Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Slex

Страници: 1 [2] 3 4 ... 84
16
Форумецът vzlatev, който напоследък не е много активен тук, прави излъчване на живо в една от фейсбук групите. Нямам представа дали може да се гледа събитието и след приключване на излъчването.

Самият мач ми достави положителни емоции, каквито целия минал сезон не изпитах. Много ми хареса желанието, с което играха момчетата, освен това загатнаха за потенциал. Казвайки това обаче, решението да се включим във "В" група беше добро. Някои хора много недоволстваха, че се отказваме от "Б" група, но играчите ни не са готови за там и няколко тежки загуби щяха да им се отразят негативно на психиката. Първо, физически не са готови ("Спортист" не са мерило), второ, чисто като решения, които взимат, си личи липсата на опит. Но предпочитам да гледам мач като днешния пред агонията последните две години, унилото настроение и непрекъснатото очакване на нови спасители.

И все пак ще бъде добре да се намерят финанси, ако не за друго, поне да задържим талантливите юноши. Митко Русанов - в Локо Пд, Борис Димитров - в Славия, към Димитър Тодоров е имало оферти от 1948 и ЧМ, но засега е отказал. Рискуваме отборите от горните дивизии да ни разграбят състава.

Edit: Всъщност тук би трябвало да може да се види видео от второто полувреме, но мисля, че трябва да сте членове на групата.

17
Не твърдя, че Русе е със затихващи функции. Въпросът е каква част от продукта, произведен в Русе, остава в портфейлите/сметките на русенци. Вярно, че работещите предприятия поддържат добро ниво на заетост в общината, но заплащането е на такова ниво, което подтиква хората към миграция - било към София, било към чужбина. Ако търсиш показател за реалната икономическа картина - не на Русе, а на русенци - погледни демографския. Сред (все още) големите градове в България само населението на Плевен намалява по-бързо от това на Русе. Случайност? Не мисля.

Миграцията е функция и на възприятията, не само на обективната икономическа ситуация. Личните ми впечатления са, че хората в Русе са песимистични дори по българските стандарти и се шири един нихилизъм, който не съответства на условията на живот. Градът е сравнително добро място за живеене, но такива негативни нагласи като сред нашите съграждани съм срещал само у видинчани и силистренци.

18
То ако е въпрос, модата е по-подходящ показател от медианата, но зависи от разпределението. Както и да е, средната заплата е адекватен, макар и не перфектен показател за икономическото развитие, но трудно ще намериш показател, който да насочва към извода, че Русе е с икономически затихващи функции, ако гледаме страната като цяло.

19
Всъщност, ако гледаме обективни показатели за икономическото развитие - средна работна заплата и коефициент на заетост, област Русе се представя сравнително добре. По отношение на ПЧИ трендът също не изглежда притеснителен. Примерно, за 2018 г. сме на 7 място от всички области, а традиционно привличаме повече инвестиции от областите Велико Търново и Плевен взети заедно. Но като субективни възприятия нещата не стоят добре, трудно може да видиш такъв песимизъм другаде, както при нас. Лошото е, че нагласите влияят на действията на хората и са предпоставка за това негативните очаквания да започнат да се самовъзпроизвеждат.

20
В статията пише, че сезонът във "В" група ще се използва, за да се изчистят дълговете на отбора. Какви дългове? Мислех, че поне в това отношение няма проблем.

Иначе сега разбирам, че "Лудогорец" има и трети отбор.

21
Това е добър лакмус тест за намеренията на бившите собственици. Ако наистина просто нямат възможности да управляват и финансират "Дунав", няма да правят пречки пред участието на клуба поне във "В" група. Обратното няма да говори добре за тях.

22
Така и не разбрах другата страна защо дойде и защо си тръгва.

25
Чисто и просто, един оправен разтропан кмет на който му пука, знае какво да предприеме! Знае на коя врата да почука и знае къде да натисне за да се случат нещата. Начини се намират, но вина имаме и ние и то много голяма. За Милков, Дунав е нищо повече от досадно проблемче което той се надява да не бъде повдигане като въпрос. Ние трябва да сме активни и да не позволяваме Дунав да бъде замитан под мокета.
Ето кмета е активен във Фейсбук, няма баба в Русе която да не му е пожелала все още бързо оздравяване. Нас обаче ни няма там да задаваме въпросите които ни интересуват.

Задавай му каквито искаш въпроси, само не говори от първо лице множествено число. Пишеш във форума от няма и два месеца и половината ти постове са апологетика на Симеонов или критика към Милков. Ясно е, че полагаш големи усилия да прехвърлиш отговорността за състоянието на отбора на новото общинско ръководство, но клубът е в състояние на свободно падане много преди то да встъпи в длъжност.

26

Според циркулиращо инфо от не особено тъмната страна на русенската действителност кандидатурата на Пепи е била задкулисна договорка между 2-та "конкурента" за кметския стол с цел "смяна" на властта и замитане следите на едни няколкостотин милиона преминали през общината. Дори се твърди, че е било плащано на циганите да НЕ гласуват за традиционната партия за да не оплескат нещата.
Тоест индийски сериал "ФК Дунав" е бил режисиран отдавна и трагичната му развръзка също така ясна на мнозина...

Ето обобщаващи данни от гласуването по секции на първи тур, които доста силно поставят под съмнение хипотезата, че циганите не са гласували за традиционната партия. Отделно, че каквито пари се харчиха в клуба тази пролет, май бяха почти изцяло от субсидията, отпусната от общинския съвет.

Аз не знам какво искате - отборът да мине на пълна издръжка от общината? Фен съм на "Дунав", обичам и спорта като цяло, но съм категорично против да се дават два милиона от парите на местните данъкоплатци за това. В крайна сметка, ако русенци толкова обичат отбора си, ще пълнят стадиона всеки мач и ще осигуряват тези приходи от билети. Футболът не е публично благо.

27
По-скоро си мисля, че един нов клуб може да се насочи към стадион "Локомотив". Доколкото знам концесията там изтича през 2021 г.

28
Футболистите казват, че няма с кого да говорят, ние какво да говорим в такъв случай. Не виждам какво има да се търси вина в тях, отборът е разграден двор.

А на феновете на софийските грандове, особено на един, дето не е всъщност от София, им пожелавам скорошен фалит, а няма и много мераклии за обединение вече. Голяма радост по форумите. Само че ние ще си подкрепяме отбора, където и да е, а те ще се ориентират по посоката на вятъра.

29
За съжаление изглеждахме като изпадащ отбор и то не от А, а от Б група. Изпадането не е изненадващо, но въпреки всичко остава горчивина от начина, по който това стана. Искаше ми се футболистите да намерят начин да се мобилизират пределно и да направят най-добрия си мач този сезон, но не се случи. Гледам сега Цветомир Младенов и не знае какво да каже. Не мисля, че той е човекът, който да обяснява какво става и какво ще става в клуба. Аз лично не мога да разбера какви са им целите на новите собственици, поведението им е на хора, на които тоя отбор им е натрапен и просто гледат да отбият номера. На този етап Б група изглежда като оптимистичен вариант.

30
ФЕНОВЕ / Re: Crvena Zvezda
« -: 12 Юли, 2020, 12:16 »
The protests are subjective matter, most of the people are payed to do it

But of course, most of the people are paid to do it. I personally get money from Soros, which is a pity, because the illuminati pay more.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 84