Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Сексагитка Приста

Страници: [1] 2 3 ... 13
1
Мисля, че е крайно време да излезете от филма в който живеете, че в нашето футболно първенство има читави бизнесмени и хора, които дават пари от любов към клуба, още по-малко че такива поддържат клубове в А група. В Пловдив последните няколко собственици на Локо и Ботев нямат нищо общо с града. Във Варна да не би да няма бизнес за Спартак Варна? Или си мислите наистина, че Спас Русев е заклет фен на Левски и затова се води собственик? Фенове-бизнесмени има малко, дават по малко пари, които са крайно недостатъчни. И това е така, защото никой не иска да дава на "футболни деятели", без да може да ги контролира. А влезеш ли във футбола почват уговорки, съдийски тесли, политически натиск - все неща, с които една читава фирма не иска да се занимава. Затова и почти няма местни бизнеси, издържащи отбори в А група - това е романтика за В групите. Вижте всеки един клуб от последните 6-7 сезона кой е собственик, как е станал такъв и кои са основните спонсори, ако има такива, различни от собственика. Всичко е политически назначения и игри, мутри, мафиоти, хора със съмнителен бизнес или общинари от ГЕРБ. Това е родният футбол в момента. И не Русе е умрял, и не местният бизнес не става, ами цялото първенство е погром. Днес сме ние, ама след 1-2 сезона ще са първо Враца, после и Етър - изборите минаха, клубовете са бреме за общините и общинарите-собственици, нищо добро не ги чака. Частните проекти днеска са тук, утре ги няма - максимум още 1-2 сезона и толкоз. Това е тъжната истина - това не е първенство, не е спорт, а тъпа схема за пране на пари и крадене. Затова трябваше да се радваме на успехите досега, ако ни има - и на новите успехи и да не правим драми от това,че изпадаме или се разпадаме - това е българският футбол през 21 век - жалка пародия, за която не си струват усилията.
+++++
Напълно споделям. Навремето спорихме с Ривъра, че долните дивизии с местни момчета са в някаква степен по-истински и неподправени, от спортна гледна точка, в сравнение с т.нар.(вече не зная как) професионална А група.

2
Много яко, респект!
 ;D

3
Браво момчета, изненадахте ни много приятно! САМО ДУНАВ!

4
Интересно, ако днес се срещнат отново Дунав и Рома, дали ще направят интересен сблъсък и колко хора биха отишли да ги гледат на градския? Навремето са били горе-долу равностойни.

5
Истината е, че ако искаме Дунав да стане сериозен футболен отбор от А група, трябва да стане държавен такъв, с "назначен" спонсор. Но мащаба ни не стига за това. Всички други варианти за ръководство - общински, частни и прочие са за Б група и надолу, в най-добрия случай спаринг в А и асансьор А-Б-А.
Профи футболът стана прекалено финансовоемък спорт, за да е честен и спортменски.

6
Някой вече говорят и за Дунав, че има атомно нападение - в смисъл знае се, че съществува, но никой не го забелязва на терена :D

7
Така е в профи футбола - едни малко на брой глупаци дават много пари, за да могат много на брой глупаци срещу малко пари, да ходят да гледат как две дузини футболисти и треньори играят тото.  :D

Нищо лично, някой да не се засегне...

8
Значи е истински професионалист, а не "спортист" от селските дивизии. :D

9
Аз към софийската лига слагам и Берое, ако правилно съм прочел, финансирането им от САМО от Мариците и 4,5 млн.лв., т.е. повече от бюджета на Дунав и Етър взети заедно. Отделно си имат и фирмено такова, май общо беше към 6,5 млн.лв.

10
Тоя Орачев трябва да си ходи вече. Оставка! >:(

11
Моля да не се бърка фенската култура със селфи-"културата". Когато отборът побеждава, е лесно да си фен и да си правиш селфита на стадиона, както беше в Б група последния сезон. Предизвикателство е да подкрепяш отбора си, когато губи. Видя се, че не правим изключение от останалите клубове в България, чиито фенски редици също са рехави, особено след поредица неблагоприятни резултати. Колкото и да ни вдъхновяват Людмил Киров и футболистите, няма ли резултати - ще си ходим все същите 500-1000 души на стадиона.
Аз не виждам нищо чудно - да отидеш да гледаш посредствен футбол от наемници,изкарващи по сезон, срещу други наемници, в държавно-олигархично първенство с предизвестен  край, не е особено вълнуващо. Май предпочитам, от шовинистична гледна точка, да финансирам с билет и посещение русенската опера. :D

12
Е, целите са безплатни, предполагам и бедните клубове си имат програма max.  ;D
За мен зоната на комфорт на бившите футболисти на Дунав са отбори, където в момента се наливат повечко пари, независимо дали е А или Б група. Дунав по-скоро не е от тях.


13
Има хора, които търсят нови предизвикателства и развитие. Може да им се получи, може и да не им се получи, но опитват  рискуват да излязат от зоната си на комфорт.
Аз под предизвикателство и излизане от зоната на комфорт разбирам да отидеш за по-малка заплата в по-малък клуб, но примерно с високи цели и да си лидер или поне твърд титуляр. По-скоро си потърсиха финансов комфорт, поне според мен ;D

14
Добре де, толкова ли са по-класни Лудогорец от Дунав, че резултат 3:1 за тях да ни се струва едва ли не нормален?

  Вероятно се шегуваш, но виж - един техен го продадоха за 5 милиона евро предната седмица https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/ludogorec-prodade-vyrdzhil-misidzhan-v-pyrva-bundesliga-503757
  А сега си представи колко струва целият им отбор и колко нашия...

Хем се шегувам, хем не, защото не винаги цените на играчите кореспондират реципрочно с класата/възможностите/ им. Искам да кажа, че Лудогорец като играчи може да е 10 пъти по-скъп от Дунав, но да е примерно 2 или 3 пъти по-класен /или резултатен/ от нас.

15
Добре де, толкова ли са по-класни Лудогорец от Дунав, че резултат 3:1 за тях да ни се струва едва ли не нормален?

Страници: [1] 2 3 ... 13