Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Footman

Страници: [1] 2 3 ... 45
1
ДНЕВНИК / Re: [ПРОЕКТ] НОВИЯТ ДУНАВ !
« -: 28 Февруари, 2011, 21:04 »
Цитат на: "4I4O MUREY"
В А окръжна нали има отбор с името Дунав 2010? Не виждам по-рационална идея от това да се заложи на влизането на този отбор във В група. Чия собственост е той сега? Около този клуб трябва да се гради за да не се губи много време. Пък и в него играят/тренират хора обичащи Дунав и Русе. Не виждам кой друг освен Кулеманс може да се заеме с тази работа. Междувпрочем как става влизането във В група? С мачове между окръжните първенци на североизточна българия ли?
В тази криза влизането във В група не е трудно стига Дунав 2010 да спечели А окръжна. Някои отбори от В група ще се откажат, а много често спечелилите в А окръжна отказват да се включат във В група поради липсата на пари.

2
Спортната зала на Русе - готова през следващата година, препроектират МОЛ-а за киносалони
14 Септември 2010 14:17:43, RuseInfo.net

Георги Пейчев - търговски пълномощник на "Проект Русе" АД, съобщи днес в присъствието на арх. Казанджиев /на снимката/, че в момента се набляга на строителството на спортната зала на Кръговото, тъй като обектът е сложен и с голямо значение за града. "По една или друга причина МОЛ-овата част е леко забавена. Имаме не проблем, а просто препроектиране на част от МОЛ-овата част с оглед на това, че се наложи нова идея при инвеститорите. В началота идеята е била да няма киносалони, а в момента предстои сключването на договор с кино "Арена" и очакваме от тях тепърва да ни дадат тяхните изисквания, които съответно да са в проект. В момента се провежда и тръжна процедура за избор на изпълнител на кота "нула". Русенските фирми също участват в това. До 15 - 20 дни очакваме да започнем и другата част. Но залата се движи в абсолютен график. И догодина, надявам се ,че ноември - декември би трябвало, както се казва, да режем лентата. Колкото до европейско и световно първенство. Дай Боже!"

От баланса на дружеството се вижда, че задълженията са повече от вземанията. Г-н Пейчев изтъкна, че дружеството няма приходи. Това инвестиционно дружество засега намира нужното финансиране и няма проблеми. Обслужва се кредита всеки месец.

По думите на зам. - кмета Александър Неделчев това дружество може да бъде пример за публично - частно партньорство за огромен и значим за града ни обект. С приемането на дружествения договор са заложени ясни параметри, при които общината не инвестира и не рискува нито лев. Всичко остава като риск за инвеститора. В периода на изграждане на комплекса е естествено да има разходи, които се оформят като загуби. След това при реализация на договори за наем вероятно нещата ще се обърнат в печалба. Важното е, че община Русе ще получи 7 милиона евро и собствеността върху залата, която с партньорите трябва да се управлява така, че да не тежи на общинския бюджет.


3
Стачка в Дунав - футболистите отказват да започнат новото първенство
sportal.bg 28 юли 2010 | 19:49

Футболистите на Дунав (Русе) ще спрат тренировки докато не им се изплатят всички възнаграждения от месец март насам, научи Sportal.bg. Става въпрос за три заплати и девет премии, а игачите са категорични, че не си ли получат парите, няма да започнат първенството в Източната "Б" група. За късмет на ръководството първият мач на Дунав от новия шампионат срещу състава на Лудогорец, който се включва в тази "Б" група на мястото на отказалия се Миньор Раднево, бе отложен, тъй като БФС даде възможност на разградчани да се подготвят по-добре за участието си в пъренството. Въпреки това състезателите на тима от Русе са категорични, че няма да се появят за срещата и от втория кръг, ако не си получат заработените заплати и премии.

4
Цитат на: "Vancho"
Няма как коефициент 11  :twisted:  предстои да бъде обилно полят тази вечер  :box:
Мдам. Сега го забелязах и аз. Това обяснява поведението на някои футболисти.

Дано се намери някой, който да разнищи и разследва случая.

5
Имам чувството, че след като не са вземали заплати 2-3 месеца днес сами си ги изработиха...

6
Цитат на: "fcdunav"
Който се прибере от стадиона да напише няколко думи, ако има сили след такъв резил.
Като цяло изключително странно първо полувреме. Топката заобикаляше нашите, те не искаха да я гонят, а само я гледаха... единствено Цирков си даваше зор. Дори изглеждаше странно на фона на играта на останалите. В края на първото полувреме дори публиката се настрои срещу футболистите.

След първото полувреме половината публика си тръгна. На следващия мач не мога да прогнозирам колко ще отидат.

7
Цитат на: "dunavec"
Нищо чудно да докараме Ромпетрол за спонсор директно в елита.
Ъ  :?:

8
Като цяло икономиката е замръзнала, но поне до края на сезона за влизане в А група могат да се намерят пари.

Не знам ръководството разговаряло ли е с ръководителите на новите заводи в индустриална зона, но все нещо трябва да се измисли до края на календарната година, а и има няколко солидни завода в индустриална зона (въпреки че кризата удари и Монтюпе и Керос), както има и други сериозни фирми.

Междувременно "В "Берое" очакват три нови спонсора" (един от които Булсатком), а "Черноморец" също има хубава "кошница" от спонсори.

9
Заедно за...русенския футбол
04 Февруари 2010 18:56:54


Тази вечер в зала 1 на Областна администрация - Русе трябваше да се проведе среща между кмета на община Русе Божидар Йотов - като председател на УС на ФК "Дунав", Валентин Христов - член на УС на ФК "Дунав", и представители на русенския бизнес. Темата бе свързана с финансовите проблеми пред отбора на Русе, който в момента е на първо място във временното класиране на Източната "Б" футболна група.

Залата се оказа полупълна с фенове на отбора, представители на Общински съвет - Русе, кмет, началник на политическия му кабинет, много медии, треньори и футболист от ФК "Дунав", председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров и ... без бизнесмени. Или по - точно с единици като шефа на БРП Др. Кочанов, шефа на "Вектор" Николай Владов и още един - двама, които рязко контрастираха с множеството "други". Тъй като залата се оказа твърде голяма за мероприятието, се взе решение да се проведе в едната и половина - буквално.

Кметът откри сбирката, като отбеляза нерадостното състояние на отбора в настоящия момент и отправи призив за диалог и разбиране от страна на бизнеса. Настъпи часът на Валентин Христов. Той изтъкна, че благодари на представителите на бизнеса, които и досега са оказвали подкрепа на тима, но за съжаление не е достатъчно. Още преди Коледа са мислили да проведат тази среща, защото всички знает, че клуба е в незавидно финансово положение. При анализ на нещата от есенния дял и предстоящото през пролетния полусезон, вижданията на спортно - техническото ръководство показват, че е ясна перспективата "Дунав" да щурмува "А" група още тази година. Още повече, че ако "Дунав" не влезе в "А" група тази година, това трудно ще се случи в следващите години. Ръководството на БФС смята да направи единна "Б" група с 16 тима - първите 8 от Изток и Запад. Елитната "А" група ще бъде от 10, максимум 12 отбора. Следващото първенство ще се превърне в битка буквално за оцеляване. Споделено бе, че не трябва само да се стабилизират нещата в клуба, а и да се даде тласък напред и нагоре. А тази година ще се навършат 20 години откакто петият по - големина град в България, "най - европейският град" и пр., няма футболен отбор в "А" група. Срам за Русе.

Изказана бе благодарност към треньори и футболисти, които не са получавали пари вече втори месец. Те понасят всички несгоди, но се държат като един достоен колектив. И го доказват в контролните срещи преди началото на първенството.

Направена е банкова сметка за доброволни дарения за клуба.

Димитър Димитров посочи в изложението си, че не вижда от доста време мобилизация на бизнеса в Русе в тази област. Сега отборът на може да отиде на нормален лагер, а се мъчи в Русе. Той изказа надеждата си, че ако "Дунав" влезе в "А" група, то на стадиона ще има поне 10 000 души. А издръжката на отбор в "А" и "Б" група не е голяма. Въпреки че като цяло футболът е скъп спорт. Той предложи да се направи нещо като инициативен комитет /съвет/ на бизнесмени. Кметът го подкрепи и призова да се помогне дори от чист русенски патриотизъм. Изтъкна се примерът с далеч по - малки градове у нас с отбори, които имат по - добро финансиране. В тази връзка ще се пратят писма до фирми за помощ. "Нека да имаме златните момчета на Русе", каза кметът като се позова на успехите на "Дунав Еконт Експрес".

Изтъкнати бяха неща от "кухнята" - на два пъти е отказвано на треньорите от ДЮШ на тима да се въведат такси за децата. Повечето се върнаха назад в спомените си за мачовете с "Крузейро" в Русе и пр.

Общинският съветник Николай Падалски посочи, че варианти за излизане от ситуацията има. Такива са публично - частните партньорства. Община Русе е една от първите у нас с такава наредба, но закон в тази област няма все още.

10
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Offtopic
« -: 23 Декември, 2009, 20:26 »
Цитат на: "t7cr10x"
И аз се надявам да се построи някоя друга святна зала в България, но точно при този случай има доста неуредици... Къде до квадратурата, къде до използването на средствата...
Въобще не защитавам факта, че има много пропуски в документацията и провеждането на конкурса, както и липсата на компания, която да извършва строителен надзор... още повече, че много от модерните постройки в България започнаха да дават дефекти - един от първите молове в София при първия дъжд прокапа, а на новият втори терминал на Летище София му падна тавана.

Обаче доколкото знам Градски стадион няма план, а май няма и акт 16. Поне нещо подобно бях чул преди. В крайна сметка е важно България най-накрая да има една много голяма зала (за нашите мащаби) до 2-3 години.

11
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Offtopic
« -: 22 Декември, 2009, 13:41 »
Цитат на: "t7cr10x"
http://www.sportal.bg/news.php?id=211650
Тея шопи бяха си повярвали твърде много  :D  че и се гласяха за домакини на световни лиги, европейски и световни първенства по волейбол....
Очаква се след празниците, на 28 декември всичко да е готово, ако няма съдебни обжалвания и строителството да продължи.

Не се радвай! Държавата има нужда от подобно съоръжение. Напиши Beograd Arena (или Belgrade Arena) в youtube и на първите 3-4 страници виж, какви концерти са провеждани.

12
2009 / Re: предложение
« -: 12 Декември, 2009, 18:45 »
Цитат на: "iliobg"
Всичко това няма как да стане, то дори на теория е немислимо. Никой няма ей така да даде пари, фирмите данъци крият и не плащат, които са задължителни, че за футбол ли да дадат  :lol: Особено в тая криза, и особено ако някой друг решава какво се случва с дадените пари.
Определено е нужен човек с възможности за генерален спонсор, но Черноморец Бургас успя да събере кошница от спонсори, които спонсорират отбора. Така дори някой да се оттегли няма да е фатално. Ясно е че всичко зависи от Митко Събев, но като цяло политиката им за набиране на спонсори е сред най-добрите.

Повече информация има тук.

13
Цитат на: "DUNAV-RUSE"
При нас поне нито автобуса могат да вземат (нямаме такъв), нито сайта да спрат (защото не зависи от ръководството). Ето две положителни неща - не е малко  :D  :lol:
Като гледам колко отбори фалират самия факт, че сме в Б група е положителен. :)

14
Цитат на: "4I4O MUREY"
Васко, сигурен ли си че Спартак вече е изхвърлен от групата? :?:  Те смятаха да играят до зимата, макар и с юноши.
Официално мисля, че още не са, но положението е трагично - вчера дори им прибраха автобуса.

15
Струва ми се, че Миронов е добър треньор.

Дойде момента когато със слаба селекция да играем ужасно и да спечелим някой мач.

Страници: [1] 2 3 ... 45