Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: 1 [2] 3 4 ... 703
16
Абсолютно съм съгласен с El rio gigante. Отборът си е абсолютно професионален и функционира като такъв. Не знам дълговете до каква степен са погасени и колко остават. Догодина няма кой да се напъва да влиза освен нас. Нито Балчик, нито Шумен, нито Търговище имат мераци за Б група. С 4-5 човека на 24-25 години, а не Мирослав Будинов, Антон Огнянов и Самир Аяс ще се изгради приличен отбор. Дали има възможност за връщането в отбора на треньорите Цветомир Младенов, Пламен Донев и Любомир Петков? Мисля, че биха могли да помогнат.


През този месец (април) приключваме с всички наследени спортни дългове. Остават дългосрочно разсрочените към НАП и Община Русе за Градския стадион, но те не се спешно изискуеми и са програмирани в бюджета и няма да тежат (става дума за около 30 000 лева на годишна база) за следващите 2 календарни години. Дългът към Общината е още по-дългосрочен и на 500 лева / месец и приключва в началото на 2027-а година.

На Градския не играем не заради наема, който е символичен, а заради допълнителните разходи, които трябва да направим за обезпечаване на мач там, което е необосновано поради факта, че няма насрещен приход от публика. И без това в момента всяко едно домакинство е чиста загуба за клуба. Иначе в момента се поддържа добре, поне що се касае за терена.

17
Дунав във втората половина на таблицата за класиране в СИ Трета лига - обидно, но напълно обяснимо. Отборът ни е 99% аматьорски за разлика от всички или почти всички останали отбори в групата. Играе се само с юноши и 1 опитен доказан професионалист. Заплати няма, само премии(вероятно символични). Причината е известна на всички - липса на финанси които да позволяват сериозна селекция и подобаващо заплащане. Спонсорите ни все още са с нисък принос към бюджета на клуба. Ядосвам се на слабата игра в повечето мачове, но си давам сметка, че това положение е временно(силно се надявам) и съм благодарен за усилията които полага клубното ръководство за съхраняването на отбора в трудната обстановка. За сега не виждам повод за оптимизъм обаче, особено като чувам , че ще се разчита предимно на тези юноши и през новия сезон. Аз самият, като Иво Кирилов смятам , че с 4 нови опитни попълнения ще имаме друг облик, но зависи кои и какви освен опитни ще са тези попълнения.  ;) Само Дунав!!!

Напротив, отборът ни е на 100% професионален и се готви като професионален отбор. Тренира се всеки ден, нещо което правят само Спартак Вн, Черноморец Балчик и Лудогорец 3. Тренира се при възможно най-добрите условия също така. Мисля и Светкавица, но без играчите от Суворово. Засега финансите на клуба позволяват да се дават само премии, които обаче пък са съезмерими с тези на другите отбори. Може би сме единственият отбор в България, който се издържа само и единствено с пари от спонсори, които са публични и членски внос и с това на всичко отгоре освен текущата издръжка плаща стари дългове (които ни дърпаха много назад), инвестира в школата (топки, подмяна на конусмативи, топки, осигуряване на екипи за най-малките и какво ли още не). С тези пари освен мъжкия отбор, се издържа и школа с 12 отбора, която всяка седмица ходи някъде и си е малка военна операция всеки уикенд. Нещо, което го нямат в Дончево, Тервел, че дори и Спартак Вн и Балчик. Така, че трябва да се има предвид мащабът на клуба като такъв и почти невъзможната финансова обстановка, в която функционира успешно (до степен да съществува). Полагат се огромни усилия за увеличаване на бюджета, работи се и по селекцията за новия сезон съвсем целенасочено. Но нищо от това не може да стане бързо в тази обстановка, където бизнесът е обхванат от КОВИД кризата и всеки е свил бюджетите до минимум. Вероятно ще можем да си позволим 4-5 класни попълнения за следващия сезон, но няма да подменим целия отбор не само, защото не можем финансово, а и не искаме.

Причината за това класиране, което вярвам, че можем да подобрим значително до края на сезона с финален щурм е, че просто почти никое от тези момчета не е имало досег с мъжкия футбол с няколко изключения. И разликата между елитен юношески и мъжки футбол, е колосална. Повечето точки, особено навън губим заради простотии и наивни грешки. Определено ни липсва и един креативен халф, за да създаваме повече положения и да вкарваме повече голове, което е ключово условие за успешно класиране във В група.

18
За пари е, но има клауза за конфиденциалност. Договорът е безсрочен.
Техният изпълнителен директор също така ще влезе в Надзорния съвет на Дунав. Идеята е сътрудничеството да се развива с времето и защо не да прерасне в нещо като български еквивалент на това, което става със Сасуоло.


https://www.mapei.com/bg/bg/novini-i-sabitiya/podrobnosti-za-sabitieto/2021/01/19/mapei-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81-%D1%84%D0%BA-%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5

19
Цитат
Чл. 30. Процедурните правила за провеждане на изборно Общо събрание следва да покриват следния минимален обхват:[/size](1) Период за регистрация и обявяване на кандидатури и концепции за изборните позиции;(2) Регламент за провеждането на гласуване на предложените за избор кандидатури;(3) Решение и срок за предварителна регистрация на членовете, ако това е приложимо;(4) Процесуален ред и срокове за упражняване на дистанционно гласуване;(5) Списък с актуални членове на Сдружението с право на глас, изготвен от Управителния съвет на Сдружението към месеца на провеждане на Общото събрание.

Чл. 31. Освен ако изрично не е посочено друго в обявлението за Общо събрание, членовете на Сдружението е възможно да гласуват по предварително обявения дневен ред и от разстояние. Гласуване от разстояние се счита такова, ако е било извършено извън мястото на физическо провеждане на Общото събрание.
Чл. 32. Гласуването от разстояние може да бъде извършено по електронен път, по пощата или чрез пълномощник, като начините на подаване на глас се регламентират в процесуалния ред и срокове за упражняване на гласуването от разстояние.
Чл. 33. Гласуването от разстояние е валидно, ако вотът е подаден в срока за гласуване според процесуалния ред за упражняване на гласуване от разстояние, но не по-късно от 24 часа преди провеждането на Общото събрание.
Чл. 34. Гласовете, подадени от разстояние, се зачитат само в случаите, в които техният подател може да бъде еднозначно и безспорно определен чрез документ за гласуване от разстояние по образец, изготвен от Управителния съвет, подписан от гласуващия собственоръчно или чрез електронен подпис.
Чл. 35. Всички подадени от разстояние гласове се протоколират и съхраняват в архив 12 месеца след провеждането на Общото събрание, след което следва да се унищожат.
[/color]https://fcdunav.bg/%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2/

[/size][/font]
Цитат
Срок за предварителна регистрация за гласуване от дистанция – 16.04.2021;
Цитат
Чл. 10. Заседанието предвижда възможност за гласуване от дистанция при следните условия:– Предварителна регистрация за гласуване от дистанция – не по-късно от 16.04.2020;– Изпращане на попълнена бюлетина по пощата или сканирана на e-mail: os2021@fcdunav.bg– Бюлетината следва да бъде подписана от съответния член собственоръчно или чрез електронен подпис;

20
Единственият начин това да се случи е с обединение на всички ресурси в града и здрава организация. Няма невъзможни неща, но няма да дойде нищо даром.

21
Моля да правите разлика между бюджет и среден бюджет за даден период и да се има предвид, че бюджетът не е константа а варира според дивизия и цели. Във В група отборът ще оперира с бюджет под 500 000 лева. Промоцията от В в Б група е реализирана с 350 000 лева бюджет. От Б в А с около 700 000 лева.

В първите години е заложен по-нисък бюджет. За да се получи това прогнозно число към края на периода се предвижда доста по-висок бюджет от средния, за да се получи средната стойност. Също така, няма как да се направи точна прогноза за 7 години напред и понеже става дума за отношение между размер задължение към приход, при разчета се взимат по-консервативни прогнози, за да се определи каква част от бюджета би заемало това задължение. Ако разполагаме с повече пари - още по-добре. 

22
Утре мачът ще се излъчва на живо онлайн във фейсбук, напълно свободно. Който желае, ще може да си купи виртуален билет на каквато цена прецени.

23
За мача бяха продадени онлайн общо 53 билети.

За сравнение, срещу Спортист ГТ - 123 билети, срещу Спартак Варна - 149 билети.За този мач нещо се беше объркало и системата не работеше известно време - показваше, че всички билети са продадени. Може и това да е причината. И другото - с паузите за националите като че ли се поизгуби инерцията. Ще наваксаме през сезона  :)

Аз пък си смятам, че отлива на закупени билети онлайн се дължи на афиширането, че сезон-два -три няма да се борим за нищо, а само за обиграване!
Аз поне за това се отдръпнах.
Мисля, че немалко хора разсъждават като мен...

Все пак времето ще покаже кой крив и кой е прав.


Че кога такова нещо е обявявано за двата трите сезона? И как го разбираш това да се борим за нищо, като е много ясно за какво се борим - в Русе да има футбол, а не избиване на комплекси със псевдо звезди и харчене на пари, които нямаме. Това, че някои хора си въобразяват, че ей така ще стане при всичките проблеми, а други сериозно мислят, че правилната стратегия е още зимата да изхвърлим юношите и да вземем звездите на Бистрица, после след година като звездите на Бистрица не ни харесат да вземем други и така 25 години, е друга тема. Това, че се казва, че стратегията е да се разчита на млади момчета оттук нататък, да се привличат само класни външни футболисти само в нужното количество, това че отборът и сега се готви при топ условия на тренировки, възстановяване, хранене, които не подхождат на аматьорски тим, това не е липса на амбиции. Просто трябва нужното време първо да се възстанови доверието, да се изгради нова философия на правене на футбол изобщо отвъд модела "бащица", не на последно място да се ликвидират старите дългове и да се развие един смислен спортен проект. Съжалявам, че си се отдръпнал от това, но точно обратното - не мисля, че са много като теб след всички срещи, които всеки ден провеждаме. След всичко, което се случи в Дунав, ти индикациите са, че на никой в Русе - нито на местен бизнес, нито на Община не му се харчат повече пари за Григор Долапчиев, Беркан Дурду, Зитунита и така нататък. Хората искат да видят, че се случва нещо, което има смисъл и, което може да се оправдае от социална гледна точка за града. Това не означава, че няма амбиции, а че просто ще трябва да се работи по друг начин, за да се постигнат. И да, това е по-трудно, от алтернативата да вземеш 15 "опитни" футболисти със стаж в Горна, Бистрица и Монтана, да стигнеш Б група набързо и там да си останеш в по-оптимистичния случай. Да не говорим, че в близката година финансите на клуба ще са значителен проблем и просто трябва да се настроите, че това е реалността. Ако може да ми обясниш какъв е толкова зорът още този сезон да се преследва промоция в Б група, след като нито имаме отбор, нито организация, нито дискусията трябва да бъде как да стигнем в Б група, след като Дунав не е отбор както за В, така и за Б група, така че докато не се намираме в Първата лига, общо-взето е все тая и дискусията ще трябва да е как да направим отбор, който да ни върне там, да се задържи и в същото време да бъде представителен за града, хората да го подкрепят, а не да са 500 човека на стадиона на мачове в Първа лига. Ако хоризонтът ни е как да влезем в Б група, то имаме сериозен проблем с манталитета си. Пътят ще е много тежък, неблагодарен, ще изисква много повече работа, а дори и финансиране. Но това, че се говори за Академията, че трябва да се инвестира още в професионална работа там, за да вадим таланти на по-високо ниво, отколкото иначе можем да привлечем с финансовите ресурси, с които Дунав обикновено разполага, е най-голямата амбиция, която някой е имал в Русе някога. Защото, за да се доизгради нещо такова (доколкото може да се каже, че има някакви наченки и основа) е доста сериозен процес.

24
Повечето участници във форума нямат възможност да гледат мачовете и затова няма и какво толкова да коментират. Василий излъчва мачовете във Фейсбук, но е добре да се даде някакъв линк и във форума. А дали всичко "върви добре" ще разберем след
събранието.

Точно така. Аз купувам билети, но не съм гледал един мач. Дори физиономиите на момчетата не познавам, но Фейсбук със сигурност няма да използвам. Дано се намери дгуга алтернатива. Ако не, като се прибирам тази година, ще ги гледам на живо и така.

Някои неща, наистина нямат смислено обяснение. Например, Дунав си има канал в Youtube, където години наред се излъчваха контролните мачове, това е адресът: https://www.youtube.com/channel/UCcFJ2VGIB__WmEEE9RKh1og
Доколкото ми е известно, Андрей Кючуков се занимаваше с това. Сега той пак си е в клуба, каналът си съществува, снимачната техника - сигурно също си е там.  Защо не я ползват обаче, само те си знаят. Нали искат русенци, където и да се намират, да помагат с онлайн билети, дарения и т.н.. Ами като ще правите нещо като света, направете го докрай.  Същата работа е със сайта. Клубът си има сайт, ама  сега щели да правят нов, че и с друг адрес. Защо е нужно? Хубаво, сменете сайта, но оставете някаква приемственост. И със сигурност, няма смислена причина да сменяте домейна.
После - новото сдружение СНЦ "Футболен клуб Дунав от Русе". Ами Дунав си има сдружение и то се казва СНЦ "Дунав-2010 - Русе" .  Докторът го подмени през 2019г. с ЕАД-то си, но то вече е под контрола на новите собственици, така че пречка и от там няма. СНЦ "Дунав-2010 - Русе"  беше сдружението, с което дейността на клуба беше възстановена след предишния фалит. И под името на този клуб беше походът с Веско Великов от В група, до Лига Европа. Да, за историята, отборът участвал в Лига Европа през 2017г. е Дунав-2010 - Русе. И сега ще се отказваме и от него. Ами Андрей Кючуков е все общо в ръководството на това сдружение, защо ви е тогава ново. Свикайте общо събрание, сменете устава, махнете доктора, сменете ръководството и така. Другото е като на ония с тиретата и числата.


Сега ще ти предоставя логично обяснение и смислени причини по зададените теми.
Сдружение Дунав 2010 е все още под контрола на Доктора, то не развива дейност и това няма да се промени, не е да не сме го говорили това още в онези моменти, когато решавахме кой вариант е най-добър. ПФК Дунав ЕАД, което държим ние е управляващо дружество на Дунав 2010 по договор между двете, което е юридически издържано, за да може лицензът от СНЦ Дунав 2010 да премине в ЕАД-то без тогава като е правено да се налага клубът да почва от нулата. По силата на този договор, Дунав 2010 няма право да развива никаква дейност, като идеята на всичко, когато е било правено, е да се направи така, че всичко да се прехвърли на ЕАД-то и да се продаде на нов инвеститор, който да има юридическата сигурност, че СНЦ Дунав 2010 няма да развива паралелна дейност. Та оттам и логичната причина защо вече има ново Сдружение.

Това ново сдружение ще замени 2010, но в обратен ред - правото на участие в първенствата, което е вече в ЕАД-то ще се прехвърли към новото сдружение, двете ще бъдат отново вързани с договор за управление, но в обратен ред - новото Сдружение ще управлява ЕАД-то. Всичко това няма никакво отношение към казус с тире и автентичност, защото ние си взехме стария отбор и затова играем във В група сега, а не почваме от А областна. Затова и играем в елитните при юношите. Не сме нов клуб и всичко друго са си вътрешни реорганизации, които нито ще ни изчистят от дълговете, нито това вече е възможно на база новите правила на ФИФА и УЕФА, които вече не гледат Булстати. С какъв Булстат какви успехи си правил вече никой не гледа, за всички органи ние сме абсолютно същият Дунав Русе като от похода на Веско Великов, Лига Европа и какво ли не.  Така, че приемствеността е пълна, затова и плащаме старите дългове и новото Сдружение няма да промени това.

 Нов сайт ще има и той ще бъде с нов домейн .bg по чисто тривиални причини - просто нямаме достъп до стария домейн и така и не се откри кой има. Нищо не се прави ей така, щото да се намираме на работа и ни е щукнало в 12 без 10 да си правим нови сдружения и сайтове за кеф от липса на работа.

Цитат
18. To that end, he first refers to decisions that had dealt with the question of the succession of a sporting club in front of CAS and in front of FIFA’s decision-making bodies . In particular, it has been established that, on the one side, a club is a sporting entity identifiable by itself that, as a general rule, transcends the legal entities which operate it meaning that the obligations acquired by any of the entities in charge of its administration in relation with its activity must be respected. On the other side, it was determined that the identity of a club is constituted by elements such as its name, colours, fans, history, sporting achievements, shield, trophies, stadium, roster of players, historic figures, etc. that allow it to distinguish from all the other clubs. Hence, the prevalence of the continuity and permanence in time of the sporting institution in front of the entity that manages it has been recognized, even when dealing with the change of management completely different from themselves .
https://resources.fifa.com/image/upload/dc-140533-12-02-2020-pfc-cska-sofia.pdf?cloudid=mvpfvsudyiumivkytkdb


Youtube има изискване за излъчване на живо. Последно като гледах беше минимум 1000 абоната на канала, а ние нямаме толкова.

Колкото до мача, не разбрах защо ни дадоха дузпата. От друга страна, дузпа за тях по-скоро нямаше (нашият защитник игра първо с топката - поне така видях от позицията, където бях и единият от отмененеите голове заради засада май беше редовен). Това обаче няма такова голямо значение, защото точките този сезон не са толкова важни. Ще влезем в шестицата, но не мисля, че ще успеем за първото място. Футболистите играят с желание, на пръв поглед водят играта, но не успяват да си материализират превъзходството. Това е следствие от липсата на опит и просто няма какво друго да се направи, освен да се мине през един такъв период.

И още нещо. Много хора не знаеха за този мач и изобщо не знаят за мачовете във В група. Аз лично извиках няколко души, които може би иначе нямаше да дойдат. Някой ще каже, че който се интересува знае, но тези неща сме ги говорили вече при предното ръководство и не виждам смисъл да се повтаряме. Може да се пробва с Фейсбук реклама - не е толкова скъпа - 1 евро показва рекламата на няколкостотин души, а би трябвало таргетирането на целевата група да е сравнително лесно.


За всеки мач се плаща за реклама във Фейсбук. Този не беше изключение. Колкото за предаване на живо, няма нужната техника в клуба в момента. Работи се по темата да стане професионално излъчването. Андрей Кючуков не се е занимавал с излъчванията преди, а старият администратор Огнян Цветанов, който от зимата не е в клуба.

25
Под заплахата уж да не останели 200-300 човека, в българския футбол се правят най-големите безумия и простотии. И то в името да станат 1000-1500 души. А и не мисля, че сравнението в публиката между последния сезон в Първа лига и сега е в полза на по-високата група. Наличните финансови ресурси в Русе не предполагат отбор да се гради през "shortcuts" с портмонето напред. Клубът трябва да си извърви всички фази на развитие и вместо да се пилеят пари по измислени футболисти под давлението на болни амбиции, то по-разумно е да се вложат в развитието на нашите момчета. Което не означава клубът да няма амбиции за промоция, а просто да иска да си постигне целите като работи здраво вътре. То е ясно, че в даден момент селекция ще има и ще се привлекат 6-8 футболиста отвън, за да се надгради нивото. Но тези играчи първо трябва да са следени и гледани отдавна, да паснат и като характери в отбора, защото няма нищо по-грешно от това да взимаш футболисти по визитка. Второ 6-8 не са като 16-18 както преди. И от тези 6-8 една част могат пак да са си русенски играчи, изпуснати от школата ни. Тогава и самият отбор ще е по-атрактивен за местната публика, защото ще бъде най-малкото наистина представителен за града. Няма смисъл сега от някакви селекции и прочее глупости, защото дори оставяйки финансовия фактор настрани, какви ще да са тези футболисти, които сега биха били свободни, вместо да имат отбори? Що за класа биха притежавали? И защо да харчим за тях, като можем да ги изхарчим за качествено хранене, подготовка и възстановяване на играчите в школата и мъжкия отбор. Примерно.


Ако някой смята, че Дунав в Първа лига от последния сезон ще е по-правилен модел за развитие и е по-интересен за гледане от средния русенец отбор, не мисля, че фактите с нещо подкрепят тази теза. Това, че един отбор е съставен от местни играчи или футболисти в школата в България се приема като отстъпление от целите, защото като цяло в школите не се работи добре и играчи от там се развиват и налагат само при крайна необходимост (като закъса клуба например). Това трябва да се промени. На мнение съм, че преследването на цели не изключва това да се случва с футболисти от школата. Но затова трябва да се инвестира здраво отдолу нагоре и да се изчака малко. Всичко друго ни връща в спиралата на последните 25 години с едното кратко изключение. Клубът не успя да надгради в А група, защото не успя да си промени вкоренения селски манталитет. А щом е вкоренен, значи трябва да се работи в корените на самия клуб, за да се изчисти. Колкото време и да е нужно, ще е по-малко от 25 години. И ще стане много по-бързо (и евтино) в сравнение с алтернативата. Не може да правиш едно и също и да чакаш различни резултати.


Вероятно много талантливи играчи сме затрили през годините, защото просто не е имало кой да изчака малко и да вложи нещо в тях под предлога да се задоволят конюнктурните нагони на вечно сърдити и фрустрирани от живота от хора.

26
Това, че отборът от 16-17 годишни хлапета, стъпващи за първи път в мъжкия футбол и е далеч от готов, надявам се не се приема като откритие, заслужаващо Нобелова награда. Ако целта е да "гоним" влизане в Б група заради самото влизане чрез привличане на играчи като Григор Долапчиев и като лазещите по терена и пазещи резултат срещу 16 годишни днешни наши съперници, ще можете да си изберете следващия месец ръководство, което да изпълни тези смислени "мечти". Но сегашното няма да е.

Клубът Дунав в момента е в полунасипно състояние с една камара проблеми извън терена. Не само финансови, не само организационни. Според мен умното би било да си направим план за развитие и да го следваме без драми и импровизации, а не някакви хаотични, самоцелни изпълнения и напъни. Ако една, две години във В група биха били толкова страшни, то помнете ми думата, това е прекият път към новите 25 години. Всяка година големи амбиции, нула покритие, въртележка от футболисти. Това ли наистина искаме?

Защото тук в Русе винаги гоним някакви цели, винаги много амбициозни, пък да се чудиш как така футбол нямаме и в Първа лига играхме с един русенец на преклонна възраст. Отговорът е - прибързани действия, плод на емоционални изблици и болни, неподплатени с нищо амбиции. Куха структура, ръководена от кухи хора през годините. Лесно зачеркване на хора. Тоя не ставал, оня не ставал. Защото тук все сме едни хубавци и големи специалисти, дето много я разбираме тая игра. Само вижте колко играчи е извадил Русе на национално ниво за последните 50 години и сравнете с подобни градове като нас - Стара Загора, Бургас, че и едно Търново. Дали няма нещо гнило тук?


 Защото вместо да плащаме заплатите на "опитни" играчи със спорни качества, професионализъм и лоялност, можехме за 1/10 от парите да имаме дублиращ отбор във В група, където вече да разполагахме с млади футболисти с някакъв опит в мъжкия футбол. Защото една част от тези футболисти можеха да играят редовно в последния сезон в Първа лига вместо някои други. Защото в област Русе имаме само 1 отбор в първите три нива на българския футбол.

В момента най-умният ход е на първо време да се концентрираме върху връщане на някои русенски таланти в отбора, след това скаутинг и привличане на други млади и талантливи играчи (но с повечко опит) между 20-23 години, за които да сме сигурни, че ще паснат на отбора и ще направим нещо сериозно. Играчи, които ще са следени и гледани и някой ще може да обясни аджеба защо са привличани. И другото много търпение и обиграване докато се получи както трябва. В Академията също трябват сериозни инвестиции в методика и подготовка.  Всичко друго ще са напъни, дето знаем вече как ще свършат. А те ще свършат трагично. Първо, че с такова "гонене" на резултати, такива няма да се постигнат, второ, че просто клубът ще бъде окончателно довършен и заровен. То не му трябва много като цяло.

Тези момчета са в момента на пангара спасиха клуба и си заслужават шанса. От тях между 5-8 наистина ще продължат нагоре, но това би било едно страхотно ядро, с което да продължим нагоре. Промоцията в Първа лига след 25 години беше спечелена още във В група. Сега трябва да направим същото.  Или приоритет е Академията само като го закъсаме? Ако зачеркнем лесно и тези играчи, аз на тях място бих пратил някои критици при Григор Долапчиев,Петко Цанков и подобните те да спасяват Дунав в такива ситуации.

27
Видях продажбата на билетите онлайн.
В мен се породиха няколко въпроса.
Ако си купя билет за 10 или 20 лв то ще имам ли достъп до сектора под козирката, след като при закупен от 5 лв - може? И ако да - защо не е отбелязано при цената на билета?

Да, имаш достъп до козирката. Просто пропускът е наш, че тоа не е описано в правилата. От 50 лева нагоре, имаш и достъп до ВИП сектора. Скоро ще пуснем и комбинирани билети за цели компании.

28
Всичко е много добре замислено и организирано, единствено се опасявам да не станем трън в очите на всичките схемаджии и комбинатори, превзели българския футбол (особено напоследък). Доста зависи и от това, какво ще се случи с държавата ни следващите няколко месеца.

Мен лично, малко ме притеснява доста тромавата административна структура, която анонсираха, че ще правят. Две структури - сдружение и АД, всяко с управителен и надзорен съвет...  орел, рак и щука.  Дунав не е някаква голяма организация. Дано да се усетят, че е по-добре да имат малък, но ефективен управленски апарат от 3-4 човека, със строго разпределени задачи и отговорности.


Ще има кампания по разяснение, но структурата няма да е тромава, доколкото тя ще се дели на две части:
- Структури и механизми за контрол и прозрачност (Общо събрание, Надзорен съвет) - тези няма да изпълняват никакви оперативни задачи.
- Оперативно ръководство - последното ще бъде в тесен състав и пълни оперативни правомощия, за да се избегне тази тромавост, но в същото време ще се отчита на съответните форуми и регулярно пред структурите за контрол, с цел да се осигури максимална прозрачност, а и да се избегне в бъдеще ситуация, в която някой друг да дири акции по нивите и бензиностанциите в Търговище и Исперих.

Двете дружества ще продължат да функционират паралелно, защото в момента АД-то носи спортните права за участие в първенствата на БФС. То няма да има друго ръководство и Управителен съвет, тъй като УС на Сдружението ще бъде огледално вписан като УС и на Акционерното дружество. Концепцията е в бъдеще Акционерното дружество да извършва допълнителна търговска дейност, която не е пряко свързана със спортната дейност на клуба, а приходите да се връщат обратно в Сдружението като членски внос.  Също така ЕАД-то ще служи и за момент (съдейки по историята много малко вероятен), в който се появи сериозен инвеститор и тогава Общността зад клуба ще има пред себе си инструментите да реши дали и при какви условия да прехвърли клуба на едноличен собственик.

С новата структура се цели решаването на 2 основни проблема:
- Проблемът за собствеността доколкото ако търсиш външни спонсори и финансиране без поемане на личен риск (кредит, заем и т.н.), няма как да претендираш това да е твоя лична собственост. Принципът е прост - ако ще разчитаме за финансиране на общността на Русе в нейната цялост - бизнес и обикновени хора, значи същите трябва да имат и механизмите да контролират работата на ръководството на клуба. Не да се месят или изземват оперативни функции, а да служат като спирачка пред потенциално катастрофални решения, които всяко едно ръководство, независимо колко хубави намерения има, може да вземе в даден момент. Това ще е функцията на общността - да следи какво се случва в този клуб. Нека не се лъжем, удобно е да си измием ръцете с Доктора за абсолютно всичко, но все пак случилото се в Дунав е и наша отговорност като общество заради пасивност и липса на инициатива във времето. Нека не забравяме, че малцина бяха хората, които биха камбаната накъде сме се запътили и въпреки всичко ножът трябваше да опре до кокала, за да се види това нещо от по-широк кръг хора.  Този проблем трябва да решим и той е в нашата градина.
- Във връзка с горното - проблемът с отчетността и контрола, както и избягване на ситуации в бъдеще, "собственици" като швейцарците да злоупотребяват с този си статут и тяхното премахване да е свързано с много трудности и жертви, включително угрозата за "ново начало" и поредния нов клуб.

Футболът е много труден корпоративен проект и освен ако нямаш съответните големи възможности, е невъзможно да се управлява като one man show. Не и в дългосрочен план. Идеята за организацията, която се предлага сега може да е трудна, сложна, да има и много подводни камъни, защото ще разчита и на солидна доза социално IQ от страна на членовете, но е единственият начин в родния контекст за дългосрочно и устойчиво във времето решение. Това не го прави лесно и безпроблемно, просто най-доброто, което реалистично имаме на масата, доколкото целта е да се обединят човешките и икономически ресурси, с които разполагаме в Русе, а не да разчитаме на някакви химери за богати собственици, за големи инвеститори, дошли от приказките и прочее пожелателни лаладжийски истории.

29
Мечтите са чудесно нещо, но това няма как да бъде на дневен ред в момента изобщо, нито перспективата има как да е нещо с повече от 2-3 седмици напред. First things first. Но надежда отбор да имаме има. Да видим колко реална е. Не ми се ще да давам срокове сряда, петък, понеделник като някои наши познати, но мисля, че до края на седмицата много неща ще станат ясни и най-малкото ще се види накъде ще тръгнат нещата.

30
Първите два кръга ще бъдат отложени. Утопично е да мислим, че можем да имаме отбор, който да илезе на 7-ми, пък било то и само от юноши. Ако всичко това се случи и има прехвърляне на клуба, и сметките излязат за Б група, то сме говорили вече принципно с няколко опитни играча (4 на брой) да ни подсилят и останалото да бъдат наши юноши. Ако си мислите, че нероден Петко, ще сте напълно прави, но също така предвид никаквото време няма друг избор, освен да се уговорят успоредно и с адски много условности неща, които иначе биха следвали като следствие едно след друго.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 703