Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: [1] 2 3 ... 700
1
Касата на клуба е каса на доктора всъщност. От единия джоб в другия. Твърди се, че парите от трансфера на Мечо са отишли за ноемврийските заплати.


Изходът е само един - прекратяват се всякакви опити за преговори и се създава ново дружество, ако трябва временно с друго (максимално близко) име и Общината започва да се мъчи да търси начини да разваля концесията за базата и да се водят съдебни битки за марката на клуба. Връща се Веско Великов и се започва да се гради нещо скромно, но истинско, което хората истински да харесват.

Нали така се започна преди 10 години? Каква е гаранцията, че новото дружество след някоя година няма да мутира както старото?


Гаранции никакви, особено в България. Но харесва ли ни или не, Дунав е изпята песен в момента.

2

Дунав в момента е политически заложник и се дава само за правилната цена. И тя не е 1 лев, а с още 6 нули отзад. Вече три сделки са пропаднали затова.

Стигнали до това положение, няма лесно решение. Времената за реакции вече отминаха и беше време като се правеше криминалната концесия да се зададат въпроси аджеба какво се прави и защо така се прави? Макар, че беше очевидно какво искат да постигнат. Оттук нататък, Дунав е заложник. И то не само с базата. Даже тя е по-малкият проблем, защото февруари следващата година изтича концесията на "Локомотив" и там може да се мисли нещо. Но не знам дали осъзнавате, че говорим за "клуб", който не притежава дори собственото си име и емблема, които са лично запазени от президента-просто-фен. Оттам нататък, всичко, което е някакъв Дунав с тирета, числа и звезди може да се счете за наподобяваща марка и приключва играта.

Изходът е само един - прекратяват се всякакви опити за преговори и се създава ново дружество, ако трябва временно с друго (максимално близко) име и Общината започва да се мъчи да търси начини да разваля концесията за базата и да се водят съдебни битки за марката на клуба. Връща се Веско Великов и се започва да се гради нещо скромно, но истинско, което хората истински да харесват.

3
Аз ги пиша и отпреди Лига Европа. Е и? Както казах преди време, точно най-големите лизачи ще започнат да ритат по д-р Симеонов най-безпощадно, когато е на земята и вятърът задуха в друга посока. Не критикуващите случващото се в клуба, които всъщност никога не са му мислили лошото.

4
Това, което става е много просто - изнудва се целият град, за да гласува за една определена партия. В противен случай футбол няма да има. Не, че е сигурно, че и в обратния случай ще има. Много отдавна Дунав е обречен на това, което става сега.

5
DUNAVfans.org / Re: Нов дизайн 2018
« -: 22 Септември, 2019, 08:33 »
Сайтът отдавна не се поддържа от нас.

6

Не трябва да има следващ вожд.
Именно. Вождуването е многократно изпробвано и с напълно предвидим грозен край. Само че алтернативният начин на управление (или всъщност конвенционален?) явно наистина звучи еретично на феновете и не очаквам ентусиазъм от там. Аз си го представям да стане само ако не се намери друг вожд и евентуално Доктора реши на тръгване да се погрижи за бъдещето на Дунав и да постави началото на още едно първо нещо, идващо от Русе.

Това би бил достойният му изход, който да го остави в историята на клуба и града с добро. Дали ще се изкуши от това, предстои да видим. Колкото до това за феновете, то отдавна не може да се обобщава, защото е видно с просто око, че феновете на Дунав са крайно разделени относно оценката си за начина, по който се управлява клубът. И не мисля, че одобрението е преобладаващо сред широката, че и по-тясната фенска маса ;)

7
Русенската общественост вече не знам какво трябва да направи при следващия вожд


Не трябва да има следващ вожд.

8
А истината е далеч по-проста. С бакалски сметки не се постигат успехи, а с игра. Или играеш и печелиш, или хитрата сврака с двата крака. Досега всеки път като сме правили "велики" схеми и сметки, сме го яли яко и това не е случайно. Сега единствената причина да имам някакъв оптимизъм за реванша е, че вече няма какво да се смята. Или бием, или не и това прави нещата много по-лесни, а несъстоятелните сметки и тактики на Киров - напълно излишни.

9
Все пак е жив! Шейхът на СтоМне отпреди 10 години все пак е наближил с камилата до Русе. Още малко и идва, а с него и реките от злато о :)

10
При положение, че всички ресурси са концентрирани в партията-кърмилница как си го представяте това с някой да дойдел. Някой ще дойде ако бъде спуснат отгоре. Истината е, че Дунав от 2 години е само схеми и далавери, а всяко такова начинание е обречено. Вече часовникът за обратно броене е пуснат и тече. Само, че този път, за да се лимитират всякакви възможности за "изненади", базата и името и бранда на клуба са вече запазени, така че good luck с новия рестарт. Ако в Русе ще има футбол, то ще бъде възможен през Локомотив след изтичането на концесията на ст. "Локомотив" след 2 години. Дунав ще бъде същото каквото сега е Аристон, Сливен 2000 - кухи клубове, съществуващи, за да пазят вековните концесии.

11
Не може да има "различен" Дунав когато се прави едно и също всеки път. Единственото надграждане, което се вижда досега от Киров е на грешките на Орача и на приказки. Честно казано, наистина не разбирам защо го прави. Изглежда нелепо.

12
Аз вече си казах мнението - ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА СИМЕОНОВ ДУНАВ НЯМА БЪДЕЩЕ !!! Подкрепях го до сега, защото единствен той се намери след 25 години митарстване по селата  да възроди отбора, но какъв бе смисълът, след като сега го бута обратно в батака? Не знам как може да му се въздейства, нали уж търсеше кой да го замести, но му се услади да концесионерства и отиде та се не видя... Ако не го е срам да бъде президент на най-мизерстващият отбор в ППЛ, да продължава! >:( >:( >:(


Несериозно е да се говори за Доктора като субект с някаква собствена воля. Дунав се "възроди", защото политическата конюнктура в един момент го позволяваше и изискваше. България е отново в онези времена, когато партията решава кой център трябва да се бутне и засили и кой не. По същия начин ще се и върне, където започна, не и благодарение на факта, че сме последна дупка на кавала. Както се видя, в първия момент, в който нещата излязоха от сценарий и се понадскочихме, започнаха саботажите.

13
От фейса:


Цитат
Защо емблемите на другите клубове са регистрирани като търговски марки и са собственост на самите клубове, а нашата - на Доктора като физическо лице? Дунав плаща ли на своя председател на УС за ползването на собствената емблема или просто доктор Симеонов иска да има коз при смяна на конюнктурата и нов Дунав? Малко прилича на концесията на стадион Дунав, където също футболният клуб е гост на концесионера - търговско дружество, собственост на Доктора?!
Ps справки за търговските марки може да се прави безплатно на portal.bpo.bg, където всеки може да провери нашата емблема и тези на други отбори чия собственост са..
Вече освен стадион и марката е в частни ръце за персонално ползване.

14
А за Локо Пд не си прав... Там си беше на ви за пъвенството, дайте ни за купата. На стадиона ясно се видя, че не искаха да ни бият. Дали съдията или техен автогол, все щеше да влезе.


И това трябва да ни прави горди и щастливи от този успех? Фактът е, че имаше съдийско подпиране в наша полза, както и някои наши фенове, които го одобриха защото било за нас. Оттам нататък тези хора губят легитимност да предявяват каквито и да било претенции в тази посока. Другото, което е всеки трети мач ни е обръщалка. Момчетата играят и изведнъж нещо става, уморяват се, желанието секва, неразбирателството започва. Обективно сме слаби, но всеки бизнесмен капитализира и слабостите, така че за един псевдо "бизнес" проект като нашия дефектът става ефект.


Дунав в момента последната му задача е да играе футбол и да се гради отбор и нещо сериозно за бъдещето. В момента се кешира каквото може и след това кой откъде е. В такава ситуация да виним съдиите за това, че са слаби е, като на Титаник за потъването на кораба да се винят музикантите, които свирят на палубата.

15
Може да е много успокояващо да обвиним съдиите и то в сезон, в който реално има 1-2 мача, където са ни порязали с някакви по-сериозни положения. Да не говорим, че имаше мачове, където ни подпряха. Да припомням ли мача с Локомотив Пд в Русе и онова 1:0, където нямахме не само удар, ами набег към вратата и съдията си измисли дузпа в наша полза, че да бием? Или тези работи ги забравяме? Да, днес съдията не даде дузпа за нас, но няма на каква база да прехвърлим вината върху него, защото правейки го, означава, че осъзнаваме, че не е имало какво повече да направим, отборът се управлява добре, ръководството е на мястото си, играчите са добре подготвени и се раздават. И едва тогава можем да търсим съдията в такива ситуации. Очевидно е, че ситуацията изобщо не е такава. И докато някои все съдиите им са в устата за щяло и нещяло, отборът си заминава, проблемите си стоят, катастрофалното управление става все по-катастрофално, а отстрани се вика "браво, браво, всичко е ок, ама оня съдията". И така идва следващия мач и следващия корнер, при който не сме наредени и ни праскат. И почваме - ама то няма корнер, ама съдията даде несъществуващ тъч...
Наистина ли не усещате колко сме жалки в момента и как ставаме още по-жалки вместо да потърсим да си подредим къщата. Преди 2 години всеки мач ни режеха със сериозни положения, защото бяхме отбор и бяхме заплаха. Сега не сме. Сега генерално съдийството в мачовете на Дунав не може да се квалифицира като тенденциозно и да претендираме за нещо извън генерално посредственото ниво на съдийството в България. Дунав не се намира в това положение заради съдиите, а заради слабото си управление, текучеството и липсата на визия в ръководството.

Страници: [1] 2 3 ... 700