Радвам се, че все пак провокирах някаква дискусия, защото напоследък ни се получава все по-трудно.

:wink:
Разбирам и съзнавам част от вашите аргументи, но тук като че ли навлизаме в един Параграф 22. Кое е първото - добрия отбор и многото публика или публиката да провокира възникването на добрия отбор?
Когато не разполагаш с толкова огромен финансов ресурс, че да построиш добър отбор веднага, определено би трябвало да разчиташ на феновете си. Какво правим обаче като вторите също ги няма?
Често се чува приказката - русенските фенове заслужават (аз по никакъв начин не съм свикнал да ги деля на такива и онакива, а говоря за цялата им съвкупност) "А" група, бла, бла, бла...
Добре, но съгласете, че по никакъв начин това желание не се вижда в момента. Има една голяма пасивност, на която може да се намерят много различни обяснения, но истината е, че хората нямат волята да бъдат водещият фактор не само във футболния клуб, а и в обществения си живот като цяло. Винаги съм правел този паралел, защото в действителност футболния клуб не е изолиран от живота и се подчинява на идентични процеси, които съществуват и са актуални и в нашето общество.
Ако се върнем година и половина назад, когато бяхме на гребена на вълната, трябва и с известна горчивина да отбележим, че същите многохилядни хора на стадиона нямаха смелостта да назоват проблемите, каквито бяха, а се примираха със статуквото. Я си представете срещу пагубното ръководство ако бяха протестирали 6-7-8 хиляди души на стадиона, а не 20 човека пред общината, дали нямаше да има някакъв ефект.
Всички се обединихме тогава (поне в нашата скромна форумна общност) около идеята, че Дунав трябва да е прозрачен клуб не само във финансите си, а и в цялостното си управление. Сега благодарение на това, че малко или много имаме разбрани хора срещу себе си постигнахме известен напредък в това и всички можете да го видите, има и още идеи, които рано или късно ще се реализират в рамките на този сезон, но не става дума за това. Според мен процесът не трябва да се оставя в ръцете на няколко човека, защото така се обезсмисля всичко. В момента липсва критичната маса, която да катализира нещата и да бъде гръбнакът на този нов по структура клуб, на който да стъпи бъдещето му развитие.
Не искам с това да измивам ръцете на някого, защото конкретните причини в момента отборът да има това си лице са също ясни и прозрачни. Просто идеята след онази подигравка на старите ръководства беше съвсем друга - да се хванем в ръце и да влияем на процесите в нашия клуб, за да не се стига повече до тази ситуация.
Всъщност, имам намерение скоро да отворя една тема с малко ретроспективен характер, където ми се ще да анализираме нещата, които се случиха в клуба, грешките, позитивните и негативните неща. Предполагам на малкото хора, които останаха да им пука и пишат и четат тук би им било интересно!