Автор Тема: Втора професионална лига , сезон 2022/2023  (Прочетена 370 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

El rio gigante

  • Фен
  • *****
  • Публикации: 10553
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
В цял свят, но не и в България и то по няколко причини:

1. Първо самата идея да се говори за "по-евтино" на цени на билети, започващи от 4 лева е меко казано екзотична. Колко точно по-евтино? Абонаментна карта може да работи при 40%-50% по-ниска цена от общата цена на билетите за сезона, само дето те същите се държат толкова евтини, че цялото упражнение се обезсмисля напълно.


2. Масовият "фен" (ако можем да го наречем така) чака до последния момент да реши дали ще ходи на мач според фактори като време, моментна форма, подредба на звездите. Като как ще даде едни пари напред за каквото и да било?

3. Клубът има друг тип абонаментна карта - членската карта, която реално е абонаментна карта на изплаща. Цените на абонаментни карти са такива, просто защото таргетът е във фирми и юридически лица да закупуват такива пакети за служители.

В крайна сметка клубът трябва да генерира поне 10% от приходите си за годината от продажба на билети и това няма да стане с цена от 2 лева през 2022 година. Минаха тези времена, цените на билетите тепърва ще се качват. Вече няма нито един отбор от Втора лига, дето да поддържа цени на билети под 5 лева, което всъщност през 2022 си е като 1-2 лева преди 10 години.
Only the dead fish follow the stream