Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: [1] 2 3 ... 46
1
В събота, 21.08.2021 г., от 18:00 ч. на култовия стадион в с. Дончево, любимият Дунав гостува с мисъл за разгром.
Миналата година имахме добри резултати срещу тях, макар и да спечелихме гостуването с минималното  0:1. За тази среща мисля, че може да очакваме победа с разлика. Дончево загубиха миналия кръг с 6:0 като гост на Черноломец. Личните ми очаквания са за поне 5:0.

2
Да си пожелаем едно ударно начало и целият сезон да ни върви така. Време е за доказване. НАПРЕД, ДРАКОНИ!

3
Левски Крумоград(новак в Югоизточната Трета лига) ще атакува Втора лига с бюджет от 500 000 лева, като начало са привлекли за треньор СТЕФАН ГЕНОВ. Честно да ви кажа, трябваше ми да се огледам на картата за да добия представа къде е Крумовград. Като го гледам е град като Кубрат, откъде и кой осигурява такъв бюджет на новак в Трета лига. Та мисълта ми е, че вижте какво село и намират 500 000 лева. Дунав към момента не знам дали има повече от 350 000 лева осигурени.

Най-вероятно идват от Дънди Прешъс Металс - канадската компания, която в края на 2019 г. отвори чисто нова златна мина до градчето. Явно идеята е все пак да има какво да се прави, защото за разлика от Челопеч, който е близко и до София, и до Пловдив, Крумовград е бая далече от всякакви по-нормални забавления. Така се купува и индулгенция от местните, за да не викат за заустването на отходните води, което е меко казано компромисно... Тей че халал да са им на Крумовград, ние имаме по-различна цел.

4
Ами не, трябва да има правила, а не да си правим политически пи ар или да развиваме проекти. За волейбола още в началото Линамар казаха, че е проект за 5 години. В български условия това обикновено значи, че на четвъртата парите свършват, почват взаимни обвинения, накрая обикновено се оказва, че висим на едни пари, които лошата община не дава точно в тоя сезон и така. Така беше и с футбола вече 2 пъти поне. Тей че докато имаме "проекти", ще имаме и тъжен край. Волейболът преди го имаше без общината, ще го има пак надявам се. Но е въпрос и на желание. Не само да чакаме общината да даде. А че тя не дава достатъчно, е отделна тема.

5
Някак си странно форумът пропусна едно от ключовите събития в историята на любимия Дунаав, а именно общото събрание на клуба.
За първи път един клуб изкарва цял сезон с подобна фенкса организация, с членове и т.н., а не като ОФК или собственост на един "бащица".
Аз лично не помня в историята ни след комунизма, в клуба да е имало общо събрание, откритост, възможност за задаване на въпроси на ръководството и дори - предложения кои да влизат в това ръководство.
За самото събитие - перфектна организация, много добра презентация, всичко беше наредено както трябва. Прави впечатление, че като че ли хората не се бяха запознали напълно с всичко в детайли, но това според мен е въпрос на култура, която тепърва ще създаваме.
Добре беше, че имаше и дискусия по някои от темите, задаваха се въпроси и въобще - имаше живот.
Да пожелаем много успехи на новия състав на ръководството и нека да успеят да реализират концепцията си за клуба.

6
То в Марек е такъв батак, че въобще не е ясно с колко точно са влезли и в тая сума колко неплатени заплати, бонуси и т.н. има. Тей че това не е чак толкова меродавно. Може да се изчака отчетът и да се провери горе-долу за какво иде реч. Това важи и за голямата част от останалите клубове у нас де.

7
На полувремето добре като резултат и възможности. Контролираме играта, греда. Обаче много брак в действията на момчетата, много тъпи грешки, някои трудно си поемат топката близко до наказателното поле.

8
При все че съм напълно съгласен, че ни трябва търпение и стабилни основи, ако още един сезон не играем за нищо, много хора ще се отдръпнат от клуба. А това ще е много лошо за концепцията, която се разсвива сега - да станем общност.
Все пак през този сезон сме изплатили всички дългове, които можеше да ни съборят или да ни докарат дела. Разплатили сме се с централната администрация мисля, като остават разходите за Градския, които пък са разсрочени така, че да не ни тежат дори и да бяхме в областната.
Намериха се и спонсори - парите от Ефбетт и Уинбет мисля са подсигурени. Не знам дали общината ще се включи с едни 80-100 000 лв. но това за нашите претенции би било колосално. Дори и да са 50 000 лв. Мапей не знам колко дават, но при представянето им, стана ясно, че ще е достатъчно, за да нямаме финансови проблеми. Като за отбор, който се стреми да събере 350-400 000 лв. бюджет, мисля сме близко до целта. Ще е интересно да видим и с членовете какво става, както и с билетите.
В организационен план е извървян огромен път, купени са системи, изчистени са процесите, въобще - Дунав  сега прави това, което трябваше да направи през 2016 г., преди да влеззем в А група, и което борещите се за оцеляване в А група, че и влизащите отдолу, едва ли имат. Остава чисто спортно да намерим правилните играчи, в което не се съмнявам особено.

9
Хубаво ще е да почнем да ги взимаме тия мачове за израстване. В Попово, ако е приличен теренът, май имаме шансове все пак.

10
Да проследим къде са миналогодишните футболисти и треньори на Дунав:

Благой Макенджиев - Монтана /Ефбет лига/
Уго Гумиеро - ФК Банско / Трета лига/
Росен Колев - без отбор
Любен Николов - без отбор
Мартин Ковачев - КФ Лирия Призрен /Втора лига Косово/
Михаил Милчев - Първа атомна Козлодуй /Трета лига/
Алекс Исаевки - Влазния /Албания/
Петко Цанков - Локомотив ГО / Втора лига/
Фернандо Кавалканте - без отбор
Ивайло Лазаров - Хебър Пазарджик /Втора лига/
Дуде Ндонгала - без отбор
Свилен Щерев - Силекс Кратово /Албания/
Юлиян Ненов - Ботев Враца /Ефбет лига/
Григор Долапчиев - Локомотив София /Втора лига/
Стефан Христов - Царско село/Ефбет лига/

Треньор: Людмил Киров - Нефтохимик Бургас
               Пламен Донев - пом. треньор - без работа
               Любомир Петков - треньор на вратарите - без работа
               Цветомир Младенов - пом. треньор - нямам информация
               Емил Иванов - конд. треньор - Лудогорец 3
             

От така дадената оценка на бившите ни играчи от един от най-точните измерители, а именно - пазарът, излиза, че е цяло чудо, че имаше шанс да не отпаднем.

11
Тежка контузия на толкова ранна възраст. Дано все пак се възстанови качествено и да може да играе пак.

12
Този мач трябва да го вземем, задължително е. Не за класиране, а за самочувствие. И да не изпадаме в лоши серии.

13
Аз моето мнение пък си го казах още в началото на сезона и то беше, че с този отбор ще завършим под десето място в крайното класиране. Имаше хора, които ми скочиха и вече не пижша. Затова пък имам мнение, не желая повече да го споделям и не плащам месечен членски внос. Т.е. нямам очаквания и не плащам...Когато видя, че нещо ще се променя в положителна посока (разбирай борба за горни дивизии), както и някакви наченки на боеспособен тим, то със сигурност може да преосмисля евентуално членсто. Дотогава,  обаче ще съм си прост кибик и ще съм пас...

Само да напомня, че област Русе е около 218 000 души, а баските са 2 410 000. Няма как с местни да сме като Атлетик Билбао. Но е едно добро начало и едно освежаване, след като се бяхме превърнали в пристан за прищевките на разни агенти и реанимация за закъсали застааряващи бивши млади надежи.
И за членския внос - за да получиш, трябва да дадеш. Така е в бизнеса и генерално във всичко. Не може да чакаш отборът да стане голям и силен, ако много хора разсъждават като теб. То през годините нали именно това винаги е бил един от проблемите - никой не иска да дава пари за билети за Б и В група, ама чака някой да дойде и вкара отбора в А. И бая си почакахме. Така че силно те съветвам да си преосмислиш позицията за членския внос.

Аз няма какво да преосмислям!
Има си ръковдство - то да преосмисля!
В началото на сезона купувах виртуални билети за по 50 лв, за по 20 лв.
Дал съм достатъчно за тази година. Мога да давам и още, но трябва да видя нещо, което да ме грабне и накара да го правя! За жалост моята гледна точка явно е различна и стоя зад мнението си до момента, в който не усетя това, което искам от Дунав. Може и да греша, но може и накрая да се окажа прав (за жалост).
Всеки има право на мнение и личен избор!

Разбира се, че всичко е доброволно. Затова приеми горния ми пост като съвет, а не като заяждане или нещо подобно. В крайна сметка искаме едно и също нещо - Дунав да е силен, стабилен и да играе хубав футбол на високо ниво.
Мисълта ми е, че ако очакваме един клуб да ни радва, трябва и ние да даваме нещо от себе си - къде доброволен труд, къде пари като член на сдружението, къде пари за билети - каквото и да е. Няма как да стане иначе.
Без да съм част от сегашното ръководство, мисля че на тях никак не им е лесно и имат нужда от подкрепа. Защото имаха смелостта да се заемат с нещо, с което повечето нямаше да се нагърбим. И да правят нещата по начин, различен от досегашните опити. Силно се надявам да не си прав в съмненията си в крайна сметка и резултатите да почнат да идват по-скоро, отколкото всички си мислим.

14
Аз моето мнение пък си го казах още в началото на сезона и то беше, че с този отбор ще завършим под десето място в крайното класиране. Имаше хора, които ми скочиха и вече не пижша. Затова пък имам мнение, не желая повече да го споделям и не плащам месечен членски внос. Т.е. нямам очаквания и не плащам...Когато видя, че нещо ще се променя в положителна посока (разбирай борба за горни дивизии), както и някакви наченки на боеспособен тим, то със сигурност може да преосмисля евентуално членсто. Дотогава,  обаче ще съм си прост кибик и ще съм пас...

Само да напомня, че област Русе е около 218 000 души, а баските са 2 410 000. Няма как с местни да сме като Атлетик Билбао. Но е едно добро начало и едно освежаване, след като се бяхме превърнали в пристан за прищевките на разни агенти и реанимация за закъсали застааряващи бивши млади надежи.
И за членския внос - за да получиш, трябва да дадеш. Така е в бизнеса и генерално във всичко. Не може да чакаш отборът да стане голям и силен, ако много хора разсъждават като теб. То през годините нали именно това винаги е бил един от проблемите - никой не иска да дава пари за билети за Б и В група, ама чака някой да дойде и вкара отбора в А. И бая си почакахме. Така че силно те съветвам да си преосмислиш позицията за членския внос.

15
То като цяло нямаме много шансове за класиране напред, тей че за нас напрежение няма. Спартак уж водят, но за тях е по-важно да спечелят, че ще е излагация да влизат от второ място примерно. Те имат да се доказват, за нас никой не очаква кой знае какво срещу състав, който претендира да спечели лигата. Тей че нашите имат всички шансове за изненада и победа, въпреки че влизаме малко като аутсайдер в мача. А и определено сме по-силни спрямо есента. Така че аз лично очаквам добро представяне от нашите и да се върнат с точки от Варна.

Страници: [1] 2 3 ... 46