Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - FCD

Страници: [1] 2 3 ... 270
1
Най-после имаме шанс да играем срещу софийското ЦСКА, въпреки че не е оригиналното.
Нали? Нещо на много "цецеката" ни върви напоследък явно, но поне с чиста съвест можем да викаме "Бий Чорбата по главата!". Поне те имат моралното право на този бой, имайки предвид подчиненото на правилата на закона изкачване група по група нагоре.  :) Във всеки случай се радвам на жребия ни с червения софийски отбор, интересен двубой ще бъде.

2
Обективните дадености в родната футболна действителност са, че някои отбори ги тикат, като има опасност да загубят, а на други им натрисат загуби, дори да имат шанс да спечелят. В този смисъл не очаквам никакви изненади и този път, още повече пък като гледам наряда за пореден път. Перуката се е погрижил зарядът на първенството на върха да не гасне с битка на хартиените герои. Освен това играта и духът на Дунав са разочароващи и маломощни в последните мачове, не "дракони", а сякаш плашливи зайчета. Нямат енергията, като едно време, да пречупят отпора срещу себе си въпреки всичко и всички. Дори по платения /в прекия и преносен смисъл на думата/ канал си правят гаргара с нас "колко високо щял да скочи ЦСКА Тире София". Срамота да позволяваме това да се случва...

3
"Чичо Мъри", разбирам напълно и знам, че поради това, че обичаме Дунав, искаме да намерим някакво извинение за поредната порция футболна мъка, но някак ми е трудно да се съглася, когато нещата са очевидни. Какво са се уморили или стресирали в края на мача или особено на полувремето? Да ги водят на психолог, врачка, да им дават силна храна тогава. Сякаш Локомотив не са били уморени, връщайки се току-що от пореден тежък мач в ЛЕ, където нещата са далеч по-различни. Ние всеки мач все си намираме за какво да се захванем. Преди пък младите ни бяха виновни, като правеха персонални грешки, защото нямали опит. Истината е, че играем заешка тактика и сме организиран хаос. Обърни внимание на първия ми съвсем неслучаен пост в темата, още далеч преди мача. Точно от това ме беше страх за пореден път. И още по-страшното е, че аз обикновения фен го виждам, хората коментиращи в студията го виждат, а футболните спецове - не. Излезем ли навън, не сме същия отбор, защото голям страх ни клати да почваме да пазим някакъв положителен резултат за нас. Когато променят това и разберат, че силата е в тях и че и при 2:0 за нас трябва да играем така сякаш падаме с толкова, тогава ще започнем да взимаме точки навън. АКо въобще някога стане.

4
За едно е прав Киров, че причините са много и са очевидни. Или може би не чак толкова, вкл. за баш специалистите от клуба, щом не могат да си обяснят защо е така. През всичките тези години се извървяха и нелоши футболисти оттук и тогава все нещо друго пък ни пречеше. А наистина първият сезон пак бяхме без звезди, но газехме звезди за милиони. Очевидно и сега имаме нелоши футболисти, но кой на какво ги тренира, и не само физически, но и психически? Защо Аясс да ни е виновен за нещо, Макенджиев, Костанинов или който и да е? Те играят както им е казано на разбора. С такива заешки уплашени прибежки, далеч от "дракони", може да бием там евентуално за купата отборчета като Витоша, Ботев Гълъбово или Панагюрище /пак не е ясно/, но не и отбори като Локомотив Пд и Ботев Пд. За хартиените грандове и Лудогорец пък да не говорим, на светлинни години сме, особено като манталитет, освен финанси. Не са виновни футболистите, ние имаме добри такива все пак. Тактическа мъдрост ни липсва, личи си една повърхностна незадълбочена работа, неметодична и даже вече и обяснение нямаме какво точно се случва. Киров още преди няколко мача си призна, че не знае защо става така, въпреки че сме с 30% по-силни. Е, това вече е много лошо и сякаш казва всичко. Поне да слуша какво коментираха в студиото хората след мача, защото отстрани най-добре се вижда. А те бяха адски прави. Тръгнеш ли в такава дълбочина назад да търсиш пазене на един крехък гол срещу отбор с обиграно и опитно нападение, е само въпрос на време. За пореден път. Елементарно, Уотсън.

5
"Причините за днешното поражение на Дунав са много и очевидни - традиционната загуба навънка."
Людмил Киров, Пловдив, 19.08.2019 г.


6
Не знам дали са тактики или нашите така се стресират, че водят в резултата та чак се гипсират.
Ама те много стресирани били, не думай. Нищо не са се стресирали, ами играят тактически глупаво. Да тръгнеш опълченски да пазиш един гол е възможно най-опасната и обречена антитактика, освен ако не си с една от най-добрите защити в Европа, какъвто не е случаят при нас. Ако така ще ми се стресират и срещу Ловеч, зАрежи тая работа. Те трябва направо да припаднат от страх.

7
Така е. В момента още, в който ни обърнаха, стана ясно, че на 99% сме пътници, като си знаем стоката. Просто поредния футболен кошмар, гола вода сме като гости. Обаче кой ги измисля тези гениални тактики на игри, след като поведем?

8
Но връх на безобразието са последните секунди на добавеното време, толкова ли не можаха нашите да изчистят топката, да забавят играта и да дочакат почивката при 1 : 1? Сега става направо невъзможно да се върнем в мача и ще запишем поредна загуба като гости :(
Ами айде де, питай ги толкова ли не можеха? Елементарно е, ама... Абсолютно нелогично поведение от наша страна.

9
Съдията, че е педераст, това е ясно, ощети и двата отбора, след което отсъди неадекватна дузпа и не даде и ПСУ за нас. Останалото, да не можем да удържим още минутка, е пълно малоумщина от наша страна! Прекалено дефанзивно заиграхме след гола, а заиграем ли така, винаги е въпрос на време да ни вкарат, щото и това не го можем добре. Най-добрата защита е нападението, но не можем да задържим топката в средата и да организираме свястна атака. Разчитаме на изненадващи дълги пасове от дълбочина, които обикновено са обречени. От 0:1, 1:2. Тюх да му се не види...

10
Оф... айде пак същият филм като с Ботев. Абе не става така бе ММС!  >:(

11
За да вкарваш, трябва да имаш едни други качества. Като цяло липсват много такива голмайстори в нашето първенство. Ние също често правим немалко положения на мач и не можем да реализираме в последната фаза от играта. Този холандец Антуи, който е в СелОто, каза, че водещите отбори от 2-ра холандска лига са на нивото на нашите в 1-ва. Напълно е прав, даже прояви възпитан евфемизъм. Освен това е направо голова машина - това трябва да го имаш, за да вкарваш - чувство за пласиране, бързина, техника и най-вече хладнокръвие и премерен удар. Явно за нашите нападатели е много труден головия удар, така я копват, че я пращат в небесата. Иначе Ковачев за плеймейкър повече става от това, което като впечатление имам от него и аз.

12
Разбира се, просто един пример от многото как стават нещата. Последният абзац цепи мрака на фона на засвидетелствания от всенародната аудитория фалстарт на старта на първенството. Облъчване, паралелни вселени, розови мечти и шоу... Нека нашият вожд е зает да обикаля страната и да се грижи за европейската ни спортна и всякаква инфраструктура. До последно треперех да не е свободен и да влезе златна резерва в понеделник, че ставаше лошо. Дори и Мечо не можеше да ни спаси.  :D
https://www.youtube.com/watch?v=zfhYUB-mVgk

13
Мачовете досега с Локо Пд винаги са били доста усукани и интересни, независимо от моментната форма на отборите. Имаше доста изненадващи резултати през последните години, като няма значение кой е бил домакин и кой гост. По едно време имаше някакакво горчиво усещане за прекалено приятелски срещи, но това е вече минало. Ако има малко неудобни отбори за тях в Първа лига, то един от тях е Дунав. Примерно ние играем по-трудно с Берое, отколкото с тях. Резонно е да са фаворит, като се отчете моментната ситуация, но и драконите ще са гладни, а пък апетитът идва с яденето. Само това, което като тактически грешки беше допуснато срещу другия пловдивски отбор, не бива да се повтаря.

14
Бориха се наистина този път, спор няма. Борба има, но резултат няма, защото няма и майсторство пред гола. Явно ни липсва класа и пак започваме старата песен на нов глас. Всъщност и двата отбора сами си притъпяваха атаките и си унищожаваха остротата на положенията, което е толкова характерно за българския футбол. Особено Берое реално ни пожалиха при три контраатаки, които не знам как ги пропиляха от почти сто процента.

Направи ми впечатление и това видях, че са забелязали и коментаторите, че изпълнихме толкова много ъглови удари и нито един не доведе до удар във вратата, постоянно избити топки. Обикновено изритването от корнера е нещо от сорта на удар на принципа каквото стане и както стане без цел и идея. ПСУ бяха същата работа. Хората от толкова много положения мачове печелят.
В заключение, все пак очаквана развръзка. Берое не е СЦ и ето ни отново приземени. Това е отборът ни в момента. Не го виждам 30% по-силен, не знам за Киров. По-силен отбор е отбор, който бие. А бие този, който вкарва голове или не допуска.

15
Макенджиев не само спаси много, а е направо герой на мача досега за нас. Това, мисля, казва всичко.

Страници: [1] 2 3 ... 270