Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 [2] 3 4 ... 43
16
То и в съседна Румъния е национален спорт - големите градове имат по няколко отбора в различните дивизии, остатъци от различни "инвеститори", "благожелатели" и "бащици" (при букурещките е по-различно). Така че УЕФА се видяха чудо с нашите тъпотии и са взети мерки. Предвид, че нов клуб ще почне от В група, за разлика от тирето едва ли ще се бори за евротурнири и няма да има задължения от милиони към всякакви агенти, шансът при нас да стане проблем е по-малък. Но определено трябва да се има предвид развитието в практиката де. Другият вариант е бургаският - там вече никой не знае кой клуб кой е, кой с кого се е слял, кого е наследил и т.н. И все пак да се надяваме, че тази мизерия ще ни се размине, въпреки че всички факти говорят за обратното.

17
Ако изходим от позицията, че всичко е честно и почтено, а новите собственици имат добри намерения и капацитет да ги реализират, такъв ход е смислен. Вкарваш новите хора, за да имаш контрол върху дружеството. От друга страна старите не могат да изчезнат току-така, понеже имат да прехвърлят емблеми, концесии... т.е. докато това мине, би следвало и те да останат. Най-малкото и като гаранция. И после вече изчезват, след като всичко приключи. Разбира се, това е, ако става дума за истински бизнес, а не за схема.

И като споменахме емблема ,някой би ли ми обяснил какво се случва сега с името и емблемата на отбора.Бях чел преди ,че те са собственост на Доктора и при един евентуален фалит и ново начало няма да може да се ползуват(името и емблемата) Сега при продажбата на отбора какво се случва ?

Еми до 13.01.2027 г. търговската марка Д ФУТБОЛЕН КЛУБ "ДУНАВ" РУСЕ, заедно с емблемата на футболния клуб е регистрирана и защитена в полза на лицето Симеон Симеонов. С други думи той може да позволи или ограничи ползването на емблемата еднолично. Само по себе си, ако той не се намесва, не е проблем да се ползва, както и досега. Справка - ЦСКА-тата. Обаче, ако Фенът реши да се прояви като "бизнесмен" може да поиска възнаграждение за ползването или да забрани на определени лица да ползват емблемата. На практика държи в шах и новите собственици, и евентуалните следващи.
Разбира се, може тази защита да се прехвърли на други лица или да се договори ползване, заедно с договорите за прехвърляне на акциите. Търговската практика е, тези договори да не се публикуват, така че няма как да сме сигурни.
Подобно е и с концесията. Там най-лесно е РДС Инвест като концесионер, да бъде прехвърлено на друго лице. Засега няма такива индикации. Ако не - концесионерът може да разреши или забрани на някой да ползва комплекс "Дунав". С това пак държи в шах целия отбор. Реално Фенът си е опекъл работата. Да му мислят истинските дунавци.

18
Ако изходим от позицията, че всичко е честно и почтено, а новите собственици имат добри намерения и капацитет да ги реализират, такъв ход е смислен. Вкарваш новите хора, за да имаш контрол върху дружеството. От друга страна старите не могат да изчезнат току-така, понеже имат да прехвърлят емблеми, концесии... т.е. докато това мине, би следвало и те да останат. Най-малкото и като гаранция. И после вече изчезват, след като всичко приключи. Разбира се, това е, ако става дума за истински бизнес, а не за схема.

19
То нашият шампионат е за хартиените грандове, Лудогорец и напоследък за пловдивските клубове. Другите не са важни. И няма значение какво искат, за какво се борят, дали са ок или не. Те пък, от своя страна, въобще не се и опитват да променят нещо... зр, преклонената глава сабя не я сече. Но я тъпче всеки ден. Но явно това не е важно.

20
boti4eli, ясно е, че е наивно да чакаме да ни кажат - ей тука имаме да изпираме едни пари. Но, ако претендират да имат пари, трябва да имат някакъв легален бизнес или някой да е богат наследник, което е малко вероятно. И е редно да обявят планове. И откъде ще намерят пари. И какво ще целят - дали продължаваме по сегашния начин, дали ще гоним по-високи цели, ще търсим ли други спонсори. И още такива. Нужно е. За да разсеят съмненията около себе си, най-малкото.

21
Собствениците на отбора нямат много отношение към състоянието на стадионите. Община Шумен ремонтира стадиона в Дивдядово, където играеше клуб с култовото име Макак. Но реално, ако няма концесия, клубът нищо не може да направи. То и при нас всичко на Градския е следствие от действия на общината. Единствената връзка с клуба е, че той влезе в А група и това даде шанс да се кандидатства пред Министерство на спорта за пари. И че емблемата стои на ВИП сектора на седалките.
Но това е последното което ме притеснява от "шуменските" ни спасители. Някъде четох че Кръстев бил от Монтана родом.

22
Междувременно търговският регистър продължава да мълчи. Какви точно законови процедури чакат - не знам.

23
Еми то от нас зависи да не забравим. Иначе на базата са изтипосали навсякъде емблемата на Дунав. Аз лично предричам да се спасим този сезон и дори да почнем новия, да изкараме до зимната пауза и там всичко да приключи. У нас отборите не фалират лятото - всичко почва на зимната пауза.
Иначе за новия сезон, ДЮШ ще е представена в елитните дивизии U15, U17 и U19, което си е много добре. Школата като че ли бавно върви в правилната посока. Дано сътресенията не ? се отразят сериозно. 

24
Правила за любимците на властта няма. Ако се мазниш достатъчно много на правилните хора, не е необходимо да се съобразяваш с лигавщини като закони, наредби и т.н. Така е в държавата на Тиквата. За футбола пък винаги е важало с още по-голяма сила.

25
А ние събрахме малко, щото Доки има да взима около 120-130 000 лв., ама заплати не плаща. На него ли да дарявам? Да си кара новото БМВ с тях? Или за дето изтипоса емблемата на Дунав на ремонтирания басейн, в комплекса, ремонтиран преди концесията с пари, излезли от футболния клуб? Айде моля ви се. Ако просто имахме проблем заради китайския вирус, всички щяха да са много по-надъхани. Сега на софийските журналя от гонг и тям подобни може и да им изглежда, че сме жалки, ама те грам не искат да видят какво става, още по-малко да разкажат за далаверите, схемите и постоянните опити на Доки да отблъсне всеки един фен от стадиона. А и доскоро никой не взимаше насериозно, че Доки се отказва,като клубът привлича нови хора, прави се ремонт на базата и т.н.

26
Роля игра според мен и фактът, че се говореше, че едва ли не може да няма мач, а също така и тоталната липса на каквато и да е кампания от страна на някого да се продадат повече билети. Добро оправдание е, че при възможни 1 900 човека, около 1 000 на място са си половината. Предвид ситуацията, китайския вирус и т.н. - не е зле. Браво на момчетата.

27
Малко повече подробности. То излиза, че за Дунав е имало опашка, досега поне 3 сделки е опропастил Доки. Напълно вярвам, че ще го направи. Но толкова голям интерес да има за нас, ми е странно.

28
Общо взето фен-клубът пусна сълзливо съобщение във фейсбук, че спонсори няма, пари няма (въпреки че са обещани от НОИ, общината, БФС/УЕФА), явно при нас ако ще Безос да си дари всичките средства, пари пак няма да има... и общо взето дрън-дрън тъпотии, отиваме на фалит.
Да не забравяме да благодарим на Доктора-фен за това "достойно" приключване на преживяването А група. Поиграхме, повикахме, малко се и порадвахме даже, един едноличен собственик излиза с една спортна база по-богат, а за нас остава надеждата, че следващият финансов благодетел ще се появи по-скоро от предишния и ще остане в отбора поне докато пак стигнем А група.
С този футбол и в тази измислена държава толкова. Може да плачем и за Бойко. На него му писахме, ама той чете писма само от Левски, Пловдив и Стара Загора... Но и на него да благодарим... че нито една читава фирма не дава и лев за родния футбол, с което реално лишава клубове като нашия от какъвто и да било шанс за нещо различно от пералня на пари и поредната схема на някой самообявил се за успешен бизнесмен.
Да благодарим и на фен-клуба, който общо взето последните години се е покрил като мишки и който на практика го играе придворна дама на Фена, повтаряйки тъжно жалейките, че нямало пари и как трябвало да гласуваме за ГЕРБ и едва ли не, че ни се полага фалит, щото не сме избрали правата вяра (политическа).
И така. Дунав ще го има. Може би в окръжната група. Може би във В. А може би реномето на русенския футбол ще защитава Бенковски Бяла - любимият отбор на баш-гербера на областта. Но ние, за разлика от беленските милиционери, сме ДРАКОНИ! И ще пребъдем. С нерадостна съдба, с много мъки...Но ще се вдигнем. Остава ни да си подкрепим отбора. Каквото и да става. Защото силата на един клуб не е някой доктор, не е в депутатите от Бяла (колкото и да не им се вярва), не дори и в сервилния фен-клуб. А в нас - феновете. Хората, които тази и следващите вечери няма да спят спокойно от мъка, че нещо прекрасно беше унищожено за кефа на 2-3 герои. Тези, които утре ще отидем на "сблъсък" с Младост Екзарх Йосиф или Устрем Дончево, ще викаме за отбора си и ще се радваме, ако някой русенец вкара гол. Тези, които носят Дунав и Русе в сърцата си. И които ще извървят дългия път до завръщането в А група, без значение какво ще ни коства това. За разлика от сервилните, от политически зависимите, от самопровъзгласилите се за спасители. НИЕ СМЕ ДРАКОНИТЕ! САМО ДУНАВ!

29
То това е драмата при нас. Ако просто го бяхме закъсали, но имаше ръководство, което иска да се справи, щяхме да съберем много пари, щяха да се появят спонсори. Ама с тоя шеф/собственик/фен, няма как да стане. Ние ще дарим на клуба и утре пак ше ревне от лошите фенове и липсата на пари. А по всичко личи и на всички е ясно, че нашите проблеми са натресени изкуствено. Нито хранилката му е спряла, нито нещо се е променило откъм спонсори през последните 2-3 сезона. Сега изведнъж сме нямали пари. Причината е една и тя е едноличен акционер.

30
Според Русемедиа, последният срок е петък, а неофициално се говори, че русенец ще поеме отбора.

https://www.rusemedia.com/неяснотата-във-фк-дунав-продължава-го/?fbclid=IwAR1slGQW60kBnr6tIjXcoE8nAq3f9e9H2je3lFhlPQkebBac7A7uxgXQgfA

Страници: 1 [2] 3 4 ... 43