Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Slex

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 84
31
ФЕНОВЕ / Re: Crvena Zvezda
« -: 11 Юли, 2020, 16:32 »
In Bulgaria there have been protests for two consecutive days, however not so violent. The reason is not new Covid restrictions, it's a protest against corruption and the erosion of the rule of law.

32
Няма какво да се оплакваме от регламента. Самият факт, че след този слаб сезон все още сме с шанс за оставане, е достатъчен. Ако беше нормално първенство с по два мача всеки срещу всеки, щяхме да сме изпаднали.

Аз съм доволен от старанието, имах притеснения относно това дали ще издържим физически. И без това си окапвахме рано-рано в предишните мачове, а като се има предвид, че предният ни двубой беше в петък и имахме две дълги пътувания междувременно, нямаше много поводи за оптимизъм. С оглед на това и цялостната обстановка в отбора последните месеци, този резултат е добре дошъл.

Не знам дали за нас е по-добре равен между Царско село и Ботев или минимална победа за врачани. Ако Ботев спечелят, Царско село са твърдо аут, което може да ги демотивира в мача им срещу нас, а освен това може да пестят сили за баража с отбора от Б група.

33
Вероятно няма да вземем и никакви пари за това.

34
Победата беше важна от гледна точка на самочувствието. Две неща ми направиха впечатление. Първо, играхме с двама централни защитници, а не трима, както досега. Второ, включването на Димитър Тодоров. Играта му беше много стабилна, без излишни рискове и с навременни намеси.

35
Мачът беше приятен за гледане, особено на фона на последните ни срещи. Резултатът няма особено значение, ние от тук до баражите играем контроли, макар че е добре да влезеш в решителните срещи след добри резултати за самочувствие. Не знам защо Киров продължава да настоява за схема с трима централни в защита, след като очевидно не работи. Няма гаранция, че алтернативата ще е по-добре, но поне да пробва, може и да се получи. Ндонгала показва класа, дано успее да влезе в кондиция за следващите мачове и да почва като титуляр.

36
Освен ако не е шампион в UFC, не виждам как ще извади парите да издържа отбор в А група. Кои са хората зад него е по-важното.

37
Минал е през "Дунав", макар че аз не си го спомням. Миналата година е играл за "Спартак" Варна. Интересно кои са новите собственици.

38
Доколкото чух от коментара по Диема от вчера, фамилията на новия спортно-технически директор е Загоров. Но като не се сещам първото име, в интернет не можах да намеря нищо за него.

39
Гледам Спортал са  copy/paste-нали интересна статистика за посещаемостта на стадионите в България.


Съотношението брой зрители към капацитет на стадиона е второто най-малко в Лигата при нас, едва 10%. Около 1375 души средно на мач. Най-малко е при Славия - 4%.


А като абсолютна стойност само Арда, Славия, Царско село и Витоша имат по-малък среден брой фенове.https://www.sportal.bg/news.php?id=845483

Колко са хората по стадионите в България е много относително. Обикновено кореспондентите мерят бройката на око и може да се получават големи отклонения.

40
Ето тук малко повече информация за разходите и приходите на клуба, но не виждам едно приходно перо, което би трябвало да е сравнително голямо - парите от телевизионни права.

41
Виртуалните билети са добра идея, но не ми е ясно кой кой е в клуба в момента и чисто организационно би поел нещата в свои ръце, за да се реализира това на практика.

42
Плюс парите от УЕФА и, колкото и да е малък нейният принос, участието в програмата 60/40.

43
Миналия ден Ненов, Димов и Долапчиев правеха крос в парка. Изглеждаха в добро настроение, което може и да има, а може и да няма нещо общо с бъдещето на клуба поне до края на сезона.

44
Аз също не съм юрист, но не виждам пречка да бъде подвеждан (друг е въпросът дали ще се случи) под отговорност гражданина Стоилов, Симеонов или който и да е там за злоупотреба със служено положение или финансови измами. Наистина ще отнеме време да се компресират загубите, но по-добре късно отколкото никога.

Трябва да се докаже, че Пламен Стоилов е облагодетелстван от нарушенията, което не виждам как ще стане, защото най-вероятно няма никаква формална връзка между него и фирмите, спечелили обществените поръчки. Освен това, ако има някой да го отнесе, най-вероятно ще са членове на комисията по поръчките.

45


И още нещо - субсидията от общината не е ли за сезон, а не за календарна година?

Бюджетът е за календарна година, а там се залагат субсидиите за спорт.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 84