Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: [1] 2 3 ... 38
1
ДНЕВНИК / Re: Елитна група U19 - cезон 2019/2020
« -: 25 Ноември, 2019, 20:59 »
Успешният кръг за юношите е  затвърден от успеха на U19 над Пирин Благоевград с 4:2 на стадион "Дунав".

Цитат
Симеон Иванов изведе Дунав напред в резултата в 16-ата минута. В 32-ата Константин Митев покачи на 2:0. Две минути преди почивката Албер Силвиев направи 3:0. В началото на второто полувреме бе отсъдена дузпа за Пирин и гостите намалиха. В 70-ата минута Митко Русанов вкара четвъртия гол за домакините. Десет минути по-късно Пирин отбеляза вторo попадение за крайното 4:2.

В класирането се запазва традицията от последните години, по-големият набор да се представя малко по-слабо от по-малките си съотборници. В момента с 15 т. от 12 мача, отборът е на девето място, като по точки сме точно в средата - лидерът има 30, а последният - 1.

2
ДНЕВНИК / Re: Елитна група U17 - cезон 2019/2020
« -: 25 Ноември, 2019, 20:54 »
След малко връщане назад, U17 в този кръг разбиха лидера Септември с 3:1 като гост. 2 гола за Калоян Петров и 1 за Борис Димитров. Вече имаме 24 точки от 14 мача, колкото има и шестият Лудогорец.

3
DUNAVfans.org / Re: Нов дизайн 2018
« -: 22 Ноември, 2019, 21:34 »
Изглежда много по-лъскав от преди, по-модерен, и не е същия като на още 4 отбора от А група. Но има още бая съдържание да се пълни и да се коригира, за да стане добре. Иначе поне основата е готина.

4
Задължително четиво за бъдещи благодетели, а и за феновете вярващи на бащицата - истината е, че ако не се използва нов модел, ще сме принудени да се радваме на всяка точка и на всеки мач изигран от отбора, докато го има...

Цитат
Има само един начин изтриването на клубовете от футболната ни карта да бъде спряно

Благодетелят пристига.

Реките от пари потичат. Лични или държавни. Всичко е чудесно, предлагат се средностатистически и дори леко завишени заплати. Мотивацията на футболистите и спортно-техническото ръководство е на ниво, резултатите са задоволителни и клубът запазва елитния си статут в продължение на няколко сезона.

Благодетелят си тръгва.

Всичко рухва. Няма средства за пътуване, за премии, за заплати, за наеми, за обезпечаване на елементарни разходи и обновяване на инвентара. Започват кампании за спасение на клуба. Идват по-слаби футболисти. Дава се шанс на недоказани треньори. Отборът започва да губи. Резултатите са незадоволителни, След това стават абсурдни. Започва да се говори за "пробити" играчи и за продадени мачове.

Отборът изчезва от футболната карта на страната.

За съжаление това може да застигне над 50% от българските футболни клубове. Без значение, че в повечето от тях привидно ситуацията е стабилна.

От всичко това обаче никой не печели. Нито Стара Загора, нито Раковски, Петрич, Русе, нито който и да било друг град, от чиято действителност се изпарява поредният мимолетен "продукт", както е модерно да наричаме футболните отбори в последните години.

Дават се напразни надежди. Феновете вярват на обещанията, стават съпричастни към "каузата". След това са разочаровани.

Животът ще продължи и след Верея. След Дунав също, ако се стигне до очаквания неприятен завършек в Русе. Но е жалко да продължаваме да минаваме по тази неприятна спирала. От която сякаш няма изход. Може би дадени хора, за определен период от време ползата е налична. Но със сигурност, в дългосрочен план, всичко това е пълен абсурд.

Изпълнителният директор на Дунав: Положението не е никак розово
Изпълнителният директор на Дунав: Положението не е никак розово

"Футболистите не са получавали своите заплати за един месец. Сега на 15-о число ще стане втори"

Има начини за коригиране на случващото се.

Още по-добре ще бъде то да бъде превантирано, преди въобще да с заговори за поредния "проект". Дългосрочното планиране не е привилегия на големите държави.

Без значение колко средства гарантира да вложи поредният благодетел, би следвало да се помисли за тяхното правилно разпределение напред във времето. Да се зададат срокове за разходване на капитала, да бъдат задействани лостове за ограничаване на загубите още преди да се е стигнало до значителни такива. Би следвало да се изгради стратегия, съгласно която да е известно какво се случва и как могат да бъдат ограничени щетите.

И най-вече - властта не бива да бъде в ръцете единствено на благодетеля. На този, който дава собствени или пък не съвсем средства, за да го има клуба.

Децентрализацията и разпределената власт могат да спомогнат за намаляване случаите "Верея" в нашия футбол.

Европейските грандове рядко зависят единствено от благоразположението на една отделна личност. Свидетели сме на случаи, в които избраният от собственика на даден клуб Борд на директорите не позволява на самия бизнесмен да осъществява трансферни сделки и да предприема определени ходове, които могат да навредят на клуба. Защото той, бизнесменът, не е над всичко. Ако го няма борда, няма отбор, няма бизнес, няма фенове, няма резултати. Няма и смисъл. Защото иначе се получава така, че погледнато отстрани, безпристрастно, през клуба просто преминават едни средства, които биват разходвани, а след това балонът се свива.

Искаме да тренираме като големите, да даваме солидни възнаграждения на временно пребиваващите в страната чуждестранни наемници, да говорим като грандовете на Стария континент, да имаме прически, поведение и въобще имидж, имитиращ доста неуспешно европейските и световни звезди.

Но не желаем да действаме като тях.

Така, че когато "човекът с парите" си тръгне, клубът да остане. Да продължи да съществува. И когато ситуацията се насочи по пътя на безнадеждността, футболистите и спортно-техническото ръководство да бъдат предупредени. Но преди проблемът да стане факт. Преди касата да започне да дрънчи на кухо.

Защото футболистите често биват обвинявани, че са наемници. Че се интересуват единствено от парите. Подобна критика чуваме и за треньорите.

Но истината е, че това е тяхната работа. Техният бизнес. Без него те нямат алтернатива и не могат да издържат семействата си. Вече са повишили стандарта си на живот, а след това нямат възможността да го поддържат. Защото не са били предупредени. Защото до последния момент им е обещавано, че всичко ще бъде наред. Че пари "ще се намерят".

Така става...

С намиране.

Дългосрочно планиране. Икономически кадърни личности. Разпределена отговорност. Акционери, Борд на директорите, действащ Управителен съвет. Това е начинът.

Иначе... Верея. И както по всичко изглежда - Дунав. Докато не дойде някой нов благодетел. Който временно да "сбъдне мечтите" на някой от прекрасните ни градове. В които хората продължават да мечтаят и вярват, че любимият им отбор пак ще го има някой ден.

Абсурдно.

https://topsport.bg/bg-football/ima-samo-edin-nachin-iztrivaneto-na-klubovete-ot-futbolnata-ni-karta-da-bade-spryano.html?fbclid=IwAR12ZtmRCg-LGDteM7XlbjO0Jsd80R5rQNZkFmFJLEMbqE1xETi4bO2nXSY

5
Браво, дракони! Радвам се, че се съвзехме и победихме пряк конкурент за оцеляване. Ако вземем Витоша и още поне една победа, ехее... Но най-важното е, че в тази критична седмица, момчетата направиха каквото зависеше от тях. На ход са общинарите и бизнесмените.

6
Не забравяйте, че Етър преди години обявиха, че ще следват модела Дунав. И го следват. И те като нас уцелиха с Балъков, но реално нещата сега в Етър не изглеждат различни от тези в Дунав. Само дето при нас ГЕРБ не спечели за добро или лошо. Подобно е и във Враца. Пловдивските и Берое държавата се е ангажирала с тях, ама днеска Инсата обявиха, че не можели да строят Колежа, щото много такси им искала общината за концесията. А таксата септември беше намалена на 100 лв. на месец. Тей че там е въпрос да се смени сегашната власт, за да си спомнят за проблемите и борбата за оцеляване. Славия загива без Венци Търбуха както Локо София. Стабилност има в Морето заради ТИМ, хартиените грандове няма да останат без собственик, Лудогорец. Горе-долу първенството е в силна политическа зависимост и днеска драмите са в Дунав, оня ден бяха в Пирин, утре ще са във Враца и така...

7
Все пак в Русе има и доста бизнес който не се радваше на широка подкрепа от досегашната власт, както и такъв, който без да е зависим от обществени поръчки, просто не е бил ангажиран по какъвто и да е начин с начинания, свързвани с общината. Общо взето фирми има, има и фенове сред собствениците, въпросът е как ще се поставят нещата. Все пак 10 фирми с подкрепа на общината няма да направят от отбора фактор в първенството, но и реално няма да има драма за оцеляване.

8
3:0 срещу Славия за 4 победа от 5 мача. Засега отборът изглежда като да има потенциал дори да влезе в плейофите.

9
И все пак - какво може да направим ние? Много хора продължават да вярват, че нещата ще се наредят, защото всичко зад клуба е политическа игра. И има надежда, че ще се разберат нещо и Дунав ще го има. Очевидно е, и че клубното ръководство зверски си противоречи -от осигурили сме всичко, до не сме плащали по 2 заплати. В този хаос, на никой не му се дават пари. Но! Наше задължение като фенове е, да се опитаме да направим нещо и то бързо. Кампания за набиране на средства, но от феновете, а не от Доки, протести, срещи с бизнеса? 

10
А кой ще пита Доките защо лъга до оня ден, че всичко е платено? Или в Дунав заплатите се плащат седмично? И защо точно в четвъртък, а не следващата седмица примерно, когато ОбС вече е действащ? И да си помни оня беленския дето се изявява като кукловод, че който е закрил Дунав, не е прокопсал в местната политика повече - всичките са в миниманса.
А политиката "след нас и потоп" само показва, че е било правилно да не се подкрепи групата от Бяла на изборите. 

11
Днес бием пак, отново драматично - 3:2 срещу Пирин Разлог.

12
На Бойко отдавна не му пука за Русе или поне досегашната политика показва това. Ако кметът е червен, не е драма, защото се оказа, че в крайна сметка Стоилов е бил вътрешна опозиция и в резултат в Русе допълнително пари, освен дадените по европрограмите (които са разпределени като бюджет в голяма степен въз основа на статистически показатели), други пари не са влезли. Даже и за клуба парите идваха от общината, а не от държавния бюджет, в това число и обществените поръчки. В този смисъл е важно новият кмет, ако е Пенчо доколко е заинтересован от съдбата на Дунав и какво може да прокара в шарения общински съвет. Все пак си мисля, че разумът ще надделее и отборът няма да бъде изоставен. 

13
И как точно се очаква да дам пари по сметка, посочена от Доктора, който показа, че ненавижда феновете, че игрите с властта не са му чужди и изобщо - след него и потоп. С кои очи тоя човечец иска от феновете да му вършат работата, при все че още се води по документи собственик, спонсор и т.н. Че и супер удобно пусното по медиите. Те за 1 седмица очакваха 500 000 лв. ли? Или колко? Дунав е важен, ама аз искам да дам пари на клуба, не на Доктора да се прави на директор.

14
Най-мразя да падаме от Етър, особено от този Етър, дето се видя, че още малко и пускаха гол, просто нямаше как да издържат до края... Тъпо. Но поиграхме, опитахме, момчетата се бориха. За съжаление рядко бием, но пък от друга страна при няколко положителни резултата като че ли и очакванията ни се вдигнаха. Тъпото е че са пряк съперник, доброто е, че се приземихме овреме и сега за следващите мачове ще сме по-концентрирани може би.

15
Доктора никога не е казвал , че Русе не е футболен град. Макар, че и да го беше казал щеше да е истина до голяма степен. За мен, дето следя българския футбол поне от 60 години, Русе като футболен град е някъде около 7-8мо мя
сто. Други неща каза той и едно от тях беше, че никой друг(освен общината разбира се) не дава пари за Дунав, а той сам повече не може да се справя. Е, защо тогава като спонсори/партньори в сайта фигурират 7 фирми освен Санси и Община Русе? Няма ли бизнесмени в Русе на които да им пука за Дунав, поне едно пътуване за мач навън да спонсорират в такъв труден за клуба момент? Очевидно няма!!! За какъв футболен град говорим тогава? :'(

Първо не е ясно доколко Доки е прав. Откъде-накъде ще има рекламни пана, пък те няма да дават пари - тогава защо техни реклами, а не на нещо друго? Второ - ако е прав, че никой не дава - много спонсори се опариха предишните пъти. Опариха се и с женския баскетбол и Падалски. И с кой ли още не. Никой не иска да дава пари за нещо, дето не е ясно как ще се управлява, как се харчат парите и най-вече - като нямаш право на глас. Защото Доки си е комбина с местната власт - с други думи, никой няма да те вземе предвид, колкото и да викаш. И затова много фирми според мен са избрали да не дават пари за отбора. Не защото не са футболни фенове, а защото не искат с парите си да издържат самозабравилия се собственик. Тук идва въпросът какво направи д-р Симеонов, за да промени това, че никой не давал пари - беше на преговори с банки, с национални компании, с международни такива, опериращи на нашия пазар? Или се появяваше веднъж на три месеца да каже колко са зле и малко феновете и как нямаме пари, а отвреме-навреме и как вече не му се занимава. Е на това как да дадеш пари?

Страници: [1] 2 3 ... 38