За мача бяха продадени онлайн общо 53 билети.
За сравнение, срещу Спортист ГТ - 123 билети, срещу Спартак Варна - 149 билети.
За този мач нещо се беше объркало и системата не работеше известно време - показваше, че всички билети са продадени. Може и това да е причината. И другото - с паузите за националите като че ли се поизгуби инерцията. Ще наваксаме през сезона
Аз пък си смятам, че отлива на закупени билети онлайн се дължи на афиширането, че сезон-два -три няма да се борим за нищо, а само за обиграване!
Аз поне за това се отдръпнах.
Мисля, че немалко хора разсъждават като мен...
Все пак времето ще покаже кой крив и кой е прав.
Че кога такова нещо е обявявано за двата трите сезона? И как го разбираш това да се борим за нищо, като е много ясно за какво се борим - в Русе да има футбол, а не избиване на комплекси със псевдо звезди и харчене на пари, които нямаме. Това, че някои хора си въобразяват, че ей така ще стане при всичките проблеми, а други сериозно мислят, че правилната стратегия е още зимата да изхвърлим юношите и да вземем звездите на Бистрица, после след година като звездите на Бистрица не ни харесат да вземем други и така 25 години, е друга тема. Това, че се казва, че стратегията е да се разчита на млади момчета оттук нататък, да се привличат само класни външни футболисти само в нужното количество, това че отборът и сега се готви при топ условия на тренировки, възстановяване, хранене, които не подхождат на аматьорски тим, това не е липса на амбиции. Просто трябва нужното време първо да се възстанови доверието, да се изгради нова философия на правене на футбол изобщо отвъд модела "бащица", не на последно място да се ликвидират старите дългове и да се развие един смислен спортен проект. Съжалявам, че си се отдръпнал от това, но точно обратното - не мисля, че са много като теб след всички срещи, които всеки ден провеждаме. След всичко, което се случи в Дунав, ти индикациите са, че на никой в Русе - нито на местен бизнес, нито на Община не му се харчат повече пари за Григор Долапчиев, Беркан Дурду, Зитунита и така нататък. Хората искат да видят, че се случва нещо, което има смисъл и, което може да се оправдае от социална гледна точка за града. Това не означава, че няма амбиции, а че просто ще трябва да се работи по друг начин, за да се постигнат. И да, това е по-трудно, от алтернативата да вземеш 15 "опитни" футболисти със стаж в Горна, Бистрица и Монтана, да стигнеш Б група набързо и там да си останеш в по-оптимистичния случай. Да не говорим, че в близката година финансите на клуба ще са значителен проблем и просто трябва да се настроите, че това е реалността. Ако може да ми обясниш какъв е толкова зорът още този сезон да се преследва промоция в Б група, след като нито имаме отбор, нито организация, нито дискусията трябва да бъде как да стигнем в Б група, след като Дунав не е отбор както за В, така и за Б група, така че докато не се намираме в Първата лига, общо-взето е все тая и дискусията ще трябва да е как да направим отбор, който да ни върне там, да се задържи и в същото време да бъде представителен за града, хората да го подкрепят, а не да са 500 човека на стадиона на мачове в Първа лига. Ако хоризонтът ни е как да влезем в Б група, то имаме сериозен проблем с манталитета си. Пътят ще е много тежък, неблагодарен, ще изисква много повече работа, а дори и финансиране. Но това, че се говори за Академията, че трябва да се инвестира още в професионална работа там, за да вадим таланти на по-високо ниво, отколкото иначе можем да привлечем с финансовите ресурси, с които Дунав обикновено разполага, е най-голямата амбиция, която някой е имал в Русе някога. Защото, за да се доизгради нещо такова (доколкото може да се каже, че има някакви наченки и основа) е доста сериозен процес.