Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - El rio gigante

Страници: [1] 2 3 ... 704
1
Чуват се вече много мнения, че треньорите не се справят с трудните мачове.  Визира се участието ни във Втора Лига и вероятността да сме боксова круша там. Не знам ще съберем ли по-голям бюджет, от което зависи бъдещата селекция, но освен 4-5 качествени и опитни играчи май и съответен треньор ще ни трябва. Иначе имаме поне 10-12 играчи от този състав които при определени условия биха се справили добре в по-горната дивизия. Ръководството твърди, че преговарят с играчи, но нищо конкретно не се чува. Поне като постове.


Мислите ли, че трябва да тръбим с кои играчи се преговаря преди да има нещо финално. За това за кои постове - за всички. За отбора ще бъдат взети най-добрите възможни решения според обстоятелствата.

2
Как премина общото събрание на клуба?


Какви решения се взеха за насоката на развитие на клуба и футбола в България?


Това общо събрание се провежда по изцяло нов начин и мисля за първи път в България се прави така. Има онлайн платформа и членовете имат достъп до материали и детайли, като имат опция да гласуват онлайн чрез своя персонален идентификатор или да се възползват от пунктовете за гласуване на няколко места в Русе.


Процесът ще трае до 15 март.
Специалното общо събрание на "Дунав" започва на 3 март - ФК Дунав Русе (fcdunav.bg)


3
Хоп ,да се обадя и аз след като играхте с нашите ,гледам се оплаквате от  нивото на отбора ,според мен сте точно където трябва и клуба ви е структуриран както никой друг в България за което евала ,само ми е жалко ,че не събирате яко народ на стадиона ,а го заслужават хората ,дано успеят да продължават така и да надграждат стъпка по стъпка всяка година и скоро и академията да вади солидни кадри ,ей при нас номер 7 си е нашо момче и вече няколко сезона си играе и в А група натрупа опит ,тва е пътя и като имате дубъл примерно във В група да трупат минути в мъжкият футбол ,пък и тея които не стават за първият отбор отиват в други отбори и пак се помага на бг футбола един вид.При нас честно да ви кажа с тея играчи ще е труден пролетен сезон и ако се качим 90% от отбора не става за А група,отделно сме зависими финансово, та пак не е много сигурно до кога ще тече кранчето.Другото което ми прави впечетление ,че ръководството си е с перуката и даже кмета стана част от изпълкома ,но най ме разочарова ,че агитката си мълчи по темата  ,та не съм сигурен дали даже ходя да ги гледам ,обичам си отбора и историята ,стадиона ,но като ги гледам тея неща ми се отщява ,затова се радвайте че си имате един независим клуб ,където вие си взимате решенията с вот. И да видим какво стане с новият изпълком ,така са се окопали поне в търновското бфс ,че не знам как ги разкарат ,всичко е много навързано ,но дано ги изритат та поне да почне процеса и така успех през пролетта и догодина във Втора лига да почне отвърждаването ,аз  обмислям да си взема някоя къщурка на село докато света не се е разпаднал  :D и ако е по към русенския край даже може да идвам да ви подкрепям от време на време и да стана член защото уважавам и харесвам това което правите ,чао засега и успехи.


Можеш да станеш член и онлайн без да пътуваш до Русе: [size=78%]Стани член - ФК Дунав Русе (fcdunav.bg)[/size] :)


Иначе за публиката. Нека не забравяме, че има пандемия и при нас ограниченията се спазваха. В мачовете, в които имаше публика и по-свободен режим, имахме доста прилина посещаемост за това ниво - около 1000 - 1500 зрители. Сега като се върнем на Градския стадион в Русе, очакваме още повече хора да идват. Но истината е, че без фенове футбол в България няма има и това, което казваш за зависимостите е така, но също така тези хора - кметове, ръководства и така нататък са едни от малкото, дето са си сложили главата в торбата да правят нещо в уникално тежки времена.


Успех и на Етър, мястото ви е в Първа лига.

Колкото до нас, хората е нормално да са взискателни, но е ясно, че отборът ни се прави стъпка по стъпка и момчетата тренират здраво всеки ден с идеята да прогресират нагоре. Ние нямаме тези възможности да го постигаме със скъпа селекция, а с развитие на играчите ни. И е ясно, че по пътя ще имаме и болезнени шамари и уроци. Този отбор само допреди година падаше от Попово в Русе с 0:3. За това време скокът мисля е осезаем, но просто тръгнахме от много ниска база, имаме и много предизвикателства да преодоляваме по пътя. В клуба и около клуба има много хора, които работят и като доброволци и мисля, че градим много приятна общност.


4
То и ние второто полувреме вкарахме доста от резервите си и юноши, като реално всички футболисти са имали 45 минути на терена.

5
По никакъв начин не искам да излиза, че критикувам ръководството. Направи се много отбора да бъде спасен, да се намалят дълговете останали от А група. Наясно съм че със спонсорите е много трудно. Идеята ми е че футболисти като Исмаил Иса, Драгош Фърцулеску и Самир Аяс, биха помогнали много на по-младите футболисти да растат покрай тях и да са по-подготвени за професионалния футбол. Сещам се че Мохамед Брахими, който в момента е в Ботев Пловдив е играл в Нефтохимик за 1500 лева заплата. Това в Спортал го бяха писали. Те по 2500 лева заплати вземаха в А група, въпросните трима футболисти, докато играеха тогава за Дунав. Никой не очаква, че ще гоним А група догодина. Но всеки се надява на едно 8-9 място и поне едни стабилни домакинства, които да привличат по 2000-3000 човека.


Със сигурност се прави всичко възможно, дали това ще е достатъчно ще видим. При всички положения ще трябва да се подсилим, но с точните хора, на точните постове и без да се отстъпва от основните идеи на клуба, защото пак ще се влезе бързо в старата спирала. Като цяло от гледище на днешното положение, програма максимум за следващите 2-3 сезона е Дунав да се утвъдри във Втора лига като стабилен участник, да се доведат докрай реформите в школата и да се укрепи организационно и финасово, като се завърши оздравяването на клуба. Едва след като се изпълнят тези неща, ще може да се говори за нещо повече. За момента простият преход от аматьорския в професионалния футбол ще бъде значимо предизвикателство и никой не си прави илюзии.

В момента Дунав като бюджет не е даже лидер в нашата група - Тервел и Балчик разполагат с по-добри бюджети от нас, пък за В група като цяло, със сигурност сме извън първите 10 по този показател. Ние сме и един от броящите клубове в България, който може да претендира, че се и самоиздържа в едни доста тежки времена за икономиката и футбола и това е възможно, защото внимаваме много с бюджета. И пак е много трудно. В тези времена говорим за оцеляване на футболните клубове в България, лесните пари във футбола са на приключване.

6
От гледна точка на развитието на един клуб или на каквото и да е друго няма философска дилема. Първо са инвестициите, след това следва развитието, или иначе казано - развитието е пряка функция от степена на финансиране на една организиция. Оттам следва всичко друго. Няма как един футболен клуб да трупа успехи и чак след като ги натрупа някой да се сети, че го има и трябва да се инвестира. И причината е проста - няма как да има успехи без финансиране.

 Понякога се случва, но е по-скоро въпрос на късмет и правилно подреждане на планетите.

7
Това са някакви митологии. Има три групи отбори във Втора лига. Четири-пет отбора дават  по сериозни пари, стигащи до 4-5 хиляди, но това са за отделни играчи. Това сигурно и ние можем да си го позволим, било то на цената да се заложи бомба в съблекалнята.

След това идват отборите, дето обещават като за 4-5 хиляди ,но така и не ги дават, защото всъщност ги нямат (ние не искаме да сме от тях). Всички останали са с много сходни параметри, в които ще се поберем и ние - около средната заплата за България и премии. Това е реалното.

А то богати и сериозни спонсори, дето да искат да плащат всичко няма. В дългосрочен план (разбирай 5+ години) при добро стечение на обстоятелствата включващо прекалено много фактори, се надявам партньорството с MAPEI да прерасне в нещо по-голямо. Ако има няккава опция за сериозен инвеститор, разбира се няма как да не се разгледа. До тогава, няма друг реалистичен начин - клубът ще трябва да се самоиздържа. Ако няма достатъчно хора (публика), за да се случи това, цялото упражнение е малко безсмислено. 

8
От такива "звездни селекции" сме на този хал и още ги плащаме. В тези времена на фалиращи фирми, намаляващи бюджети и скачащи разходи за консумативи и битово обезпечаване от порядака на 4-5 пъти, е чиста лудост да се раздават такива пари. Ако вземеш някой на тези суми, ще трябва да вдигнеш поне на още 6-7 човека. Селекция ще има лятото и то пак 3-4 човека, които са внимателно наблюдавани и се вписват в политиката на клуба. А като на стадиона ще има 100 човека, то и отборът ще е за толкова.

9
СЕЗОН 2021/2022 / Re: Дунав - Ботев(Нови Пазар)
« -: 06 Ноември, 2021, 22:05 »
Защо излъчването на мача на живо започна от осмата минута?  И коментар няма, нито предварителна информация за съставите.


Няма такова нещо.
10
Първо си правиш акаунт на Моят профил - DanubioSport


Попълни адрес и всичко, за да не се налага в последствие да ги попълваш постоянно.


След това: [size=78%]На живо: Контролна среща ФК Дунав Русе vs. ФК Черноломец Попово, 30 октомври 2021 г. - DanubioSport[/size]


Натискаш КУПИ и после гледаш.

Мачът е достъпен 7 дни. Следващият мач ще е платен за всички фенове онлайн и безплатен за всички членове на клуба.

11
Просто икономическите и демографски реалности на севера няма как да не окажат влияние. Едно е да правиш футбол на до 200 км от София с всичките школи и играчи, дето излизат жадни за слава, друго е тук, където сме в яростна борба да запазим и малкото деца, които излизат тук и могат да станат професионални футболисти.

12
Ние прекратихме този договор и от следващия кръг ще излъчваме на живо двубоя в Дончево. Становището на нашите юристи е, че БФС право да ни продава телевизионните права при липса на цялостен колективен договор за същото.

13
Като дизайн са добре, но съм силно скептично настроен към марката "Uhlsport" и по-точно материите и качеството, което предлагат на българския пазар. Не веднъж съм чувал фенове на други отбори да се оплакват от материята на екипите.


При нас се внасят директно от Германия. Не знам каква е била политиката на другите клубове за екипите им за феновете, но ние ще ползваме същата материя за фенските версии, както и на представителния отбор, няма да правим фенски реплики с по-ниско качество на материята.

От една година работим с тях за школата и тениските не са мръднали след ужасно много пранета. В момента Uhlsport е най-доброто като цена/качество, а Дунав има ексклузивен договор директно с немската фирма и си получаваме нещата директно от там.


Иначе който иска, може да си ги заяви предварително тук: [size=78%]Предварителна поръчка - ФК Дунав Русе (fcdunav.bg)[/size]

14
Резервният екип е изцяло в бяло.

15
Петьо Костадинов има сериозно влияние в ръководството на клуба и е основният консултант по спортните въпроси (а и не само). Човек с огромен опит във футбола в България и думата му определено се чува на високите етажи. Той имаше и важна роля миналото лято в спасяването на отбора.

Иначе клубът разчита на скаути и анализатори при осъществяването на селекцията си. Като правило всички играчи, които привличаме отвън са внимателно следени дълго време. Например, сега се кове селекцията за на зима. Разбира се, фокусът е върху футболисти от Русе.

Колкото до Атанас Стамболов за съжаление не пожела да продължи при нас и предпочете да играе в региона на Пловдив във В група заедно с Иван Бакалски, който от своя страна трудно щеше да се наложи при конкуренцията на десния бек.

Страници: [1] 2 3 ... 704