Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46
31
За мача бяха продадени онлайн общо 53 билети.

За сравнение, срещу Спортист ГТ - 123 билети, срещу Спартак Варна - 149 билети.За този мач нещо се беше объркало и системата не работеше известно време - показваше, че всички билети са продадени. Може и това да е причината. И другото - с паузите за националите като че ли се поизгуби инерцията. Ще наваксаме през сезона  :)

32
Прекрасно разяснение на ситуацията, за което благодаря.
Преди мачовете ни нали ги даваха ТВН, а май и КИС13, те дали не биха проявили интерес отново, или се мисли по-скоро в насока излъчване само в интернет?

33
Винаги щеше да има недоволни по отношение на дузпата, щом не е влязла. Иначе ми харесва как играят нашите - със самочувствие, комбинации, надиграват се, дълги точни пасове, има разнообразие. Това е най-важното на тоя етап.

34
С тези ще е по-трудно, врели и кипели са по терените на В група, но с по-добрата ни физическа подготовка, може да ги ударим в края, ми се струва.

35
Важното е, че бием. Най-вече за самочувствието на момчетата. И след злополучния мач в Нови пазар. На тия терени явно ще е голяма битка, но с хъс и добра физическа подготовка, мисля, че може да се противопоставим качествено, въпреки по-младия ни състав.

36
И мойте 2 стотинки по темата:

Първо, дори в Русе сме виждали, че като оставиш един отбор от дечурлига образно казано да играе с мъжете няколко сезона и нещата се нареждат - волейболният Дунав преди години даде едно доста добро поколение, от което и сега има местни момчета в отбора.
Второ - трябва да се обиграва отборът около едно ядро. Селекцията е отворен процес е философия, която затри родния спорт, най-вече футбола. Видяхме, че с един треньор и с играчи които се познават добре, може да стигнем много далеч. Това се вижда и по по-скромните отбори в чужбина, но дори и от Барса- един от най-великите състави, като окомплектоване и игра, е изграден около школата. Това е правилен модел, просто няма търпение у нас, а има и доста скрити интереси.
Трето - хората не са толкова прости. Виждат кога се работи и кога се отбива номер. Недоволни при загуби и неуспехи ще има винаги. Но това не трябва да спира работата. Вижда се, усеща се във въздуха дори, когато нещата се правят добре. А от там идват и резултатите. Идва и емоцията, която да ни крепи при неуспехите. Спомнете си женския баскетбол и какво беше няколко години, и как хората почнаха да се отдръпват когато не направихме крачката напред. Така че - да не се подценяват хората и да се прави разлика между тяхното поведение и викането на някакви фигури, имащи претенции за представителност.
Четвърто - не е нужно да се прави нещо самоцелно, само и само да го има. И утре да почваме отначало. Трябват здрави основи. А това става с контрол, отчетност, здрава нормативна база. Да се знае кой какво прави и кой за какво отговаря. Като добавим отчетност от обществото, търсене на диалог с хората - разбирайте не да мрънкаме колко са пропаднали феновете, а да търсим тяхната подкрепа, нещата ще се наредят.

37
Пенчо е виновен. Ако бяха дали останалите 180 000 лв., сегя щяхме да преговаряме с Левандовски да попълни липсата на Ахмедов и да атакуваме евротурнирите през новия сезон...
Честно казано, по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Сега и всички, дето след всяка загуба в А група искаха да се закрива отборът и да се почва наново, ще са доволни. Изобщо - идилия, разбираш ли. Доки няма да е шеф, ГЕРБ са доволни, че по времето на БСП няма клуб, мрънкачите няма да си трошат нервите да гледат някакъв жалък Дунав (щото ние нали имаме история като на Реал Мадрид), всичко е точно.

Аз бих се включил финансово скромно, но редовно в нов сдружение на феновете, което да издържа клуба, поне до В група. После вече ще трябват по-сериозни пари. Ако нещата са прозрачни и няма футболни деятели от класата на Доки, местните компании ще се включат, поне до Б група. 

38
Общо взето ситуацията е такава - отбор няма. Има едно ЕАД с лиценз за Б група. Което 3 седмици преди началото на сезона няма играчи. Имаше обявено представяне на новите собственици, но такива не се явиха. Имаме едно друго дружество, взело на концесия базата и един доктор, регистрирал на свое име емблемата на клуба като търговска марка до 2027 г., ако не ме лъже паметта.
Има възможност новото ръководство да се прояви като такова и да вземе набързо няколко играчи, които заедно с юношите могат да докарат клуба до средата на Б група. Може да вземем и Енгибаров за треньор, което няма да е добре - досега не е показал качества никакви, нито в А, нито в Б група.
Може да станем боксовата круша на Б група, като новото ръководство управлява клуба като другите си бизнеси - никой не знае има ли ги, няма ли ги, нарушения на елементарни административни правила.
А може и да не почнем Б група. Тогава ще е тежко. Ако някой се появи като спонсор или на фенска основа, може да вземем нечий лиценз за В група - ситуацията е толкова трагична в СИ В, че ще ни приемат всякак. Остава темата кой, как и защо, с какви средства,за чия сметка. Тогава очаквам да се появи Доки и да си иска парите за емблемата. Няма да може да се ползва и базата.
Това са вариантите. Малко или повече зависи и от нас, поне да има клуб с името Дунав в града, който реално да играе, а не да съществува, за да може някакви герберски тъпаци от Бяла, маскирани зад някакви анонимници от Шумен да се ежат. Перспективите са трагични. Ръководството с партийната подкрепа така подложи, че да е сигурно, че в мандата на Пенчо, Русе няма да има клуб в А група, а може и въобще да няма. Което е жалко.

39
North-а си е герберски трол в чист вид. Сегашният кмет му бил виновен - за кое бе, чадо? За концесията, дето  я дадоха герберите? За това, че се допусна Доки да си регистрира емблемата на свое име? За това, че отборът беше накаран да агитира за ГЕРБ не само официално, ами и с неофициалното - ако  гласувате за ГЕРБ, имаме ясен план, ако не - не се знае какво ще стане? И тука идва другият въпрос за герберопоклонниците - що за русенци и футболни фенове са тия измекяри, дето имат ясен план за отбора, ако са на власт, но не могат да го реализират в опозиция? Какво е това - щяха да го правят общински? Ако не е така - бизнесмените им сега нямат достъп до обществени поръчки? Каква е причината великият герберски план за Дунав да не се реализира? Може би, че не искат да стане факт по времето на кмет от друга партия да има отбор в А група? Що за дебилност е това? Значи само показва, че на тях никога и грам не им е пукало. А щом е така, е по-добре колкото се може по-бързо да изчезнат от местния политически живот. А за приказките за разтропания кмет, ви се каза 1000 пъти, скъпи симпатизанти на ГЕРБ, че заради вашия беленски любимец и компания, Дунав е ЕАД и кметът нито има възможност, нито има право да се намесва. Но може би за вас разбирането за власт е такова - един самодържец управлява всичко и всички напук на правилата. То затова сега висим с неясна концесия и фалирал отбор без бъдеще.
Доки и Нунев решиха, че в Русе повече футбол няма да има. Те са виновни, те са отговорни и така са си постлали, че никой да не може да ги спре. Пък ти си вярвай, драги ми, North, че сегашният кмет бил виновен.

40
Има по-интересни въпроси. Например защо тоя, дето уж не му се занимаваше, остава представител на клуба и член на съвета на директорите, заедно с Мартин Цирков. И членове остават Огнян Цветанов и сестрата на доки - демек в съвета на директорите мнозинството си е това, което беше преди. Новите собственици няма да имат контрол на практика върху оперативните решения. Доки като не му се занимава, как ще представлява клуба? Или той е гаранция, че ще се ползва базата и емблемата? Докога? И не е ли нагла лъжа, че се е оттеглил при това положение? И някой шибаняк няма ли най-сетне да каже за какво се борят тия нереализирали се футболни деятели - някой Кулеманс, треньор, играч, ръководство, швейцарците от яхтите... Баси наглите копелета. И после феновете били виновни - Боже, ние не знаем в момента има ли отбор, човекът който тръби наляво и надясно, че се е отказал остава в ръководството с цялата си свита, т.нар. нови собственици и ГДБОП сигурно не знае къде са, а футболистите веднагически бягат от Русе и все едно че нищо не е било, че не им се дължат пари, че нямат договори. Аман. На мене като фен ми писна от тия циркове. Дълго време съм защитавал тезата, че не може при всеки неуспех да се закриваме и да почваме наново, ама май наистина ще е по-добре. Нищо общо с Доки и ГЕРБ повече, никога повече тясно политически проект. По-добре с Тервел и Светкавица, ама поне да знаеш на какво си фен...

41
За съжаление се вижда, че алтернатива няма. Всички клубове в момента са или с назначен собственик от София по политически причини, или общински - с кмет начело, или на местни бизнесмени, които изпълняват поръчка на кмета или въртят друга схема. Реално всички модели са неустойчиви. Вижда се даже по т.нар. грандове на родния футбол - ако не беше Левски София, тоя клуб отдавна щеше да е по-зле и от Дунав. За Литекс/ЦСКА дето в едно дело само са преместили ловешкия клуб, а в друго са правоприемници на ЦСКА едва ли не - просто няма какво да се каже.
Всичко е ден до пладне. Берое и Морето са се уредили, пловдивските на 3 години горе-долу им се сменя собственика, щото на никой не му се дават пари, ама за да получи правото да купи банка примерно или да върти схеми с наркотици, дава за клуба. Може и да постигнат успехи, но утре пак се чудим дали и тоя път ще ни спасят, ние можем ли да направим нещо, защо се стигна дотук.
В този смисъл не съм много оптимист. Следващият ни собственик или ще е общината и ще гледаме цирка Йотов, или ще е нов Доктор, ама същия като бизнес и манталитет.
За да го има Дунав, той трябва да е кауза на целия град. Видя се с женския баскетбол - игра която не предизвиква почти никакъв интерес, стана кауза за цял един град. Всички се вълнувахме, усещаше се във въздуха, когато момичетата ще играят, а зала Дунав беше със средна посещаемост 1 000 души, на турнир, в който съперниците ни не събираха толкова за цял сезон - при това с платени билети, а не безплатни! Това аз виждам като път за спасение. Да се превърне клубът в кауза на града. Както беше по едно време - имаше карти за отстъпки, работеше се с местния бизнес, но не го докараха докрай, а избраха да си редят схемите. Това отдръпна всички от отбора - и спонсори, и публика.
Как да стане това? - Работа, работа, работа. Трябва да се шуми около отбора, да не се допуска информационно затъмнение и да се чудим има ли мач или не. Трябват фенски артикули - достъпни, поне в един магазин в мола, и един на центъра, на пазара. Не да ми продават шалчета на Лудогорец и ключодържатели на ЦСКА - всичко в града да е залято с Дунав. Инициативи на фен-клуба - да се види, че това са едни смислени хора, които милеят за клуба - да се разчупи клишето, че агитките са наркомани и хулигани. Защото ние не сме такива, но реално клишето е силно, а като не се показваме достатъчно, е трудно и да се разбие. И най-вече - прозрачност. Да се знае - имаме малко пари, ще се борим за средата на Б група - еми честно да ни го кажат в началото, ние ще сме там и няма да очакваме титла, но ще си подкрепим отбора. Честни и открити разговори с феновете и обществеността за ситуацията, финансите, целите - нещо което Доктора беше почнал да прави във В група, но прекрати след един полусезон. И да се избягват всякакви такива мистики като концесията, платена с пари на клуба, а дадена на друго дружество, мрънкане на общината как 200 000 ни трябват да спасим клуба... през март месец и т.н. Прозрачност, честност, откритост. И без изпълнения като Петков, дето да карат негърчета на килограм, някои от които сигурно и не помнят, че са били в Дунав. Всичко това, ще вдъхне доверие на феновете, а с това и на бизнеса. И нека квартални кръчми са ни спонсори дори, но да са много, да е целият град. Оттук вече няма да е невъзможно да се подпише договор и с голям спонсор, различен от местните малки, който да помага значително и да иска да се асоциира с клуба като Дунав. Това е според мен. И повечето неща зависят от нас като фенове, и от фен-клуба като организация. Да не допускаме Доки и компания да си разиграват коня в името на някакво имагинерно величие, че нещата винаги свършват зле в такива случаи.
 

42
Еми момчета, това беше. Беше удоволствие да сме част от елита на страната и да коментираме мачовете, да се вълнуваме. Никога няма да забравя онзи сезон, в който се страхуваха от гостуванията на Дунав... в Разград. Или онзи паметен сблъсък със Септември, след който така се радвах, както никога досега.
Връщаме се в периода на сблъсъците с Тервел и Каварна, но най-вероятно първо ще си припомним онзи тъжен пост на фен-клуба отпреди години как много клубове нямат сайт, но си има един сайт, който няма отбор.
И докато си спомняме за добрите моменти, да не забравим и за виновниците да се стигне дотук - егото и партийната обвързаност на един претендиращ за интелигентен и образован човек, но простак и мутра по душа. Както и една партия, която по цял ден напоследък ни обяснява как щяла да се счупи държавата без тях, а се вижда, че именно те я чупят. Дунав е христоматиен пример за цялото разбиране на ГЕРБ за властта и им пожелавам скоро да изпитат същото, което и ние в момента. И да помним. И всички дето викаха колко бил велик Доки да си знаят за следващия спасител.
И последно - да се радваме на всяка победа, на всяка точка и на всеки гол, винаги когато може. Защото ходенето по мъките може да продължи много, много дълго.
САМО ДУНАВ!!!

43
Е то и на малките деца е ясно, че се готви схема тип "стоножките" на Стойнето, ама реално това решение не е взето от нас и на тоя етап малко зависи от нас. Но ние да си вземем мача с Монтана, а после - не се знае с тази турбулентна политическа обстановка кой откъде може да изскочи.

44
Дам, разликата е за редовния сезон и не подлежи на промяна.
В този случай, нас даже и победа срещу селото не ни устройва, ако Ботев и хотела не се самоубият с равен. Трябваше да бием във Враца. Не разбирам вълнението и приемането на точката като супер положителен резултат - това само ни запазва шансовете, но определено не ни решава нищо.

45
Головата ни разлика, която съм посочил, е тази, от преди разделянето на групи, т.е. от редовния сезон.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 46