Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - drak2000

Страници: [1] 2 3 ... 53
1
Аз обаче съм обезкуражен предвид убедеността ми, че сериозни спонсори няма да се намерят скоро. Пък и въобще... :-\
Ако това предположение е реалистично, може би ще трябва да се абстрахираме от типичния русенски егоцентризъм и да опитаме да си зададем въпроса, защо нещата стоят така. Сериозните спонсори по принцип се управляват от сериозни хора, а характерно за тях е, че знаят да смятат, държат да са добре информирани, не работят с хора на които не може да се има доверие  и не са склонни да хвърлят пари на вятъра, т.е. ако няма изгледи за реализиране на печалба, под някаква форма.
Ако  действително нещата стоят по начина, казан от Ковачев, смятам че основанията за песимизъм са по-скоро сериозни, тъй като изграждане на доверие би било трудно. Така че, дано да не е така.

2
Добре, ама какво да правим с усещането, че през 10 години се въртим в кръг и си гоним опашката? Не случайно напомних няколко пъти за СНЦ ФК Дунав 2010, според мен сега се върти същата /или много подобна/ плоча, като тогава.

3
А "бушони" на доктора може да са мошениците от Шумен и Търговище , но не и Деян Йорданов, Лебеда и Цирков!
Сигурно, или поне и аз се надявам да е така. Обаче... всяко ново нещо е добре забравено старо нещо. Аз напоследък непрекъснато имам усещане за Deja vu, а както знаем от незабравимия филм "Матрицата", това не е на добре. Ама хич.  Ето например това от 29 Август, 2010:

ПРОЕКТ ЗА СТРУКТУРА НА НОВ ФУТБОЛЕН КЛУБ ДУНАВ (НОВА СТРУКТУРА НА СЪЩЕСТВУВАЩИЯ КЛУБ)

СВАЛИ В .doc ФОРМАТ ТУК


Пояснения:

1. Проектът е правен в много кратки срокове и е възможно да е изпуснато нещо важно. Възможно е някои идеи да не се харесат и т.н. Затова е и тази тема да се дискутират тези въпроси. Възможно е да има неточности и друг вид грешки.

2. Тъй като е започнат във времето, когато надежда за оцеляване на сегашния клуб практически нямаше, то това е проект, в който се говори за нов клуб. Схемата, принципите и всичко останало при определени условия могат да се реализират и в сегашното сдружение.

3. Проектът носи името "ФК ДУНАВ 1949", но това име е по-скоро условно, за да се прави ясна разлика от сегашната структура на ФК Дунав.

4. Проектът се състои от отделни части, които могат да бъдат допълвани, разширявани и подобрявани:

- Уводът е предназначен за въведение на евентуални бизнес партньори, от които ще се търси съдействие. В него накратко се описва футболът като игра, историческите особености на играта в Русе и в частност Дунав. Сегашното положение на клуба и целта на проекта.

- Основните принципи са нормите, върху които е базирано сдружението. Те са законови и етични, но са общовалидни и стоят в основата на проекта. Без тях начинанието е безсмислено.

- Особеностите по структурата, финансирането, членовете, различните категории членове (или членски квоти) са третата основна част от проекта. В тази част са дадени ПРИМЕРНИ решения за структурно обособяване на отделните единици в сдружението. Те подналежат на дискусия и промяна и по-добро формулиране.

5. Преди да бъде представен официално, този проект има нужда от дискусия и редактиране. Затова ви призовавам да бъдете активни. Трябва първо феновете да достигнем до консенсус, преди да искаме подкрепа от останалите за това начинание.

6. Всеки може да направи редакция и допълнение на този проект или да представи свое кардинално различно виждане. Този проект е release candidate 1, което означава, че може да има безброй много версии, докато се стигне до оптималното решение.

7. Това не е вариант за устав и няма юридическа стойност.

8. Посочените суми в проекта са примерни (ориентировъчни), за да покажат нагледно колко тежест биха понесли отделните звена при диверсификация на финансовите потоци.

Съжалявам за дългия цитат, който се получи. Цитираният пост е от темата Ръководство и организационни въпроси и всеки може да го види, както и да се запознае с контекста. За съжаление документът от връзката вече не може да бъде свален. Щеше да ми е интересно да го сравня с актуалното предложение от 2020г.

4
Доста откровени думи от Марто Ковачев:
https://utroruse.com/article/775639/

5
Още нещо от Жоро Христов в Утро
https://utroruse.com/article/775361/

Добре, че е поне  той да пише за тези неща. Интересно, дали от клуба ще има коментар.

7
Ако ще разчитаме на възможно най-много наши футболисти в мъжкия отбор, ще трябва време да натрупат опит и евентуално да се зададе подкрепление от следващия набор, докато сме в Б група.
Да де,  ама докато батковците ядяха бой тук от Попово, в Пловдив U-15 и U-17 паднаха с общ резултат 10-0 от Локомотив.  Не, че е някаква трагедия, но е доста показателно за това, което идва от долу.
Изглежда и в школата има сериозни проблеми, има нужда от сериозни корекции - материални, методологични, персонални... всякакви. Изоставаме тактически, а също и като физика, отстъпваме в единоборствата. Нужни са условия за фитнес подготовка и за възстановяване, трябват добри специалисти, грамотни методолози и психолози, които да работят с децата, спортни медици също.  И щом ще се залага основно на школата и ще трябва от там да излизат подготвени футболисти, промените са неизбежни, инвестициите също . 
Интересно, от организационна гледна точка, когато се налагат персонални промени в треньорския състав, как ще се случват те, при условие, че някои от треньорите от школата са включени в управата на клуба? Как ще могат да  вземат такива сериозни решения по адрес на колеги си? Ще има ли ръководството достатъчен авторитет за да наложи непопулярни промени?

8
Еднакво вредно е както да се тръшкаме и да ругаем, при първите неуспехи, така и да бием бодряшки барабана, създавайки нереалистични очаквания. Често обаче, едното е следствие на другото. От самото начало беше ясно, че след като ще излезем с юноши старша в трета лига, развитието ще е горе-долу такова. До края на сезона смятам, ще е все така, на приливи и отливи. Не споделям оптимизма, че влизнето в първата шестица ни е в кърпа вързано. По-скоро не е. Смятам, че на Дидо в момента нещо му тежи. Може би се чувства не  съвсем на място сред хлапетиите, може и отговорността да му идва в повече. Споделям, мнението, че са нужни още един-двама човека с повече опит, по един във всяка линия. Така и Дидо ще се чувства повече в свои води, и младоците ще има на кого да се опрат, като стане трудно.  Вече беше коментирано от съфорумци, в Локо Русе играеха някои не лоши момчета, русенци които биха свършили работа и трябва да се помисли сериозно по този въпрос. За съжаление няма как да върнем в Русе таланти като Борис Бонев, Никола Илиев, Георги Минчев и други кадърни момчета - аристонци и дунавци, които решиха търсят късмета си далеч от родния град. В края на краищата обаче, кадровите  въпроси трябва да са решение на спортно-техническото ръководство. Не е редно
  никой да им се бърка в тези решения, иначе  лесно ще възпроизведем ситуацията с Орачев - "това са ти футболистите, тренирай ги, както намериш за добре".

9
Повечето участници във форума нямат възможност да гледат мачовете и затова няма и какво толкова да коментират. Василий излъчва мачовете във Фейсбук, но е добре да се даде някакъв линк и във форума. А дали всичко "върви добре" ще разберем след
събранието.

Точно така. Аз купувам билети, но не съм гледал един мач. Дори физиономиите на момчетата не познавам, но Фейсбук със сигурност няма да използвам. Дано се намери дгуга алтернатива. Ако не, като се прибирам тази година, ще ги гледам на живо и така.

Някои неща, наистина нямат смислено обяснение. Например, Дунав си има канал в Youtube, където години наред се излъчваха контролните мачове, това е адресът: https://www.youtube.com/channel/UCcFJ2VGIB__WmEEE9RKh1og
Доколкото ми е известно, Андрей Кючуков се занимаваше с това. Сега той пак си е в клуба, каналът си съществува, снимачната техника - сигурно също си е там.  Защо не я ползват обаче, само те си знаят. Нали искат русенци, където и да се намират, да помагат с онлайн билети, дарения и т.н.. Ами като ще правите нещо като света, направете го докрай.  Същата работа е със сайта. Клубът си има сайт, ама  сега щели да правят нов, че и с друг адрес. Защо е нужно? Хубаво, сменете сайта, но оставете някаква приемственост. И със сигурност, няма смислена причина да сменяте домейна.
После - новото сдружение СНЦ "Футболен клуб Дунав от Русе". Ами Дунав си има сдружение и то се казва СНЦ "Дунав-2010 - Русе" .  Докторът го подмени през 2019г. с ЕАД-то си, но то вече е под контрола на новите собственици, така че пречка и от там няма. СНЦ "Дунав-2010 - Русе"  беше сдружението, с което дейността на клуба беше възстановена след предишния фалит. И под името на този клуб беше походът с Веско Великов от В група, до Лига Европа. Да, за историята, отборът участвал в Лига Европа през 2017г. е Дунав-2010 - Русе. И сега ще се отказваме и от него. Ами Андрей Кючуков е все общо в ръководството на това сдружение, защо ви е тогава ново. Свикайте общо събрание, сменете устава, махнете доктора, сменете ръководството и така. Другото е като на ония с тиретата и числата.
И накрая за мача с Тервел. Лош късмет, наистина. Онова вратарче, цял живот ще помни, че е хванал дузпа на Димов. Но Памуков тепърва има много работа, момчетата трябва да израстват, така че, трябва да свикнем с идеята, че тази година не се борим за нищо. Предстоят два тежки мача - гостуване в Балчик и домакинство на Светкавица, няма да е лесно.


10
Сезон 2020/2021 / Re: Купа на АФЛ - сезон 2020/21
« -: 15 Септември, 2020, 23:25 »
Май малко кофти се получава, защото в Неделя приемаме Септември, един от по-сериозните отбори в групата. После пък, май пак така се получава, с мача за националната купа и домакинството на Светкавица. Дано тези юноши да се справят физически, а и психологически с натоварената програма.
От друга страна, щом утре мачът ще е на лампи, значи има пари за ток. Не, че не е интригуващо, КОЙ поема този масраф, но  тогава, кому беше нужно мачът със Спартак да се играе в жегата, при над 30 градуса?!

11
Веселин Великов: "Дунав се върна в изходна позиция, там, откъдето ги поех аз -Трета лига. Пожелавам им по най-бързия начин да се върнат във Втора лига, макар че с тези юноши ще им е трудно."
https://www.sportal.bg/news.php?news=860993

12
В рамките на един месец, от 5 Септември до 4 Октомври имаме гостувания в Нови Пазар, Кубрат и Балчик и приемаме  два от лидерите в таблицата - Септември 98  и Светкавица - традиционно регионално дерби с отбор, който всяка година се представя много стабилно в групата. Едва след тези мачове, ще е по-ясно какво е нивото на настоящия ни отбор и съответно, ще могат да се правят някакви прогнози.

13
В недалечното ни минало имаше един ФЕН - Президент, който умело изгони всички "чичковци".
Той май въобще не си е тръгвал. Иначе ще е доста трудно да обясним това от днешното "Утро". То и не, че някой си дава зор да обяснява, де.


14
Ако футболистът е между 16 и 18 години, се иска съгласието на футболистите и инспекцията по труда, иначе няма пречки.
Предполагам, това важи само, ако родителите на непълнолетния футболист, също са футболисти  ;D
Що се касае, до професионални договори в трета лига - няма начин, за съжаление. А и какви професионално договори, без заплати?! Ако клубът можеше да си позволи да плаща заплати, нямаше да се откаже от професионалния лиценз. Всеки трансферен прозорец, момчетата са свободни да си търсят ново място под слънцето. Но тези, които ще останат, ще е заради доброто, което са видели тук, не заради ограничения и забрани. Така, че - не с лошо.

15
Колеги,


Ако мога да Ви попитам, някой правил ли е проектно проучване колко би струвало да се сложат седалки на ст. "Дунав" и колко би струвало. Както и трябва ли да се мине през "РД Инвест" ака "Доктор Инвест", за да се случи?
Опасявам се, че не е добра идея теренът на градския да остане дълго време неизползван. Случи ли се така, един ден, когато потрябва, просто няма да го има. Два метра тръни и бодили ще е. Такъв е за съжаление манталитетът по тези земи, не разчитайте на съвестни стопани.

Страници: [1] 2 3 ... 53