Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 43
31
То с тоя "собственик" и договорения от него бюджет сме си за Б група, факт. Но чудеса се случват. А и другите ни преки конкуренти са на тоя хал, което в мачове срещу Лудогорец няма да ни помогне, но в битката за оцеляване - да.
Днеска пак драми в Етър, Селското царство обясниха, че Левски, ЦСКА, Ередивизи, Реал се надцакват кой да им изкупи отбора, ама нещо ни стон, ни звук от там. Само Ботев Враца уж държат ниво, ама и там качеството е по-близко до нашето, отколкото до това на Лудогорец.

32
Лекаря е много хитър, имам чувството, че не дава цялата финансовата картина. Все едно да кажеш полуистина ...

Ами така изглежда - липсват цели пера от приходите, а някои от разходите са странни. Ама иначе Пенчо бил виновен, че и фен-клубът приглася на тия глупости.

33
Няма ги и парите от билети, които колкото и да са малко, щом смятаме за нужно да споменем 3 000 лв. от някой благодетел, не може да пренебрегваме приходите - 200 човека по 5 лв. билета, за 10 мача, са си сума за нашия бюджет, която удобно е пропусната.
30 000 лв. за наем за стълбовете за реклами на ефбет. А от тях взимаме по 10 000 лв. на месец или 120 000 лв. годишно. Излиза, че реално взимаме 90 000 лв. от тях за годината. А тия 30 000 лв. наем на кого се плащат? Стълбовете са общински - значи може би на общината? Това защо не се промени някак си. Значи и общината не дава заветните 200 000 лв. на сезон, а по-малко, защото се връщат в нейната каса едни пари?
60 000 лв. за транспортни разходи, при положение, че играем само у нас. Че то един нов автобус е 200-300 000 лв. - за 2 години с тия суми да го бяхме изплатили. А сега Кристал прибира едни пари и на 10 автобуса е накичено Дунав Русе... вместо компанията да се рекламира чрез отбора. А доктора как ги преговаря тия договори по дяволите? Вместо местният бизнес да се рекламира с клуба, излиза, че клубът харчи за местния бизнес - това е странно.
Липсва и графа за фенски артикули. Аз лично имам 4 фланелки, шапки, няколко шала и тия неща не са по 5-10 лв. Приходите от това къде отиват? За издръжка на магазина?
Изобщо - бая отговори има да дава фенът, ама дали има кой да го попита? 

34
А ние защо се вързваме на публикации в медиите на Пеевски, при това от Пловдив? То в нашите сайтове, свързани с Шиши няма инфо, пускат нещо в Марица? То това е като Дунавмост.бг, само че пловдивско. Нереално е.
Иначе ако има прехвърляне на акции, то трябва да стане с вписване в Търговския регистър. Постъпки за това, към този момент, все още няма. В този смисъл идеята, че нещо е подписано на 30.04.2020 г. ми се струва съмнителна - може, но е малко вероятно. И трябва всеки момент да се появи в регистъра, иначе все едно не е станало.

35
То и това има своята дълбока история. Идва въпросът - за какво да ги давам на Доки, като той утре ще драсне нанякъде и ни отбор, ни следа от парите. В момента конкретно не е ясно и на кого ще ги дадеш - има някакво директорче, което изпълзява само като трябва да се оплаче от феновете или общината. А треньорът няма ръководни функции в клуба. Кой ще разпределя? И пак казвам - не гледайте Левски София. За мене в момента това е най-големият проблем - няма лидерство от никъде, само мрънкане по всички параграфи. А така няма как да увлечеш хората, да създадеш еуфорията и в крайна сметка да съберем една прилична сума в подкрепа на клуба. Което пък би ни качило цената в очите на потенциални нови инвеститори.

36
Общо взето, ако на доки му се занимава, имаме около 140 000 лв. от спонсорство с общината, УЕФА и 60/40. Това са пари, които би трябвало да стигнат за известно време - да доиграем сезона. Остава темата какво правим оттам насетне. Дори и да изпаднем в Б група, е задължително отборът да продължи да съществува. Не бива да започваме пак отначало. Просто ще изгубим десетилетие, в което няма смисъл. И тук стои въпросът не дали Пенчо обича Дунав, както сега се дискутира във фейсбук и както го поставя фен-клубът, а какво има намерение да прави Фенът. Очевидно е, че той държи ключа към бъдещето на отбора. Което е тъжно, защото очевидно струва горе-долу колкото Вальо, дясната ръка на Йотов. Като цяло бъдещето е пълно с неясноти и противно на фен-клуба и опитите за налагане през фейсбук, общината не е виновна. Остава да видим и ние като фенове какво може да направим. И не гледайте Левски София -там всичко е постановка, шараните се хващат, но Хиндилян и наркодилърите от сектор Б са в играта с Черепа, а оттам идват и политическите игри. 

37
Днес излезе, че общината предлага субсидия като спонсорски договор в размер на 90 000 лв. Не са 200 000, но пък и ситуацията е доста трагична не само в общината, а в цялата страна. Мисля, че Доки трябва да е доволен, няма как да иска повече в тая ситуация.

38
Някой с предложения по темата за новия спомоществовател за няколко кръга?

39
Днес обявяват, че Етър остават без лиценз поради непокрити до 30.04.2020 г. задължения, дължими към 31.12.2019 г. Нашите явно са покрити поне към миналата година. Търновци ще имат срок да платят, да обжалват, струва ми се, че ще доиграят все пак шампионата. Остава въпросът, ако най-голямото ни притеснение всеки полусезон ще е дали ще почнем новия, какъв е смисъла от такова участие. Не само за Етър и Дунав, но и за всички други. От друга страна, то и в Левски София стана традиционно собствениците да се сменят по-често от треньорите...
Вероятно ще се оправят нещата. Адвоката на един от кредиторите прави малко ПР ходове, да подкани нашата управа да се размърда. То да беше за някой, който поне е дал нещо на отбора... а то за две-три дупки, дето не можеха да уцелят вратата и на тренировка, иначе с визитки и самочувствие, не можеш да ги пипнеш. Лошото е, че факторите, от които потичат парите в нашия клуб изобщо не се интересуват от футбол по принцип и затова все ей така стават нещата при нас - като опре яйцето отзад. Пак за срамотите.

То навсякъде е така. Малко са хората, които наистина ги вълнува футболът и са на позиции да му помагат. В Русе, Търново, Пазарджик нещата са на ниво кмет/местното ръководство на партията-майка. Във Враца е с намигване от София, ама пак е местният ГЕРБ. Другите са от националното представителство на партията или поне с негова благословия. Случайни няма от средата на Б група нагоре. Надолу се срещат и ентусиасти. Виждаме, че половината от тях няма да стартират въобще при евентуалното подновяване. Играта е мръсна. И в нея футбол няма. Има обаче усвояване за времената след Бойко. 

40
Днес обявяват, че Етър остават без лиценз поради непокрити до 30.04.2020 г. задължения, дължими към 31.12.2019 г. Нашите явно са покрити поне към миналата година. Търновци ще имат срок да платят, да обжалват, струва ми се, че ще доиграят все пак шампионата. Остава въпросът, ако най-голямото ни притеснение всеки полусезон ще е дали ще почнем новия, какъв е смисъла от такова участие. Не само за Етър и Дунав, но и за всички други. От друга страна, то и в Левски София стана традиционно собствениците да се сменят по-често от треньорите...

41
На 2 млн. лв. бюджет на сезон, 70 000 лв. въобще не са малко пари. При положение, че вярваха, че 200 000 лв. за годината от общината ще са достатъчни да го има Дунав, ситуацията финансово до края на сезона трябва да е закърпена. Разбира се, фенът може да ги усвои и пак да активира всички да викат колко лошата община не е загрижена за неговото дружество.

42
Е, тогава като знаят от къде се е получила тази дупка в бюджета, да ги съдят, влючително стария кмет и

Не съм юрист, но според мен правни възможности за това няма. Общината е юридическо лице и от гл.т. на закона не би трябвало да има Пламен и Пенчо, т.е. има непрекъсната правосубектност. Това е все едно ти да съдиш себе си за компенсации, понеже като млад си ходил по купони вместо да учиш, заради което не си се реализирал професионално (примерът е хипотетичен). Ако има хора с правно образование, нека си кажат мнението по въпроса. Но нов кмет да търси отговорност от стар, това на практика много трудно ще стане, особено ако старият е от управляващите, а новият - от опозицията. А и да го осъдят Стоилов, това ще стане след години и няма как да извади такива пари от джоба си и да компенсира загубите.
Аз също не съм юрист, но не виждам пречка да бъде подвеждан (друг е въпросът дали ще се случи) под отговорност гражданина Стоилов, Симеонов или който и да е там за злоупотреба със служено положение или финансови измами. Наистина ще отнеме време да се компресират загубите, но по-добре късно отколкото никога.

Ами кметът си е административен орган. Няма значение дали се казва Пенчо, Пламен, Айше или Нджонго. Съответно по тази линия юридически няма как търсиш отговорност от предшественика си. Документите се издават и подписват от кмета на община Русе, а не от гражданина Пламен или Пенчо.
Отговорност може да се търси в случая по наказателен път. Прокуратурата да образува досъдебно производство, да установи престъпление и да предаде случая на съд, който да се произнесе дали извършеното е съставомерно, т.е. дали има престъпно деяние, дали извършилият го е този, който прокуратурата сочи и дали той може да носи наказателна отговорност за това. За целта е необходимо да има желание у прокуратурата, за да задвижи процеса и кадърност, за да повдигне правилно обвинение, което да издържи в съда. В случая няма как да стане, защото до вчера са работили прокуратура и кмет заедно, второ, защото Пламен Стоилов може да се разприказва и да излязат пикантни неща не само за Доки и трето - защото просто прокуратурата в момента изпълнява само политически поръчки, а няма кой да ? възложи това срещу бившия русенски кмет.

43
Днес излиза, че сме одобрени за мярката 60:40, с която държавата поема част от парите за заплати и осигуровки. От тук следват няколко интересни извода:
1. Явно сме изряден платец и поне до февруари всичко е платено, иначе не би трябвало да ни одобрят. Едва ли са плащали само осигуровки, но не и заплати.
2. Ако 1. е вярно, някой ни лъже жестоко. Но и да не е вярно някак си, отново изниква въпросът, че никой нищо не казва какво се случва в клуба, няма документи, от които да е видна реалната ситуация. Тоест никой не знае имаме ли пари, нямаме ли и колко точно нямаме. И по тази причина, намирането на каквито и да е спонсори е трудно.
3. Очевидно има начини да е намерят пари. Въпросът е, че на фена явно не му се занимава, както и на протежето му, който отвреме-навреме се изявява както някакъв директор.
4. Това, заедно с парите от УЕФА за 2 национали, би трябвало да ни даде шанс да изиграем поне края на шампионата, ако се възобнови. Днес например Франция каза без футбол до септември. Въпрос на желание е обаче това да се случи.

И още нещо - субсидията от общината не е ли за сезон, а не за календарна година?

44
Изобщо - май е време да си зададем въпроса и за фен клуба. Той притурка ли е на Доктора, на ГЕРБ, предвид мълчанието досега и атаките срещу кмета, дали стои зад това да има Дунав или да има Дунав, само с хора на Нунев или Тиквата? Защо няма по-активна кампания, организация да помогнем с нещо. Именно фен клубът е този, който трябва да поеме инициативата в тези тежки моменти. А не само да констатира, че общината не била обсъдила субсидията за Дунав.

45
Абсолютно съм съгласен.
Но вижте и реакциите на т.нар. медии - ние сме някакви незначителни там и за нас тук-там се появява материалче. Левскито като казаха, че са на кантар и всеки спортен сайт все едно е на агитката на Левски - само за тях статии. Ние не сме бойкоизбрани и като цяло на никой не му пука за нас. Не им пука и дали е Дунав, Хасково, Миньор - да има там отбор от "провинцията", който "грандовете" да бият и толкоз. И ако може да е по-близичко до София, че да не ни карат да пътуваме твърде много. Това е. Няма никаква обществена нетърпимост към схемите. Другите отбори ни се смеят сега, без да си дават сметка, че те са следващите. Самите фенове масово са съгласни да дойде нов доктор или дори сегашният тиквеник да бъде, ако сме в А група и правим по някоя и друга победа. Така няма да стане. Самите ние трябва да се откажем от това овче равнодушие към мизериите.
А реално Дунав ще го има пак. И ние ще сме на стадиона. И това ще мине. Жалкото е за пропуснатите шансове да се утвърдим в А група и да се създаде една еуфория в града, както беше първият сезон и както беше преди с женския баскетбол. И дано повече няма Доктори, че аман от умни и образовани футболни деятели.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 43