Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - FCD

Страници: [1] 2 3 ... 272
1
Иска ми се да коментираме чисто футболни теми - игра, тактика и т.н., но съдбата на Русе е такава - футболна мизерия, незаинтересованост от страна на спортната общественост, на бизнеса, дори на масовия зрител. Сега лешоядите ще се нахвърлят и ще ни оглозгат до скелет >:(
На мен ми се иска да не гледаме така крайно на нещата за нас. Да, разочаровани сме много, боли ни, но това е положението. То пък сефте. Футболна мизерия цари из цялата ни родина и за голяма изненада или не дори в големи градове и бивши центрове като Бургас, Варна, Плевен, Шумен и т.н и т.н. Вече коментирахме как и защо е така при нас и това не е съдба, а е било избор, при това целенасочен и крайно погрешен. На всички ни стана ясно още преди 2 години. А последната година беше направо гнусна и интересуващите се от футбол тотално бяха обезверени и отблъснати. От една страна, защото са безсилни поради липса на участие и контрол, дори да искат да направят нещо, от друга страна поради крайно слаба и отчайваща игра на терена. То това си е повсеместна болест на системата, проядена от корупция и тъмни тото алъш-вериши специално във футбола. В такава среда кой и за какво да се интересува, като даже няма поглед какво точно се случва в клуба и даже една новина да те осведоми като хората няма? Камо ли пък, ако те карат да го чувстваш чужд клуб. Ще гледаме това новото ръководство какво ще презентира и какви цели ще има, но ако така ще го продължават, смисълът ще е нулев за феновете. Една Монтана, която хем има гербаджийски кмет - помазаник на властта, 3 години не може да се измъкне от втора дивизия, а беше така доста години участник в А група преди. Даже играхме трудни мачове с тях първата година в ППЛ. Какво остава за нас тогава, дето нямаме такива държавни хрантутници от кръгове фирми? Всичко зависи от това новото ръководство - имат ли сериозни намерения и да отворят клуба за обществеността и феновете или поне да станат малко по-приветливи. Рано или късно ще се разбере кой за какво се бори и какво целят.

2
Това може да стане единствено ако дойде човек с много пари, които да налее в клуба. Но дори и в този случай се опасявам, че политическите зависимости ще бъдат налице. На този етап не виждам читав вариант за Дунав.
На този етап вариант няма. Каруцата вече се преобърна и се потроши заради едни такива, дето дават пари по пътища неведоми и тъмни партийни поръчки. Но в бъдеще, ако има мислещи хора във и около клуба трябва да осъзнаят, че зависимости няма как да няма, но не трябва да са блокиращо определящи, а поравно разпределени между всички заинтересовани страни. Трябва да бъде допуснато да се включи и русенското общество под формата на акционери или дялове - който с колкото може, освен община и частен бизнес. Не знам дали разбирате, че дивият капитализъм в сегашния му вид отдавна е прогнил като система и е на път да си отиде както комунизма едно време, доколкото го е имало. Бъдещето на света са имено в подобни демократични кооперативни сдружения, където хората инвестират прозрачно и работят за себе си, а не за някого, от когото зависят и треперят. И ние може да не сме живи, но това един ден ще е светът, въпреки че и сега си ги има тези неща. Та това е напълно постижимо и за любимия ни клуб, но първо се минава през осъзнаване и осмисляне и после през действие ден след ден. Моделът "чичко-паричко олигарх" и кефът му да щракне с пръсти и за миг да съсипе всичко е добре познат вече по нашите ширини, убил безброй клубове и е доказано неработещ. Това всичко може да бъде постигнато с помощта на кмет, фенове и местен бизнес, стига да има желание за прозрачност в този град да докажем, че има общество и умни хора. Защото никой не иска да си дава парите за нещо непрозрачно и тъмно - от редовия гражданин като индивидуално физическо лице до големия бизнес.

3
Извинявам се за този коментар, но връзката е от пряка, по-пряка. Икономическата мафия завзела властта, наречена ГЕРБ/ГРОБ, в хъса си да загробва всичко що е срещу нея и й пречи на далаверите, толкова се беше улисала в загробване, че май не усети как сама се загроби. "Който гроб копае другиму, сам пада в него". Народна мъдрост, точка! Пътници са. Загробиха и един традиционен български клуб от голям град, само защото градът е на различно мнение, но тази съдба ще им се върне съвсем скоро, а аз ще гледам с нескрито задоволство. За съжаление ние имахме късмет с лош тайминг, за да успеят и нас да загробят.

Аз съм убеден, че Дунав го е имало и пак ще го има, стига да се освободи от тази пасмина, което зависи от обществото и от народа. И да се освободи от всякакви политически зависимости в бъдеще. Или поне в степен, в която да има фатално значение. Всички помним добре как едва ли не насила и с нежелание ни хвърлиха едни един милион лева, от които половината бяха откраднати от типично представителна мафиотска фирма на ОПГ-то начело с онзи министър-гардероб и се скалъпи едно чудо на техниката на тоз стадион нечувано и невиждано. После теренът тотално се скапа и осветлението изгоря и трябваше ремонт на ремонта с общински пари. А стадионът си е все така. Ей това представлява цялата работа и  целият модел на тази нетърпима върхушка, олицетворение на задкулисието, тъмните сделки и тайните поръчки, заради които и ние пострадахме. А само в шкафчето на Царя-Слънце имаше повече евра...

4
Бил съм един от големите критици на играчите, когато са поднасяли поредната слаба и/или бездушна игра. И аз съм писал, че ако ние постигаме такива резултати в работата си, няма и ден да ни търпят и ще ни уволнят. Но в последно време си давам сметка и, че ако така ни лъжат, ще работим на принципа "Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че им работим". Истината е, че момчетата изобщо не трябваше да се качват онзи ден на автобуса, за да е ясно, че пари не им се плащат, че "фена" и "АЛПИЙСКА ФИРМА ДЪГЛАС" са далавераджии, селски хитреци и мошеници и че такъв клуб е по-добре да не съществува, отколкото да ставаме за смях пред цяла България, сякаш става дума за отборчето на някое ТКЗС :(
Разбирам, че се опитваш да оценяваш умерено нещата преди и сега и винаги съм харесвал и одобрявал подхода ти да назоваваш нещата с истинските им имена, за да не ставаме щрауси. Такова е имоето виждане. Истината е, че много от футболистите ни обективно погледнато не бяха на ниво първа лига. Изключвам някои от тях, които всъщност са доста добри, но поставени и наредени в правилния колектив и конструкция. Всички останали са далеч от това ниво и са просто случайно дошли от тук и от там на принципа просто да има скамейка, а реално на нея няма нищо. Но не те са виновни, че някой неправилно ги е селектирал. Виновен е този, който счупи гръбнака на отбора, граден с много труд. Защото без него, ако ще и най-добрите индивидуалности да докараш, отбор няма да има. Вчерашният погромен резултат до името на Дунав не е за пръв път, а стана редовно събитие не в един и два мача, което само по себе си иде да покаже, че кадровия състав е с обща слаба до средна оценка. След освобождаването на Великов всички възможни грешни решения, които можеха да се вземат, бяха взети. Като се започне от самоизолирането от гласа на привържениците, мине се през абсурда, че реално действащ треньор с лиценз както се полага на отбор от елита Дунав нямаше и се стигне до непрозрачни решения и сделки с имоти и парадоксално фрапантно грешно участие с агитиране в политически процеси, където не им е работата. Но то само доказа, че Дунав е бил заложник на една групировка и сега ще плати прескъпо за флирта си с нея. Дунав през последните 3 години беше всичко друго, но не и отбор на града. Всичките тези фирми и незнайни собственици са просто една игра отново зад кулисите и то е очевидно. Ако беше нещо реално, щяха да вземат спешни мерки да спасят отбора. Сега, когато колета се счупи, пътища много. Боли ме, че така лековато беше унищожено нещо много хубаво за града. Но може и да е за добро. Свободата не струва пари, тя е безценна. дано някой ден нашите деца доживеят и изковат самите те една различна и по-справедлива система за спорта, здравеопазването, образованието и живота въобще. Светът не свършва, но трябва да се научим как дългосрочно се правят неща както в други градове. Надявам се ако трябва да се разпадне всичко до кота нула и да се мине през чистилището с едно ново начало. На всеки мислещ човек му беше ясно, че това досега нямаше как да продължи дълго и то завърши твърде безславно. Щеше да е една идея по-безболезнено, ако поне бяха показали характер на 101% във вчерашния бараж, за да не изглежда накрая всичко така прекалено жалко.

5
Какви скъпо платени играчи? Аз не знам да имаме такива. Друг е въпросът, че като изключим най-много двама до трима, това не са футболисти за Първа лига, а някакви бездарни наемници без желание, без дисциплина и без сърца за Дунав. Някакви абсолютни мухи без глави, дето не знаят защо защо са там. Както казва колегата от Търново, пълна мъка е да ги гледаш всеки мач как се лутат. И тези пари, които им дадоха онзи ден, са им много. Ако така "работеха" на друго място, не само че нямаше да им дадат, ами щяха моментално да им връчат предизвестията след първия до втория месец. След като ГРОБ спряха кранчето, което ще им се връща един ден, паричният поток секна и ни оставиха с каквото има. Но на нас всички ни е ясно, че си докарахме една олигархична върхушка на власт, която да коли и беси и да взима политически заложници. То погледнете какво става във футбола и държавата ни въобще. Щом един Левски е на ръба на фалит, какво да говорим за останалите. А за други селски отбори може, така че да се стигне до парадокс да има два "ЦСКА" в първа лига в момента. Язък само, че като че ли всички съжаляват за нас, само ние не съжаляваме за себе си.

6
Илюзиите ни се изпариха. Тежък, но логичен шамар от реалността. Ни ръководители, ни треньор, ни отбор и логичната развръзка настъпи. От голям и отбор, с който всеки се съобразява, се превърнахме в посмещище, унищожено от самодоволни късогледи докторчета, велможи и мастити кукловоди. Тази мъка просто трябваше да свърши било в Б група, било въобще, понеже това не от вчера не е Дунав, който беше, а някаква негова бледа сянка, тикан от тайни невидими лостове към небитието. За доктора какно да кажем - хубава работа, ама българска. Като скапаната им, но за сметка на това скъпа медицина. А за футболистите... дори нямат чест да се борят да паднат с достоен резултат, а непременно трябва да се унижат на макс както всеки път. Срам ме е в този ден. Не знам тях как не ги е срам от този резултат... Светът не свършва, но свърши една ера. С този тип млади меринджеи аз съм песимист скоро да имаме футбол пак. Освен ако нещо не се промени някога въобще.

7
Отдавна не съм си изказвал мнението във форума, защото не искам, а само искам сега да пожелая успех на момчетата и да се хвърлят в един последен бой. Мъчно ми е в какво превърнаха този голям клуб и за името, което носи и който трябваше да е наистина на града, а не едно непрозрачно ЕАД и инструмент за социално-политическо извиване на ръце на обществеността на града. Да, наистина не са случили на град да го правят, но точно затова победата ще е още по-сладка, ако е на въпреки. В темата за ръководството четох много верни неща, написани от колегата El Rio. Докато хора мислещи като него не са отговорни за този клуб и не го отворят към обществото, ние тук ще си пишем и ще си плачем, а олигархичният модел на бащинията ще продължава да тероризира футболния и спортен живот, а и всякакъв друг живот нашир и надлъж в родината ни както им душа сака. А колкото и да ни е отвратило задкулисието с естествена кулминация през последната година, ние все пак сме дунавци и няма как да не се тревожим за бъдещето с един мач пред нас с надвиснала гилотина над главата ни. Дано поне футболистите ни играят както могат и да вземат тази сладка победа, за да остане поне надеждата при едни размествания на пластовете, които не са никак малко вероятни. Каквато ни е държавата, такъв ни е и футболът - това е. Успех!

8
Ако ни бият, ние ще имаме повод да обвиним не една, а две партии за Реванша в Русе... или след 30 години. Нашите нека играят рационално и хладнокръвно, както те си знаят, а пък история си е история. Резултатите се коват тук и сега, а не някъде през миналия век. И това ще мине, и това ще се забрави.

9
Сезон 2019/2020 / Re: Купа на България 2019/2020
« -: 28 Септември, 2019, 15:09 »
Няма как да няма нотка разочарование от ранното отпадане за Купата, но това е най-малкият проблем на клуба към днешна дата. И без това винаги сме го неглижирали този турнир, което лично за мен през предишни сезони е било грешка, но за пръв път ще се съглася, че тази година не е толкова важно, изобщо на фона на вътрешните проблеми.

Относно играта, показахме характер в един момент, но не съумяхме да се възползваме, особено при хубавия чист голов пас на Христов към Щерев при резултат 1:1, което можеше да промени всичко. Аясс ми се изгуби цял мач и резонно беше сменен, но така и не се намери човек, който да измисли нещо градивно. В крайна сметка ЦСКА 1948, макар и с нищо непревъзхождащ ни, извади един силен коз срещу нас - Гущеров и с гол повече и една идея желание повече заслужено продължават напред.

10
Приемам забележката ти с чувство за хумор, но мисля, че съм отговорил подробно защо не. Плюс това изказването ти си личи, че не е професионално. Пари не се намират от въздуха, а се калкулират в нещо и се разходват с приоритет и правилно. За да си получил, трябва да инвестираш и вложиш. Накрая продуктът струва нещо и ти няма как да манипулираш цени, освен ако не си човек на някого и не ти отпуска поръчки по едни добри цени. Разбираш ли нещо от това? Няма как просто ей така да паднат едни пари за 30 заплати отгоре и да раздаваш на кило. Дори някой да реши да задели част от скромната си печалба си на доброволни начала, моментално възникват последици. Проблемът е, че в нашата икономика има един огромен тумор, който се използва за политически рекет и това и 10-годишните деца го знаят вече. Заради това сме на това дередже във всичко. Ако само футболът ни беше толкова жалък, щях шапка да хвърлям.

11
Лошото е, че и букмейкърите са ни отписали за мача , което значи , че от инфоормаици извън терена явно са оценили шансовете ни за нищожни , каквото и да значи това...
Дано момчетата опровергаят всичко и всички и вземат една хубава победа!
Да излязат и да играят за себе си! Дори и да се разпаднем ако покажат, че играят силно то бързо ще си намерят отбор. Ако се представят посредствено, то шанса да почиват до пролетта никак не е малък.
Абсолютно, човек сам кове съдбата си, не чака някой друг да дойда да го оправи. Много добра възможност за Х2. Стягайте се, дракони, не се оставяйте да ви манипулират.

Селският мустакат хитрец Иван Григоров даже смени партийната боя и се присламчи към екипа на Ел. Николова, предстои да видим дали този негов ход ще е печеливш.
На този фон, като слушам това, някак оставам без коментар. Политическата ни класа е като хамелеон - променя се, адаптира се, еволюира, но все си остава някак същата, който и да дойде.

12
papimed, просто си казвам каквото си мисля, щом и аз ще слушам такива интервюта, приказки и легенди. И съм сигурен, че като мен мислят голям процент хора и може би над 50%. Просто тези изяви и стил на говорене на доктора не му правят чест и услуга. Иначе никой няма нищо против него, но той си търси несъществуващи пречки и врагове. Е, да... ако искаш да намериш някой виновен за нещо, за да замажеш положението, намери нещо абстрактно и си го изкарай на него. "Феновете" сме такова абстрактно понятие, като едновременно всички се идентифицираме или не с него, в зависимост дали е казано в тесен или широк смисъл на думата. Но всъщност сме граждани от различни социални и професионални прослойки, обичащи Дунав и заради това присъстващи там, на стадиона. Той говорейки така дори не осъзнава, че обижда лично всеки, без да му предлага нещо в замяна. А там има хора и бедни, и богати, и образовани и необразовани, магията е, че ни обединява Дунав. Има и много по-умни и интелигентни от него, които могат да мислят и анализират думите на някой самозабравил се, че всъщност и той е един от феновете, и то от най-запалените. Никога досега не е оставил и едно решение на преценката на феновете или обществото, но сега обществото му било виновно. Абстракция на n-та степен по 3.14. Ако се съвземе малко и спре сам да си създава граници и високи стени между ръководство и фенове, би било много по-добре за всички. В крайна сметка само поздравления за него, че си е заложил главата на тези, но сякаш е забравил кой е и къде се намира след 4 години сред вълци.

13
Сега искат едва ли не да задържат русенци да гласуват за тях ако искат Дунав да го има. Остава ни да бъдем само свидетели.
Звучи като сценарий от екшън филм с политически терористи и заложници. Няма данни за това, но ако приемем хипотезата ти, то по-добре да направим така, че да ги няма терористите, отколкото да плачем за Дунав. Отстрани ли се един тумор овреме, целият организъм по-късно живва. Та не е въпросът само да бъдем свидетели в този процес, а активна страна. Има само един демократичен начин да дадеш на някого оценка за последните му години и да му повериш качеството на живота си и битието си за следващите години. Това не е, като псуваш вкъщи с ракията и салатата и се предаваш. В този ред на мисли някой като нищо да не си извади нож с две остриета в предстоящите избори... А за доктора най-достойното е да се съвземе малко от прединфарктния страх и да направи каквото може, поне докато се намери нов собственик, политически или не. В момента ни показва, че се тресе от страх да не му врътнат кранчето. ПП: Фразата "изчерпани идеи" - разбирай "страх ме е, че ми спират парите".

14
Добре де, като знаеш как става, защо не станеш гара разпределителна и да разпределяш порциите? Всички знаете "как става", ама само на приказки. Всеки иска някой да извади пари, но като обявят цена от 8-10 лв и се вдига врява до небесата.
Слушах му интервюто, в много от нещата е прав човека. Мисля че не е редно да бъде нападан, след всичко което направи последните години.
Сега всички защитавате Великов, но отворете старите теми след 4-5 загуби да си прочетете мненията. Повечето искаха треньорска смяна. Не виждам какъв е проблема, навсякъде по свете треньорите биват освобождавани при слаби резултати, даже на Великов беше даден доста време да оправи нещата. За съжаление проблема беше, поне за мен, че изгубихме инерцията и нямахме пари за надграждане.
За мен доктора трябва да бъде изпратен достойно, колкото можа направи, не мисля че се е облагодетелствал по някакъв начин.
Уважаеми iliobg, мен точно да ме плашиш с това, не можеш ме уплаши.  :)   Разпределям парични потоци и финанси на по-голяма бизнес-организация с в пъти по-голям годишен оборот от ФК Дунав, че да се плаша. Ежемесечно заедно с още един добър човек и русенец се грижа за заплати на стотици хора, които ги харчат в икономиката на същия този град и знам колко е трудно да работиш в постоянен недостиг на пари в "made in Bulgaria" условия. Внасям повишени със 50 до 70% МДТ, за да могат тези пари да отидат за субсидия на ФК Дунав или за премия. Уверявам те, че в сравнение с моята работа, ФК Дунав би бил като детска играчка. Свикнал съм на всички трудности тук, вкл. да се плаща и на маркетингов специалист, и не рева постоянно по сайтовете, камо ли да роптая така собствения си град. Ако нещо нередно се случва в него и в държавата като цяло и ние сме спали, значи виновни сме аз и ти. Не съм чул досега никой футболен президент да го прави така грозно. Ако на теб ти харесва да те наричат емоционално мъртъв и нямаш нищо против това, не се учудвам защо сме го докарали дотук в тая държава да сме последни в доброто и първи в лошото. Изключително съм възмутен от изказванията за "емоционалните състояния на града", а да не осъзнаваш, че крушката си има опашка. Просто не е редно и е грозно отстрани. В този град има стотици, хиляди сигурно по-компетентни и със сигурност по-достойни русенци от него, които могат да управляват прозрачно и 100 пъти по-добре Дунав. Друг е въпросът наистина, че никой не иска да става заложник от днес за утре на политически фигури и няма да му дадат да е прозрачно. А народът като цяло е беден. В политиката нещата, както виждаш, са променливи. Днес вятърът духа насам, утре - натам. Какво да се прави - такава е политиката в целия свят, променлива и бурна. Ето, до вчера Нунев и Борисов стоят до Стоилов, днес вече е друго. Как някой желаещ бизнес човек би се захванал с нещо, от което веднага става зависим и без дългосрочна стратегия, когато не знае утре ще е там ли? Никой не е луд да се гърчи на всеки 2 или 4 години и затова е вярно, че малко насила става работата. Който иска да го назначават. Аз си гледам ежедневната независима работа, и ми е много по-добре. Не съм чул примерно някой собственик на клуб в Англия да се чуди дали ще влиза във Висшата лига в зависимост от това дали лейбъристите или консерваторите ще го подкрепят, или Найджъл Фараж примерно, или дали ще му дадат субсидия. :D Ненормална работа е в тази държава от горе до долу и точно заради това сега става така. Вие какво си помислихте, че един обикновен лекар в нашата бедна страна може да издържа от джоба си цял футболен клуб ли, и то цели 4 години в ППЛ? Хахаха! И въобще, като гледам всичките спуснати отгоре президенти и собственици на повечето клубове в България, хвани единия - удари другия. Но пък не чух никой да говори против града си и да го излага. Адаптираш се към системата или като не ти харесва, влагаш усилия да променяш системата. Той избира третия най-лесен вариант - да си ходи. Ами хубаво... да го изпратим с благодарност, дето викате... със смесени чувства. Не доктора решава обаче, а много по-силни хора отгоре - даващите и назначаващите. Каквото те решат, това ще бъде! Ако са решили да закриват Дунав, ще го закрият. Ако са решили на друг да дадат управлението, ще го направят. Дали ще се казва Симеонов или Иванов, значение няма. Днес така стоят нещата. Утре как ще бъде, зависи от всеки от нас... докато не го осъзнаем един прекрасен ден.

15
Ивайло, то ако и аз съм човек на кмета и получавам добри субсидии и обществени поръчки от общината и партията, и аз мога да ги давам "от джоба си" и да бъда "глупак". Всеки може. Истината е, че ги е извадил главно от моя и на всеки от джоба от данъците ни. При всички положения в личен план той не е на загуба. Доктора не е някакъв световно-известен кардиолог например, че да вади милиони само от джоба си. Смешно е. Да, може да е дал нещо от него, но всички сме пределно наясно, че Голямата субсидия идва от другаде. Доктора служи само за гара разпределителна, а друг кара влака. И защо пък да не обичаме Великов? Под негово спортно ръководство отборът постигна най-големите си исторически успехи, хубав-лош, факт. Кого да обичам? Малинчо ли? Честно казано доктора нито го обичам, нито го мразя. Безразличен ми е, щото съм сигурен, че и аз съм му безразличен, въпреки че на всеки мач давам по 5-8-10 лв от джоба си, не ми плаща той на мене. Не съм чул никой да го псува в допълнение, но лично чух как той заплашва фенове, които единствено искаха да поговори с тях какво смята да прави с треньора.

Страници: [1] 2 3 ... 272