Автор Тема: Дунав (Русе) - Волов (Шумен) 2:0  (Прочетена 435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Дунав (Русе) - Волов (Шумен) 2:0
« -: 16 Октомври, 2021, 09:13 »
Днешният мач не съм сигурен, че ще е футболен. Без публика и при постоянен дъжд, върху и без друго прогизналия терен... Очакванията за лесна и изразителна победа при тези обстоятелства не са съвсем оправдани. Но все пак дано е победа! Само Дунав, напред и нагоре!!!
« Последна редакция: 19 Октомври, 2021, 19:38 от ЧИЧО МЪРИ »

Danube

• Напредващ
  • Публикации: 205
  • Одобрение: +11/-1
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Волов (Шумен)
« Отговор #1 -: 16 Октомври, 2021, 12:19 »
Аз също мисля, че момчетата ще се справят.

Но ми е тъжно как целия Североизток, с изключение на Варна и Разград, е на самотек във футболни отношение. Гледам Шумен, Силистра, Добрич - постоянно като асансьор, Търговище, буквално преживяват в долните групи. Ние поне за кратко време успяхме да подишаме пеофисионален  въздух в елита, и съм сигурен, че пак ще стане така.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Волов (Шумен)
« Отговор #2 -: 16 Октомври, 2021, 17:04 »
Аз също мисля, че момчетата ще се справят.

Но ми е тъжно как целия Североизток, с изключение на Варна и Разград, е на самотек във футболни отношение. Гледам Шумен, Силистра, Добрич - постоянно като асансьор, Търговище, буквално преживяват в долните групи. Ние поне за кратко време успяхме да подишаме пеофисионален  въздух в елита, и съм сигурен, че пак ще стане така.
Така е защото всички са овъртолени в схеми - политико-икономически, олигархични, на ръба на закона и отвъд него. Много малко се мисли за дългосрочно развитие, за школите. Перукан имал програма за детско-юношеския футбол. А 16 години досега къде беше?
Професионален футбол, казваш... Националният отбор показва колко е професионален. И всичко това е следствие на гореспоменатите схеми: да се изперат едни пари, да се завъртят други, някой да получи евтин политически дивидент - всичко за сметка на българския футбол.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Волов (Шумен) 2:0
« Отговор #3 -: 20 Октомври, 2021, 17:42 »
Просто икономическите и демографски реалности на севера няма как да не окажат влияние. Едно е да правиш футбол на до 200 км от София с всичките школи и играчи, дето излизат жадни за слава, друго е тук, където сме в яростна борба да запазим и малкото деца, които излизат тук и могат да станат професионални футболисти.
Only the dead fish follow the stream