школата. Това е правилен модел, просто няма търпение у нас, а има и доста скрити интереси.
Трето - хората не са толкова прости. Виждат кога се работи и кога се отбива номер. Недоволни при загуби и неуспехи ще има винаги. Но това не трябва да спира работата. Вижда се, усеща се във въздуха дори, когато нещата се правят добре. А от там идват и резултатите. Идва и емоцията, която да ни крепи при неуспехите. Спомнете си женския баскетбол и какво беше няколко години, и как хората почнаха да се отдръпват когато не направихме крачката напред. Така че - да не се подценяват хората и да се прави разлика между тяхното поведение и викането на някакви фигури, имащи претенции за представителност.
Четвърто - не е нужно да се прави нещо самоцелно, само и само да го има. И утре да почваме отначало. Трябват здрави основи. А това става с контрол, отчетност, здрава нормативна база. Да се знае кой какво прави и кой за какво отговаря. Като добавим отчетност от обществото, търсене на диалог с хората - разбирайте не да мрънкаме колко са пропаднали феновете, а да търсим тяхната подкрепа, нещата ще се наредят.

44
Пенчо е виновен. Ако бяха дали останалите 180 000 лв., сегя щяхме да преговаряме с Левандовски да попълни липсата на Ахмедов и да атакуваме евротурнирите през новия сезон...
Честно казано, по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Сега и всички, дето след всяка загуба в А група искаха да се закрива отборът и да се почва наново, ще са доволни. Изобщо - идилия, разбираш ли. Доки няма да е шеф, ГЕРБ са доволни, че по времето на БСП няма клуб, мрънкачите няма да си трошат нервите да гледат някакъв жалък Дунав (щото ние нали имаме история като на Реал Мадрид), всичко е точно.

Аз бих се включил финансово скромно, но редовно в нов сдружение на феновете, което да издържа клуба, поне до В група. После вече ще трябват по-сериозни пари. Ако нещата са прозрачни и няма футболни деятели от класата на Доки, местните компании ще се включат, поне до Б група. 

45
Общо взето ситуацията е такава - отбор няма. Има едно ЕАД с лиценз за Б група. Което 3 седмици преди началото на сезона няма играчи. Имаше обявено представяне на новите собственици, но такива не се явиха. Имаме едно друго дружество, взело на концесия базата и един доктор, регистрирал на свое име емблемата на клуба като търговска марка до 2027 г., ако не ме лъже паметта.
Има възможност новото ръководство да се прояви като такова и да вземе набързо няколко играчи, които заедно с юношите могат да докарат клуба до средата на Б група. Може да вземем и Енгибаров за треньор, което няма да е добре - досега не е показал качества никакви, нито в А, нито в Б група.
Може да станем боксовата круша на Б група, като новото ръководство управлява клуба като другите си бизнеси - никой не знае има ли ги, няма ли ги, нарушения на елементарни административни правила.
А може и да не почнем Б група. Тогава ще е тежко. Ако някой се появи като спонсор или на фенска основа, може да вземем нечий лиценз за В група - ситуацията е толкова трагична в СИ В, че ще ни приемат всякак. Остава темата кой, как и защо, с какви средства,за чия сметка. Тогава очаквам да се появи Доки и да си иска парите за емблемата. Няма да може да се ползва и базата.
Това са вариантите. Малко или повече зависи и от нас, поне да има клуб с името Дунав в града, който реално да играе, а не да съществува, за да може някакви герберски тъпаци от Бяла, маскирани зад някакви анонимници от Шумен да се ежат. Перспективите са трагични. Ръководството с партийната подкрепа така подложи, че да е сигурно, че в мандата на Пенчо, Русе няма да има клуб в А група, а може и въобще да няма. Което е жалко.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46