Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - NITRO

Страници: [1] 2 3 ... 242
1
Май се очертава 1948 и Септември да влязат директно, тъй като доста отбори ще окапят. За съжаление, Дунав е един от фаворитите за отказване. Преди пандемията бяхме в криза, а сега това ще се съчетае с общата криза в света и резултатът изглежда мрачен. Може пък да е за добро, ако след това започнем на чисто с други хора (за пореден път).

2
Хубаво оставаме, но дали ще има кой да издържа клуба? Преди пандемията бяхме на ръба на оцеляването, а след предстоящата дълбока криза задачата изглежда още по-непосилна.

3
Faas, забравяш Франция. Там в неделя Макрон каза, че "гласуването е като пазаруването" и проведоха местни избори. В понеделник вече всеки трябваше да е с декларация защо е навън. Пълно безумие!
Относно Италия - там ситуацията е изтървана от самото начало. Заразата вероятно се е разпространила от алпийските курорти (включително и австрийските), които са затворени твърде късно. Умират голям брой възрастни хора, вероятно поради недостиг на респираторни апарати. Това поставя лекарите пред безумния избор кой да живее и кой да умре.

4
Така е, защото все още няма разработена ваксина за COVID-19. От испанския грип преди един век заразените са около 500 милиона, а жертвите са между 17 и 50 милиона, тъй като тогавашната медицина няма нищо общо с днешната. Твърдя, че броят на заразените от COVID-19 е съпоставим с грипа, а по-големият брой починали се дължи на липсата на ваксина и лечение към момента. Това, че регистрираните случаи са малко, е поради безсимптомното протичане на 80-90% от случаите и заразените просто не разбират, че може да са болни. Тестват се само подозрителните случаи и тези с изявени симптоми. Затова и смъртността излиза 4-5% вместо не повече от 0,5%, което е по-реалното число.

5
Спор няма - за млад и здрав човек е напълно безопасен. Както каза генерала, става въпрос да опазим родителите си.
Да, речта му беше доста въздействаща и може би така трябва. Факт е, че най-възрастните хора са най-уязвими от този вирус. Затова трябва да ги пазим. Но... без паника и психоза.
 При грипа също има смъртни случаи, с които не съм запознат дали има възрастова зависимост, но съм убеден, че не са по-малко от тези от новия вирус. Важното е да запазим спокойствие.

6
Подозрително много заразени с коронавируса в някои футболни клубове, например Ювентус и Валенсия. Това ме навежда на мисълта, че вирусът е разпространен масово и не е толкова опасен, колкото го изкарват. Ако се направят масови тестове на населението, ще излезе, че заразените са десетки пъти повече. Това от своя страна означава, че смъртността съвсем не е 3-4 процента, а много по-малко и по този показател се доближава до грипа.

7
Нитро в голяма грешка си, смъртността при възрастните хора е много висока. Няма нищо общо с обикновения грип. Друг въпрос е, че футболистите като не играят ще киснат безконтролно по моловете или ще пътуват до където може да се пътува, например Букурещ. Никой не знае какво ще стане след 1 месец, дали ще се поднови първенството(време да се довършат мачовете до 30 юни има, тъй като европейското най-вероятно ще се отложи за догодина, както и олимпиадата) или ще стане както каза ВИВАНОВ. Колкото до Дунав - контузените ще се възстановят, Ндонгала ще се сработи с отбора, може да вземем и някой защитник, но ...ще има ли смисъл???
Да, така е, смъртността при възрастните е по-висока, отколкото при младите. Убеден съм обаче, че доста хора ще преминат тази болест, без изобщо да разберат. Думите ми бяха в смисъл, че чрез твърде рестриктивните мерки се създава излишна психоза сред населението  - все едно има епидемия от ебола или чума, при които смъртността е десетки пъти по-висока, отколкото при коронавирусите.
Относно първенството - всичко е ясно, няма смисъл да се доиграват баражите. Да изиграят оставащите 2 кръга от редовния сезон и да обявяват крайното класиране.

8
Най-после да си отдъхнем малко от тази пародия, наречена "български футбол". Същевременно е жалко, че се създаде такава психоза заради една болест, която не е много по-опасна от сезонния грип и така или иначе ще премине през голяма част от населението, без да нанесе сериозни щети.

9
Дали и баражната среща за Европейското между България и Унгария на 26 март ще се играе без публика?
Почти сигурно е, че няма да има публика. За да бъде вдигната забраната, трябва да мине пикът на заразата в България, а той едва сега започва. Не виждам как за две седмици ще се случи чудо.

10
Какви мисли ви минаха през главата първите 5 минути след като поведохме неочаквано и то след такава вратарска грешка?
За съжаление, не успях да го гледам, но ако бях, щях да си помисля същото, което каза Владо Стоянов преди изпълнението на Роналдо: "Е ся си е*а майката!" "Ядосахме ги и ще ни разпердушинят до края на мача".

11
Като чета част от мненията, оставам с впечатлението, че досегашните ни загуби "кой където ни свари" са били плод на абсолютна случайност или на "тактическия гений" на Люси Киров - само за да заблуди делиорманците и да можем просто да ги пометем с няколко гола разлика.
Иронията настрана, много сме зле - почти на нивото на Верея от миналия сезон и надежда в този мач не виждам. Ако се отървем с по-малко от 3 гола, ще е истински подвиг.

12
С носталгия се сещам за недалечните времена, когато по 2 пъти месечно превръщахме Разград в русенски квартал. Бях се навил да посетя този мач, но неотменим служебен ангажимент по същото време ме "наказа" за една среща. :(
Не мисля, че ще вземем нещо от Разград, но едно достойно представяне и добра игра ще вдъхнат увереност в играчите, че могат да се справят с трудната задача за оцеляване.

13
Влизаме като фаворит в мача. Нашият отбор върви във възходяща линия - вкарахме на Славия и направихме равен с Ботев (Враца) без да допуснем гол. От друга страна Лудогорец са в психологически шок след двете поредни загуби в Лига Европа, освен това са стресирани от ситуацията с корона вируса. Очаквам Люси Киров да спечели тактическото надлъгване с Павел Върба и да победим с гол разлика, а защо не и повече, ако Долапчиев има ден.  :)
Люси може да спечели надлъгването, само че след мача, пред тв камерите. Той ги умее тия работи...
Между другото, Slex, опитай кариера в "Комиците" - със сигурност ще те вземат.  :)

14
Така е, и няма община, която да може да издържа отбор от Първа лига. Нашите 270 000 стигат за частична издръжка във Втора лига, какво остава за елита.
Както се развиват нещата, най-вероятно ще сме на 13-о място и ще играем бараж с ЦСКА 1948 или Септември, срещу които нямам големи надежди. Другият бараж се очертава между Враца и Монтана и се очаква да бъде на "метър кожа и кило кръв".
Интересен детайл от последния кръг във Втора лига е, че Литекс победи Септември, което позволи на ЦСКА 1948 да дръпне на основния си противник този сезон. По този начин отборът на Гриша Ганчев косвено помогна на "конкурентното" ЦСКА.  :D

15
Какво друго ни остава? Футболистите ни също са настроени екскурзионно при гостуванията, така че празникът ви ще е пълен.

Страници: [1] 2 3 ... 242