Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vivanov

Страници: [1] 2 3 ... 379
1
Едва ли някой футболист ще иска сега доброволно да напусне работното си място. Все едно го чака с отворени ръце някой по-платежоспособен клуб с атрактивен договор. По-скоро ще се молят да не бъдат съкратени преждевременно при очакващо се официално прекратяване на сезона.

2
Задаващата се криза в икономиката и футбола, може да се окаже, че ще е от полза на Дунав при сегашната ситуация с ръководство и спонсори, като конкурентите по-скоро ще се приравнят към нашето ниско ниво. Язък за Етър ВТ и Ботев Враца, които направиха по-добра подготовка и стегнаха състави, които най-вероятно щяха да са пред нас в евентуалната финална тройка за класиране между 11-то и 13-то място. При подновяване на първенството, силите ще са изравнени, като по-силните досега ще са губещите.

Въобще балонът в световния футбол може да се спука и направи крачка назад. Ще има рестарт. Слаби и малки клубове ще фалират, други ограничат. Ще се сложи край на безбожно високото заплащане на футболисти. Логично е при рецесия, нали?

Относно форматът след подновяване на първенство, мисля, че е време за завръщане на традиционния такъв, 16 отбора и 3 изпадащи, като може да има баражи с отборите от Втора лига и само последният от Първа лига да изпада директно.

На 25 март 2020 ще има среща на клубовете и областните съвети в БФС и ще се обяви какво следва, ако въобще вече може да се вземе такова окончателно решение.

3
Този въпрос с финансирането важи не само за Дунав, а за основна част от футболни клубове в цяла Европа.
Ще има пренареждане на финансовите сили след овладяване на вируса.

4
До края на седмицата ще се знае повече, как мисли БФС да процедира с българското първенство.
Ако се играе до края на юни, както някои спомена, значи началото на сезон 2020/21 трябва да бъде отложено. В същото време квалификациите за европейските турнири също трябва да се играят. Няма да има време за почивка и подготовка между двата сезона. Всичко зависи до кога ще е обявено бедствено положение в крайна сметка.

5
Кофти да освободиш футболист точно сега, когато никой друг отбор няма да подпише с него и ще бъде лишен от доходи. Няма да имаме състав, когато се поднови първенството.

6
Първенствата в съседни държави и други в Европа също са спрени, не е единично решение на нашето правителство или БФС.

УЕФА спря също Шампионска лига и Лига Европа.

7
Това го написах преди няколко дена. Сега ще се мисли как най-уместно преждевременно да се закрие сезон 2019/20 и обяви крайно класиране. Повече от ясно е, че след  1 месец без футбол, няма кога да се доиграят отложените кръгове. Такова нещо не е имало в Европа от Втората Световна насам.

8
Нали всички говореха, че Царско село ще е сателит на ЦСКА-София в Първа лига? Май смисълът за съществуването им е друг. Мислих, че поне ще налагат млади футболисти от академията им, както си мислих същото и за Септември, но уви. Никакъв смисъл, освен личен за собственика, от такива кухи отбори, които след няколко години ще сме позабравили. Днес Славия най-вероятно няма да се хвърли за три точки, но и никой не може да ги вини. Те си постигнаха целта за сезона и сега жънят реколтата.

9
Мисля си, че има вероятност скоро въобще да се прекрати първенството. В такъв случай няма да се доиграва сезона и би трябвало да се зачете класирането към настоящия момент, без да се играят баражи за Лига Европа и Първа лига. Последният изпада, а първият от Втора лига влиза. Дано поне се доиграят последните два кръга от редовния сезон. Така крайното класиране за сезон 2019/20 ще е най-честно и достоверно.

10
Последното ни домакинство от редовния сезон и отново срещу съперник с който ще се срещнем още два пъти в група Б на втората осмица. Мачът ще е без публика и атмосферата ще е тягостна. Може пък това да е в наша полза. Мисля, че при добра тактическа настройка, може да извадим равен с Арда. За тях редовният сезон приключи и си чакат финалите за 7-о място. Предстоят два месеца подготовка и то най-вероятно при затворени врати. Първенството удари дъното с новия формат.

11
И какво стана? Не стига, че публиката по стадионите става все по-малко, сега дори с държавно нареждане се забранява да има такава в професионалния футбол. Ще преборим вируса така. Браво. Ами ако по молове, механи и дискотеки се събират повече хора в малко, затворено пространство от колкото на някои мачове в Първа лига на просторни, отворени и така и така пусти трибуни? Решението да се отложат всички кръгове в Трета и Четвърта лига за сметка на срещите от Първа и Втора лига изминалия уикенд също изглежда смешно и не добре обмислено, след като сега в края на седмицата тези първенства ще се играят все пак пред публика или и там ще затворим с полицейска охрана отворените „поляни“ в областното първенство? Ами ако на едно дерби в Трета лига се съберат в пъти повече публика, от колкото ходят редовно в Първа и Втора лига, ще се обяви извънредно положение ли? Некомпетентността в управлението на държавата лъсва в критични ситуации като сегашната.

Някой фен на Етър беше ни поканил да се разходим в Търново за празника на града и мача от последния кръг на редовния сезон – 22 март 2020. Сега не само, че всички събития около празника са отменени, но и мач само по телевизията ще може да се гледа. Пак добре, че в сегашно време излъчват всяка среща на живо. Това ме навява на мисълта, че за Диема ще е златна жътва, ще се поздравят най-малкото с много нови абонати, дори могат да си вдигнат цената.

Дали и баражната среща за Европейското между България и Унгария на 26 март ще се играе без публика?

12
Какви мисли ви минаха през главата първите 5 минути след като поведохме неочаквано и то след такава вратарска грешка?

13
Хващайте жените неделя вечер и на мач, след като сте подарили цвете и завели на обяд.  ;)

14
В интерес на истината нито Димов, нито Кавалканте последните мачове блестяха с положителни отигравания. Това може да е шанс за някой юноша сега срещу шампиона да влезе в игра и покаже качества.

Между другото, един организиран бус е пълен с фенове. Може да има и втори. Неделя късен следобед, близка дестинация, защо да не се подкрепи Дунав на място?

15
24-ти кръг завършва с регионално дерби и участие на нашия отбор. Никой не очаква нещо от Дунав в този мач, няма и причина това да не е така. Очаквам Лудогорец да не се напряга много. Сигурно и Купата ще отпишат, защото чисто финансово не си заслужава, но пък от друга страна за какво друго да играят до края на сезона. Трябва да поддържат форма за европейските квалификации през лятото и за футболистите е по-добре да играят повече мачове.

Фен клубът организира бус до Разград, 5 лв без билета за мача излиза на човек, но няма засилен интерес към най-близката ни дестинация за гостуване в Първа лига.

Страници: [1] 2 3 ... 379