Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: [1] 2 3 ... 703
1
Просто икономическите и демографски реалности на севера няма как да не окажат влияние. Едно е да правиш футбол на до 200 км от София с всичките школи и играчи, дето излизат жадни за слава, друго е тук, където сме в яростна борба да запазим и малкото деца, които излизат тук и могат да станат професионални футболисти.

2
Ние прекратихме този договор и от следващия кръг ще излъчваме на живо двубоя в Дончево. Становището на нашите юристи е, че БФС право да ни продава телевизионните права при липса на цялостен колективен договор за същото.

3
Като дизайн са добре, но съм силно скептично настроен към марката "Uhlsport" и по-точно материите и качеството, което предлагат на българския пазар. Не веднъж съм чувал фенове на други отбори да се оплакват от материята на екипите.


При нас се внасят директно от Германия. Не знам каква е била политиката на другите клубове за екипите им за феновете, но ние ще ползваме същата материя за фенските версии, както и на представителния отбор, няма да правим фенски реплики с по-ниско качество на материята.

От една година работим с тях за школата и тениските не са мръднали след ужасно много пранета. В момента Uhlsport е най-доброто като цена/качество, а Дунав има ексклузивен договор директно с немската фирма и си получаваме нещата директно от там.


Иначе който иска, може да си ги заяви предварително тук: [size=78%]Предварителна поръчка - ФК Дунав Русе (fcdunav.bg)[/size]

4
Резервният екип е изцяло в бяло.

5
Петьо Костадинов има сериозно влияние в ръководството на клуба и е основният консултант по спортните въпроси (а и не само). Човек с огромен опит във футбола в България и думата му определено се чува на високите етажи. Той имаше и важна роля миналото лято в спасяването на отбора.

Иначе клубът разчита на скаути и анализатори при осъществяването на селекцията си. Като правило всички играчи, които привличаме отвън са внимателно следени дълго време. Например, сега се кове селекцията за на зима. Разбира се, фокусът е върху футболисти от Русе.

Колкото до Атанас Стамболов за съжаление не пожела да продължи при нас и предпочете да играе в региона на Пловдив във В група заедно с Иван Бакалски, който от своя страна трудно щеше да се наложи при конкуренцията на десния бек.

6
Аз не мисля, че по никакъв начин, че трябва да се счита, че ще влезем във Втора лига лесно. Отборът е много идентичен с този от миналата година плюс 3-4 играча, разчита се на някакъв напредък и надграждане, но това в основата си са същите млади футболисти. Виждам доста рискове и дефицити. Опитваме се да го подсилим още, но внимаваме много и с бюджета. Есента се заформя като перфектната буря с нови кризи, нов локдаун, инфлация и други.  Ситуацията, в която се намираме не ни позволява някакво сериозно дългосрочно планиране. Вече сме в осма версия на бюджета ни за сезон 2021/2022 спрямо това, което бяхме разработили в началото на година, нямаме и някакъв сериозен гръб.

Ще бъде доста трудно и тегаво. Осигурили сме топ условия за работа и подготовка на тези играчи, но реално имаме нужда от поне още 2-3 позиции за класни играчи, а за Б група общо 6-8, които да привлечем в рамките на следващата година 3-4 зимата и още толкова лятото.

Разчитаме на добър старт и да се посъбуди градът малко. Иначе сме почнали процес по лицензиране за професионалния футбол и подготовката на нещата, които не могат да чакат последния момент, смея да твърдя, че успяхме да свършим доста организационна работа в клуба и да изглежда по съвсем друг начин. Играчите ни ще подпишат договори и като цяло се стремим с ресурсите, които имаме да се работи на професионално ниво, но в един момент просто стигаш до простата истина, че за следващото ниво просто трябват повече средства.

7
Пред отбора е поставена цел за атака на Втора лига. Осигурени са и доста прилични финансови условия като за Трета лига и за текущите ни възможности. При промоция във Втора лига ще трябва да удвоим текущия си бюджет, който е изпилен до последната стотинка и няма никакви резерви. За това имаме една година. Част от допълнителните средства ще дойдат от нови рекламни договори с букмейкърите, които са ни спонсори и с тях вече е затворена принципна договорка за увеличение на средствата при промоция във Втора лига.

8
Имах информация, че Бранко Костадинов ще се завърне в Дунав, но или работата се е разсъхнала или той е обещал , че ще дойде ако не си намери нещо по-добре платено. Договорът му с Лудогорец изтече на 30 юни, може и да са решили да му го подновят?


Договорът му с Лудогорец изтичаше следващото лято. Условието да дойде тук е да успее да се договори да му го прекратят предсрочно, нещо, което не се случи.9
По-скоро, че идват в млад отбор с амбиции за развитие. А и все пак Дунав си има своята тежест като име.

10
Кой е главният бойскаут на Дунав и какви са неговите права съгласно вътрешния правилник на клуба? Ще има ли право старши треньорът/мениджърът да си води футболисти или ще има право само да ги тренира/подготвя?


Процесът, който сме установили е следният. Ползваме двама скаути в момента. Правата са им да предоставят информация за играчи. Оттам спортно-техническото ръководство ги гледа на живо в поредица от мачове и решава дали да ги привлече на база спортно-технически критерии. Хората от УС, които се занимават с финансите дават становище за това какви параметри могат да се предложат на играчите, обикновено се задава горна граница, над която преговорите прекъсват. Ако всичко е наред, целият УС се събира отново и формализира решението за привличане на състезателя.

Всички играчи, които са привлечени това лято са договорени или следени още от зимната пауза и през целия пролетен дял. Четири футболисти ще започнат с отбора със сигурност, други двама ще бъдат на проби от месец, месец и половина. С момчетата от Разград бе постигната договорка още в края на месец април. Именно това отношение ги накара да отхвърлят много по-добри финансови оферти от отбори във Втора лига.

11
В близките дни ще стане на 100% ясно, тъй като зависи от крайното решение за старта на първенството:

Засега нещата изглеждат така:

5 юли - старт на подготовката
14 август - начало на първенството

12
Много зависи какъв е футболистът. Иначе на квартири, но имаме варианти за реновираните студентски общежития в РУ. Но мисълта ми е, че за да дойде един играч от другия край на страната и то във В група, ще са нужни повече средства за заплащане.

13
Много зависи какво визират с това число и какво включва то. Освен заплати, включват ли премии, включват ли други разходи като транспорт, организация на мачове и прочее. За сведение, ние за пролетния полусезон сме изхарчили над 10 000 лева. само за транспорт, при все, че сме договорили преференциална цена, частично осигурено гориво от спонсорство и прочее и мъжете не пътуват много надалеч.

Това нещо ако се заплаща по пазарни нива, може да стигне и 80 000 лева на година. Организацията на всеки мач, излиза в порядъка около 700-800 лева и това са още 10-на хиляди. Храненето на футболистите е около 10-15 лева на храноден на човек и то пак при различни преференции. Ако трябва да включим квартири и други елементарни неща като примерно топки (които са около 4-5 000 лева на година, защото трябва да се подменят регулярно и парчето е около 150-200 лева). Около 100 000 лева отиват само за да се осигури отборът да се движи насам-натам и да изглежда като отбор. Оттам нататък започват заплати, премии и така нататък. Та, така казано 135 000 звучи малко невъзможно. 

Но е факт, че нашата ситуация примерно не е директно сравнима с тяхната. Ние имаме 14 набора, които играят мачове, имат съдийски такси, имат и транспорт. Също така ние имаме и около 3000 лева на месец за разходи за стадион и база (ст. Дунав и Градски стадион), докато предполагам Марек не плащат за такива неща. Имаме и още 2500 лева на месец, които плащаме на Общината като наем на рекламни площи, за да подсигурим изпълнението на рекламните ни договори. Само тези разходи, плюс организацията на мачовете са ни около 70 000 - 80 000 лева. Нататък имаме транспорт, нощувки (примерно понякога се налага юношите като пътуват надалеч да нощуват, макар че в момента пестим с това и само в мачовете, в които си заслужава го правим). А ако искаме да сме малко по-професионални и намесим медицинско обслужване, медикаменти и така нататък, нещата стават доста по-сериозно. Просто сравнението с Марек не е коректно, защото Дунав е много по-голям клуб.

Плюс това Дупница е много близо до София реално и имат много голям избор от футболисти, измежду които могат да избират. Дунав, за да убеди някой да дойде от другия край на България, ще трябва да се бръкне по-сериозно, отколко Марек би го направил.

14
Няма нищо нереалистично ако има подкрепа от местния бизнес, община и така нататък. За момента се мъчим като грешни дяволи да направим нещо. И все пак заварихме клуба с доста проблеми, една година е малко време да се изчистят всички, така че този процес ще продължава и догодина. Започнахме и от нулата с формиране на отбор и нямаме ресурси да вземем играчи набързо оттук-оттам, така че и там ще трябва по-скоро еволюция и постепенно градене на отбор. Приоритет е да влезем във Втора лига, за да успеем да задържим играчите тук по-дълготрайно. Мисълта ми е, че дори крачката към Втора лига ще изисква усилия и това е реалността.

15
Няма как хем да сме 3 сезона в трета лига, хем да сме на прав път. На прав път ще сме ако още догодина сме във втора лига!


Една от причините да сме на това дередже 25 години е, че има пълно неразбиране за реалността, в която се намираме и базираме всичките си желания за бързи успехи на някаква представа за отдавна отминала слава. Дунав 25 години се държеше като клуб, който иска бързи успехи веднага, въпреки че нямаше средства и икономически потенциал за такова развитие.

Колкото до следващия сезон, ето и някои основни неща, които ще обявим и с повече детайли.

 1. Имаме осигурени в момента около 210 000 лева на годишна база. Във финална фаза на преговори сме за още 100 000. Във всеки случай в следващата година бюджетът на клуба трябва да се вдигне на 600-700 хиляди лева ако искаме да сме адекватни на ниво Втора лига. Ако имаме под 500 000 лева бюджет, няма какво да дирим там. Част от спонсорските ни договори предвиждат такова увеличение на средствата при промоция. Имаме осигурено такова от 150 000 - т.е. при промоция, текущите партньори ще увеличат бюджета с още 150 000 над сегашния. Но за останалото ще трябва да се търсят тепърва решения.
2. Финализирахме две нови попълнения, а с други две сме се разбрали, но трябва да финализираме нещата. Става дума за играчи от отбори от челото на Втора лига. Две момчета са на 21 години и разчитаме да вдигнат конкуренцията и класата сериозно, другите двама пък са известни и  опитни играчи с визитка и добър текущ сезон. Постовете за централен защитник, разиграващ халф, нападател и крило. Следени са целият втори полусезон.
3. Искаме да продължаваме да развиваме сегашния ни отбор. Едно защото, немалко от футболистите показаха развитие, второ, че имат възходяща футболна траектория. Това, което коментираха някои хора доста критично беше един юношески отбор, който се подвизава за първи път на ниво мъже. Някои играчи даже не са минали през U19, където този сезон трябваше да играят за първи път. Евентуално челно място в групата плюс полуфинала за Купата е едно нелошо начало за този отбор. Има и футболисти, които задължително трябва да се налагат. Този отбор има още поне 2 сезона, докато стигне някакво по-оптимално състояние като опит и е естествено да му трябват и още някои ключови попълнения. Знам, че ще се забрави и вече се забравя, но на тези момчета им беше казано 24 часа преди първия им мач от Елитна 19 в София със Славия, че са вече мъжки отбор.
4. Освен патриотичния момент, това да се залага на развитието на нашите футболисти има и чисто икономическо отношение - намаляват се поне около 20% някои от присъдружните разходи на наемането на футболисти отвън. Оттам и стратегията ни отвън да идват само футболисти, които са следени и имат някаква визитка и опит, която може да доведе поне до аргументиран извод, че ще вдигнат класата на отбора.

Страници: [1] 2 3 ... 703