Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vassiliy

Страници: 1 [2] 3 4 ... 8
16
ФЕНОВЕ / Фенклуб "Дунав завинаги"
« -: 03 Юли, 2016, 15:06 »
Предстои избор на нов председател на фенклуба.
Вие знаете ли кой е актуалният такъв?

17
Дали е помислено за факлите и бомбите,които биха падали на пистата?

Общината може да постави огнеупорна мрежа  ;D

18


Като СЛАБО утешение, ако не друго, то поне секторът ни за гости е широк, висок и може да гледаш отгоре, без оградата да ти пречи. Това не променя факта, че се поизхвърляме с тия железа.

Общинска работа.

Ама пък на тях им е казано как.

19Близко до сектора за гости. 28.06, 18:30 ч. Ремонтът тече може би с пълна пара.

20
Не, естествено, знаейки, че друг просто няма. И все пак малко ирония, че не ни изненадаха. Че предвидихме какво ще се случи.

21
Вчерашното общо събрание на "Дунав" в Пленарна зала мина в духа на дългогодишните соцпорядки:


"ЦК на БКП (ОС на ФК) преизбра с пълно единодушие за председател най-дейния и най-верния свой труженик - другаря, доктора на медицинските науки Симеон Симеонов".

23
Хубаво, че БФС съобщава за среща межу професионалните клубове за формата на провеждане на шампионата, но не трябваше ли първо да съобщи кои въобще ще са тези професионални клубове? 10 ли сме, 12 ли, кой знае?

Вен, професионални са и Б-група на книга.

Иначе най-много се притеснявам не от липсата на пари, а от липсата на обществен ФЕНСКИ натиск за промени, за наложителни действия, когато ги няма - колко биха отишли на протест, без да ги е срам, че ще ги видят, при положение, че срещу Верея едва-едва докарваме 1500. Идните месеци ще са тест за гражданското общество спрямо футбола в Русе.

24
Др Симеон Сименов празнува рожден ден днес. Посрещнал го е в Шоурум, поздравили са го по уредбата.
И в това има знак на съдбата може би...

26
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Fa0piD5SDEQ[/youtube]

"Жълто-зелените" играха достойно в Русе, взеха точка, радваха се, викаха ни ДУНАВ - АБОНАТИ, но уви - изпадат на 99%.

27
За мен не е като джакпот, защото преди да уцелиш точните числа, математическа вероятност за това е малка, но пак не пречи да вярваш. А в нашия случай оставаше много малко, за да станем недостижими. Ние трябва да се радваме, защото:
- футболистите и колективът се справиха със задачата реално, не само на думи, въпреки 2-те точки от последните 3 мача;
- не загубихме сблъсък с отбор от подножието на върха. Онова 0:2 в Горна бе твърде рано и се поразми;
- доказахме на скептиците, че искаме в А и няма да влизаме във "филми".

28
3 дни след безсънната шампионска нощ четете разказа ми за похода, шествието, разходката до "табелата" на Русе за посрещането на отбора. Аз участвах в това лудо начинание, стартирало идейно още в полунощ на петък срещу събота с едно обещание на Паметника на свободата след петъчната сбирка: "Ако влезем в А-група утре, всички тук!"

Оставаше да се надяваме. Дойде часът за мача - слава Богу имахме човек там и кореспондент тук - Окан, за да игнорираме пренебрежителното /на всички медии/ и непрофесионалното /на "Футбол24"/ отразяване на двубоя в Разлог. Сякаш началото бе някакво кошмарно продължение на последните ни мачове, първо 1:0, после и 2:0 - "сухата" в началото на полусезона мрежа на "Дунав" бе поразена за 8-и път в 5-и пореден мач. Някъде наблизо "Септември" (Симитли) и "Поморие" направиха 1:1 до почивката. Дарик радио достави точната информация.

Цял половин час от второто полувреме - никакви данни за развоя на срещите. В същото време Дарик следеше протоколния мач "Черно море"-"Ботев". И когато надеждите за обрат в Разлог и вярата в силите за чудо от "Септември" клоняха към 0, се появи проблясък - 2:1, Раденцов /после разбрах, че голът е негово марково изпълнение/, не след дълго - 2:2, Ковачев - гол с глава. Взех душ, за да успокоя нервите си за 10 минути. Даже изравняването го видях след банята. Точката щеше да е слаба утеха при знак "2" на другия мач. След като се наслушах на решения мач на "Черно море", затаих дъх в очакване на включването за "Септември"-"Поморие".

Беше като шок, като чух че домакините бият с 2-1, но никой не каза в прав текст, че "Дунав" става недостижим на върха. В следващите 20-30 минути в скайп и фейсбук настана пълна суматоха. Неяснотата бе породена именно от непрофесионалната работа на "Футбол24", които писаха победа за "Поморие" с 2:1. Още с включването по радиото за техния мач бе ясно кой влиза в А-група. Но никой не можеше да повярва, че промоцията се подпечатва с такава драма. "Дунав" губеше с 2-0 до 78-ата минута!!! Постепенно получихме потвърждение от различни източници за верния изход на другия мач - gong.bg, sportal.bg, sms-и и прочее.

Между 20.30 и 21.30 във фейсбук започнаха уговорките за поливането на успеха на Паметника. След 22 имаше над 20 ентусиазирани фенове и се започна - песни, бири, скандирания, снимки, клипове, случайни минувачи също снимаха... Дойде екип кореспонденти на БТВ (и Ринг) да ни снима, ТВН също бе там. Черна точка бе нечие обаждане до полицията от близко място, че песните ни не дават някому да спи, не че пред х-л "Дунав" нямаше дежурна патрулка и всичко се чуваше... Все пак опазихме обществения ред. Вече търсихме и връзка с клубния рейс и Веско, за да ги посрещнем. По груби сметки пристигането се очертаваше за 3-4 след полунощ. Рейсът бе потеглил около 20.30, на първото ни обаждане бяха покрай София, после имах съобщение от Димов че са на магистралата, а Люси Киров ми писа смс с текст: "Правец". В този дух - бири, песни изкарахме до към 1 след полунощ.

Рожденият ден на бившия ни наставник Диян Божилов започваше. В 1 решихме, че тръгваме пеш към табелата на Русе откъм Бяла! Важно бе да се движа, за да не заспя и за да е по-интересно! Първо триумфално вдигнахме знамето ДУНАВ ЗАВИНАГИ пред Общината и поехме към ул. "Борисова". Сигурно до средата и вървяхме по пътното платно, а другите участници в движението ни заобикаляха, докато патрулката от центъра не ни накара да се преместим на тротоара. Тук някъде се появи момче, рокер, който пожела да почерпи цялата агитка с бира! На магазин пред гарата ВСЕКИ имаше по кен почерпка. Рейсът на "Дунав" бе преди Плевен около 02:00, потвърди го със смс Веско Великов, а вече имаше и уговорка той да се обади, наближавайки Русе. Изневиделица, скрит зад павилион може би, маскиран с тениска на лицето, като нинджа, изскочи пробуденият от възгласите ни, живеещ недалеч, фен Павел Шарков-Пейката. Още една атракция към похода!

Тук е мястото да кажа, че имаше завидно единомислие да се тръгне пеш, през града, да го събудим едва ли не, за да осъзнае, че му предстои да гледа елитен футбол. Никой нямаше намерение да се връща или отказва от посрещането на играчите. Времето бе топло за сезона, не валеше, само лек ветрец одухваше шаловете и знамето ни. Поехме към Охлюва, малко преди Брани за последно имахме среща с патрулката и стъпахме на Международното около 2:30. Рокерчето се върна назад, тъй като не бе в състояние да продължи разходката.

Предстоеше ни внимателно да вървим срещу движението в посока Русе, тъй като въпреки късния час, не липсваше поне минимален трафик от тирове, автобуси и коли. С неравномерна скорост групата стигна и прекоси Гредовия мост след 3 през нощта. Малко ни трябваше да решим, че силите ни стигат до "Лукойл"-а преди "МЕТРО". Разумно бе да чакаме там, вляво от движението, на безопасно разстояние. Така престояхме около 40 минути, но рейсът все още бе на път, решихме да се преместим 50 м. по-напред, за да отбием рейса вдясно, точно пред автосалона "Сузуки-Шевролет". Нагласихме знамето "25 години без А-група срам за Русе" с добавка парче с думата "беше", което играчите трябваше да запалят там, пред рейса.

Най-дългоочакваното превозно средство от нас в посока Русе се появи в 04:33 ч.! Играчите излязоха, поздравявахме се, пяхме, изгорихме знамето и след половин час заедно потеглихме с още песни към стадион "Дунав". От автобуса на различни места за два дни почивка за всички бяха слезли Будинов, Луков, Янислав, Марио, Милчев, Раденцов и Антонов. Единствено Атанасов не бе в групата за Разлог, заради контузия. А най-неусетно започваше да се съмва... Около 5 бяхме пред Жорела, изпратихме се с усмивки и си легнахме по леглата, когато някои може би ставаха от тях. Така завърши тази луда, но не безумна нощ. Всичко остана в рамките на нормалното, без инциденти.

Може би Господ реши да не видим на живо решаващия ни мач, но пък да имаме тази емоция. Няма да е пресилено, ако кажа, че първото място на Дунав съм го чакал цял живот, наистина откак подкрепям отбора, тъй като предното такова постижение е далеч в детството ми.

Няколко обобщаващи думи за сезона като цяло - неслучайно, ние, феновете повтаряхме като мантра "А-група", "промоция", "влизане", за да свикнат играчите, ръководството и скептиците в публиката, че това е моментът за атака на върха, защото кога, ако не сега? "Дунав" пое водачеството в края на есенния полусезон и не го изпусна до края. Преди зимната пауза авансът бе 4 точки, но благодарение на отличния старт през пролетта разликата пред втория бе удвоена. За мен най-важни бяха успехите над "Нефтохимик" и "Поморие" с по 1:0. Сред слабостите се оказаха мачовете срещу неудобни съперници като "Добруджа" и "Локомотив", които ни лишиха от 9 точки. За сметка на това "удобни" бяха "Поморие", дублиращите отбори, "Банско" и "Ботев" Глб.

За финал: Да, бия се в гърдите, че заслужавам и че съм помогнал за този успех. Може да го направи всеки, който е завел поне 1 фен със себе си на мач, че е дал лични пари да бъде с отбора и агитката, вместо със семейството си или с колегите на работа. Аз бях в село Белица, в селската кръчмичка на пътя към стадиончето и при унизителното представяне през 2013-а, и през 2015-а с Веско. Бях този сезон в Разград в първия кръг, в Панагюрище, ще бъда, живот и здраве на Герена, под Аязмото и на Лаута! САМО ДУНАВ, ОЛЕ!

29
Вчера професионалистите тренираха на ст. Дунав /долу и то в едната половина, даже едната четвърт/, а на изкуствения бяха децата. Тренираха излизане 2 на 1 срещу вратаря Луков/Антонов и пас за гол. Кога ли ще имаме база, та да кажем "Дунавци тренираха на базата си". Сега е хиперпреувеличено.

30
Прелюбопитното за мен е, че май не може да се оплачем от съдията. Силистренец, наш земляк, дузпа ни даде, но уви. Подскажете, ако е имало нещо.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 8