Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 45
46
Съгласно чл. 4, ал. 2 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол за сезон 2019/2020 на БФС, ако сме с равни точки, се гледат резултатите от преките двубои. Заради китайския вирус, се гледат мачовете само от редовния сезон, т.е. преди разделянето на групички. Там с Ботев сме 0:0 в двата мача. Тогава се гледа общата голова разлика в генералното класиране. Там Ботев имат предимство, но е преодолимо теоретично, защото те са с -25 гола, а ние с -28. Ако и головата ни разлика е еднаква, се гледа кой е вкарал повече. Там сме наравно засега с по 21 вкарани гола. И така.

Наредбата: https://bfunion.bg/uploads/2019-06-25/naredba_2019-2020.pdf
Потвърждението, че се гледат само мачовете от редовния сезон (в Наредбата пише друго): https://www.bfunion.bg/news/46906/0

47
Тоя филм се повтаря, подобно на филма с Йотов и Ибальо. Ибальо е ясен - Доки (язък, че е от стар русенски род и с висше образование, а се оказа също толкова долен, колкото селянина със средното образование). Само че сегашният Йотов в схемата не е Пенчо, за ужас на герберчетата, а е Пламен Нунев - той си отива. Колкото и да скачате в негова защита, той си отива и това е добре за Русе. Лошото е, че по пътя надолу ще завлече още бая неща, само едно от които е Дунав. Ма барем си си изкарал надника, евалла. БСП в случая не играе. Нито са управлявали в Русе, нито в национален план. Не са били в управата на клуба, казаха, че ще гласуват заветната сума от 200 000 лв., но понеже е за цял сезон, ще я платят на 2-3 пъти. Не са правили спънки и пречки. Но Дунав стана ЕАД - не е законно дори общината да налива пари. Остава само да убеди местни бизнесмени. Но те пак ще трябва да преговарят с едноличния собственик на Дунав - Доки. Оттам е ясно. И за протокола, любимото ВМРО, с любимия Пазарджиев, искаха да се намали субсидията за клуба.

48
Уау, поразително е неразбирането на елементарни проблеми свързани с отбора! Сега пък ГЕРБ виновни. Все едно сме на митинг на БСП. Ами нали кмета сега е червен, нека запретне ръкави, да пусне връзки, да убеди спонсори и да спаси отбора. Ама не му пука на Пенчо.

Другата глупост, феновете ги нямало защото вече бившия президент не ги бил харесвал и бил говорел против тях! Леле леле....
Абе момчета, я не се излагайте, що за бръщолевици са това, вие зрели мъже ли сте или ощипани фусти?

И се регистрира, за да ни кажеш, че Пенчо закрива Дунав, а не Доки и герберския му политически гръб ли? Айде малко по-сериозно. С подобна тактика никога повече беленската мумия няма да е на власт. И така като гледам - по-добре.
Отговарям само веднъж. Първо - месец преди изборите Доки изведнъж реши, че видиш ли вече не му се занимавало. Ама месец след като е почнал сезонът. И супер случайно отборът се появи с клип в подкрепа на оная неизбираемата, дето даже и нейното училище я мразят. И тя стана като манекен от фен-магазина... на 2 преди изборите. Преди и след това - ни вест, ни кост от голямата фенка.
Второ. Доки каза, че се отказва. 10 месеца по-късно нито се е отказал, нито се е отписал от каквито и да било регистри. Няма постъпки да отстъпи нито емблемата (не е негова, лев не е дал за нея и не я заслужава), нито концесията (подарена му съмнително, и включваща като задължения неща, които бяха направени предната година с пари, излезли от касата на клуба!!!). Ще отстъпи един разбит и обезверен отбор. Който ще отпадне и новите собственици ще кажат - ама ние не искаме клуб в Б група, айде чао. И толкова. Ако футболистите не ги провалят преди това като не излязат за мачовете.
Трето. Кризата при Дунав е изкуствено създадена. Доки каза, че не му се занимава и изведнъж в Дунав почна да се говори за забавени заплати. Но бизнесите на Доки до март не пострадаха от нищо. Просто той реши да спре парите. Но не се махна от отбора и от клубната база. Сега не се плащали заплати, много зле били нещата. Но отвори финансовия отчет за 2019 г. и ще видиш, че ЕАД-то завършва на печалба. Демек Доки е спечелил от Дунав. Той не случайно не говори като другите бащици колко пари бил дал лично. Той говори само за време и усилия. Но парите от печалбата ги няма. Няма ги парите от УЕФА, от 60/40. Имахме пари да завършим сезона, ако момчетата се откажат от по половин заплата за 2 месеца, в които не играят. Но не. Доки прибра всичко и каза - пари няма, аз вече не съм мениджър.
Четвърто. Всичко това е подла постановка на Доки и компания, да злепоставят сегашната власт и да кажат - ето, когато БСП управлява, в Русе не може да има футбол. Дали е случайно, че точно така плашеха и седмицата между двата тура? А че беленската мумия не е казал и една дума за Русе, откак загубиха, а само Бяла му е в устата? Или тия неща нямат значение викаш?
И пето - за феновете. Горните неща всички в града ги знаят. Само заблудените и заинтересованите герберчета тролят,че БСП закривали клуба. И понеже всички знаят какво ще стане, не намират стимул да подкрепят Доки ЕАД. Сори, ама как да даря на Доки, като парите няма да стигнат до играчите? Факт е, че нито печалбата я има, нито другите средства. Само парите от общината. За които пък беше едно реване, че даже и последния тъпигьоз трябва да е разбрал, че ГЕРБ-Бяла се опитваха да омаскарят сегашния кмет като го представят като незаинтересован от футбола в града. Еми не- няма как да подкрепяш такива тъпотии. Ние ако искахме това, щяхме да гласуваме за втория избор на Тиквата, както той си определи кандидатката за Русе сам.
Тей че не ми продавай герберски тъпотии. Доки създаде този клуб с политическа подкрепа от ГЕРБ и с нея го закрива. И мнението на феновете няма значение. На тях даже им се иска да има недоволство,за да сочат с пръст новия кмет. 

49
На стадиона няма никой,щото това не е Дунав. Това е Доктора ЕАД. Той никога не е харесвал феновете и не ги е искал на стадиона. Винаги е говорил против нас, винаги е водил политики да ни отблъсне. И да си има негово си отборче в което той  да коли и да беси. Като Синабов ли какъв беше там на Аристон. Той поне имаше доблестта да си направи нов отбор, а не да се храни за сметка на нещо, накоето хората държат.
Дунав сега го закриват ГЕРБ. И затова никой не скача. Те са взели решение и ние нищо не можем да направим. Те няма да клекнат, а не им и пука, защото властта в Русе не е у тях. Трябва да правим безредици и тогава евентуално може и да ни обърне някой внимание, но пак няма гаранция. Защото Тиквата не дава на градове, които не са от неговата партия. И така - малко сме обречени в момента.

50
Поне да свършва тая мъка. Сега целият град видя, че от Доки чеп за зеле не става. И че въпреки лекарското си образование, не е различен от Вальо-Ибальо. А схемата на депутата от Бяла не е различна от тази на другаря Йотов. Само дето тоя път нямаше политически фигури в отбора официално. Нека целият град знае, че именно ГЕРБ закриват Дунав, а освен това минираха и пътя за поредното ново начало. И че с това си поведение поне беленското им подразделение показва, че е по-долно даже от официалните комуняги. Пожелавам им с тях да се отнасят така, както те се отнесоха към Дунав и феновете му.
Защото тук не става дума за финанси - имахме ги. Не става дума за фенове - ако тази пиявица Доки наистина се беше оттеглил през октомври, щяхме да намерим начин, да съберем пари, да спасим клуба някак си. Става дума само за долни политически игри и тарикатлъци на дребно. Нека му стои на Доки празна базата. Нека му стои празен и басейнът. И да се радва, колко велик комбинатор е, как е изиграл простаците - фенове на футболния клуб. Всичко се връща. И за него, и за беленската мумия.
А Дунав ще го има. Под някаква форма. По някакъв начин. И нас ще ни има. Защото където е текло, пак ще тече. Защото ОТ ДУНАВ ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ!

51
Дали беше случаен циркът от вчера в "дербито на Околовръстното" и отлагането му за днес? И треньорът на Витоша коментира, че са му се обаждали да легнат на Селското царство. А предвид и че те са единствените наказвани за уговорени мачове, твърде много "случайности" се натрупаха.

52
Реално погледнато това са технически тъпотии, които може да се допуснат като грешки от всеки. Някой път в бързината нещата се претупват. Това, че актуалното състояние няма апостил би трябвало да го знае почти всеки юрист, работил някога с търговския регистър, но ако колегата е по-неопитен,може и да не му е направил впечатление. Или да са забравили да кажат на новия собственик. Важното е да подадат документи пак. От Германия апостил и превод може да стане за 2 дни, ако бързаш, ако не даваш зор може и месец да се бавят нещата. Да се надяваме, че нещата ще си дойдат на мястото. Въпросът е откъде се появи Лондон в картинката и човекът от спекулациите на в.Утро. 

53
Трябва електронен подпис и предпоследната версия на Java и да се ползва през стара Mozilla или последния Internet Explorer - изобщо администрацията ни е на ниво 2008 г., когато беше създаден регистърът.

54
Доколкото гледах май се дължи на факта, че Доки остава в съвета на директорите, ама май нямаше решение в този смисъл - абе някаква техническа тъпотия при попълване на данните в регистъра - случва се. Въпросът е какво правим оттук-насетне.

55
Няма значение срещу кои отбори ще играем плейаут. Ако искаме да останем в лигата, трябва да побеждаваме, а не да правим тънки сметки. По-важният въпрос е какви са намеренията на новите собственици, които все още не са обявени.

Напълно съм съгласен. Има достатъчно мачове да се обиграем, после 3 мача сериозни в групата за оцеляване, после, дано не се стига до там - бараж. Възможности много, от нас си зависи да си вземем каквото ни трябва. Ако съдбата ни помогне - ок. Но ние трябва да направим всичко по силите си преди това.

56
Еми време е да бием нашите приятели от Враца, за всеки случай. Надявам се и новините около клуба, както и победата над Арда, да ни помогнат да вземем мач, който като че ли за Ботев е от по-малко значение.

57
В момента се гледат документите в Търговския регистър и се очаква тия дни да излезе вписването. Едноличен собственик на капитала в Дунав ще бъде Алпине Концепт ГмбХ от някакво градче до Брауншвайг, Германия. Управител е г-н Кръстев, който вече ни е известен. Прокурист е Христо Събев, за който не намирам някаква информация. Собственик на капитала на немското дружество е МЛАДЕН ИВАНОВ ВАСИЛЕВ. Човекът може би е от с. Добри Войниково, община Хитрино, но със сигурност е регистриран като земеделски производител там от 2003 г. Отделно от това негова собственост е дружество, което оперира заложна къща в Шумен, както и още 3-4 фирми в Шумен и Търговище. Интересно е, че е придобил шуменско дружество преди няколко дни, което за миналата година има оборот от 87 000 лв., а останалите му фирми изглеждат замрели в момента, в който ги е придобил - няма подадени отчети, което е сериозно нарушение, няма данни за осигурени лица, няма нищо. Доста странна работа.
От документите в ТР става ясно, че Алпине Концепт придобива всички акции на отбора. Няма посочени някакви допълнителни условия и уговорки с Доктора и като цяло нищо интересно или вълнуващо - стандартни документи за продажба на ЕАД.
Цялостното впечатление е, че не е нещо кой знае колко сериозно. Потвърждава се напълно информацията от пловдивския вестник Марица от преди месец, въпреки че Доки отричаше. Какъв лондонски офис бълнуват, не ми е ясно. По представените документи не изглежда хората да имат капацитет да вдигнат нивото на клуба. Но то по документи и Доки не изглеждаше така преди. 

58
То и в съседна Румъния е национален спорт - големите градове имат по няколко отбора в различните дивизии, остатъци от различни "инвеститори", "благожелатели" и "бащици" (при букурещките е по-различно). Така че УЕФА се видяха чудо с нашите тъпотии и са взети мерки. Предвид, че нов клуб ще почне от В група, за разлика от тирето едва ли ще се бори за евротурнири и няма да има задължения от милиони към всякакви агенти, шансът при нас да стане проблем е по-малък. Но определено трябва да се има предвид развитието в практиката де. Другият вариант е бургаският - там вече никой не знае кой клуб кой е, кой с кого се е слял, кого е наследил и т.н. И все пак да се надяваме, че тази мизерия ще ни се размине, въпреки че всички факти говорят за обратното.

59
Ако изходим от позицията, че всичко е честно и почтено, а новите собственици имат добри намерения и капацитет да ги реализират, такъв ход е смислен. Вкарваш новите хора, за да имаш контрол върху дружеството. От друга страна старите не могат да изчезнат току-така, понеже имат да прехвърлят емблеми, концесии... т.е. докато това мине, би следвало и те да останат. Най-малкото и като гаранция. И после вече изчезват, след като всичко приключи. Разбира се, това е, ако става дума за истински бизнес, а не за схема.

И като споменахме емблема ,някой би ли ми обяснил какво се случва сега с името и емблемата на отбора.Бях чел преди ,че те са собственост на Доктора и при един евентуален фалит и ново начало няма да може да се ползуват(името и емблемата) Сега при продажбата на отбора какво се случва ?

Еми до 13.01.2027 г. търговската марка Д ФУТБОЛЕН КЛУБ "ДУНАВ" РУСЕ, заедно с емблемата на футболния клуб е регистрирана и защитена в полза на лицето Симеон Симеонов. С други думи той може да позволи или ограничи ползването на емблемата еднолично. Само по себе си, ако той не се намесва, не е проблем да се ползва, както и досега. Справка - ЦСКА-тата. Обаче, ако Фенът реши да се прояви като "бизнесмен" може да поиска възнаграждение за ползването или да забрани на определени лица да ползват емблемата. На практика държи в шах и новите собственици, и евентуалните следващи.
Разбира се, може тази защита да се прехвърли на други лица или да се договори ползване, заедно с договорите за прехвърляне на акциите. Търговската практика е, тези договори да не се публикуват, така че няма как да сме сигурни.
Подобно е и с концесията. Там най-лесно е РДС Инвест като концесионер, да бъде прехвърлено на друго лице. Засега няма такива индикации. Ако не - концесионерът може да разреши или забрани на някой да ползва комплекс "Дунав". С това пак държи в шах целия отбор. Реално Фенът си е опекъл работата. Да му мислят истинските дунавци.

60
Ако изходим от позицията, че всичко е честно и почтено, а новите собственици имат добри намерения и капацитет да ги реализират, такъв ход е смислен. Вкарваш новите хора, за да имаш контрол върху дружеството. От друга страна старите не могат да изчезнат току-така, понеже имат да прехвърлят емблеми, концесии... т.е. докато това мине, би следвало и те да останат. Най-малкото и като гаранция. И после вече изчезват, след като всичко приключи. Разбира се, това е, ако става дума за истински бизнес, а не за схема.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 45