Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vivanov

Страници: [1] 2 3 ... 373
1
Гостува ни отбор, който идва за задължителни 3 точки в Русе. Няма да имаме много възможности за гол, след като играят дефанзивно. Някоя друга съдийска грешка в тяхна полза, като че ли се приема като даденост.

Пожелавам си футболно зрелище, без фрапантни наши грешки и подобаваща атмосфера по трибуните.

2
Дори с този наличен състав, мисля, че може да се извади повече като резултати. Въпрос на мотивация и правилна тактика според силните и слабите места на противника е. Вижда се, че с нищо не сме мръднали спрямо миналия сезон и ще си гледаме нашата групичка от втората осмица. Вече надежди за някое подсилващо трансферно попадение нямам. Време за обиграване няма.

Предстоят избори ... ах, тази пуста политическа зависимост.

3
Точно тази жена ме блокира във фейсбук страницата, защото задавах неудобни въпроси и коментирах клубните цветове и емблема. Бяха пуснали снимки от отборите от школата, а там децата бяха с предишните тъмносини екипи и емблема. Написах, че има бъдеще, щом младите поради една или друга причина играят все още със старите, истински екипи и клубни цветове. Такава цензура не очаквах. Но рано или късно, всичко си идва на мястото.

4
Днес няма да има организирано фенско пътуване до Пловдив. Дали все пак някой симпатизант на драконите ще е на Лаута? Чичо Мъри на централната трибуна?

5
Дунав исторически винаги е бил способен да изненада в Пловдив, за разлика от София или Югозапад например. Точно когато никой не очаква, драконите може да захапят кокала. Нужна е обаче и отлична тактическа подготовка от страна на Люси.

6
На този етап са важни точките. Реално повтаряме началото на миналия сезон, когато бихме в домакинствата си Ботев Враца и Септември София и загубихме всички гостувания, включително от Витоша Бистрица в първи кръг. Това е основата, за да имаме претенциии да задържим мястото си в елита. Постижение ще са точки срещу следващите три съперника. Напрежение няма. Чак средата на септември имаме следващи задължителни за трупане на точков актив мачове със Славия в Русе и Ботев във Враца.

7
ДНЕВНИК / Re: Елитна група U19 - cезон 2019/2020
« -: 12 Август, 2019, 15:56 »
Добро начало на сезона при юношите, но нямаме информация с какъв състав са се явили Славия, нито дали при нашите има нови попълнения от други школи и градове. Виждаме просто един резултат постигнат в първи кръг при жежко за спорт време.

8
Защо обаче и нашите футболисти и привърженици трябва да се пържат и загряват за ада, заедно с Кабаков днес?  ???

9
Как ще посрещне публиката Енгибар днес в голямата жега? Спомням си добре времето със Севдалин Петров ...

"Дунав е фаворит, няма спор. Разполага с по-опитни футболисти и по-добра селекция. Като треньор на Витоша е нормално да очаквам успех от моя отбор. Що се отнася до усещането при завръщането ми в Русе, няма да скрия, че сантиментите са налице. Дунав бе отборът, в който приключих кариерата си на футболист, в този клуб направих първите си треньорски стъпки. Тези неща няма как да се забрвят. Ще е хубаво да стане приятен мач и феновете да си тръгнат доволни от видяното", каза Енгибаров.

Русенци са отборът, който е нанесъл най-много загуби на Витоша в елита - 6. Общият баланс между двата тима е 6 успеха за Дунав, едно равенство и само една победа за бистричани.

Рефер на двубоя тази вечер ще е Георги Кабаков.

10
Дочува се, че и ВК Дунав има финансови проблеми и в момента разполага само с 6 волейболисти за предстоящия сезон в Суперлигата. Негативните новини в русенския спорт (за съжаление политически зависим) не спират.

11
СПОРТЪТ В РУСЕ / Re: ФК "Локомотив" Русе
« -: 08 Август, 2019, 14:49 »
Много хипотези и догатки. Мачът на Локомотив в Бяла се игра през седмицата и лично от треньор в клуба знам, че не са събрали състав и юноши са допълвали. В крайна сметка Локомотив падна от Бенковски, но разгроми Волов в Шумен и допринесе за спасяването на беленчани и изпадането на шуменци, които обаче вече се завърнаха в Трета лига с нов клуб – Шумен 2007, завършил на трето място в ОФГ Шумен – южна група. Така че, никой не е пострадал в крайна сметка от заобиколката на регуларитивите на БФС - поне последният в Трета лига да изпадне в по-долното ниво.

Ако вливането на школата на ФК Русе във ФК Марисан и преименуването на ФК Локомотив е било свързано с края на срока на концесията на ст. Локомотив през 2021-та година, тогава нямаше това да се случва цели 5 години по-рано. Инициатор беше покойния вече Борислав Богомилов – Шивача и Калоян Георгиев с школата на ФК Русе.

Локомотив получи 30 хиляди субсидия от община Русе за 2019-та година. Очевидно е стигнала само за пролетния полусезон. Още две години им оставаха на Локото да стискат зъби и да се евентуално да се завърнат на клубния си стадион. В момента по-опитните футболисти преминават в Бенковски и Кубрат, които продължават участието си в Трета лига. Сигурно и новобранците от Черноломец Попово ще са вариант за задържане на ниво трети ешелон.

12
СПОРТЪТ В РУСЕ / Re: ФК "Локомотив" Русе
« -: 08 Август, 2019, 10:33 »
Какво общо има спасението от изпадане на Бенковски с финансовите проблеми на Локомотив?

Този сезон няма да има мъжки отбор, а за следващият, 2020/21, може да има състав в областното първенство. След като школата продължава и дори се разширява, има надежда за бъдеще. Остават още 2 години до края на концесията на стадион "Локомотив". След това може да има ново начало.

Отделно не може да се крие паралелността със състоянието на Дунав. Русенското Локо възкръсна при влизането на драконите в Първа лига. Сега при политическа смяна и финансови проблеми, първо те хвърлиха кърпата. Предстоят тежки месеци и за Дунав, за съжаление. Зависимостта от политическа партия никога не приключва добре. Мандатът и един проект са временни, до постигане на цела и чао, затваряне на папката.

13
СПОРТЪТ В РУСЕ / Re: ФК "Локомотив" Русе
« -: 05 Август, 2019, 13:36 »
Дали ще домакинстват на Градския стадион?

Този сезон в Североизточна Трета лига няма да има делене на първа и втора група след редовния сезон в който участват все пак 14 отбора.

Добруджа не би трябвало да имат конкурент за първото място и бързо завръщане във Втора лига, докато при изпадащите, въпросът ще е кой ще издържи до края на сезона. Между другото, в Шумен намериха врътка, как да се завърнат в третия ешелон след изпадането на Волов, Шумен 2007 е новият представителен отбор на града.

14
Забравяте Арда, според мен ще се борят за първата шестица.

В момента бъдещето на Дунав е много неясно. Доктор Симеонов иска да говори с фен клуба. Политическите смени се отразяват и на клуба.

15
Толкова ли е сигурно, че ГЕРБ ще спечели в Русе?

Страници: [1] 2 3 ... 373