Добавени събития

• Купа на България: Саяна (Хасково) - ДУНАВ 1:2: 22 Септември, 2022
  • Купа на България: ДУНАВ - Арда (Кърджали) 1:2: 30 Ноември, 2022

Автор Тема: Купа на България - сезон 2022/23  (Прочетена 306 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
Купа на България - сезон 2022/23
« -: 26 Септември, 2022, 18:55 »
Отстранихме Саяна Хасково с 1:2 в първия кръг за Купата на България и очакваме жребия за следващата фаза, където ще сме домакин на отбор от Първа лига.
« Последна редакция: 23 Януари, 2023, 12:57 от vivanov »

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Re: Купа на България - сезон 2022/23
« Отговор #1 -: 11 Октомври, 2022, 13:09 »
Дунав - Арда

Срещу Арда нямаме загуба в Първа лига. Но сега сме в друг, доста аматьорски състав. До мача има много време, може всичко да се случи. Въпросът е кое е най-вероятно да се случи? Ами сещате се предполагам...

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
« Отговор #2 -: 20 Ноември, 2022, 08:41 »
Е, най-вероятното се случи - 1:2. С младежко-юношеската си гарнитура направихме каквото можахме срещу наемниците от Кърджалъка. Не знам защо на вратата сложихме едно дете, когато Винченцо щеше да е много по-надежден страж. Първият гол във вратата ни си беше чисто вратарски. И ми идва еретичната мисъл, че играхме контропа, а не сериозен мач за купата. Сериозно играхме само последните десетина минути. Сякаш за да си спестим разкарването до Пловдив(сигурен бях, че Марица ще продължат напред). Нейсе, чакаме новини за зимната селекция и как върви възстановяването на трайно контузените ни футболисти. Пожелавам приятна и ползотворна почивка на играчите и треньорите! Гледайте световното и се учете ;)

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #3 -: 20 Ноември, 2022, 09:43 »
Защото Винченцо е решил да отиде при родителите си в Германия след края на полусезона и да си търси късметът там извън футбола.  Заради това Даниел Николов ще бъде вторият избор след Енчев за вратата и трябва да свиква с тази идея, че може да му се налага да варди във важни мачове. Въпреки, че е много млад (само на 17 години) и определено сбърка за първия гол, Николов е сред най-талантливите млади вратари в България и клубът направи и невъзможното да го задържи, за да не отиде в Ботев Пловдив лятото.

Както Славия инвестира преди време търпение и нерви със Стергиакис, не виждам защо ние да се плашим от това да инвестираме същото в младите си вратари и да им позволим да се развият. По това време миналата година например Енчев беше резерва във В група, днес е сред най-добрите вратари във Втора лига, благодарение на който имаме едно 7-8 точки в повече. Димитър Тодоров дебютира на 16 години в Първа лига, днес е основен играч на Дунав в професионалния футбол.

В крайна сметка угодия няма. Беше голямо реване, че с идването на Киров ще спре да се залага на млади и местни играчи. Когато това не само не се случва, почва обратното - ама защо млади футболисти играели, трябвали опитни. Затова в България нямаме футбол - една грешка и айде на боклука. Понякога се чудя на какво отгоре са претенциите на русенската публика (доколкото я има), при положение, че отборът се движи по програма максимум за последните 2 години и постоянно си качва нивото с няколко порядъка на всеки полусезон без да сменя генералната си стратегия през 2 седмици на база един или два лоши мача или изяви на играчите или при смени на треньорите да завива на 180 градуса.
« Последна редакция: 20 Ноември, 2022, 09:49 от El rio gigante »
Only the dead fish follow the stream

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
    • Профил
« Отговор #4 -: 20 Ноември, 2022, 14:43 »
Аз напълно подкрепям политиката на клуба относно налагането на млади местни играчи в Дунав!!! В мача с Арда, един важен мач за купата,  обаче трябваше да пази Винченцо, който също е млад играч но все пак доста по-опитен от Даниел. Това, че ще заминава за Германия, не би трябвало да е пречка, тъкмо нещо като бенефис щеше да се получи. Да го запомнят феновете с едно блестящо представяне(може би?). Грешката на Даниел обаче, а тя не беше само една,  ни лиши от шанса да продължим напред в турнира(може би?). Нито съм ревал, нито съм си късал ризата. Дано решението е било на треньорите ...

Valan

• Напредващ
  • Публикации: 112
  • Одобрение: +7/-0
    • Профил
« Отговор #5 -: 20 Ноември, 2022, 19:23 »
Това младо момче има страхотни данни,но има какво още да учи!Затова с него ,а и с другият ни вратар,трябва да работи бивш вратар.И докато в първия отбор има такъв човек при юношите май няма.Но всички млади се развиват добре.За мен най-голям напредък тази есен показа Джан!Нека намерят опитни футболисти,но без младите не може!

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #6 -: 21 Ноември, 2022, 07:47 »
Това младо момче има страхотни данни,но има какво още да учи!Затова с него ,а и с другият ни вратар,трябва да работи бивш вратар.И докато в първия отбор има такъв човек при юношите май няма.Но всички млади се развиват добре.За мен най-голям напредък тази есен показа Джан!Нека намерят опитни футболисти,но без младите не може!

С юношите работи Вихрен Узунов, а вратарите на втория отбор се готвят с първия.

Дано решението е било на треньорите ...

А на кого да е? Нормално е да заложиш на играчи, на които ще разчиташ в бъдеще.
« Последна редакция: 21 Ноември, 2022, 07:53 от El rio gigante »
Only the dead fish follow the stream

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил
« Отговор #7 -: 26 Ноември, 2022, 14:08 »
Гигант Съединени днес показва нагледно как се играе за купата!
Нашите нека се учат!

Valan

• Напредващ
  • Публикации: 112
  • Одобрение: +7/-0
    • Профил
« Отговор #8 -: 26 Ноември, 2022, 22:31 »
Явно има какво да учим на всички нива в клуба!