DUNAV Fans

ФК Дунав (Русе) => ДНЕВНИК => Темата е започната от: ISTINATA в 20 Декември, 2020, 23:03

Титла: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ISTINATA в 20 Декември, 2020, 23:03
Време е и за тази тема :)
Започвам я с един невероятен слух, който силно се надявам да е истина. Става въпрос за треньорския пост в първия отбор, според който един многообичан треньор в Русе ще поеме отбора ?! Някой да знае нещо по въпроса ? :)
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 21 Декември, 2020, 11:16
Време е и за тази тема :)
Започвам я с един невероятен слух, който силно се надявам да е истина. Става въпрос за треньорския пост в първия отбор, според който един многообичан треньор в Русе ще поеме отбора ?! Някой да знае нещо по въпроса ? :)

За кого говориш? Те многообичаните треньори в Русе на са много...
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: vivanov в 21 Декември, 2020, 11:59
Имайте още малко търпение. Ръководството на клуба работи по коледен подарък за всички дунавци.
Искрено желая да има официално съобщение преди Бъдни вечер.

Финансовите параметри за пролетния полусезон са строго ограничени и трябва да се съобразяваме с тях. Целта за следващия сезон е ясна и вече се работи по нужния за постигането бюджет.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: NITRO в 21 Декември, 2020, 21:21
Кой ли ще е?  ::)
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 22 Декември, 2020, 16:49
Людмил Киров е според мен. Веселин Великов трудно ще се навие да дойде във В група.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 23 Декември, 2020, 11:02
Хубаво е, че се мисли за привличане на "обичан в Русе" треньор, но ако няма финанси и за привличане на перспективни и талантливи играчи тази зима, ми се струва малко безсмислено. Най-добре би било разбира се да се привлече и треньор и играчи, така, че отборът да се обиграе, да се сработят през пролетта и с допълнителна лятна селекция да се получи боеспособен отбор готов направо за втора лига. Такъв отбор буквално ще прелети през Трета СИ лига и ще е почти готов за челните места във Втора лига. Но за това трябват пари! Опасявам се, че и налято трудно ще се намерят пари за сериозен бюджет, гарантиращ бързо завръщане в Ефбет лига. Дано ме опровергаят...
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 23 Декември, 2020, 12:51
Абсолютно безмислено е сега да се вземат футболисти на заплати. Нека този отбор да продължи да се обиграва, защото от тези момчета ще е основата на отбора за следващата година. Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Мерт Тасим, Албер Силвиев, Симеон Дочев, Константин Митев, Атанас Стамболов, Алекс Кирилов + 3-4 по-опитни футболисти (вратар, централен защитник, опорен халф и едно крило). Догодина искаме ли да влезем ще влезем. Нито Балчик, нито Търговище, нито Попово, нито Шумен имат пари за Б група. Не си мислете, че ще има селекция като през 2014 г. при идването на Веселин Великов. Бюджетът ще е около 400 000 лева. 200 хил. от общината и още толкова от спонсори и членски карти. Не забравяйте, че има и задължения да се изплащат към бивши футболисти и треньори. Така или иначе тази година е за оздравяване. Нека да не бързаме и с Първа лига, защото за там трябват поне 3 милиона лева. За втора лига около 800 000 лева. Тия пари трябва да дойдат отнякъде, а за момента не ми се вижда реалистично да говорим за Първа лига при положение, че преди 6 месеца изпаднахме от там и имаме 100 000 лева задължение. Първо трябва да се оздрави отбора и след това да почне бавно да се гради.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 23 Декември, 2020, 19:10
Абсолютно безмислено е сега да се вземат футболисти на заплати. Нека този отбор да продължи да се обиграва, защото от тези момчета ще е основата на отбора за следващата година. Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Мерт Тасим, Албер Силвиев, Симеон Дочев, Константин Митев, Атанас Стамболов, Алекс Кирилов + 3-4 по-опитни футболисти (вратар, централен защитник, опорен халф и едно крило). 
Значи хем да не се взимат футболисти на заплати, хем да се вземат 3-4 по-опитни футболисти? Как аджеба ще стане тази работа? Иначе и аз си мисля, че на споменатите постове ни трябват попълнения, но явно хептен без пари няма как да стане.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 23 Декември, 2020, 20:53
Да не се вземат сега, а през лятото когато вече отборът ще има поставена цел.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: NIKO в 30 Декември, 2020, 05:08
В тази статия накрая пише че Ивайло Петков е направил връзката между Ботев (Пд) и руския милионер. В началото си помислих защо не го е свързал с Дунав, но после си казах може би е за по-добро. Нямаме нужда от чичко-паричко който след няколко години да си тръгне.

https://www.sportal.bg/news.php?news=879812
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 30 Декември, 2020, 17:48
https://www.rusemedia.com/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D1%80/?fbclid=IwAR3Zj8V3b0NuVMn-4v2H2-2VgFna2kPFYh_AbVu2EXMju-oORlK3kQMgOa8
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 31 Декември, 2020, 11:01
Deyan Yordanov сподели публикация.
икона на значка
Администратор
  · 13ч.  ·
Днес обявихме втората порция от промени в клуба след края на есенния полусезон. Промените са насочени към реформиране на работата в Академията и мъжкия отбор като цяло и формирането на единен модел на работа по цялата вертикала от най-малките набори до мъжкия отбор. В новата си философия и ценности, Дунав залага изключително много на два компонента:
1.) Работа в екип;
2.) Автентичност и истински фокус върху изграждането на стойностни личности и добри професионални футболисти. Това което липсва в Русе в последните деситилетия.
Нещо, което идентифицирахме е, че като цяло разполагаме с добър треньорски ресурс, но той е силно фрагментиран и няма единна посока на работа в клуба. Това е нещо, което променяме. Стремежът ни е да изградим силни треньорски екипи във всеки набор и да наблегнем на индивидуалната работа с футболистите, идентифицирането на силни и слаби страни. Казано на прост език, това означава всеки потенциален футболист от 14-15 годишна възраст да има ясна траектория за мъжкия отбор и да знаем какво трябва да се направи, за да достигне нужното ниво за успешна реализация нагоре. Предвид демографската картина в Русе, ние трябва да извлечем максимума от всеки, да намерим свой успешен модел на работа.
В тази връзка досегашният треньор на мъжкия отбор Илиян Памуков ще заема нова ключова роля в клуба. Разкриваме нова функция на селекционер в Академията. Илиян ще отговаря за това Дунав да привлича нови деца за своята кауза. Малко хора знаят, но това е човекът, който убеди таланти на Ботев Пд да дойдат тук, както и, че е привлякъл някои от най-талантливите деца в школата. С доста голяма тревога идентифицирахме, че в близко бъдеще ще имаме сериозен проблем за запазване на елитния статут на двете ни елитни групи и в тази връзка промените наистина няма как да се бавят и секунда повече. Може би дори закъсняваме и догонваме събитията. Памуков поема и ключовата елитна U15, но както казах ще има широка роля в селекционния процес в цялата Академия. Ние му дължим огромна благодарност за работата досега при мъжете. Вярвам, че в новата си още по-важна роля, ще донесе голяма стойност на клуба.
Скоро ще представим и двама нови, амбициозни, млади и перспективни треньори в школата, с които подсилваме и допълваме екипа. Много разчитаме на тях да докарат и свежест и промяната, на която разчитаме.
В мъжкия отбор разширяваме екипа, който ще се грижи за подготовката. Освен Цирков, Кирилов и Димов, ще използваме опита на всички останали треньори в клуба с цел отново да засилим индивидуалната работа в отбора, да вкараме нови моменти като фокусирана работа в защита, нападение и индивидуално развитие на потенциала на футболистите ни. Така с тези ходове, без да вдигаме драстично разходната част на клуба, се надяваме да извлечем максимума от наличния потенциал.
Успоредно работим по това да подготвим клуба административно и спортно-технически, за да бъдем готови на атака на завръщане във Втора лига за сезон 2021/2022. Не е тайна, че това до голяма степен ще се реши на финансовия фронт, така че до месец февруари имаме амбицията да осигурим нужния бюджет.
Във визията за развитие на клуба в дългосрочен план, която разработваме и ще публикуваме скоро ще издам и още два важни момента, които имат общо с промените от днес.
1. Създаване на програма за привличане на деца от семейства с материални затруднения от регионите на Русе, Силистра, Плевен, Велико Търново, на които да осигурим подслон, храна и образование в Русе и да им дадем шанс да излязат от мизерията чрез футбола. Това е една целева група, която сме идентифицирали и като начин да изпълним социалната функция на клуба.
2. Създаване на фонд, който да използваме за повишаване на квалифицкацията на треньорите в клуба и тяхното развитие, за да изградим собствени кадри и да дадем ясна перспектива за всеки за какво го готвим - страши-треньор, помощник-треньор, треньор на вратарите, кондиционен треньор и така нататък.
3. Филoсофията на клуба силно стъпва на местния патриотизъм. Ние осъзнаваме, че за да върнем отбора обратно във професионалния футбол ще имаме нужда от нови и класни играчи отвън. Но такива ще бъдат привличани само на постове, където нямаме адекватни перспективи и след като сме опитали да извлечем максимума от местните момчета. Следващата половин година ще ни дадат окончателна представа на кои постове трябва да търсим класни подкрепления отвън и колко на брой, за да вдигнат нивото на отбора, както и на кои момчета от отбора ще стъпим при граденето на гръбнака му. Вече имаме разговори с класни играчи, които ще се присъединят към Дунав от лятото, ако живот и здраве всичко при нас върви по план. Следващата половин година се надяваме да е преход към това, което вече трябва да бъде Дунав.
В страегията си развитие на клуба, стъпваме и на опит от консултанти извън Русе с голям опит и експертиза. Вярвам, че е въпрос на време да напипаме правилния път и да превърнем Дунав в клуб, който да е пример във всеки аспект. За следващото ниво вече ще ни трябват средства. Това е простата истина.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: Rado412 в 01 Януари, 2021, 19:29
Амин ...
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 04 Януари, 2021, 18:44
Промени в Академията на Дунав
От днес в Академията на Дунав стартират двама нови треньори. Това са Динко Дерменджиев и Александър Маринов.  И двамата за млади и амбициозни наставници, на които клубът ще разчита дългосрочно в изпълнение на своята програма за развитие на младите си таланти.
Динко Дерменджиев ще поеме набор 2008 вместо досегашния треньор Драгомир Григоров. Той също ще бъде ангажиран и с набор 2010, където ще работи в екип със сегашния треньор Йордан Стоянов.
Александър Маринов от своя страна ще бъде ангажиран с елитната юношеска формация до 15 години заедно с Илиян Памуков, както и в подготвителната ? формация.
Спортният директор на "драконите" Мартин Цирков заяви, че промените в клуба са дълго обмисляни и целят да се вдигне нивото на Дунав като клуб: "Целта на всички промени е да са в унисон с новите ценности на клуба, основани на екипното начало, синхрона, дисциплината и социалната дейност. Идеята ни е всяка юношеска формация да се подготвя от треньорски екип, състоящ се от минимум двама треньори. С това целим да се повиши качеството на заниманията и контрола върху правилното изпълнение на задачите от страна на състезателите.  В допълнение се цели и да се акцентира върху индивидуалното развитие на подрастващите. Също така, всички формации ще се подготвят по координирана програма, която съставяме заедно с някои от най-добрите консултанти в детско-юношеския футбол в страната. Изследваме и много примери от чужбина като например методика на Динамо Загреб и се опитваме да достигнем до наше собствено решение, което да работи на местна почва с нашите специфики и предизвикателства."
Преди и след края на новия полусезон ще бъдат направени и контролни тестове на всички футболисти в Академията. В процес на внедряване е и електронна система, която да проследява техните резултати във времето. Клубът ще инвестира и в квалификацията на треньорите си в школата, като част от бюджета за 2021 ще бъде насочен в това направление.
Освен в спортно-технически план, Дунав ще вложи значителни усилия и върху извънтренировъчното развитие на децата. В тази връзка се основава програма за социални дейности и активности на трениращите в него, която ще бъде предназначена само за дейности в полза на обществото.
"Искаме да стимулираме децата ни да са отговорни граждани и да имат каузи в живота, за които да се борят. С новия ни проект ще организираме и финансираме обществено полезни дейности на нашите възпитаници от школата. Истината е, че малцина ще станат професионални футболисти, но всички трябва да бъдат пример за околните. Дунав е една от малкото организации в Русе, която може да запълни някои значителни празнини в това отношение. Също така възпитанието на един професионален спортист започва много извън самия терен, а ние досега не бяхме обръщали внимание на този аспект. Като цяло, анализът ни показва, че в българския футбол има отстъпление във възпитателния процес на децата, не се обръща внимание на дисциплина, респект, организираност и трудолюбие. Това са основни качества, без които дори и най-талантливото дете и най-добрият треньор са обречени на посредственост. Според нас именно това е една от основните причини да изоставаме в спорта, дори от държави, с които иначе би следвало да сме съизмерими. Затова много важна част от промените в клуба са насочени към коренна промяна на неговата философия не само като спортна организация, а и като учебно-възпитателна такава.", добави Цирков.
Всички промени ще бъдат обсъдени  на родителски срещи, на които ще се представят и подробности за това как ще бъде организиран процесът в Академията. Ръководството на Дунав ще следи изкъсо работната дейност в Академията и в следващите месеци са възможни нови коригиращи мерки.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 05 Януари, 2021, 09:31
В прикачения файл може да видите структурата на Академия Дунав !!!
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 06 Януари, 2021, 16:46
https://www.rusemedia.com/%D1%84%D0%BA-%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5/?fbclid=IwAR0Dyi57k68HRvriFrCtQuTYJ7Vjn-LsPPSmFZX8VxcIBjeljju6GqlASwA
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: vivanov в 06 Януари, 2021, 20:48
Може да се вмъкне още една контрола за 10 февруари или да се играе с U17.

В понеделник се очакват 4 нови момчета, започнали с футбола в Русе.

Който има възможност и желание, може да присъства на първата тренировка от 11 часа на ст. "Дунав" - 11 януари 2021, спазвайки дистанция и пандемичните наредби.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 07 Януари, 2021, 08:44
https://www.24chasa.bg/sport/article/9384995?fbclid=IwAR0lqv6GVin7u1MdmWUzsi0NFyx4kdnORLkDRwqYF4_doY_aDnPL9KMQMu8
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 08 Януари, 2021, 20:49
https://utroruse.com/article/777189/
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 09 Януари, 2021, 10:29
Единственият начин да се задържат в Дунав местни таланти, е ако отборът трайно е в елита, заемайки място в класирането над осмо и плащайки заплати поне съизмерими с тези на Локо П-в и Славия например. За целта пък местната икономика/индустрия трябва да си върне водещите си позиции отпреди няколко десетилетия. За сега за съжаление липсват индикации това да се случи скоро.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: SKCH в 10 Януари, 2021, 17:30
Единственият начин да се задържат в Дунав местни таланти, е ако отборът трайно е в елита, заемайки място в класирането над осмо и плащайки заплати поне съизмерими с тези на Локо П-в и Славия например. За целта пък местната икономика/индустрия трябва да си върне водещите си позиции отпреди няколко десетилетия. За сега за съжаление липсват индикации това да се случи скоро.

Индустрията, и не само, ами целият бизнес, в Русе са си налице. И в доста направелния са водещи, а в други - единствени в страната. Проблемът е да се убедят тези хора, че има смисъл да дават пари за клуба, че тези пари няма да потънат в нечий джоб или да станат на нови мерцедеси, докато играчите бойкотират тренировки, заради неизплатени заплати, че не говорим за проекта Дунав на община, кмет, партия, определен бизнесмен, а за кауза на всички русенци, не само в града, но и по света. Да ги убедим, че правим нещо, което да остане, което ще е трайно и ще вълнува хората. Задържане на едно сравнително високо ниво  не е непосилна задача, но изисква целенасочени усилия и пак няма гаранция, че ще се постига винаги. Но трябва Дунав да вдъхва доверие, че дори и при слаби сезони, дори и при отпадане, няма да се чудим откъде да започваме, защото ще имаме стабилни основи. Тогава бизнесът сам ще дойде да търси спонсорство, както стана това с женския баскетболен клуб. За целта обаче трябва сериозна работа още доста време. Доверието се гради трудно. Особено с нашия горчив опит и нерадостна история в последните десетилетия.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 11 Януари, 2021, 17:21
https://utroruse.com/article/777284/
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 11 Януари, 2021, 19:47
https://www.rusemedia.com/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8/?fbclid=IwAR2LBSH9WFREF9dgkDm2DzeZmHdtYwRjou2QzMsNQV_QbKZHgbo7XC1YIyc
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 12 Януари, 2021, 00:39
За Васко Великов ми беше ясно, че все още нямаме финансов ресурс за него и щабът му. Селекцията е в правилната посока, млади момчета с опит в мъжкия футбол. Само да попитам имаше един вратар Александър Конов, в transfermarkt пише, че последно е играл в Армения. Тук не му потръгна беше резервен вратар на Луков, та според мен в момента би бил много полезен. Той също е от Русе, премина през Литекс и Цска. Друг футболист който също може да върнат е Сонер Хюсеин, Орачев го пусна няколко мача, но тогава и на него не му потръгна. Той изигра 2-3 сезона в зоната.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 12 Януари, 2021, 09:45
Напролет вероятно ще се играе пак без заплати, само за премии. Така, че играчи които сега вземат заплати някъде в Трета лига, едва ли ще дойдат в Русе, освен ако са натирени от отборите си или са твърди резерви. За играчи които не са от Русе ще е още по-трудно защото ще трябва да им се плаща квартира. Пред отбора е поставена цел класиране в тройката, което ме радва, но е трудно, дори непосилно за реализиране предвид, че есента изостанахме доста в класирането. Все пак нека се борят, да свикват, че играят само за победа.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 12 Януари, 2021, 11:17
https://www.24chasa.bg/sport/article/9401440?fbclid=IwAR18w5h-ZcLsciCMevF7Nrqp2O9f2qQinkjtFQh7Rx0dKnLXkyxNYLVPthw
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 12 Януари, 2021, 12:07
Изоставаме на 7-8 точки от 3ката. Не смятам, че е непосилно. Просто лятото нямаше време нито за подготовка, нито за селекция. Сега нещата ще са по много по-различен начин. Новопривлечените момчета са играли по 1-2 години мъжки футбол. Някой знае ли Теодор и Пламен Иванови на какви постове играят?
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 13 Януари, 2021, 10:59
Изоставаме на 7-8 точки от 3ката. Не смятам, че е непосилно. Просто лятото нямаше време нито за подготовка, нито за селекция. Сега нещата ще са по много по-различен начин. Новопривлечените момчета са играли по 1-2 години мъжки футбол. Някой знае ли Теодор и Пламен Иванови на какви постове играят?
 

+1 !!! Подкрепям това мнение.На първо място момчетата с които започнахме през август вече пообръгнаха и видяха що е мъжки футбол.Новопривлечените ,освен че имат някакъв опит със сигурност ще дадат повече вариативност и повече възможности на двамата треньори.Сега има достатъчно време за подготовка ,за стиковка на отделните звена.Убеден съм ,че през пролетта ще изглеждаме коренно различно в положителен аспект!!!
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 14 Януари, 2021, 10:10
Сещам се и за други момчета от школата - Благовест Ленков, Валентино Макавеев, Георги Горанов, Мерт Хасан, Борислав Начев.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 14 Януари, 2021, 13:10
https://www.24chasa.bg/sport/article/9409707?fbclid=IwAR0HdvVx-dj0PbgmMWZ7vTOI7SxY1iQgAdu_Cppo1QRCus-YFhQwIOoxoHg
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: tipin в 15 Януари, 2021, 17:51
Според днешното "Утро", подписали сме спонсорски договор с италианска фирма. Парите не са много, но ще помогнат.
 Взели сме още един футболист, освободили сме трима от новите, ще има още освободени.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 15 Януари, 2021, 18:15
Някой знае ли кои са тримата освободени, които са били на проби?
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: NIKO в 16 Януари, 2021, 00:24
Според статията на Росен Моллов в 24 часа, освободените са дошлите на проби Мартин Иванов, Мартин Ангелов и Искрен Анчев. Привлечен е 21-годишният бивш наш юноша Томислав Бучков, който ще засили конкуренцията в средата на терена.
Изглежда че всичко се развива точно както си беше предначертано. Сега с тези нови русенски момчета отбора ще изглежда по-стабилен и място в тройката е постижима цел. Но за да се стигне до нея, трябва да се бият преки конкуренти, така че ще има завързани мачове.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 16 Януари, 2021, 10:55
Информацията не е коректна. Мартин Иванов, Мартин Ангелов и Искрен Анчев не са новодошли на проби. Те си бяха от есента в отбора. И тримата много рядко попадаха в групата. От новите вероятно все още няма освободени.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 16 Януари, 2021, 16:05
ДУНАВ 1 vs. ДУНАВ 2
----------------
Състав Дунав 1: Винченцо Ангелов, Мартин Петров, Крис Маринов, Кристиан Господинов, Илиан Джаров, Пламен Иванов, Теодор Иванов, Преслав Петков, Джан Хасан, Огнян Николов, Александър Кирилов;
Състав Дунав 2: Цветелин Енчев, Иван Бакалски, Димитър Тодоров, Василен Марков, Мерт Тасим, Диян Димов (к), Диян К. Димов, Атанас Стамболов, Симеон Дочев, Дани Бонев, Симеон Иванов... Вижте повече

Албер Силвиев, Лятиф Левент и Преслав Папарков тренират на облекчен режим и няма да вземат участие в тренировъчната игра днес.


Краен резултат 2:1 за Дунав 1
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 16 Януари, 2021, 16:48
Говореше се и за привличането на друг русенски юноша(халф) от Б група. Да не би да става въпрос за Стефан Митев?
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: rusenec65 в 19 Януари, 2021, 10:42
                                           От Фейсбук!!!

Световният лидер MAPEI стартира сътрудничество с ФК „Дунав Русе“
Световният лидер в производството на химически продукти за строителната индустрия MAPEI се включва в проекта за възраждането на спортната емблема на Русе и един от традиционните футболни клубове в страната – ФК „Дунав Русе“. Италианската компания развива търговска дейност в България чрез своето дружество „МАПЕИ БЪЛГАРИЯ“, което има и производствена база в Русе.
Управителят на МАПЕИ България Пламен Петров сподели:
„Имам удоволствието да работя в компания, чието отношение към спорта е свързано с традиции, отговорност и любов, което споделям и аз самия. Мапеи има дългогодишна история свързана с подкрепата на спортове като колоездене, тенис, футбол, волейбол и други. Бил съм многократно на стадиона на Мапеи, където собствения футболен клуб Сасуоло ме е карал да изживея незабравими емоции от италианското Калчо. Това ме е провокирало да търся продължение на същото усещане и в България, да мечтая за български клуб, който да бъде асоцииран с бранда Мапеи и в нашата страна. В тази връзка, какво по-логично би могло да бъде желанието ми да се реализира чрез отбора на града, в който се намира заводът на Мапеи България – „Дунав Русе”.  Градът, където 35 наши служители произвеждат висококачествени строителни материали от световен ранг.
Пожелавам на отбора и спортно-техническото ръководството на клуба много здраве и сили, да върнат „Дунав Русе” при елитните отбори на България, където повелява традиция, и което съм сигурен, че всички русенци желаят от сърце. ”
От своя страна Деян Йорданов, член на Управителния съвет с ресор Бизнес и стратегическо развитие на клуба сподели
„За нас е изключителна чест един от топ брандовете в света, какъвто е MAPEI да подкрепи каузата за възраждането на „Дунав“. Това е доказателство, че посоката, в която вървим – превръщането на „Дунав“ в чист, прозрачен, автентичен и иновативен футболен клуб, е единствената правилна такава и това ни дава нови сили и мотивация да продължим напред.   Това партньорство е страхотна възможност да направим следващата крачка в организационното си развитие, тъй като отношенията с такава компания изискват от нас да поддържаме възможно най-високи организационни, бизнес и етични стандарти. Убеден съм, че това е стартова точка за още по-дълбоко сътрудничество между двете страни и доказателство, че спортната емблема на Русе може да бъде привлекателна за компании с утвърдена социална политика. Продължаваме да работим в мисията си да съберем на едно място обикновените хора и бизнес елита на града ни, за да създадем стабилен футболен клуб със здрави основи“.
MAPEI e италианска компания с над 80-годишна история в бизнеса и спорта. През 1937 Родолфо Скуинци създава M.A.P.E.I. (Materiali Autarchici Per Edilizia e Industria) в северното предградие на Милано – Бовиза, като започва своята дейност с производството на бои. След Втората световна война следва период на бурно развитие и обогатяване на продуктовите линии.  Това от своя страна, комбинирано с жаждата за иновации и непрестанен растеж, води до интернационализирането на MAPEI. През 1978-а година групата отправя поглед към международните пазари с отваряне на първото си дружество зад граница в Канада, а до края на 80-те години на 20-и век стъпва на пазарите в САЩ, Австрия, Франция, Сингапур и Великобритания. Днес, дъщерните дружества на MAPEI са разположени на 5 континента в 83 държави. През 2009 година, MAPEI стъпва и на българския пазар. В ДНК-то на фирмата е подкрепата за социални и спортни проекти. От баща си Рудолфо, Джорджо Скуинци наследява не само страстта към работата, химията и бизнеса, но също и към спорта. През 2008-а MAPEI допринася за трансформирането на футболния отбор "Сасуоло" от тим със скромна визитка, в отбор, с който всички на Апенините трябва да се съобразяват. През сезон 2012/2013 „Сасуоло“ постига промоция в Серия „А“, а през 2016-а година влиза в Европейските клубни турнири.
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: ЧИЧО МЪРИ в 19 Януари, 2021, 11:14
Сонер Хюсеин е напуснал/освободен?/ Академик Свищов. За това момче хранехме много надежди, но не се разви добре и вече смени 4 отбора. Не бих го препоръчал на Дунав :-\
Титла: Re: Зима 2020/2021 (подготовка, трансфери, новини и спекулации)
Публикувано от: BeCkSa в 19 Януари, 2021, 19:36
Аз мисля, че Сонер Хюсеин заслужава шанс в Дунав до края на този сезон. Най-малкото има 3-4 сезона в зоната.