Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: [1] 2 3 ... 45
1
Браво за резултата ! Браво и за играта , не знам обаче дали противника  може да бъде " мерило " . Както и да е  , израстваме от мач на мач и с повечко труд от децата и треньорите и повечко търпение от нас ще се получат нещата .

В този мач не личеше да са мерило за нещо, ама пък есента загубихме злощастно от тях, така че ми се иска да мисля, че днес просто ние не им дадохме да играят и ги обезличихме тотално.

2
Гол във втората минута, истински шедьовър. Много красиво попадение.

3
Това е много хубаво, че се реши, щото бяхме осъдени май или нещо подобно, но си беше въпрос, поставен на международно ниво. С други думи - работата си ставаше дебела. Всичко друго по-лесно може да се разсрочи или да се постигне споразумение.

4
E те в четвърта лига, областната, нямат изисквания за ДЮШ май или? Иначе за 3 лига, от  БФС бяха поели ангажимент за селските отбори да бъде опростено изискването за няколко набора ДЮШ, след като миналата гоина Хитрино се отказаха, поради липса на достатъчно деца в школата, хем имаха пари и желание да си поддържат отбота във В група.

5
А кога всъщност започва новия полусезон и колко контроли ще играем дотогава. Също - пак ли ще домакинстваме на стадион Дунав? Той като че ли изглежда в момента по-добре от Градския, хем няма седалки. И очакваме ли други нови попълнения?

6
Срещу отбора на Шиши, дори и Нгапет да излезе за нас, е малко вероятно да бием. Пък и те, след най-скъпото второ място в лигата, ще са надъхани да спечелят каквото могат.

7
Вчера бихме Родопа Смолян като гост с 3:0 в мач за купата на България. В следващия кръг играем с отбора на Град Белоградчик. Да пожелаем успех на момчетата и достигане до последните фази, а защо не и финал.

8
Единственият начин да се задържат в Дунав местни таланти, е ако отборът трайно е в елита, заемайки място в класирането над осмо и плащайки заплати поне съизмерими с тези на Локо П-в и Славия например. За целта пък местната икономика/индустрия трябва да си върне водещите си позиции отпреди няколко десетилетия. За сега за съжаление липсват индикации това да се случи скоро.

Индустрията, и не само, ами целият бизнес, в Русе са си налице. И в доста направелния са водещи, а в други - единствени в страната. Проблемът е да се убедят тези хора, че има смисъл да дават пари за клуба, че тези пари няма да потънат в нечий джоб или да станат на нови мерцедеси, докато играчите бойкотират тренировки, заради неизплатени заплати, че не говорим за проекта Дунав на община, кмет, партия, определен бизнесмен, а за кауза на всички русенци, не само в града, но и по света. Да ги убедим, че правим нещо, което да остане, което ще е трайно и ще вълнува хората. Задържане на едно сравнително високо ниво  не е непосилна задача, но изисква целенасочени усилия и пак няма гаранция, че ще се постига винаги. Но трябва Дунав да вдъхва доверие, че дори и при слаби сезони, дори и при отпадане, няма да се чудим откъде да започваме, защото ще имаме стабилни основи. Тогава бизнесът сам ще дойде да търси спонсорство, както стана това с женския баскетболен клуб. За целта обаче трябва сериозна работа още доста време. Доверието се гради трудно. Особено с нашия горчив опит и нерадостна история в последните десетилетия.

9
Волейболната лига я дават мисля по каналите Макс Спорт. Нашите загубиха нещастно с 3:2 от фалиралия отбор на ЦСКА и затова останахме във втората осмица на шампионата. Реално ние сме фаворит да я спечелим, защото отборът си беше за първата осмица, но загубиха злощастно с минимален резултат, от отбор, който беше много нахъсан, но отстъпва по принцип, а няма и финансова сигурност, няма и зала даже. Да не говорим и че е малко странно, че ни отсраниха само с един мач, но такъв е регламентът, всички са били съгласни. Сега играем с всички отбори по 2 пъти. Първият и вторият от втората осмица ще играят със 7 и с 8 от първата осмица до 2 от 3 победи. Така ще се оформи финална плейофна осмица. Тъпото е, че ние в първата осмица можеше да сме 6-ти примерно и щяхме да стигнем по-напред, а така, дори и да сме седми за плейофа, ще се натресем на Нафтата или отбора на Пеевски, а там ако ще и с националите на Бразилия да излезем в състава, никой няма да ни даде да бием. Но все пак е забавно, нашите играят със самочувствие, с хъс, а и хората си ходеха в залата преди ограниченията. Не постигат все още онази магия, която имаше около женския баскетболен отбор, но ми се струва, че ако запазят финансирането, ще успеят. За миналата година по официлани данни имаме средна посещаемост от 400 човека - повече от шампионите, от Черно море и от цялата прехвалена софийска клика, като сме по средата по този показател.
Друга тема е, че отборът в момента го има само заради Линамар и без тях ще се скитаме по регионални дербита с Попово и Каварна като преди години. Но това е стара болежка на всички родни клубове във всички спортове - днеска на върха, утре фалит и край.

10
По концесионния договор, Доки е длъжен да пуска отбор от общината да ползва базата безвъзмездно. Този отбор засега е Дунав. Има риск винаги обаче, Доки да реши да е велик като Лечков в Сливен, да си направи Дунав 2000, да вземе 1-2 набора дечурлига и тях да пуска да играят на стадион "Дунав" и с това да изпълни концесията. Би било твърде скандално и твърде скоро веднага да изгони отбора от базата. Но нищо не го спира, освен че засега няма друг отбор който да бъде допуснат там.
В този смисъл клубът е винаги в шах по отношение на Доки. И това ще хвърля съмнения винаги, докато самият клуб не вземе базата... или докато не намерим трайно решение по друг начин. Доки може и да си прави тънки сметки, че ще прибира нещо, но и той не е чист - сигнали в НАП, в прокуратура. А беленската мумия дето го защитава и пази няма да е все на власт. Тей че и той е в шах от тая скандално дадена концесия. Малко като по комунизма - пускаме ви да си плащате на черно за видеокасети и дънки, ама вие няма да викате много за други неща, щото лесно може да ви ударим. Така държат и Доки.
Другото което е - засега Дунав е бреме за който и да е. Няма бизнес, няма печалби от нищо - нито от спонсори и дейност, нито от играчи. Няма и силна политическа фигура. В този смисъл клубът е безобиден в момента и може да го оставят да си играе на базата. Просто не пречи. За нататък ще видим и мислим кой, кога и как.
За новото ръководство. Дидо на всяко фалиране на клуба, а те хич да не е се посъбраха, винаги е предлагал сегашната схема. Подобна мислеха в Берое преди да станат държавен отбор, и в Ботев преди да станат играчка на Цветан Василев.Това е единственият начин да се случат нещата на някаква по-разумна база при нас. Сори, ама хора като Ковачев дето днеска са тука, утре не са и клеветят отбора, спонсори като Доки дето с едната ръка дават,а с другата и с двете на някой доверен взимат, не ни трябват. Или ще сме посмешище като 30 годишните на Спратак Плевен, асансьор между 2 и 3 група и без фенове, или ще сме отбора на Русе. С подкрепата на русенци. С общност. И не ми казвайте, че у нас не може да стане и няма да има резултат. По-добре ли е да сме ОФК и на всеки избори да почваме наново? Или да сме ФК Доки и на докитата като им писне да почваме отначало? Или да сме отбор, който печели-губи, го има. Отбор, зад който стоят реални фенове за повече от 1-2 важни мача.
За пример ще дам Хайденхайм в Германия. Градче по-малко от Търново, а загубиха плейофа за влизане в Бундеслигата. Тим зад който стои целият град, всички местни фирми, местната власт. И който си пълни стадиона и във втора бундеслига. Това не е ли по-добре, отколкото да минеш транзит 2-3 сезона опашкарската в А група и никой да не иска да те гледа, щото падаш? И да е празен стадионът?
Последно за новото ръководство. Дидо, за разлика от всички нас по форумите,дето много знаем, се зае да реализира визията си. Ама не като разби отбора, не като всяваше интриги, а като видя възможност. Ние уж сме много компетентни, ама нищо не направихме, а чакахме. И второ - планирано е за след края на сегашния сезон общо събрание, с което да се избере ново ръководство. Идеята е да се бият идеи, платформи, а не кой на кого е човек. И отборът да има смислено ръководство. Така че всеки е свободен да си изготви платформа, да си плаща членски внос и да се яви на избори.
Напркат

11
Мачът без напрежение. Ако се понапънат малко, може да оправим головата разлика от мача в Шумен.

12
Докато Доки е с концесията, винаги ще е така. За Дунав при желание и спонсорство, има варианти. Сумата, дължима към общината за Градския, е смешна, просто ние сме безпарични. Отделно от това и концесията на Локомотив изтича. Не е перфектно, но е вариант, ако Доки реши да го вади голям и да се прави на интересен на клуба. Лошото е, че в момента сме слаби като позиция, а явно има политическа договорка да не се рови в бакиите на предишния кмет. Все пак и Беленската мумия, aka новият Пенчо Кубадински, все още е с позиции пред централната власт, а Доки си е негово протеже. Иначе Доки много бързо може да бъде наврян в миша дупка при промяна в конюнктурата. Но в страна където всеки е човек на някой друг, и където прокуратурата не познава базисни правни принципи, е наивно да вярваме в това. Остава да дойде някой по-голям батко и да натисне Доки да даде базата, "за да не се разправяме". 

13
Едно е ония от състава ни в А група да ги мъмрим, че нищо не са играли - взимаха сериозни заплати, противно на твърденията по медиите, когато най-много реваха, реално всичко им е било платено, и пак се сърдеха и правеха тъпотии. Друго е да се сърдим на тия момчета. Ми че те не са пълнолетни даже. Да се изясняли. Ми звучи лесно. Ама това е именно най-трудната крача в съвременния футбол. На 17-18 да решиш ще ставаш ли професионалист или не, да избереш пътя си за следващите 10-20 години. И то тъкмо като пред теб се разкрива животът - с купоните, жените и всякакви други изкушения. Точно тук се къса и нишката, и много прилични школи с добри резултати в ДЮШ турнирите не изкарват качествени играчи за мъжкия състав. Така че не е никак лесно за момчетата. И това, че имат хъс и че са играли няколко години заедно далеч не е гаранция за някакви прилични резултати. Предвид, че повечето клубове, които играят само с ДЮШ реално не печелят точки, даже и това е много. И засега само с това разполагаме. 

14
To никой не твърди, че юношите сега са ни като поколението на Меси от Барселона. Но това е, с което разполагаме засега. Иначе може да видите отбора на Спартак Плевен - съставен играчи масово около 30-те, на 5 място в СЗ В група. Това по-добра алтернатива ли е? И пак всичко им е ден до пладне, и ако случайно додрапат до Б група, ще отпаднат почти веднага, ако не фалират преди това. Ние тоя мач сме го играли вече. Сега опитваме нещо ново. Може и да се провалим. Но поне ще знаем, че сме опитали да счупим порочния кръг. Отделно от това - трябва време. Този сезон няма да стигнем Б група. Няма и смисъл със сегашната организация и финанси. Но като стигнем, няма да сме боксова круша и ще сме по-устойчиви.

15
Тук е добре да си пооправим и головата разлика, че цели 8 отбора са вкарали повече от нас през сезона досега. Факт е, че ние не сме играли именно с Тополи и Интер, и именно сега е моментът да наваксаме. Не че и победа с 1:0 не ни устройва, но все пак.

Страници: [1] 2 3 ... 45