Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 45
31
И мойте 2 стотинки по темата:

Първо, дори в Русе сме виждали, че като оставиш един отбор от дечурлига образно казано да играе с мъжете няколко сезона и нещата се нареждат - волейболният Дунав преди години даде едно доста добро поколение, от което и сега има местни момчета в отбора.
Второ - трябва да се обиграва отборът около едно ядро. Селекцията е отворен процес е философия, която затри родния спорт, най-вече футбола. Видяхме, че с един треньор и с играчи които се познават добре, може да стигнем много далеч. Това се вижда и по по-скромните отбори в чужбина, но дори и от Барса- един от най-великите състави, като окомплектоване и игра, е изграден около школата. Това е правилен модел, просто няма търпение у нас, а има и доста скрити интереси.
Трето - хората не са толкова прости. Виждат кога се работи и кога се отбива номер. Недоволни при загуби и неуспехи ще има винаги. Но това не трябва да спира работата. Вижда се, усеща се във въздуха дори, когато нещата се правят добре. А от там идват и резултатите. Идва и емоцията, която да ни крепи при неуспехите. Спомнете си женския баскетбол и какво беше няколко години, и как хората почнаха да се отдръпват когато не направихме крачката напред. Така че - да не се подценяват хората и да се прави разлика между тяхното поведение и викането на някакви фигури, имащи претенции за представителност.
Четвърто - не е нужно да се прави нещо самоцелно, само и само да го има. И утре да почваме отначало. Трябват здрави основи. А това става с контрол, отчетност, здрава нормативна база. Да се знае кой какво прави и кой за какво отговаря. Като добавим отчетност от обществото, търсене на диалог с хората - разбирайте не да мрънкаме колко са пропаднали феновете, а да търсим тяхната подкрепа, нещата ще се наредят.

32
Пенчо е виновен. Ако бяха дали останалите 180 000 лв., сегя щяхме да преговаряме с Левандовски да попълни липсата на Ахмедов и да атакуваме евротурнирите през новия сезон...
Честно казано, по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Сега и всички, дето след всяка загуба в А група искаха да се закрива отборът и да се почва наново, ще са доволни. Изобщо - идилия, разбираш ли. Доки няма да е шеф, ГЕРБ са доволни, че по времето на БСП няма клуб, мрънкачите няма да си трошат нервите да гледат някакъв жалък Дунав (щото ние нали имаме история като на Реал Мадрид), всичко е точно.

Аз бих се включил финансово скромно, но редовно в нов сдружение на феновете, което да издържа клуба, поне до В група. После вече ще трябват по-сериозни пари. Ако нещата са прозрачни и няма футболни деятели от класата на Доки, местните компании ще се включат, поне до Б група. 

33
Общо взето ситуацията е такава - отбор няма. Има едно ЕАД с лиценз за Б група. Което 3 седмици преди началото на сезона няма играчи. Имаше обявено представяне на новите собственици, но такива не се явиха. Имаме едно друго дружество, взело на концесия базата и един доктор, регистрирал на свое име емблемата на клуба като търговска марка до 2027 г., ако не ме лъже паметта.
Има възможност новото ръководство да се прояви като такова и да вземе набързо няколко играчи, които заедно с юношите могат да докарат клуба до средата на Б група. Може да вземем и Енгибаров за треньор, което няма да е добре - досега не е показал качества никакви, нито в А, нито в Б група.
Може да станем боксовата круша на Б група, като новото ръководство управлява клуба като другите си бизнеси - никой не знае има ли ги, няма ли ги, нарушения на елементарни административни правила.
А може и да не почнем Б група. Тогава ще е тежко. Ако някой се появи като спонсор или на фенска основа, може да вземем нечий лиценз за В група - ситуацията е толкова трагична в СИ В, че ще ни приемат всякак. Остава темата кой, как и защо, с какви средства,за чия сметка. Тогава очаквам да се появи Доки и да си иска парите за емблемата. Няма да може да се ползва и базата.
Това са вариантите. Малко или повече зависи и от нас, поне да има клуб с името Дунав в града, който реално да играе, а не да съществува, за да може някакви герберски тъпаци от Бяла, маскирани зад някакви анонимници от Шумен да се ежат. Перспективите са трагични. Ръководството с партийната подкрепа така подложи, че да е сигурно, че в мандата на Пенчо, Русе няма да има клуб в А група, а може и въобще да няма. Което е жалко.

34
North-а си е герберски трол в чист вид. Сегашният кмет му бил виновен - за кое бе, чадо? За концесията, дето  я дадоха герберите? За това, че се допусна Доки да си регистрира емблемата на свое име? За това, че отборът беше накаран да агитира за ГЕРБ не само официално, ами и с неофициалното - ако  гласувате за ГЕРБ, имаме ясен план, ако не - не се знае какво ще стане? И тука идва другият въпрос за герберопоклонниците - що за русенци и футболни фенове са тия измекяри, дето имат ясен план за отбора, ако са на власт, но не могат да го реализират в опозиция? Какво е това - щяха да го правят общински? Ако не е така - бизнесмените им сега нямат достъп до обществени поръчки? Каква е причината великият герберски план за Дунав да не се реализира? Може би, че не искат да стане факт по времето на кмет от друга партия да има отбор в А група? Що за дебилност е това? Значи само показва, че на тях никога и грам не им е пукало. А щом е така, е по-добре колкото се може по-бързо да изчезнат от местния политически живот. А за приказките за разтропания кмет, ви се каза 1000 пъти, скъпи симпатизанти на ГЕРБ, че заради вашия беленски любимец и компания, Дунав е ЕАД и кметът нито има възможност, нито има право да се намесва. Но може би за вас разбирането за власт е такова - един самодържец управлява всичко и всички напук на правилата. То затова сега висим с неясна концесия и фалирал отбор без бъдеще.
Доки и Нунев решиха, че в Русе повече футбол няма да има. Те са виновни, те са отговорни и така са си постлали, че никой да не може да ги спре. Пък ти си вярвай, драги ми, North, че сегашният кмет бил виновен.

35
Има по-интересни въпроси. Например защо тоя, дето уж не му се занимаваше, остава представител на клуба и член на съвета на директорите, заедно с Мартин Цирков. И членове остават Огнян Цветанов и сестрата на доки - демек в съвета на директорите мнозинството си е това, което беше преди. Новите собственици няма да имат контрол на практика върху оперативните решения. Доки като не му се занимава, как ще представлява клуба? Или той е гаранция, че ще се ползва базата и емблемата? Докога? И не е ли нагла лъжа, че се е оттеглил при това положение? И някой шибаняк няма ли най-сетне да каже за какво се борят тия нереализирали се футболни деятели - някой Кулеманс, треньор, играч, ръководство, швейцарците от яхтите... Баси наглите копелета. И после феновете били виновни - Боже, ние не знаем в момента има ли отбор, човекът който тръби наляво и надясно, че се е отказал остава в ръководството с цялата си свита, т.нар. нови собственици и ГДБОП сигурно не знае къде са, а футболистите веднагически бягат от Русе и все едно че нищо не е било, че не им се дължат пари, че нямат договори. Аман. На мене като фен ми писна от тия циркове. Дълго време съм защитавал тезата, че не може при всеки неуспех да се закриваме и да почваме наново, ама май наистина ще е по-добре. Нищо общо с Доки и ГЕРБ повече, никога повече тясно политически проект. По-добре с Тервел и Светкавица, ама поне да знаеш на какво си фен...

36
За съжаление се вижда, че алтернатива няма. Всички клубове в момента са или с назначен собственик от София по политически причини, или общински - с кмет начело, или на местни бизнесмени, които изпълняват поръчка на кмета или въртят друга схема. Реално всички модели са неустойчиви. Вижда се даже по т.нар. грандове на родния футбол - ако не беше Левски София, тоя клуб отдавна щеше да е по-зле и от Дунав. За Литекс/ЦСКА дето в едно дело само са преместили ловешкия клуб, а в друго са правоприемници на ЦСКА едва ли не - просто няма какво да се каже.
Всичко е ден до пладне. Берое и Морето са се уредили, пловдивските на 3 години горе-долу им се сменя собственика, щото на никой не му се дават пари, ама за да получи правото да купи банка примерно или да върти схеми с наркотици, дава за клуба. Може и да постигнат успехи, но утре пак се чудим дали и тоя път ще ни спасят, ние можем ли да направим нещо, защо се стигна дотук.
В този смисъл не съм много оптимист. Следващият ни собственик или ще е общината и ще гледаме цирка Йотов, или ще е нов Доктор, ама същия като бизнес и манталитет.
За да го има Дунав, той трябва да е кауза на целия град. Видя се с женския баскетбол - игра която не предизвиква почти никакъв интерес, стана кауза за цял един град. Всички се вълнувахме, усещаше се във въздуха, когато момичетата ще играят, а зала Дунав беше със средна посещаемост 1 000 души, на турнир, в който съперниците ни не събираха толкова за цял сезон - при това с платени билети, а не безплатни! Това аз виждам като път за спасение. Да се превърне клубът в кауза на града. Както беше по едно време - имаше карти за отстъпки, работеше се с местния бизнес, но не го докараха докрай, а избраха да си редят схемите. Това отдръпна всички от отбора - и спонсори, и публика.
Как да стане това? - Работа, работа, работа. Трябва да се шуми около отбора, да не се допуска информационно затъмнение и да се чудим има ли мач или не. Трябват фенски артикули - достъпни, поне в един магазин в мола, и един на центъра, на пазара. Не да ми продават шалчета на Лудогорец и ключодържатели на ЦСКА - всичко в града да е залято с Дунав. Инициативи на фен-клуба - да се види, че това са едни смислени хора, които милеят за клуба - да се разчупи клишето, че агитките са наркомани и хулигани. Защото ние не сме такива, но реално клишето е силно, а като не се показваме достатъчно, е трудно и да се разбие. И най-вече - прозрачност. Да се знае - имаме малко пари, ще се борим за средата на Б група - еми честно да ни го кажат в началото, ние ще сме там и няма да очакваме титла, но ще си подкрепим отбора. Честни и открити разговори с феновете и обществеността за ситуацията, финансите, целите - нещо което Доктора беше почнал да прави във В група, но прекрати след един полусезон. И да се избягват всякакви такива мистики като концесията, платена с пари на клуба, а дадена на друго дружество, мрънкане на общината как 200 000 ни трябват да спасим клуба... през март месец и т.н. Прозрачност, честност, откритост. И без изпълнения като Петков, дето да карат негърчета на килограм, някои от които сигурно и не помнят, че са били в Дунав. Всичко това, ще вдъхне доверие на феновете, а с това и на бизнеса. И нека квартални кръчми са ни спонсори дори, но да са много, да е целият град. Оттук вече няма да е невъзможно да се подпише договор и с голям спонсор, различен от местните малки, който да помага значително и да иска да се асоциира с клуба като Дунав. Това е според мен. И повечето неща зависят от нас като фенове, и от фен-клуба като организация. Да не допускаме Доки и компания да си разиграват коня в името на някакво имагинерно величие, че нещата винаги свършват зле в такива случаи.
 

37
Еми момчета, това беше. Беше удоволствие да сме част от елита на страната и да коментираме мачовете, да се вълнуваме. Никога няма да забравя онзи сезон, в който се страхуваха от гостуванията на Дунав... в Разград. Или онзи паметен сблъсък със Септември, след който така се радвах, както никога досега.
Връщаме се в периода на сблъсъците с Тервел и Каварна, но най-вероятно първо ще си припомним онзи тъжен пост на фен-клуба отпреди години как много клубове нямат сайт, но си има един сайт, който няма отбор.
И докато си спомняме за добрите моменти, да не забравим и за виновниците да се стигне дотук - егото и партийната обвързаност на един претендиращ за интелигентен и образован човек, но простак и мутра по душа. Както и една партия, която по цял ден напоследък ни обяснява как щяла да се счупи държавата без тях, а се вижда, че именно те я чупят. Дунав е христоматиен пример за цялото разбиране на ГЕРБ за властта и им пожелавам скоро да изпитат същото, което и ние в момента. И да помним. И всички дето викаха колко бил велик Доки да си знаят за следващия спасител.
И последно - да се радваме на всяка победа, на всяка точка и на всеки гол, винаги когато може. Защото ходенето по мъките може да продължи много, много дълго.
САМО ДУНАВ!!!

38
Е то и на малките деца е ясно, че се готви схема тип "стоножките" на Стойнето, ама реално това решение не е взето от нас и на тоя етап малко зависи от нас. Но ние да си вземем мача с Монтана, а после - не се знае с тази турбулентна политическа обстановка кой откъде може да изскочи.

39
Дам, разликата е за редовния сезон и не подлежи на промяна.
В този случай, нас даже и победа срещу селото не ни устройва, ако Ботев и хотела не се самоубият с равен. Трябваше да бием във Враца. Не разбирам вълнението и приемането на точката като супер положителен резултат - това само ни запазва шансовете, но определено не ни решава нищо.

40
Головата ни разлика, която съм посочил, е тази, от преди разделянето на групи, т.е. от редовния сезон.

41
Реално през кое дружество ще участва новият собственик няма значение - то може и да е кухо и да е създадено специално с цел инвестицията или пък да е някакво спящо, резервно и т.н. Проблемът е, че хората, които стоят зад немското дружество съгласно представените му данни в Търговския регистър, реално не изглежда да имат други читави бизнеси, поне у нас. Така и никой нищо не каза, никой не направи пресконференция, Кулеманса и той щеше да обяснява някакви неща, и той млъкна. Изобщо - все едно Доки си е начело и нищо не се е променило.

42
Съгласно чл. 4, ал. 2 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол за сезон 2019/2020 на БФС, ако сме с равни точки, се гледат резултатите от преките двубои. Заради китайския вирус, се гледат мачовете само от редовния сезон, т.е. преди разделянето на групички. Там с Ботев сме 0:0 в двата мача. Тогава се гледа общата голова разлика в генералното класиране. Там Ботев имат предимство, но е преодолимо теоретично, защото те са с -25 гола, а ние с -28. Ако и головата ни разлика е еднаква, се гледа кой е вкарал повече. Там сме наравно засега с по 21 вкарани гола. И така.

Наредбата: https://bfunion.bg/uploads/2019-06-25/naredba_2019-2020.pdf
Потвърждението, че се гледат само мачовете от редовния сезон (в Наредбата пише друго): https://www.bfunion.bg/news/46906/0

43
Тоя филм се повтаря, подобно на филма с Йотов и Ибальо. Ибальо е ясен - Доки (язък, че е от стар русенски род и с висше образование, а се оказа също толкова долен, колкото селянина със средното образование). Само че сегашният Йотов в схемата не е Пенчо, за ужас на герберчетата, а е Пламен Нунев - той си отива. Колкото и да скачате в негова защита, той си отива и това е добре за Русе. Лошото е, че по пътя надолу ще завлече още бая неща, само едно от които е Дунав. Ма барем си си изкарал надника, евалла. БСП в случая не играе. Нито са управлявали в Русе, нито в национален план. Не са били в управата на клуба, казаха, че ще гласуват заветната сума от 200 000 лв., но понеже е за цял сезон, ще я платят на 2-3 пъти. Не са правили спънки и пречки. Но Дунав стана ЕАД - не е законно дори общината да налива пари. Остава само да убеди местни бизнесмени. Но те пак ще трябва да преговарят с едноличния собственик на Дунав - Доки. Оттам е ясно. И за протокола, любимото ВМРО, с любимия Пазарджиев, искаха да се намали субсидията за клуба.

44
Уау, поразително е неразбирането на елементарни проблеми свързани с отбора! Сега пък ГЕРБ виновни. Все едно сме на митинг на БСП. Ами нали кмета сега е червен, нека запретне ръкави, да пусне връзки, да убеди спонсори и да спаси отбора. Ама не му пука на Пенчо.

Другата глупост, феновете ги нямало защото вече бившия президент не ги бил харесвал и бил говорел против тях! Леле леле....
Абе момчета, я не се излагайте, що за бръщолевици са това, вие зрели мъже ли сте или ощипани фусти?

И се регистрира, за да ни кажеш, че Пенчо закрива Дунав, а не Доки и герберския му политически гръб ли? Айде малко по-сериозно. С подобна тактика никога повече беленската мумия няма да е на власт. И така като гледам - по-добре.
Отговарям само веднъж. Първо - месец преди изборите Доки изведнъж реши, че видиш ли вече не му се занимавало. Ама месец след като е почнал сезонът. И супер случайно отборът се появи с клип в подкрепа на оная неизбираемата, дето даже и нейното училище я мразят. И тя стана като манекен от фен-магазина... на 2 преди изборите. Преди и след това - ни вест, ни кост от голямата фенка.
Второ. Доки каза, че се отказва. 10 месеца по-късно нито се е отказал, нито се е отписал от каквито и да било регистри. Няма постъпки да отстъпи нито емблемата (не е негова, лев не е дал за нея и не я заслужава), нито концесията (подарена му съмнително, и включваща като задължения неща, които бяха направени предната година с пари, излезли от касата на клуба!!!). Ще отстъпи един разбит и обезверен отбор. Който ще отпадне и новите собственици ще кажат - ама ние не искаме клуб в Б група, айде чао. И толкова. Ако футболистите не ги провалят преди това като не излязат за мачовете.
Трето. Кризата при Дунав е изкуствено създадена. Доки каза, че не му се занимава и изведнъж в Дунав почна да се говори за забавени заплати. Но бизнесите на Доки до март не пострадаха от нищо. Просто той реши да спре парите. Но не се махна от отбора и от клубната база. Сега не се плащали заплати, много зле били нещата. Но отвори финансовия отчет за 2019 г. и ще видиш, че ЕАД-то завършва на печалба. Демек Доки е спечелил от Дунав. Той не случайно не говори като другите бащици колко пари бил дал лично. Той говори само за време и усилия. Но парите от печалбата ги няма. Няма ги парите от УЕФА, от 60/40. Имахме пари да завършим сезона, ако момчетата се откажат от по половин заплата за 2 месеца, в които не играят. Но не. Доки прибра всичко и каза - пари няма, аз вече не съм мениджър.
Четвърто. Всичко това е подла постановка на Доки и компания, да злепоставят сегашната власт и да кажат - ето, когато БСП управлява, в Русе не може да има футбол. Дали е случайно, че точно така плашеха и седмицата между двата тура? А че беленската мумия не е казал и една дума за Русе, откак загубиха, а само Бяла му е в устата? Или тия неща нямат значение викаш?
И пето - за феновете. Горните неща всички в града ги знаят. Само заблудените и заинтересованите герберчета тролят,че БСП закривали клуба. И понеже всички знаят какво ще стане, не намират стимул да подкрепят Доки ЕАД. Сори, ама как да даря на Доки, като парите няма да стигнат до играчите? Факт е, че нито печалбата я има, нито другите средства. Само парите от общината. За които пък беше едно реване, че даже и последния тъпигьоз трябва да е разбрал, че ГЕРБ-Бяла се опитваха да омаскарят сегашния кмет като го представят като незаинтересован от футбола в града. Еми не- няма как да подкрепяш такива тъпотии. Ние ако искахме това, щяхме да гласуваме за втория избор на Тиквата, както той си определи кандидатката за Русе сам.
Тей че не ми продавай герберски тъпотии. Доки създаде този клуб с политическа подкрепа от ГЕРБ и с нея го закрива. И мнението на феновете няма значение. На тях даже им се иска да има недоволство,за да сочат с пръст новия кмет. 

45
На стадиона няма никой,щото това не е Дунав. Това е Доктора ЕАД. Той никога не е харесвал феновете и не ги е искал на стадиона. Винаги е говорил против нас, винаги е водил политики да ни отблъсне. И да си има негово си отборче в което той  да коли и да беси. Като Синабов ли какъв беше там на Аристон. Той поне имаше доблестта да си направи нов отбор, а не да се храни за сметка на нещо, накоето хората държат.
Дунав сега го закриват ГЕРБ. И затова никой не скача. Те са взели решение и ние нищо не можем да направим. Те няма да клекнат, а не им и пука, защото властта в Русе не е у тях. Трябва да правим безредици и тогава евентуално може и да ни обърне някой внимание, но пак няма гаранция. Защото Тиквата не дава на градове, които не са от неговата партия. И така - малко сме обречени в момента.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 45