Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vivanov

Страници: [1] 2 3 ... 379
1
Локо ГО и Ботев Гъгъбово не са се отказали официално. Първите биха доиграли сезона с юноши, след като разпускат мъжкия състав, а вторите чакат потвърждение на спонсорски договор с Jeep, след като мерките бъдат вдигнати. Реално чак тогава ще се види кои клубове докъде са я докарали. Може тогава да е нужен истински "рестарт" на българския футбол с административно попълване на групите, според възможностите и желанието на отделните клубове.

2
Едва ли някой футболист ще иска сега доброволно да напусне работното си място. Все едно го чака с отворени ръце някой по-платежоспособен клуб с атрактивен договор. По-скоро ще се молят да не бъдат съкратени преждевременно при очакващо се официално прекратяване на сезона.

3
Задаващата се криза в икономиката и футбола, може да се окаже, че ще е от полза на Дунав при сегашната ситуация с ръководство и спонсори, като конкурентите по-скоро ще се приравнят към нашето ниско ниво. Язък за Етър ВТ и Ботев Враца, които направиха по-добра подготовка и стегнаха състави, които най-вероятно щяха да са пред нас в евентуалната финална тройка за класиране между 11-то и 13-то място. При подновяване на първенството, силите ще са изравнени, като по-силните досега ще са губещите.

Въобще балонът в световния футбол може да се спука и направи крачка назад. Ще има рестарт. Слаби и малки клубове ще фалират, други ограничат. Ще се сложи край на безбожно високото заплащане на футболисти. Логично е при рецесия, нали?

Относно форматът след подновяване на първенство, мисля, че е време за завръщане на традиционния такъв, 16 отбора и 3 изпадащи, като може да има баражи с отборите от Втора лига и само последният от Първа лига да изпада директно.

На 25 март 2020 ще има среща на клубовете и областните съвети в БФС и ще се обяви какво следва, ако въобще вече може да се вземе такова окончателно решение.

4
Този въпрос с финансирането важи не само за Дунав, а за основна част от футболни клубове в цяла Европа.
Ще има пренареждане на финансовите сили след овладяване на вируса.

5
До края на седмицата ще се знае повече, как мисли БФС да процедира с българското първенство.
Ако се играе до края на юни, както някои спомена, значи началото на сезон 2020/21 трябва да бъде отложено. В същото време квалификациите за европейските турнири също трябва да се играят. Няма да има време за почивка и подготовка между двата сезона. Всичко зависи до кога ще е обявено бедствено положение в крайна сметка.

6
Кофти да освободиш футболист точно сега, когато никой друг отбор няма да подпише с него и ще бъде лишен от доходи. Няма да имаме състав, когато се поднови първенството.

7
Първенствата в съседни държави и други в Европа също са спрени, не е единично решение на нашето правителство или БФС.

УЕФА спря също Шампионска лига и Лига Европа.

8
Това го написах преди няколко дена. Сега ще се мисли как най-уместно преждевременно да се закрие сезон 2019/20 и обяви крайно класиране. Повече от ясно е, че след  1 месец без футбол, няма кога да се доиграят отложените кръгове. Такова нещо не е имало в Европа от Втората Световна насам.

9
Нали всички говореха, че Царско село ще е сателит на ЦСКА-София в Първа лига? Май смисълът за съществуването им е друг. Мислих, че поне ще налагат млади футболисти от академията им, както си мислих същото и за Септември, но уви. Никакъв смисъл, освен личен за собственика, от такива кухи отбори, които след няколко години ще сме позабравили. Днес Славия най-вероятно няма да се хвърли за три точки, но и никой не може да ги вини. Те си постигнаха целта за сезона и сега жънят реколтата.

10
Мисля си, че има вероятност скоро въобще да се прекрати първенството. В такъв случай няма да се доиграва сезона и би трябвало да се зачете класирането към настоящия момент, без да се играят баражи за Лига Европа и Първа лига. Последният изпада, а първият от Втора лига влиза. Дано поне се доиграят последните два кръга от редовния сезон. Така крайното класиране за сезон 2019/20 ще е най-честно и достоверно.

11
Последното ни домакинство от редовния сезон и отново срещу съперник с който ще се срещнем още два пъти в група Б на втората осмица. Мачът ще е без публика и атмосферата ще е тягостна. Може пък това да е в наша полза. Мисля, че при добра тактическа настройка, може да извадим равен с Арда. За тях редовният сезон приключи и си чакат финалите за 7-о място. Предстоят два месеца подготовка и то най-вероятно при затворени врати. Първенството удари дъното с новия формат.

12
И какво стана? Не стига, че публиката по стадионите става все по-малко, сега дори с държавно нареждане се забранява да има такава в професионалния футбол. Ще преборим вируса така. Браво. Ами ако по молове, механи и дискотеки се събират повече хора в малко, затворено пространство от колкото на някои мачове в Първа лига на просторни, отворени и така и така пусти трибуни? Решението да се отложат всички кръгове в Трета и Четвърта лига за сметка на срещите от Първа и Втора лига изминалия уикенд също изглежда смешно и не добре обмислено, след като сега в края на седмицата тези първенства ще се играят все пак пред публика или и там ще затворим с полицейска охрана отворените „поляни“ в областното първенство? Ами ако на едно дерби в Трета лига се съберат в пъти повече публика, от колкото ходят редовно в Първа и Втора лига, ще се обяви извънредно положение ли? Некомпетентността в управлението на държавата лъсва в критични ситуации като сегашната.

Някой фен на Етър беше ни поканил да се разходим в Търново за празника на града и мача от последния кръг на редовния сезон – 22 март 2020. Сега не само, че всички събития около празника са отменени, но и мач само по телевизията ще може да се гледа. Пак добре, че в сегашно време излъчват всяка среща на живо. Това ме навява на мисълта, че за Диема ще е златна жътва, ще се поздравят най-малкото с много нови абонати, дори могат да си вдигнат цената.

Дали и баражната среща за Европейското между България и Унгария на 26 март ще се играе без публика?

13
Какви мисли ви минаха през главата първите 5 минути след като поведохме неочаквано и то след такава вратарска грешка?

14
Хващайте жените неделя вечер и на мач, след като сте подарили цвете и завели на обяд.  ;)

15
В интерес на истината нито Димов, нито Кавалканте последните мачове блестяха с положителни отигравания. Това може да е шанс за някой юноша сега срещу шампиона да влезе в игра и покаже качества.

Между другото, един организиран бус е пълен с фенове. Може да има и втори. Неделя късен следобед, близка дестинация, защо да не се подкрепи Дунав на място?

Страници: [1] 2 3 ... 379