Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: [1] 2 3 ... 700
1
Аз вече си казах мнението - ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА СИМЕОНОВ ДУНАВ НЯМА БЪДЕЩЕ !!! Подкрепях го до сега, защото единствен той се намери след 25 години митарстване по селата  да възроди отбора, но какъв бе смисълът, след като сега го бута обратно в батака? Не знам как може да му се въздейства, нали уж търсеше кой да го замести, но му се услади да концесионерства и отиде та се не видя... Ако не го е срам да бъде президент на най-мизерстващият отбор в ППЛ, да продължава! >:( >:( >:(


Несериозно е да се говори за Доктора като субект с някаква собствена воля. Дунав се "възроди", защото политическата конюнктура в един момент го позволяваше и изискваше. България е отново в онези времена, когато партията решава кой център трябва да се бутне и засили и кой не. По същия начин ще се и върне, където започна, не и благодарение на факта, че сме последна дупка на кавала. Както се видя, в първия момент, в който нещата излязоха от сценарий и се понадскочихме, започнаха саботажите.

2
От фейса:


Цитат
Защо емблемите на другите клубове са регистрирани като търговски марки и са собственост на самите клубове, а нашата - на Доктора като физическо лице? Дунав плаща ли на своя председател на УС за ползването на собствената емблема или просто доктор Симеонов иска да има коз при смяна на конюнктурата и нов Дунав? Малко прилича на концесията на стадион Дунав, където също футболният клуб е гост на концесионера - търговско дружество, собственост на Доктора?!
Ps справки за търговските марки може да се прави безплатно на portal.bpo.bg, където всеки може да провери нашата емблема и тези на други отбори чия собственост са..
Вече освен стадион и марката е в частни ръце за персонално ползване.

3
А за Локо Пд не си прав... Там си беше на ви за пъвенството, дайте ни за купата. На стадиона ясно се видя, че не искаха да ни бият. Дали съдията или техен автогол, все щеше да влезе.


И това трябва да ни прави горди и щастливи от този успех? Фактът е, че имаше съдийско подпиране в наша полза, както и някои наши фенове, които го одобриха защото било за нас. Оттам нататък тези хора губят легитимност да предявяват каквито и да било претенции в тази посока. Другото, което е всеки трети мач ни е обръщалка. Момчетата играят и изведнъж нещо става, уморяват се, желанието секва, неразбирателството започва. Обективно сме слаби, но всеки бизнесмен капитализира и слабостите, така че за един псевдо "бизнес" проект като нашия дефектът става ефект.


Дунав в момента последната му задача е да играе футбол и да се гради отбор и нещо сериозно за бъдещето. В момента се кешира каквото може и след това кой откъде е. В такава ситуация да виним съдиите за това, че са слаби е, като на Титаник за потъването на кораба да се винят музикантите, които свирят на палубата.

4
Може да е много успокояващо да обвиним съдиите и то в сезон, в който реално има 1-2 мача, където са ни порязали с някакви по-сериозни положения. Да не говорим, че имаше мачове, където ни подпряха. Да припомням ли мача с Локомотив Пд в Русе и онова 1:0, където нямахме не само удар, ами набег към вратата и съдията си измисли дузпа в наша полза, че да бием? Или тези работи ги забравяме? Да, днес съдията не даде дузпа за нас, но няма на каква база да прехвърлим вината върху него, защото правейки го, означава, че осъзнаваме, че не е имало какво повече да направим, отборът се управлява добре, ръководството е на мястото си, играчите са добре подготвени и се раздават. И едва тогава можем да търсим съдията в такива ситуации. Очевидно е, че ситуацията изобщо не е такава. И докато някои все съдиите им са в устата за щяло и нещяло, отборът си заминава, проблемите си стоят, катастрофалното управление става все по-катастрофално, а отстрани се вика "браво, браво, всичко е ок, ама оня съдията". И така идва следващия мач и следващия корнер, при който не сме наредени и ни праскат. И почваме - ама то няма корнер, ама съдията даде несъществуващ тъч...
Наистина ли не усещате колко сме жалки в момента и как ставаме още по-жалки вместо да потърсим да си подредим къщата. Преди 2 години всеки мач ни режеха със сериозни положения, защото бяхме отбор и бяхме заплаха. Сега не сме. Сега генерално съдийството в мачовете на Дунав не може да се квалифицира като тенденциозно и да претендираме за нещо извън генерално посредственото ниво на съдийството в България. Дунав не се намира в това положение заради съдиите, а заради слабото си управление, текучеството и липсата на визия в ръководството.

5
Вече няколко часа се чудя аз ли не съм наред, че не разбирам какво става, или треньори, играчи и част от феновете тотално са изгубили връзка със здравия разум и към слабите резултати, се добавя тотална неадекватност. Разбирам съдията да не е дал дузпа, да е пуснал гол от засада на Славия, или някакво сериозно положение, но тук говорим за корнер. Корнер!!! И то евентуално, защото не се знае съдията сбъркал ли е, или не. Отборът за пореден път не може да се нареди на статично положение. Не може в 90-тата минута да оставиш играч на противника да те разстрелва от упор в твоето наказателно поле. И то при статично положение. Как Люси Киров има въобще идеята да приказва за съдийство в тази ситуация не знам. Но по всичко личи, че положението в този клуб е толкова плачевно, че всички предпочитат да се правят на луди, отколкото да видят реалността такава, каквато е. Аз обяснение за този масов амок и делюзия нямам...

6
Ако ръководните фактори в Русе не бяха заето да върши простотия след простотия, можеше да намери време да открие читав мениджмънт за клуба със свежи идеи, пък било то и съставен от хора, които не са от Русе, което не виждам защо да е задължително условие. За да решиш един проблем, първо трябва да го видиш. Явно начело на града ни и клуба са хора, които нямат нужния капацитет, за да видят огромните пропуски в управлението на Дунав на всички нива.

7
Клуб, съставен от лузъри. От депутата през президента до чистачката. Няма спасение този път. Това е игра на изпадащ отбор. Но феодалните игрички винаги завършват по един и същ начин.

8
Това ръководство така и не може да надскочи себе си и явно никога няма да проумее как действа един успешна организация. Това да имаш толкова фенове срещу водещ отбор, колкото имаше срещу Банско, се иска специален "талант". Когато толкова време правиш едно и също, не може да чакаш различни резултати. Не се и съмнявам, че ако с такава маркетингова "стратегия" се управляваше Кока-Кола, щеше да има по-малък пазарен дял и от ТритеХикса ООД. Всичко друго за мачове и прочее глупости са напълно безсмислени неща.

9
Днес ГЕРБ Враца имаше празник - нови лампи, успешно усвоени пари и т.н. и ГЕРБ Русе трябваше да бъде колегиален и да съдейства да се получи празненството. Неграмотното депутатче просто трябваше да следи да не стане някой гаф. ГЕРБ Русе ще си получи вересията обратно като дойде време. Толкова за този "мач" и още много в първенството ни, което вече откровено си се администрира и реди от Кралев.

10
Мит е, че бюджетът на Дунав е толкова по-нисък от тези на другите отбори. Даже се оказва, че сме си доста по-добре с финансите от немалко отбори, включително и като количество. Така, че може да е изгодно за ръководството да продължаваме да си говорим тези приказки, но истината май е доста различна.

11
Ако вече въобще е възможно предвид доста по-ограничения избор от играчи зимата.

12
Същото щеше да стане и с Младенов. Просто не знам кой и как проми мозъците на хората, че в този отбор има някакъв потенциал, но е факт, че сме трагедия. Та ние нямаме резервни централни защитици, най-добрият ни такъв е на 37 години, нямаме халфове, бековете са ни трагедия. Е, каква да е играта в защита?

Е нали Орачев беше виновен, сега се оказа, че като дойде "спасителя" вече играчите не стават?

Иначе днес 2 гола на Попадийн, един на вратаря и един на Патев.


Орачев е виновен и ще продължава да е виновен още ужасно дълго, защото тази селекция я прави къде той, къде повече и по-малко Ивайло Петков. Това, че отборът не е селектиран добре е нещо, което се повтаря още от първия мач и Орачев е виновен за това. При едно адекватно ръководство, Малин Орачев никога нямаше да започне сезона начело на Дунав.

13
Същото щеше да стане и с Младенов. Просто не знам кой и как проми мозъците на хората, че в този отбор има някакъв потенциал, но е факт, че сме трагедия. Та ние нямаме резервни централни защитици, най-добрият ни такъв е на 37 години, нямаме халфове, бековете са ни трагедия. Е, каква да е играта в защита?

14
FCD, e как да се вземат тези данни, за които говориш - някой да влезе взлом в канцелариите на клуба ли? Това са официалните отчети. Няма други. Достъпен е и отчетът на фирмата, която кандидатства за концесията. Мисля, че много буквоядски подхождаш - мисля, че като видиш единия и другия, на 100% става ясно кой е платил. А от къде идват парите, кой е първоизточникът им, няма как да се разбере без много сериозен одит както в Дунав, така и във всички други замесени фирми. Този одит не може да се направи от някакви си сайтове. На фона на всичко, което изчетох след публикуването на тази статия, изводите не са много радостни, но продължава да липсва един ключов документ от целия пъзел - договорът за концесия. Всичко друго е много по-маловажно, защото и да е имало незаконен строеж, той очевидно е ставал със съгласието на Община Русе и ако някой е нарушил някакви правила, то това са те, а не клубът и Симеонов. И нарушението да е максимум административно, каквито се правят всеки ден от всякакви институции и фирми и често не от зла умисъл, а заради неадекватна правна рамка, която спъва фирмите. Ако се чакат всички процедури и днес нямаше да имаме тренировъчна база. Така, че даже и да е имало някакво нарушение при строежа, си е струвало. Така, че за мен тази тема е напълно странична и второстепенна. Важният момент не е до миналото, а до бъдещето на този обект, а именно какви са условията по концесията и как са гарантирани интересите на обществото.

15
Стадионът е собственост на Община Русе, Дунав е като наемател и са единственото дружество, което може да прави там някакъв ремонт при съответните договори с Общината.
Така предполагах и аз, но не бях сигурен. И точно заради това числата от коментирания отчет не ми се връзват спрямо развитата теза. Няма да отегчавам никого с детайли, но ако имаше отчетен "ремонт" от такъв мащаб и не само на наети активи, щяха да се виждат неща в баланса, отчета за дохода и паричния поток, които в момента аз не виждам. Това лично за мен създава доста въпросителни и затова нищо от тази статия не мога да приема, нито да отхвърля. Ако не беше написана, фактите щяха да са ни толкова ясни, колкото и в момента. Но спор няма, че като медийно произведение има голям обществен ефект. Истината е, че отчетът и бележките на СНЦ Дунав-2010 са доста завоалирани и телеграфни, дали нарочно или без да искат, само те си знаят, но създава предпоставки за подобни тълкувания, но не и категоричен извод, че е отчетен подобен ремонт, и то като текущи разходи. Обаче то всичко си е възможно в този град де, така че няма да ме учуди нищо, ако и в отчета им има някава врътка.

Няма как този ремонт, правен от клуба да се отчете като актив, защото стадионът е собственост на Общината, а клубът няма концесия или някакъв по-сериозен договор, че да може да се причисли така. Чисто финансово този ремонт е само разход за клуба и ако сравним остойностената дейност по концесията с данните от публикувания отчет, според мен се връзва перфектно. Ако не се връзва, тогава има още по-голям проблем, защото зейва дупка от над 1 милион лева, за които не се знае за какво са изхарчени. Освен стадион Дунав, няма други харчове, които да се впишат в това перо. И мащабът е доста сериозен - над половината от разходната част на клуба са дадени за тези суровини, материали и услуги. Кое друго събитие за клуба през 2017, освен този ремонт може да ангажира такъв огромен ресурс? Аз не се сещам за такова. А и според изложеното в статията и този протокол от Общинския съвет, Спортни имоти твърдят, че Дунав си ремонтира стадиона. Не мисля, че имаме основание да смятаме друго. И в това не е основата на въпроса според мен, а в това, което статията само бегло засяга - темата за самата концесия. За мен това е голямата слабост на материала - слага се акцент върху самия ремонт, а не върху казуса за самата концесия и какво предстои за тези 35 години. Иска ми се да видя договор какво точно е одобрено, защото така си говорим на ангро. Но като цяло много слаба работа на клуба. Тези документи те трябваше да ги публикуват още от началото, да организират разяснителна кампания и така нататък. Ако всичко е чисто - нещо, в което все повече се съмнявам, уви.

Страници: [1] 2 3 ... 700