Автор Тема: Правилник на форума  (Прочетена 3169 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DUNAVfans.org

 • Administrator
 • Стартиращ
 • *****
 • Публикации: 23
 • Одобрение: +1/-1
  • Профил
Правилник на форума
« -: 27 Май, 2016, 13:26 »
Регистрирането във форума на даден потребител е напълно доброволно. При разногласия с нашите правила, той е в пълното си право да не използва услугите на нашият форум.

І. Поведение

1. Честата употреба на вулгаризми се наказва.

2. Не се допуска псуването, ругаенето и обиждането на други потребители. Дори и да бъдете провокирани, грубият ви отговор ще бъде наказан.

3. Досаждането чрез изпращане на Лични Съобщения към потребител, който ясно показва, че не желае да получава такива от вас, както и използването им за да обиждате потребителя, се наказват. В това число и публикуването на лични съобщения без съгласието на другата страна.

4. Тънки провокации, постоянни нападки, ехидни/иронични забележки или всякакъв друг тип продължително и целенасочено дразнене се наказва. Този тип наказания се налагат субективно от административния / модераторския екип на форума. Решенията за това не се взимат импулсивно, а чрез продължително обмисляне и обсъждане.

В множество случаи провиненията, описани в точка 4, не могат да бъдат обосновани точно и ясно. В такива случаи решението на административния / модераторския екип следва да се приема „на доверие”. Ако вие нямате доверие в нашия екип, просто не посещавайте този форум.

5. Администраторите и модераторите ще съдействат на властите за всеки текст, който нарушава законите на Република България.

6. Оспорване на административно решение при влязло в сила наказание се наказва. Потребителите имат правото да поискат обяснение от администраторите на форума относно определено тяхно решение, но оспорването на даденото обяснение не се толерира. Всяко ваше запитване ще се обсъжда в нашия екип и тогава ще получите официален отговор, зад който стоят всички администратори и модератори. След като получите отговор неговият коментар от ваша страна и продължаване на искането на допълнителни обяснения стават излишни.

7.Забранява се публикуването на материали с цел осъществяване на скрита реклама без позволение от страна на администраторите. Всички връзки към други сайтове, изображения и др, които представляват реклама с комерсиална цел (такава, каквато е свързана с генериране на печалби от страна на рекламиращия на гърба на FCDunav.eu), ще се трият, а потребителят може да бъде изгонен от форума (по преценка на администраторите)

8. Забранява се рекламата и пропагандата на  политически формации и идеологии чрез текстово и/или графично съдържание или по всякакъв друг начин.

9. За да може да стават ползотворни и смислени дискусии, трябва да се придържате към темите. Ако искате да започнете нова тема, то отворете такава. Съблюдавайте и за раздела, в който пускате темите си. Новите теми в раздела за текущите мачове на отбора имат следния формат: [xx.yy || zz:zz] Дунав (Русе) - Име гост (Град), където:
xx - дата на мача;
yy - месец;
zz - час и минута на начало на срещата;


ІІ. Технически1. Потребителите нямат право да използват картинки за аватари, които са с обидно или с вулгарно послание.
Администраторите на форума имат право да изтрият или променят аватара на който и да е потребител без предупреждение.

2. Писането на кирилица е задължително. Ако сте писали на латиница, темата или мението ви ще бъдат премахнати.


3. Можете да използвате аватар със снимка на друг участник във форума, ако имате неговото одобрение. При оплакване от страна потребител, че негова снимка се ползва за аватар от друг потребител без негово съгласие, аватарът ще бъде премахнат и ще последва наказание.

4. Подписът не бива да е натрапчив - уголемен и удебелен шрифт, ярки цветове и т.н. Ако обемът на текста в подписа е голям, намалявайте шрифта. Това НЕ означава, че цветовете, или подчертаването, или удебеляването на шрифта в подписа са забранени - използвайте ги, но с мярка.

5. Преди да създадете тема проверете дали не съществува друга със същото или подобно съдържание. Дублиращи се теми не се допускат.

6. Внимателно избирайте къде да пуснете темата си. Теми, които не съответстват на даден раздел, ще бъдат премествани, или изтривани.

7. От заглавията на темите трябва да се подразбира съдържанието им.

8. Когато цитирате някого, НЕ е желателно да цитирате цялото му мнение, особено ако е дълго или вече има цитати в него. Цитирайте само частта, която визирате.

9. Не е желателно да цитирате мнението, на което отговаряте, ако то е сред последните в темата. Вашето ще се появи непосредствено след него и ще се получи дублиране - чудесно се разбира на какво отговаряте и само като споменете ника на автора му.

10. При цитиране на материали от външни източници, освен връзката към тях, публикувайте текстовото съдържание.
 
ІІІ. НАКАЗАНИЯ

1.
Наказанията се определят от администраторите на форума въз основа на честотата и сериозността на нарушенията;

2. Наказанията могат да се обжалват със съответните мотиви до 24 часа след налагането им, като до изтичането на този период или разглеждане на постъпило обжалване, наказанията не влизат в сила.

3.
Наказанията биват: предупреждение, последно предупреждение, отстраняване и перманентно отстраняване от форума;

4.
Прилагането им се става въз основа на разглеждане случай по случай и на конкретната ситуация;Всеки потребител на форума е длъжен да се съобразява с горните точки. Ако не желае да се съобразява, то неговото присъствие във форума не е желателно.

Настоящият правилник подлежи на актуализация при необходимост. В случай на такава, ще бъдете информиране надлежно. В тази тема можете да задавате въпроси, свързани с правилата, както и да сигнализирате за нарушения на същите.
« Последна редакция: 27 Май, 2016, 13:42 от ФК Дунав Русе »

The Major

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 980
 • Одобрение: +2/-0
  • Профил
Re: Правилник на форума
« Отговор #1 -: 25 Юли, 2018, 16:25 »
Предложение за допълнение на правилника:

Ако се публикува отговор на предходно съобщение, да не се добавя цитирането му.

NITRO

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 3749
 • Одобрение: +128/-25
  • Профил
Re: Правилник на форума
« Отговор #2 -: 25 Юли, 2018, 21:59 »
Това и сега го има в т.9 от раздел II, но не винаги е удачно, особено ако се цитира само част от мнението. Мисля, че трябва да се преценява разумно от автора на мнението дали трябва да цитира или не.