вама от преотстъпените на “Дунав” от “Литекс” футболисти бяха извадени от групата на русенския клуб за мача със “Спартак” /Пловдив/ в събота. Иван Скерлев и Тихомир Трифонов, които в началото на седмицата играха за България в контролата с Украйна /2:1/, няма да пътуват днес с “Дунав” за срещата в Града под тепетата.
Това обяви вчера пред “Бряг” треньорът на “сините” Мариян Тодоров. В групата обаче ще попадне халфът Николай Цветков, който не бе в състава за мача със “Сливен” /3:0/. Двубоят в Пловдив ще пропусне и Мартин Ковачев. Срещу “Спартак” защитникът на “Дунав” ще изтърпи наказанието си от два мача за натрупани седем жълти картона.
“Вече е ясно, че тримата ще се приберат в “Литекс” след края на сезона. Затова съм се разбрал с тях, че ще ги ползвам само, когато преценя. Ето, Трифонов бе в групата срещу “Сливен”, но сега няма да пътува за Пловдив. В състава обаче се завръща Николай Цветков. Смятам, че това е съвсем в реда на нещата. Щом от лятото напускат, аз трябва да правя състава си и без тях. “Спартак” е един от добрите отбори в “Б” група. В момента тимът е в някаква мини криза, като записа три поредни загуби. Това значи, че срещу нас пловдивчани ще излязат напълно мобилизирани и ще опитат да си върнат самочувствието. Имам представа за тяхната игра. Николай Солаков, който бе техен футболист, ме запозна със силните и слабите им страни. Информация получих и от други места. Загубата от ЦСКА с 0:5 не е мерило за класата на “Спартак”, защото все пак играха с отбор от “А” група, който се намира в много добра форма, а и на всичко отгоре мачът бе контролен”, каза още Тодоров. В Пловдив “Дунав” ще отседне в тризвездния хотел “България”.