Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от ЧИЧО МЪРИ - 23 Юни, 2022, 15:18 »
Литекс ли са толкова слаби, Дунав ли е толкова силен, но съм приятно изненадан от резултата и от играта на нашите момчета. Има израстване в отбора от Трета лига, добре пасна четвъртото ново попълнение Предев. От Колев и Мартин Петков се очаква доста повече обаче. Значително развитие спрямо предишния си престой в Дунав показа Мартин Костадинов, с което ми "затвори устата". Дано в следващите контроли надградим още!
2
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от vivanov - 22 Юни, 2022, 14:06 »
Днес ще се предава ПРЯКО от Ловеч контролата с Литекс.

Може да се включите в YouTube канала на клуба и абонирате, за да не пропускате видео материал.
3
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от BeCkSa - 21 Юни, 2022, 21:43 »
Абсолютно съм съгласен! Селекцията към момента е много добра! Шопов, Васев и Стефан Христов са на по 30+ години. Къде им е перспективата. Идват искат по 3000-4000 лева заплата, че и повече, а вече са към края на кариерата си. Единствено Васев е някакво ниво все още. А и да не забравяме, че Шопов и Стефан Христов са родом от Плевен. На Божидар Васев, това ще му е последния отбор в елита. Правилно е да се търсят перспективни футболисти, които могат да се продават в по-късен етап. Най- правилно е да се взимат 24-25 годишни и да се развиват с цел реализиране на печалба, след време. Тук не е Дънди прешъс в Крумовград и 800 000 лева бюджет. Ако искате да връщаме и Будинов. Единствените футболисти с опит, които смятам че наистина биха помогнали на отбора да се развие, са Исмаил Иса и Драгош Фърцулеску. Тези футболисти според мен гарантирано ще вдигнат класата на отбора и ще помогнат на младите да се развият, най-вече в атакуващ план. Имат и международен опит. Иначе смятам, че спокойно можем да се спасим от изпадане с този отбор. Дано Мартин Цирков се справи с напрежението в Б група и тежките гостувания в Петрич, Крумовград, Созопол и т.н.
4
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от El rio gigante - 20 Юни, 2022, 09:11 »
Кога дойдоха, кога играха, кога ги нарочихте? И какво означава класни в нашия случай? Наистина понякога оставам без думи какви неща се говорят с лека ръка. Тоя не ставал, онзи не ставал, третия, петия да се маха.

В Дунав, че няма да дойдат някакви неземни звезди, няма, но и тримата футболисти, които взехме ще вдигнат доста нивото. Мартин Костадинов реално беше сред най-добрите на терена срещу Добрич и е доста класен футболист за нивото на Втора лига (където ще играе за първи път в кариерата си в опит да я възроди). Същото важи за Никола Колев. Мартин Петков от цяла България ни поздравяваха за привличането му, защото пък е един от най-конвертируемите и потенциални футболисти на нашия пазар, който клуб от нашия калибър изобщо може да си мисли да привлече. Също играч с потенциал, който може в Дунав да се разгърне ако се наредят правилните условия. Ние такива играчи можем да привличаме - с някакъв потенциал, които другаде нещо не им се е получило. КЛАСНИ (с главни букви) футболисти във Втора лига трудно се привличат, с нашите ресурси още по-малко.


 
интересен факт е, че отобора заминава на лагер в Трявна, кому е нужно това ? Това са изхарчени 30 000 лв поне, на цялата ситуация в клуба и липсата на сериозни средства напълно необмислено

Колкото до лагера. Отборът няма къде да тренира и да се готви в Русе в момента. Стадион Дунав не е готов още, досега ползвахме на ротация Градския стадион и Сливо поле. Градският стадион сега влиза в процес на регенерация и основна поддръжка за новия сезон и до края на месеца няма да е достъпен. Всеки ден на Сливо поле да се тренира не става. Каквато и селекция да се прави без добра подготовка няма как да стане. Ето това е конкретната причина да прежалим едни 30-на хиляди лева, вместо да оставим отборът да се мъчи на изкуственото игрище на стадион Дунав и да си мислим, че ще водим някаква подготовка.

Изобщо това цялото мърморене за щяло и нещяло е безкрайно демотивиращо и не на място предвид това, че русенската общност не се е завтичала да е много активна, че да може да има някакви претенции за големи звезди да й играят без пари.
Преходът от Трета лига към Втора (и то нашата, която е най-зле) е безкрайно тежко начинание и отборът ще има нужда от повече подкрепа и търпение. Дори и отборът на Веско (който имаше доста повече опитни играчи от нашия сега), когато минаваше от Трета към Втора имаше проблеми. Във форума има архиви и по-паметливите си спомням как след серията загуби в контролите тогава се писаха 1:1 (че и по-лоши) неща. Какви бяха тези футболисти - някакви Патевци, Неновци, Луковци (резервен вратар на Оборище), обречени сме и прочее. Не, че ситуацията тогава изобщо е сравнима със сегашната на фона на ресурси и всичко, както и цели пред клуба, защото сега има и една допълнителна - все пак да пробваме изкараме някой и друг русенски футболист и със сигурност ще се преследва половината от играчите ни поне да са от града и региона. И в името на това се правят някакви компромиси със селекцията и това да се освобождават лесно играчи, които може би към днешна дата може би нямат това ниво, но в течение на времето може и да го заимат. Все пак продължаваме да говорим за един отбор със средна възраст от 20-на години, който е много по-близо до възраст за юноши-старша, отколкото до мъжки футбол (25-26 години). На този фон да се подценяват постиженията им и бързината, с която се развиват е нечестно. Реално отборът почна от много ниско ниво и на всеки 6 месеца повишаваше класата си с няколко порядъка (например от това да пада с по 6 гола от Шумен и Попово) да стане първо фактор в следващите 6 месеца, а след това и непобедим в групата си след още 6. Сега просто следващата стъпка е доста по-трудна, сложна и трябват правилни подкрепления. Защото освен КЛАСАТА, трябва да се гледа и техния характер, ниво на професионализъм и изобщо как биха могли да се впишат в това, което се мъчим да направим. 

Ясно е, че не всички ще станат професионални играчи и доста ще изпаднат по пътя. Някои сигурно и няма да залсужават да станат. Но поне 6-7-8 наши играчи ако имаме с роля в отбора ще е добре. Ако успеем и да продадем някой от по-талантливите, ще е добре за клуба и единствената реалистична стратегия да се завърти колелото в близките години и клубът да натрупа някакви капитали от своята собствена дейност, а не само да се молим и да просим някой да помага, да се обещава, да не се изпълнява и да се чудим какво да правим.
5
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от ISTINATA - 19 Юни, 2022, 12:00 »
Дано привлечем КЛАСНИ попълнения, защото тези не са особено класни поне от показаното до момента, интересен факт е, че отобора заминава на лагер в Трявна, кому е нужно това ? Това са изхарчени 30 000 лв поне, на цялата ситуация в клуба и липсата на сериозни средства напълно необмислено, че тези пари са ти един Васко Шопов примерно или някой др КЛАСЕН футболист...
6
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от ЧИЧО МЪРИ - 19 Юни, 2022, 07:20 »
Чудя се защо ни трябваше да вземаме Мартин Костадинов? Той освен за резерва на Славчев и Митко Тодоров не става за друго. За Мартин Петков не знам почти нищо, освен, че в Левски му дадоха шанс в мъжкия отбор но не го оправда и се оттърваха от него. Не залагам много и на Никола Колев. Кариерата му след Литекс и ЦСКА върви само надолу...
Спартак Плевен си вземат Шопов, Васев отиде във Варна - това са класни попълнения. Но ние явно нямаме парите които да ги доведат при нас. Дано, дано все пак тръгнем що годе добре в първенството, нали чакаме още попълнения?
7
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от ISTINATA - 18 Юни, 2022, 21:13 »
Загубихме с 0-1 от Добруджа, като гостите пропуснаха да ни бият с доста сериозен резултат. Пореден абсолютно безличен мач от наша страна, за цял мач имаме една смислена атака, която Алекс Кирилов от около 5-6 метра на почти опразнена врата прати топката 5-6 метра в аут към корнера. Като титуляри играха двете нови попълнения Мартин Костадинов и Мартин Петков, като и двамата с нищо не се отличиха. Видя се огромната ралзика между отборите от трета лига и един средняк от втора лига, нещата за момента не са никак добре, елементарни подавания не можем да си подадем, почти всеки трети пас е грешен. Изключителна нужда от качествен плеймейкър имаме ... Отделно за пореден път ще кажа, че има момчета, които просто не са готови за профи футбола, само ще видите в течение на сезона...
8
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от ЧИЧО МЪРИ - 17 Юни, 2022, 17:59 »
Има ли вероятност да се предава мача с Добруджа на живо от клубната телевизия? Не, няма!
Разбрах, че мачът няма да се предава директно от клубната телевизия, тъй като Диема държи правата на Първа и Втора лига. Добре, нека да е така, но да предават всички мачове на Втора лига. Добре все пак, че клубът ще може да излъчва поне мачове на запис.
9
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от AleeeHop - 10 Юни, 2022, 21:11 »
Тоя Петков извъртя номер в Етър и на отбора и на Великов,та не ги знам имат ли се още  :D избяга във Враца посредата на сезона и нищо не направи там де ....Колев не беше зле,ама е на години вече ,предполагам да помага на младите е взет ,абе общо взето все едни и същи муцуни се въртят в тея лиги, как да имаме футбол като всичките ги знаем наизуст ,трябват нови лица,млади момчета,яко налагане ,дали сме 5ти или 15ти се тая в крайна сметка според мен,а и младите израстват всеки мач,аз ходих тоя сезон да гледам дубъла във В група разликата от есента до пролетта бе видима.Успех ,ще видим в Трявна мача как ще е ,един от любимите ми градове е ,та ще се разходя сигурно и споделя мнение и за вашият отбор ,приятна подготовка и успешни трансфери   :D
10
ДНЕВНИК / Re: Лято 2022-2023
« Последна публикация от tipin - 05 Юни, 2022, 17:36 »
 От страницата ни във facebook:
Ясна е програмата на ФК Дунав Русе за предсезонна лятна подготовка. Почивката на футболистите е до 07.06 включително.
Следват:
08.06 (сряда) 18:00 - Първа тренировка
18.06 ДУНАВ 🆚 Добружда
20.06 - 30.06 - Лагер в Трявна:
22.06 ДУНАВ 🆚 Литекс
25.06 ДУНАВ 🆚 Етър
30.06 ДУНАВ 🆚 Янтра
06.07 ДУНАВ 🆚 Спартак Пл
09.07 ДУНАВ 🆚 Локомотив ГО
15-17.07
1-ви кръг Втора лига сезон 2022/23
Възможни са промени в програмата, а часовете и стадионите за срещите с Добруджа, Спартак и Локомотив ще бъдат съобщени своевременно.
Страници: [1] 2 3 ... 10