Без съмнение е трудно и много работа е свършена, която не остава неоценена.
Аз бих искал да благодаря за грижата за уеб сайта например. Дунав не е имал толкова информативен и приятен за окото сайт, никога до сега. Много отбори дори в Първа Лига, не могат да се похвалят с нещо такова.
И тъй като спортните успехи тази година не са първостепенният ни приоритет, надявам се и други неща които не са свързани директно с играта да бъдат изгладени. Например названието на клуба. Все още ли сме Дунав 2010 или вече е изчистено това число? Друго което се надявам да бъде свършено е изчистване на годината на основаване на клуба. Аз все още имам резерви да приема 49та като начало на Дунав.
https://sportnoruse.com/ Този сайт, без съмнение е бил споделян във форума и преди, но като чели предлага най-богата колекция от информация за футбола в града. Доста преди първите изцяло футболни клубове (Сава, Напредък) да се родят през 1919, в Русе има чувствителен брой спортни организации, много от които практикуващи футбол. Включително една от тях се нарича Дунав. Според статия от сайта, първият мач който Сава изиграва е срещу четата на Дунав и го губи с 4:3. В Берое, Черно Море и други клубове из страната са направили точно това, приели са най-ранната дата на която има сформирано спортно дружество в града, за начало на футболния клуб.
И последно, за да не правя този пост излишно дълъг... Надявам се, че въпреки, че стадион Дунав предлага по-добър терен в момента, рано или късно отбора да се върне на Градския. Предполагам проблема към момента е наема изискван от общината. Боя се, че оставен без отбор, градския ще започне бързо да се руши и да буренясва. Общината, особено в лицето на сегашния кмет, едва ли е най-добрия стопанин. Малкото хубави неща които бяха свършени по това съоръжение бяха от кумова срама, защото отбора беше в Първа Лига и нямаше как да не се пипне. Сега се опасявам, че всичко пак ще бъде оставено на самотек. А уж трябваше да продължат с изграждането на козирките там.