Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - forzadunav

Страници: [1] 2 3 ... 13
1
А досега диемаджиите сигурно си мислеха, че Абрамович ни осурява няколко милиарда бюджет преди сезона. :D :D :D Сега чак разбраха, че едва смогваме...
Бориха се момчетата, раздадоха, макар и само за слава. Ако не стане чудо след избори до зимната пауза, положението ще е като на Верея... При тях обаче няма драма, защото това беше изкуствен и ненужен никому отбор, а Дунав е всичко за русенските фенове....
Кметовете уж изкзват някаква подкрепа, но не знам как ще намерят спонсори, щом Симеонов, който е футболен фен за толкова години не успя. А Пенчо ми се струва, че иска да развива други спортове, ако тълкувам добре думите му в предизборната му програма.

2
Точно така трябва да играем с "грандовете", ако искаме точки! А не както с Левски да се мъчим да се надиграваме. Просто чужденците им са по-бързи и по-точно, трябва да ги надиграваме с тактика, както при Веско. Браво на Люси, много ми се вдигна в очите след този мач с тоя направо екпериментален състав. Много беше умно да са на пейката ветерание Димов и Ковачев, които са колебливи напоследък. И накрая като влязоха помогнаха много с опита си, а и бяха свежи. Нека и те да не се чувстват богоизбрани, а да се борят да титулярно място. Отделно и да отпочинат малко, че годините им вече не са малко, особено на Ковачев.
Последните точки срещу някой измежду ГМО/Лудогорец/Левски са от май 2017 и то в мач без значение за противника. Това 2,25 години, 12 мача - 12 загуби и май само една беше с 1 гол разлика (с Левски 1:2). Така че огромно браво на всички, дадоха всичко от себеси си. Особено впечатление ми прави Щерев - това момче и легнал продължава да се бори. Страхотен хъс има в него.

3
В 18:00 часа няма да е 40 градуса, а около 33-34, но разбира се това не прави условията по- малко неприятни за футбол  по-малко странно решението за часа на мача. На 12.08 - напълно нормално да е жега в град като Русе...
Дано приказките на Симеонов и политечските им игрички не повлияят на момчета и да се повтори сценария с Царско село, които доказаха, че не са чак толкова слаби, колкото ги принудихме да изглеждат предното домакинство. ;)

4
Не искам да проваля усилията ти и да разваля хубавата идея и желязната логика, но Лудогорец би с 2:0 :(
И на равен няма да се разсърдим. ;)
На мен този отбор снощи ми напомни на отбора на Веско, макар и от тогавашните играчи сега да са само Милчев, Димов и Аясс. Но пак имаше хъс, напред красиви бързи атаки, мъдри, без много чудене и безкрайни центрирания. И женялзна ефективност първото полувреме, която реши мача. Имаше и неточности отзад и пак глупави картони, но най-важното е, че се видя настроение.
Ако трябва да сме съвсем честни - селото са ако не най, то един от най-слабите отбори в групата. Сега предстои мач с Берое и ако измъкнем нещо в Стара загора ще може по-смело да помечтаем а приличен сезон.
И все пак да похвалим ръководството, че реагира бързо и привлече двама защитници, като поне за морякът сме сигурни, че е надежден, макар и под наем..

5
И какво сега, най-големите ни звезди Тони и Васко ще си правят дуели в Б група... :D
Аз лично тая надежди още за Аясс, той е наистина страхотен играч. Свтльо го изтървахме, предполагам и за Фирцулеско няма надежда.  Ако не бяха тия резултати в контролите бих  си казал - има надежда от новите да има попадения и израстване у други, ама засега... би било много смело. Дано поне Люси с тия гръмки изказвания да даде нужния хъс на момчетата в официалните мачове. От тях няма "звезди" и е логично всеки да се бори на 100%, и да не са в меланхолия, че не ги е взел някой с повече пари.  Според мен с Левски може да направим някой хикс, дори и с тоя аутсайдерски отбор.

6
Като сме се размечтали - да си връщаме и Аясс. :D https://www.sportal.bg/news.php?news=794264

7
Там ще последва съдбата на Димов ми се струва. Ще взема едни парички няколко месеца да рита в Б група. Доста по-умно е наистина да си звезда в скромен отбор от А група, защото се предават всички мачове по ТВ и можеш да си уредиш трансфер в чужбина, както Аясс примерно. Трансферираните в по-класни тимове като Ботев, Чрно море, Левски - търкане на пейка. В Б група - медийно затъмени дървделски мачове в Б група.

8
Люси трябва много да се е напекъл на слънцето, че да освободи последния ни останал креативен, бърз и техичен играч. Има нещо много, много съмнително в тая работа. Светльо Ковачев беше 1 класа над него, но за него беше ясно, че няма как да се надяваме да ни го оставят.
Чрез търсене на "куцо, кьораво, сакато", някой път изникват добри попълнения, но окаже ли се някой по-читав, то моментално се заминава на друго място, било то да търка скамейка или да рита в Б Група. Мисля, че с тази политика и Моуриньо не може да направи нещо повече от отбор всяка година трепрещ до последно. Докторът е интелигентен човеки със сигурност е наясно с нещата. Просто ми се струва, че има неща, които са тайни и мистерии за нас.
Много е притесниелно, че школата ни нищо не ражда толкова години. Или ако има някой читаве отмъкнат още в 7-8 клас, както беше Николай Димитров, който Левски го взеха още в 7-ми клас. Но какво ли да се учудваме, на Лудугорец школата след 10 години огромни инвестиции, роди само един Светльо Ковачев. 

9
Без Ковачев, Фирцулеску и Иса сме един доста дърводелски отбор. Разбира се, надеждата е някои от новите да ни изненадата приятно,

10
Без Светльо Ковачев отборът просто губи блясък. Ако и ръмънецът замине, работата ще стане съвсем дърводелска, чисто за Б група. Така че и да остане в А, ще трябват трансфери.
От 7 мача без Ковачев, 6 са загуби. В крайна сметка дано момчето се наложи в Лудогорец, защото ми се иска да гледам в Евротурнирите български момчета като него, а не само бразилчета.

11
На тия в Спортал нещо им куца математиката. Колкото и добри резултати да показва Дунав, не знам как очакват да вземем 7 точнки от 2 мача, за да стигнем Славия, които са с 35 точки. :D
https://www.sportal.bg/news.php?news=782699

12
Според мен беше твърде унизително, за да е нагласен мача. Дунав, който цяла година няма успех навън изведнъж да вкара 5 гола, което в А група сигурно не се е случвало от 30-40 години. Мачът се предава по телевизията и рязко пада репутацията и цената на целия отбор. А Славия знаем, че обича да обиграва и продава играчи. Ако беше нагласен, щяхме да ги пием с 1-2 гола и да се приберем, а славистите да стоят по-примирени. А ние след 5-тия гол търсехме упорито 6-ти. Чак последните 15 минути почнахме да се почиваме.

13
Поредно доказателство, че отборът има нужда от психолог. Играчите са изнервени и им липсва самочувствие и е нормално лесно да изгуят контрол. От друга страна трябва да са напълно наясно, че голяма част от публиката са хора на вързаст, хора, които едвам свързват края, с болести, изнеряващи жени и общо взето дават голяма част от бюджета си с надеждата да получват малко радост на стадиона. Разжира се не оправдам псувните им, но според мен не е нещо ново и ненормално.
Отдавна ми се искаше да видя Фирцулеско и Светльо по фланговете, заедно с Иса или Ахмедов. Отзад също има относителна стабилност, но в центъра е дупка, до дупка. Един стабилен халф нямаме.

14
Не говорете лошо за Васко. Момчето си тръгна от нашето блато по възможно най-учтив и културен начин. До края помагаше за оцеляването ни, макар да знае, че ще си тръгне. Дано се развие още и да поиграе някъде в Европа.

15
Мен лично Балджийски не ме убеди много, че е играч за първа лига. Може би заради личниата драма или други проблеми, но определено му липсва класа. Борбен е, но май до там. Димов ще е много по-полезен, защото освен борбеността има и поглед и раздава добри пасове, а и все пак е русенец, голяма част от живота си е играл тук и няма как да не чувства нещо по-специално вътре в гърдите, когато отборът губи.

Страници: [1] 2 3 ... 13