Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: [1] 2 3 ... 700
1
DUNAVfans.org / Re: Нов дизайн 2018
« -: 22 Септември, 2019, 08:33 »
Сайтът отдавна не се поддържа от нас.

2

Не трябва да има следващ вожд.
Именно. Вождуването е многократно изпробвано и с напълно предвидим грозен край. Само че алтернативният начин на управление (или всъщност конвенционален?) явно наистина звучи еретично на феновете и не очаквам ентусиазъм от там. Аз си го представям да стане само ако не се намери друг вожд и евентуално Доктора реши на тръгване да се погрижи за бъдещето на Дунав и да постави началото на още едно първо нещо, идващо от Русе.

Това би бил достойният му изход, който да го остави в историята на клуба и града с добро. Дали ще се изкуши от това, предстои да видим. Колкото до това за феновете, то отдавна не може да се обобщава, защото е видно с просто око, че феновете на Дунав са крайно разделени относно оценката си за начина, по който се управлява клубът. И не мисля, че одобрението е преобладаващо сред широката, че и по-тясната фенска маса ;)

3
Русенската общественост вече не знам какво трябва да направи при следващия вожд


Не трябва да има следващ вожд.

4
А истината е далеч по-проста. С бакалски сметки не се постигат успехи, а с игра. Или играеш и печелиш, или хитрата сврака с двата крака. Досега всеки път като сме правили "велики" схеми и сметки, сме го яли яко и това не е случайно. Сега единствената причина да имам някакъв оптимизъм за реванша е, че вече няма какво да се смята. Или бием, или не и това прави нещата много по-лесни, а несъстоятелните сметки и тактики на Киров - напълно излишни.

5
Все пак е жив! Шейхът на СтоМне отпреди 10 години все пак е наближил с камилата до Русе. Още малко и идва, а с него и реките от злато о :)

6
При положение, че всички ресурси са концентрирани в партията-кърмилница как си го представяте това с някой да дойдел. Някой ще дойде ако бъде спуснат отгоре. Истината е, че Дунав от 2 години е само схеми и далавери, а всяко такова начинание е обречено. Вече часовникът за обратно броене е пуснат и тече. Само, че този път, за да се лимитират всякакви възможности за "изненади", базата и името и бранда на клуба са вече запазени, така че good luck с новия рестарт. Ако в Русе ще има футбол, то ще бъде възможен през Локомотив след изтичането на концесията на ст. "Локомотив" след 2 години. Дунав ще бъде същото каквото сега е Аристон, Сливен 2000 - кухи клубове, съществуващи, за да пазят вековните концесии.

7
Не може да има "различен" Дунав когато се прави едно и също всеки път. Единственото надграждане, което се вижда досега от Киров е на грешките на Орача и на приказки. Честно казано, наистина не разбирам защо го прави. Изглежда нелепо.

8
Аз вече си казах мнението - ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА СИМЕОНОВ ДУНАВ НЯМА БЪДЕЩЕ !!! Подкрепях го до сега, защото единствен той се намери след 25 години митарстване по селата  да възроди отбора, но какъв бе смисълът, след като сега го бута обратно в батака? Не знам как може да му се въздейства, нали уж търсеше кой да го замести, но му се услади да концесионерства и отиде та се не видя... Ако не го е срам да бъде президент на най-мизерстващият отбор в ППЛ, да продължава! >:( >:( >:(


Несериозно е да се говори за Доктора като субект с някаква собствена воля. Дунав се "възроди", защото политическата конюнктура в един момент го позволяваше и изискваше. България е отново в онези времена, когато партията решава кой център трябва да се бутне и засили и кой не. По същия начин ще се и върне, където започна, не и благодарение на факта, че сме последна дупка на кавала. Както се видя, в първия момент, в който нещата излязоха от сценарий и се понадскочихме, започнаха саботажите.

9
От фейса:


Цитат
Защо емблемите на другите клубове са регистрирани като търговски марки и са собственост на самите клубове, а нашата - на Доктора като физическо лице? Дунав плаща ли на своя председател на УС за ползването на собствената емблема или просто доктор Симеонов иска да има коз при смяна на конюнктурата и нов Дунав? Малко прилича на концесията на стадион Дунав, където също футболният клуб е гост на концесионера - търговско дружество, собственост на Доктора?!
Ps справки за търговските марки може да се прави безплатно на portal.bpo.bg, където всеки може да провери нашата емблема и тези на други отбори чия собственост са..
Вече освен стадион и марката е в частни ръце за персонално ползване.

10
А за Локо Пд не си прав... Там си беше на ви за пъвенството, дайте ни за купата. На стадиона ясно се видя, че не искаха да ни бият. Дали съдията или техен автогол, все щеше да влезе.


И това трябва да ни прави горди и щастливи от този успех? Фактът е, че имаше съдийско подпиране в наша полза, както и някои наши фенове, които го одобриха защото било за нас. Оттам нататък тези хора губят легитимност да предявяват каквито и да било претенции в тази посока. Другото, което е всеки трети мач ни е обръщалка. Момчетата играят и изведнъж нещо става, уморяват се, желанието секва, неразбирателството започва. Обективно сме слаби, но всеки бизнесмен капитализира и слабостите, така че за един псевдо "бизнес" проект като нашия дефектът става ефект.


Дунав в момента последната му задача е да играе футбол и да се гради отбор и нещо сериозно за бъдещето. В момента се кешира каквото може и след това кой откъде е. В такава ситуация да виним съдиите за това, че са слаби е, като на Титаник за потъването на кораба да се винят музикантите, които свирят на палубата.

11
Може да е много успокояващо да обвиним съдиите и то в сезон, в който реално има 1-2 мача, където са ни порязали с някакви по-сериозни положения. Да не говорим, че имаше мачове, където ни подпряха. Да припомням ли мача с Локомотив Пд в Русе и онова 1:0, където нямахме не само удар, ами набег към вратата и съдията си измисли дузпа в наша полза, че да бием? Или тези работи ги забравяме? Да, днес съдията не даде дузпа за нас, но няма на каква база да прехвърлим вината върху него, защото правейки го, означава, че осъзнаваме, че не е имало какво повече да направим, отборът се управлява добре, ръководството е на мястото си, играчите са добре подготвени и се раздават. И едва тогава можем да търсим съдията в такива ситуации. Очевидно е, че ситуацията изобщо не е такава. И докато някои все съдиите им са в устата за щяло и нещяло, отборът си заминава, проблемите си стоят, катастрофалното управление става все по-катастрофално, а отстрани се вика "браво, браво, всичко е ок, ама оня съдията". И така идва следващия мач и следващия корнер, при който не сме наредени и ни праскат. И почваме - ама то няма корнер, ама съдията даде несъществуващ тъч...
Наистина ли не усещате колко сме жалки в момента и как ставаме още по-жалки вместо да потърсим да си подредим къщата. Преди 2 години всеки мач ни режеха със сериозни положения, защото бяхме отбор и бяхме заплаха. Сега не сме. Сега генерално съдийството в мачовете на Дунав не може да се квалифицира като тенденциозно и да претендираме за нещо извън генерално посредственото ниво на съдийството в България. Дунав не се намира в това положение заради съдиите, а заради слабото си управление, текучеството и липсата на визия в ръководството.

12
Вече няколко часа се чудя аз ли не съм наред, че не разбирам какво става, или треньори, играчи и част от феновете тотално са изгубили връзка със здравия разум и към слабите резултати, се добавя тотална неадекватност. Разбирам съдията да не е дал дузпа, да е пуснал гол от засада на Славия, или някакво сериозно положение, но тук говорим за корнер. Корнер!!! И то евентуално, защото не се знае съдията сбъркал ли е, или не. Отборът за пореден път не може да се нареди на статично положение. Не може в 90-тата минута да оставиш играч на противника да те разстрелва от упор в твоето наказателно поле. И то при статично положение. Как Люси Киров има въобще идеята да приказва за съдийство в тази ситуация не знам. Но по всичко личи, че положението в този клуб е толкова плачевно, че всички предпочитат да се правят на луди, отколкото да видят реалността такава, каквато е. Аз обяснение за този масов амок и делюзия нямам...

13
Ако ръководните фактори в Русе не бяха заето да върши простотия след простотия, можеше да намери време да открие читав мениджмънт за клуба със свежи идеи, пък било то и съставен от хора, които не са от Русе, което не виждам защо да е задължително условие. За да решиш един проблем, първо трябва да го видиш. Явно начело на града ни и клуба са хора, които нямат нужния капацитет, за да видят огромните пропуски в управлението на Дунав на всички нива.

14
Клуб, съставен от лузъри. От депутата през президента до чистачката. Няма спасение този път. Това е игра на изпадащ отбор. Но феодалните игрички винаги завършват по един и същ начин.

15
Това ръководство така и не може да надскочи себе си и явно никога няма да проумее как действа един успешна организация. Това да имаш толкова фенове срещу водещ отбор, колкото имаше срещу Банско, се иска специален "талант". Когато толкова време правиш едно и също, не може да чакаш различни резултати. Не се и съмнявам, че ако с такава маркетингова "стратегия" се управляваше Кока-Кола, щеше да има по-малък пазарен дял и от ТритеХикса ООД. Всичко друго за мачове и прочее глупости са напълно безсмислени неща.

Страници: [1] 2 3 ... 700