Добавени събития

• Контрола: ДУНАВ - Добруджа 2:2: 22 Януари, 2022
  • Контрола: Севлиево - ДУНАВ 2:1: 29 Януари, 2022
  • Контрола: Литекс - ДУНАВ 4:0: 02 Февруари, 2022
  • Контрола: ДУНАВ - Янтра 1:0: 05 Февруари, 2022
  • Контрола: Черно море - ДУНАВ 4:1: 09 Февруари, 2022
  • Контрола: Етър - ДУНАВ 2:1: 12 Февруари, 2022
  • Контрола: ДУНАВ - Прогресул Спартак 0:3: 19 Февруари, 2022
  • Контрола: ДУНАВ - Етър II 4:5: 20 Февруари, 2022

Автор Тема: Зима 2021-22 -подготовка, новини, селекция, анализи, предложения и предположения  (Прочетена 3616 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Приятели, не оставяйте форума без "въздух". Нека това средище на истинските запалянковци, фенове, поклонници , больелшчики, да продължи да живее. Споделяйте наученото от вас за близкото бъдеще на Дунав. Научавам, че отборът се връща на Градския напролет. Това е добра новина. Защо още напролет - ами вероятно за да свикват младежите с обстановката и терена там, да са подготвени и в това отношение преди старта ни в професионалния футбол. Обаче за Градския се плащат такси!? Няма ли това да натовари и без това скромния ни бюджет? А може би общината ще ни пусне гратис?
« Последна редакция: 21 Февруари, 2022, 16:13 от vivanov »

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
FC Dunav Ruse
27 мин  ·
📌 Зимна Подготовка 2022 🐉
? 10.01. (понеделник) Начало тренировъчен процес
👉 15.01. (събота) Двустранна учебна игра
?? Контролни срещи
?? 22.01. (събота) ДУНАВ 🆚 Добруджа
?? 29.01. (събота) ДУНАВ 🆚 Спартак Вн
?? 02.02. (сряда) Литекс 🆚 ДУНАВ
?? 05.02. (събота) Янтра 🆚 ДУНАВ
?? 09.02. (сряда) ДУНАВ 🆚 Черно море
?? 12.02. (събота) Етър ВТ 🆚 ДУНАВ
?? 19.02. (събота) ДУНАВ 🆚 Локо ГО
🏆 Североизточна Трета лига
?? 26.02. (събота) Рилци 🆚 ДУНАВ
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Преди имаше решение на Общинския съвет за ползване на Градския стадион от русенските клубове срещу символично заплащане, но не знам сега как стоят нещата. Сигурен съм обаче, че в клуба са си направили сметката и мачовете на този стадион едва ли ще се отразят съществено на бюджета.

rusenec65

• Фен
    • Профил

rusenec65

• Фен
    • Профил
FC Dunav Ruse
5 мин  ·
?Първото зимно попълнение в "Дунав" е факт. Светослав Славчев преминава в отбора на русенци.
Славчев е на 21 години и е родом от Русе. Освен в местните футболни школи, той преминава още в Ботев Пд и Лудогорец Разград. След контзуия, футболистът започва да възражда своята кариера с отбора на "Черноломец" (Попово), където се превръща в един от най-изявените играчи в Североизточната Трета лига. Играе като десен бек и крило, като се отличава със сериозна скорост, физика и издръжливост.
Славчев е поредният русенец, който се завръща в "Дунав" и е амбициран да помогне за възраждането на отбора. Нека му пожелаем успех.

rusenec65

• Фен
    • Профил
https://www.youtube.com/watch?v=OChvLhhxMfY

Любимият Дунав влезе и в новините на БНТ 1 ...Приятно гледане!!!

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
Искам да споделя някои мисли относно идеята Дунав да е селектиран основно и дори единствено с футболисти от Русе или региона. В миналото когато любимият ни отбор за пръв път се класира за евротурнирите, пък и преди това, бяхме най-силни когато селекцията беше от 50% русенци, включително от региона, и 50% от други школи, главно от София. Този модел е доказано най-успешен за русенския футбол. В ситуацията в която клубът се намира сега обаче , този модел не може да се приложи по ред причини, включително новата визия на ръководството относно развитието на Дунав. И все пак за просперитета на отбора са нужни поне 25% "външни" играчи. Включително поне 1 чужденец. Разбира се доказано качествени футболисти. Имам предвид когато отборът се стабилизира във Втора лига и си постави цел влизане в Елита. Дано това се случи най-много след 2 години. Да си го пожелаем на Бъдни вечер е просто култово! Много здраве на всички запалянковци на Дунав! Пазете се от вирусите, отборът има нужда от нас!!!

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
Пред клуба всичко е ясно за новата година - какво трябва да бъде, какво може да бъде и какво ще бъде. Не е ясно само от къде ще напълним касата. Във фейсбукстраницата ни пише, че имаме 15000 последователи. Не знам какво ръководството ни разбира под "последователи". За мен това са хора които следват отбора, на живо или пред монитора и които си плащат за това. На книга може да ги пишем и 100 000. Хайде реално/потенциално да ги приемем, че са 10 000. Някога почти редовно на Градския ходеха по толкова. Че и по 20 000 са ходили, барабар с покачените на тополите и покривите на околните сгради. За тази година се очаква да изиграем около 25 домакински мача, включително контролите. При 10 000 "последователи" това прави 250 000 посещения на Градския или на Стадион Дунав. По  4лв средно за билет , хартиен или друг, в касата ще влязат цифром и словом ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА. За гостуванията - отделно. Ако това не е вярно, тогава във Фейса пишете масимум 300 последователи, да са ни живи и здрави. Това е доста оптимистично число, но хайде от мен да мине. А сега съвсем реалистично, предлагам от тази пролет билетчето виртуално или на живо да е по 4 лева, пък на есен ще отчетем инфлацията отново. Успешна и по-здрава година желая на всички последователи от сърце!!!

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
Атанас Стамболов вече е играч на ЦСКА 1948. Няма защо да съжаляваме за него, имаме вече достойни негови заместници. След като обаче той е продукт последно на школата на Дунав, дали не трябва да влязат в нашата каса някакви пари?
Добрата новина е завръщането на Крис Върбанов в редиците на Дунав. Много перспективен играч в дефанзивен план. И други ще се завърнат вместо да търкат пейките на псевдограндове.
« Последна редакция: 07 Януари, 2022, 10:29 от ЧИЧО МЪРИ »

Danube

• Напредващ
  • Публикации: 205
  • Одобрение: +11/-1
    • Профил
Честита Нова година на всички! Да сте живи, здрави и много щастливи! 🍀

Danube

• Напредващ
    • Профил
Във Фейсбук видях, че клубът ще има няколко контроли през януари и февруари.

Съобщението е написано някак странно. От него разбирам, че само контролата с румънците ще е в Русе.

Може ли да внесете малко яснота, защото е края на януари - началото на февруари ще съм в Русе и мога да посетя евентуална контрола.

Danube

• Напредващ
    • Профил
Пред клуба всичко е ясно за новата година - какво трябва да бъде, какво може да бъде и какво ще бъде. Не е ясно само от къде ще напълним касата. Във фейсбукстраницата ни пише, че имаме 15000 последователи. Не знам какво ръководството ни разбира под "последователи". За мен това са хора които следват отбора, на живо или пред монитора и които си плащат за това. На книга може да ги пишем и 100 000. Хайде реално/потенциално да ги приемем, че са 10 000. Някога почти редовно на Градския ходеха по толкова. Че и по 20 000 са ходили, барабар с покачените на тополите и покривите на околните сгради. За тази година се очаква да изиграем около 25 домакински мача, включително контролите. При 10 000 "последователи" това прави 250 000 посещения на Градския или на Стадион Дунав. По  4лв средно за билет , хартиен или друг, в касата ще влязат цифром и словом ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА. За гостуванията - отделно. Ако това не е вярно, тогава във Фейса пишете масимум 300 последователи, да са ни живи и здрави. Това е доста оптимистично число, но хайде от мен да мине. А сега съвсем реалистично, предлагам от тази пролет билетчето виртуално или на живо да е по 4 лева, пък на есен ще отчетем инфлацията отново. Успешна и по-здрава година желая на всички последователи от сърце!!!

Тези 15 000 последователя не са всички от Русе. Има хора от други футболни отбори, генерални любители на футбола. И русенци като мен, които живеят в чужбина. Или русенци, които не живеят в Русе.

Предвид обезлюдяването на областта няма да се очудя, че дори и половината да са от Русе.

През 2011 год. са преброени 235 000 души в областта, докато те са 181 000. 23% намаление. Тотален икономически и демографски колапс.
« Последна редакция: 09 Януари, 2022, 09:31 от Danube »

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
За тези които не живеят в Русе, има излъчване на мачовете на Дунав на живо от клубната телевизия. Е, телевизия е малко силно казано, но все пак гледаме мачовете ако сме си платили и аз съм благодарен на ръководството , че ни даде тази възможност.

rusenec65

• Фен
    • Профил

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
Мирослав Георгиев играч #1 на Дунав за 2021 г.! Да му е честита титлата. Заслужи си я момчето. Много техничен и креативен футболист. Имаше и други достойни за това отличие, но мисля, че и3борът е основателен. Вероятно е повлиян и от възможността да бъдат поощрени младите в отбора. Иначе един Дани Димитров например е ярко отличаващ се като голмайстор. Да не говорим за капитана Д.Димов. Миро, още веднъж поздрави за отличието и не забравяй, че тази титла са носили такива велики играчи на Дунав като Никола Йорданов, Ремзи Нуриев, Любен Марков, Никола Христов, Стоян Маринов, Мирослав Миронов и много други незабравими русенски футболисти. Само Дунав - напред и нагоре!!!