Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - SKCH

Страници: [1] 2 3 ... 46
1
За Фърцулеску за мен по-важно е желанието му да е в Русе и да работи за клуба. Някой все пак с някакви контакти в Румъния може да ни е само от полза. Чисто игрово едва ли може да даде нещо кой знае какво повече, освен малко опит и сигурност в определени ситуации.

2
В събота, 21.08.2021 г., от 18:00 ч. на култовия стадион в с. Дончево, любимият Дунав гостува с мисъл за разгром.
Миналата година имахме добри резултати срещу тях, макар и да спечелихме гостуването с минималното  0:1. За тази среща мисля, че може да очакваме победа с разлика. Дончево загубиха миналия кръг с 6:0 като гост на Черноломец. Личните ми очаквания са за поне 5:0.

3
Да си пожелаем едно ударно начало и целият сезон да ни върви така. Време е за доказване. НАПРЕД, ДРАКОНИ!

4
Левски Крумоград(новак в Югоизточната Трета лига) ще атакува Втора лига с бюджет от 500 000 лева, като начало са привлекли за треньор СТЕФАН ГЕНОВ. Честно да ви кажа, трябваше ми да се огледам на картата за да добия представа къде е Крумовград. Като го гледам е град като Кубрат, откъде и кой осигурява такъв бюджет на новак в Трета лига. Та мисълта ми е, че вижте какво село и намират 500 000 лева. Дунав към момента не знам дали има повече от 350 000 лева осигурени.

Най-вероятно идват от Дънди Прешъс Металс - канадската компания, която в края на 2019 г. отвори чисто нова златна мина до градчето. Явно идеята е все пак да има какво да се прави, защото за разлика от Челопеч, който е близко и до София, и до Пловдив, Крумовград е бая далече от всякакви по-нормални забавления. Така се купува и индулгенция от местните, за да не викат за заустването на отходните води, което е меко казано компромисно... Тей че халал да са им на Крумовград, ние имаме по-различна цел.

5
Ами не, трябва да има правила, а не да си правим политически пи ар или да развиваме проекти. За волейбола още в началото Линамар казаха, че е проект за 5 години. В български условия това обикновено значи, че на четвъртата парите свършват, почват взаимни обвинения, накрая обикновено се оказва, че висим на едни пари, които лошата община не дава точно в тоя сезон и така. Така беше и с футбола вече 2 пъти поне. Тей че докато имаме "проекти", ще имаме и тъжен край. Волейболът преди го имаше без общината, ще го има пак надявам се. Но е въпрос и на желание. Не само да чакаме общината да даде. А че тя не дава достатъчно, е отделна тема.

6
Някак си странно форумът пропусна едно от ключовите събития в историята на любимия Дунаав, а именно общото събрание на клуба.
За първи път един клуб изкарва цял сезон с подобна фенкса организация, с членове и т.н., а не като ОФК или собственост на един "бащица".
Аз лично не помня в историята ни след комунизма, в клуба да е имало общо събрание, откритост, възможност за задаване на въпроси на ръководството и дори - предложения кои да влизат в това ръководство.
За самото събитие - перфектна организация, много добра презентация, всичко беше наредено както трябва. Прави впечатление, че като че ли хората не се бяха запознали напълно с всичко в детайли, но това според мен е въпрос на култура, която тепърва ще създаваме.
Добре беше, че имаше и дискусия по някои от темите, задаваха се въпроси и въобще - имаше живот.
Да пожелаем много успехи на новия състав на ръководството и нека да успеят да реализират концепцията си за клуба.

7
То в Марек е такъв батак, че въобще не е ясно с колко точно са влезли и в тая сума колко неплатени заплати, бонуси и т.н. има. Тей че това не е чак толкова меродавно. Може да се изчака отчетът и да се провери горе-долу за какво иде реч. Това важи и за голямата част от останалите клубове у нас де.

8
На полувремето добре като резултат и възможности. Контролираме играта, греда. Обаче много брак в действията на момчетата, много тъпи грешки, някои трудно си поемат топката близко до наказателното поле.

9
При все че съм напълно съгласен, че ни трябва търпение и стабилни основи, ако още един сезон не играем за нищо, много хора ще се отдръпнат от клуба. А това ще е много лошо за концепцията, която се разсвива сега - да станем общност.
Все пак през този сезон сме изплатили всички дългове, които можеше да ни съборят или да ни докарат дела. Разплатили сме се с централната администрация мисля, като остават разходите за Градския, които пък са разсрочени така, че да не ни тежат дори и да бяхме в областната.
Намериха се и спонсори - парите от Ефбетт и Уинбет мисля са подсигурени. Не знам дали общината ще се включи с едни 80-100 000 лв. но това за нашите претенции би било колосално. Дори и да са 50 000 лв. Мапей не знам колко дават, но при представянето им, стана ясно, че ще е достатъчно, за да нямаме финансови проблеми. Като за отбор, който се стреми да събере 350-400 000 лв. бюджет, мисля сме близко до целта. Ще е интересно да видим и с членовете какво става, както и с билетите.
В организационен план е извървян огромен път, купени са системи, изчистени са процесите, въобще - Дунав  сега прави това, което трябваше да направи през 2016 г., преди да влеззем в А група, и което борещите се за оцеляване в А група, че и влизащите отдолу, едва ли имат. Остава чисто спортно да намерим правилните играчи, в което не се съмнявам особено.

10
Хубаво ще е да почнем да ги взимаме тия мачове за израстване. В Попово, ако е приличен теренът, май имаме шансове все пак.

11
Да проследим къде са миналогодишните футболисти и треньори на Дунав:

Благой Макенджиев - Монтана /Ефбет лига/
Уго Гумиеро - ФК Банско / Трета лига/
Росен Колев - без отбор
Любен Николов - без отбор
Мартин Ковачев - КФ Лирия Призрен /Втора лига Косово/
Михаил Милчев - Първа атомна Козлодуй /Трета лига/
Алекс Исаевки - Влазния /Албания/
Петко Цанков - Локомотив ГО / Втора лига/
Фернандо Кавалканте - без отбор
Ивайло Лазаров - Хебър Пазарджик /Втора лига/
Дуде Ндонгала - без отбор
Свилен Щерев - Силекс Кратово /Албания/
Юлиян Ненов - Ботев Враца /Ефбет лига/
Григор Долапчиев - Локомотив София /Втора лига/
Стефан Христов - Царско село/Ефбет лига/

Треньор: Людмил Киров - Нефтохимик Бургас
               Пламен Донев - пом. треньор - без работа
               Любомир Петков - треньор на вратарите - без работа
               Цветомир Младенов - пом. треньор - нямам информация
               Емил Иванов - конд. треньор - Лудогорец 3
             

От така дадената оценка на бившите ни играчи от един от най-точните измерители, а именно - пазарът, излиза, че е цяло чудо, че имаше шанс да не отпаднем.

12
Тежка контузия на толкова ранна възраст. Дано все пак се възстанови качествено и да може да играе пак.

13
Този мач трябва да го вземем, задължително е. Не за класиране, а за самочувствие. И да не изпадаме в лоши серии.

14
Аз моето мнение пък си го казах още в началото на сезона и то беше, че с този отбор ще завършим под десето място в крайното класиране. Имаше хора, които ми скочиха и вече не пижша. Затова пък имам мнение, не желая повече да го споделям и не плащам месечен членски внос. Т.е. нямам очаквания и не плащам...Когато видя, че нещо ще се променя в положителна посока (разбирай борба за горни дивизии), както и някакви наченки на боеспособен тим, то със сигурност може да преосмисля евентуално членсто. Дотогава,  обаче ще съм си прост кибик и ще съм пас...

Само да напомня, че област Русе е около 218 000 души, а баските са 2 410 000. Няма как с местни да сме като Атлетик Билбао. Но е едно добро начало и едно освежаване, след като се бяхме превърнали в пристан за прищевките на разни агенти и реанимация за закъсали застааряващи бивши млади надежи.
И за членския внос - за да получиш, трябва да дадеш. Така е в бизнеса и генерално във всичко. Не може да чакаш отборът да стане голям и силен, ако много хора разсъждават като теб. То през годините нали именно това винаги е бил един от проблемите - никой не иска да дава пари за билети за Б и В група, ама чака някой да дойде и вкара отбора в А. И бая си почакахме. Така че силно те съветвам да си преосмислиш позицията за членския внос.

Аз няма какво да преосмислям!
Има си ръковдство - то да преосмисля!
В началото на сезона купувах виртуални билети за по 50 лв, за по 20 лв.
Дал съм достатъчно за тази година. Мога да давам и още, но трябва да видя нещо, което да ме грабне и накара да го правя! За жалост моята гледна точка явно е различна и стоя зад мнението си до момента, в който не усетя това, което искам от Дунав. Може и да греша, но може и накрая да се окажа прав (за жалост).
Всеки има право на мнение и личен избор!

Разбира се, че всичко е доброволно. Затова приеми горния ми пост като съвет, а не като заяждане или нещо подобно. В крайна сметка искаме едно и също нещо - Дунав да е силен, стабилен и да играе хубав футбол на високо ниво.
Мисълта ми е, че ако очакваме един клуб да ни радва, трябва и ние да даваме нещо от себе си - къде доброволен труд, къде пари като член на сдружението, къде пари за билети - каквото и да е. Няма как да стане иначе.
Без да съм част от сегашното ръководство, мисля че на тях никак не им е лесно и имат нужда от подкрепа. Защото имаха смелостта да се заемат с нещо, с което повечето нямаше да се нагърбим. И да правят нещата по начин, различен от досегашните опити. Силно се надявам да не си прав в съмненията си в крайна сметка и резултатите да почнат да идват по-скоро, отколкото всички си мислим.

15
Аз моето мнение пък си го казах още в началото на сезона и то беше, че с този отбор ще завършим под десето място в крайното класиране. Имаше хора, които ми скочиха и вече не пижша. Затова пък имам мнение, не желая повече да го споделям и не плащам месечен членски внос. Т.е. нямам очаквания и не плащам...Когато видя, че нещо ще се променя в положителна посока (разбирай борба за горни дивизии), както и някакви наченки на боеспособен тим, то със сигурност може да преосмисля евентуално членсто. Дотогава,  обаче ще съм си прост кибик и ще съм пас...

Само да напомня, че област Русе е около 218 000 души, а баските са 2 410 000. Няма как с местни да сме като Атлетик Билбао. Но е едно добро начало и едно освежаване, след като се бяхме превърнали в пристан за прищевките на разни агенти и реанимация за закъсали застааряващи бивши млади надежи.
И за членския внос - за да получиш, трябва да дадеш. Така е в бизнеса и генерално във всичко. Не може да чакаш отборът да стане голям и силен, ако много хора разсъждават като теб. То през годините нали именно това винаги е бил един от проблемите - никой не иска да дава пари за билети за Б и В група, ама чака някой да дойде и вкара отбора в А. И бая си почакахме. Така че силно те съветвам да си преосмислиш позицията за членския внос.

Страници: [1] 2 3 ... 46