Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - rusenec65

Страници: [1] 2 3 ... 142
6
В-к"Утро" от днес ...."Дунав на крачка от спасение с нов много сериозен собственик

      В статията се казва ,че управата на Дунав в лицето на С.Симеонов е на финалната права за продажбата на клуба на швейцарско-германски собственик.Според Свилен Стефанов ,който не участвува в преговорите никога не сме  били така близко до инвеститор и то от чужбина и най-вероятно днес ще има договорка.Стефанов е категоричен ,че на 30.04 НЕ Е ПОДПИСВАН НИКАКЪВ ДОГОВОР както беше тиражирано,а само предварително споразумение ,което гласи ,че някои условия ще се уточняват в преговори.Според автора на статията пък друг източник с "безупречна репутация"  твърди ,че от името на холдинга базиран в Германия преговаря бивш футболист от Североизточна България който сега работи за тази фирма.Той и партньорите му били изключително добронамерени в желанието си да извадят Дунав от финансовото блато.Същият този източник твърди още ,че преговорите могат да се провалят само ако Симеонов постави на масата крайни финансови претенции.Факт е обаче ,че разговорите продължават в дух на умереност и гъвкавост и от двете страни.
......И най -важното ,ако всичко върви по план днес трябва да стане ясно КОГА ще бъде подписан официалния договор

8
......а вие продължавайте да вярвате ,че някой ще бъде признат за виновен в тая "държава" ,осъден и влязъл ефективно в затвора!!!

9
Е, тогава като знаят от къде се е получила тази дупка в бюджета, да ги съдят, влючително стария кмет и

Не съм юрист, но според мен правни възможности за това няма. Общината е юридическо лице и от гл.т. на закона не би трябвало да има Пламен и Пенчо, т.е. има непрекъсната правосубектност. Това е все едно ти да съдиш себе си за компенсации, понеже като млад си ходил по купони вместо да учиш, заради което не си се реализирал професионално (примерът е хипотетичен). Ако има хора с правно образование, нека си кажат мнението по въпроса. Но нов кмет да търси отговорност от стар, това на практика много трудно ще стане, особено ако старият е от управляващите, а новият - от опозицията. А и да го осъдят Стоилов, това ще стане след години и няма как да извади такива пари от джоба си и да компенсира загубите.
Аз също не съм юрист, но не виждам пречка да бъде подвеждан (друг е въпросът дали ще се случи) под отговорност гражданина Стоилов, Симеонов или който и да е там за злоупотреба със служено положение или финансови измами. Наистина ще отнеме време да се компресират загубите, но по-добре късно отколкото никога.

Ами кметът си е административен орган. Няма значение дали се казва Пенчо, Пламен, Айше или Нджонго. Съответно по тази линия юридически няма как търсиш отговорност от предшественика си. Документите се издават и подписват от кмета на община Русе, а не от гражданина Пламен или Пенчо.
Отговорност може да се търси в случая по наказателен път. Прокуратурата да образува досъдебно производство, да установи престъпление и да предаде случая на съд, който да се произнесе дали извършеното е съставомерно, т.е. дали има престъпно деяние, дали извършилият го е този, който прокуратурата сочи и дали той може да носи наказателна отговорност за това. За целта е необходимо да има желание у прокуратурата, за да задвижи процеса и кадърност, за да повдигне правилно обвинение, което да издържи в съда. В случая няма как да стане, защото до вчера са работили прокуратура и кмет заедно, второ, защото Пламен Стоилов може да се разприказва и да излязат пикантни неща не само за Доки и трето - защото просто прокуратурата в момента изпълнява само политически поръчки, а няма кой да ? възложи това срещу бившия русенски кмет.


Казано накратко...Гарван гарвану око не вади.Всички са навързани като свински черва и само негово Величество АК47 може да разреши проблема-един път и завинаги !!!Много кръв трябва да се пролее в тая "държава"(т.е. територия) за да се оправят нещата....

11
                                                   В-к Утро 27.04.2020
Кулеманс: Спасението на Дунав е в спешни оставки и ангажиране на нова управа.Д-р Симеонов пак бил готов да се раздели безвъзмездно с отбора,но този път и с базата в Здравец

                                             "Спасението е в светкавична оставка на хората,вписани като членове на акционерното дружество ПФК Дунав АД ,а на тяхно място да дойдат мъже,готови да помагат реално.Такива хора не липсват.Другото е пълен разпад" коментира пред Утро председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров -Кулеманс.

     В същото време достоверен източник съобщи за Утро че президентът на клуба д-р Симеонов обявил в тесен кръг преди десетина дни ,че е готов да даде отбора на всеки който желае да инвестира.Такава заявка имаше и преди месеци.Офертата му била като предишната-прехвърляне на клуба в нови ръце срещу символичния 1 лев.Той изразил още готовност в качеството си на концесионер да предостави безвъзмездно  базата  в "Здравец".Единственото изискване било евентуалният бъдещ стопанин да се ангажира с покриването на разходите за ток и вода.

     Сега се чакало официално изявление на д-р Симеонов за потвърждение или отричане на тази новина !

12
Изобщо - май е време да си зададем въпроса и за фен клуба.
Те милите, направо са трогателни. Редят сълзи и сополи как кметът Пенчо не дал пари. А когато клубът от обществена организация на всички русенци - сдружение с нестопанска цел, стана частна фирма на един човек, ги нямаше никакви. Когато този човек правеше капитален ремонт на базата са парите на клуба, ги нямаше. Когато се учреди 35-годишна концесия върху базата в полза на друга частна фирма на същия човек, при условие тя да извърши капиталния ремонт, който ВЕЧЕ БЕШЕ ИЗВЪРШЕН С ПАРИТЕ НА КЛУБА, пак ги нямаше. Нямаше ги, когато този същият се оказа собственик на марката и емблемата на клуба.  Нямаше ги и когато този същият човек, вече собственик на всичко, свързано с клуба, се изсули и обяви, че вече не се интересува от футбол и няма нищо общо със същия този клуб. Нямаше ги! И пак ги няма да попитат, как общинските съветници да гласуват субсидия за частна фирма на човек, който публично е обявил, че не се интересува от нея. Ами че това са обществени пари. От данъците на русенци. Все едно да ги хвърлят в контейнера, и то в разгара на огромна икономическа криза. Ами излезте по улиците, вижте какво става с магазините, с фирмите. Всичко затваря!
Ама, не  кметът им бил виновен. Ясни са те, никакви фенове не са, просто едни опоркаджии. Жалка история.

                                                     +1

14
Скъпи Дунавци, постът ни този път ще е различен. В него няма да видите позитивизъм, а напротив - точно обратното. Наред с пандемията COVID-19, която е обзела целия свят, друга "зараза" вещае тъжния край на нашият любим отбор Дунав. С дълбоко разочарование Ви съобщаваме, че "драконите" най-вероятно няма да подновят участието си в efbet Лига, когато тя се възобнови. Причините са много и доста от Вас ги знаят. Започваме от парите и обещанията, които дадоха някои хора. От 15.02 тази година, играчите и треньорският щаб, не са вземали нито един лев. На фона на отборите, които намаляват заплатите на своите играчи, Дунав се откроява, като остави футболистите си без пукната стотинка навръх Великден... Днес на сесията на общинския съвет, трябваше да бъде обсъдена точката, относно финансовата помощ от страна на Общината към отбора. Е, такова нещо за съжаление не се случи и каквато и да било общинска помощ за футбола, към този момент няма да има. Ние от Фенклуб "Дунав Завинаги" призоваваме всички виновни за това, отборът да стигне до такова положение, да се покажат и излязат с някаква гледа точка. Не желаем, феновете на отбора да живеят в неведение, относно любимците си и какво ще се случва с тях. Искаме да припомним и на новия кмет на Русе - господин Пенчо Милков, че е редно когато каже нещо, да се постарае това да се случи. Нека проблемите се назоват с истинските им имена и да се решат. Омръзна ни в последните 2 години, постоянно да сме на тръни и да не знаем ще има ли отбор или не. Огромен срам за града е това, което се случва в отборът, който го представлява в най-високото футболно ниво в България. Умоляваме всички, които обичат Дунав, да разпространят този пост, където могат и да коментират, какво според тях се случва в отбора. Нека се даде гласност на проблемите, които имаме, за да се намери тяхното решение. Нека всичко е прозрачно и да се казва точно, каквото е. И дано да излезем с чест и достойнство от тази ситуация. За да пребъде Дунав! Само Дунав и с Дунав Завинаги!       Копирано от Фейсбук.........

15
Когато в Дунав спортно-техническата част  се решаваше от Веско Великов нещата бяха наред .Като влязохме в А група и като се появи тоя анонимник(Петков) ,всичко тръгна назад.Точно тогава имах лична среща с него ,исках да стана член на Общото събрание със съответната такса която да внасям.Бях потресен от думите които ми каза за отбора -никой от играчите не ставал за нищо ,ама видиш ли сега ще почнем така ,а после ще ги сменяме в движение...
Ивайло Петков РАЗБИ Дунав......Това е моето мнение......

Страници: [1] 2 3 ... 142