Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - drak2000

Страници: [1] 2 3 ... 50
1
В крайна сметка в момента имаме ли собственик и спонсор, нямаме ли? Прави ли се нещо по въпроса освен излагациите във фейсбук? Някакво развитие по тая тема?
По всичко изглежда, че - да. Прави се. Все по- очевидно става, че Дунав се превръща в сателит на ... тирето. Малко странно, след аферата с "жребието" от 2017г., но фактите показват това. Първо леко странният трансфер на Мечо, който е спасил клуба от фалит и разпад още през есента. Нито Мечо им трябваше толкова, нито на Ганчев му се налагаше да плаща за него. После опаковаха ст. Дунав с винили на Винбет. Явно по нов спосорски договор. Те са спонсори и на... сещате се.
Отношенията с Разград междувременно, видимо охладняха от миналата пролет, прибраха си Ковачев и друго тяхно момче при нас не видяхме. Отидоха в Търново и Враца.
 А тук взеха да идват момчета като  Митко и Тонислав, плюс странната птица от Берлин. Изобщо нелошият трансферен прозорец и запазване на ключови фигури, като Макенджиев, също подсказват не чак толкова лошо финансово състояние.  На този фон, обаче. безхаберната зимна подготовка е доста странна. Дали това е начало на нещо дългосрочно или е само за няколко месеца, предстои да видим. Където е намесен докторът, нищо сигурно няма.

2
ДНЕВНИК / Re: Елитна група U17 - cезон 2019/2020
« -: 27 Януари, 2020, 17:15 »
Памуков им беше треньор.

3
За сравнение, ето как един мъничък, скромен клуб от втора лига, прави зимна подготовка с малко пари: линк
Да не ставам лош пророк, но като нищо ще ядем пердах от тях на есен.

4
ПФК "Дунав" Русе ще изиграе контролна среща срещу румънския AFC Progresul Spartac 1944 Bucuresti.
Еха, трета румънска дивизия  :) Ми да вземат да се обадят на Бенковски и Кубрат.

5
Кои са другите двама?
Хуго Гомейро, Филип Колев под наем от Локомотив и Георги Стоянов на проби, евентуално под наем от Разград.

6
Интересно, дали новата управа ще пробва да удължи срока на тази концесия. Тя е на техен човек.
линк

8
Браво, много добър футболист!!!
А някой помни  ли, как този се оплези на публиката на излизане към тунела,  след червен картон? Не беше толкова отдавна.

9
Преди доста време El Rio беше написал, че рестарт на футбола в Русе ще е възможен, но  след 2021 година и то с марката Локомотив. Връзката е с изтичащата тогава концесия на базата там.
Що се отнася до Дунав, това вече е частна фирма, бутана от собственика си към фалит, защото вече е изпълнила предназначението си и от тук нататък, може да му носи само загуби.  При частна собственост върху марката и концесия върху базата, всякякъв рестарт на клуба, с това име, е фантастика.
Ако не бяха се изпокарали, същите хора бяха планирали и щяха да лапнат и базата на  Локомотив.

10
Айде Пенчо да те видим!
Какъв Пенчо, той пари от джоба си няма да извади. Бюджетът на общината са парите на всички русенци. И на тези, които ходят на мачове, и на тези, които не ходят. Ако им каже, че ще им вдига дянъците, почва вой до небесата. Не е лесно.

11
Почти със сигурност ни напускат Инкоом, Аясс, Селеменев и Ахмедов.
Нищо. За сметка на това Чиме Мадуба и Беркан Дурду остават  ;D

12
...нито държавата (визирам писмото до Б.Б.), нито Бог (при положение, че има човек в държавата ни, заел мястото му) ще ни помогнат.
А в това време...
Нови спортни успехи и достижения на отбора на Витоша Бистрица и техния неостаряващ капитан:
https://www.24chasa.bg/sport/article/7781474

13
Дунав  спира да тренира от Четвъртък. "Никой не се интересува от Дунав и вървим към разпадане", заяви Киров
https://www.24chasa.bg/sport/article/7748845
Изглежда управниците на клуба и тези, които им дърпат конците, бързат да направят нещата необратими, още преди встъпването на новото ръководство на общината, поставяйки го пред свършен факт. И после вероятно ще опитат да прехвърлят вината върху него. Ще видим дали ще им се получи.

14
Да, де! Щото Симеонов им бил казал, че се "оттегля". Само пропуснал да уточни от какво точно се "оттегля" и какво точно разбира под "оттегляне".
Само ще напомня: ПФК Дунав ЕАД е  фирма - еднолично акционерно дружество с капитал 50000 лв., собственост на доктора. Управлява се и се представлява от него и той носи пълната отговорност за неговите дела. Та от какво точно се е оттгеглил господинът? Въпросното дружество трупа дългове и е в очевидна невъзможност да си покрива задълженията. Това състояние се нарича неплатежоспособност, а в такива ситуации, в търговското право е предвидена процедура по несъстоятелсност.
Концесията на комплекс "Дунав", обаче е учредена на друго дружество - РДС Инвест ЕАД, собственост на същия човек. Това е съвсем удобно за него, защото когато ПФК Дунав ЕАД фалира, концесията по никакъв начин няма да е засегната.
А дали схемата не е предварително замислена? Не мое да бъде, те тия хора такива работи не правят.

15
Дано да греша, но ми се струва, че трябва да забравим за някаква помощ от Росен Даскалов.
Той няма и никога през живота си не е имал никакво отношение към футбола. С изключение на отчаяния полит-пиар от миналата седмица. Ако беше моторен спорт - да, ама футбол...пффф  :D

https://football24.bg/novina/191091-noviyat-kmet-na-ruse-pencho-milkov-pred-f24-obicham-dunav-i-shte-se-opita-da-pomogna-na-otbora
А дано, ама...

Ама:
"Запитахме и г-н Милков за публичната подкрепа на отбора спрямо кандидата и негов основен конкурент на кметския пост - Диана Иванова, която бе издигната от ГЕРБ.
"Да, видях какво се случи, но предпочетох да не го коментирам. Мисля, че това беше против правилата на УЕФА, но всичко е в миналото. Не тая лоши чувства към никого"."

И те така. Напомням, става въпрос за частна фирма 100% собственост на един доктор от ГЕРБ. Който се сдоби със собствено стадионче за следващите 35 години. Да е жив и здрав, да си го ползва.
А след 35 години, никой няма вече да си спомня, че стадиончето всъщност някога е било общинско и кой е бил първият концесионер. Теренът отдавна ще е приватизиран и превърнат в господ знае какво.

Страници: [1] 2 3 ... 50