Анкета

Колко публика ще присъства на Градския стадион?

по-малко от 1.000 зрители
5 (26.3%)
между 1.000 и 1.500 зрители
7 (36.8%)
между 1.500 и 2.000 зрители
6 (31.6%)
над 2.000 зрители
1 (5.3%)

Общ брой гласове: 19

Гласуването приключено: 29 Август, 2020, 18:34

Добавени събития

• СИ Трета лига: Дунав (Русе) - Спартак (Варна) 1:1: 29 Август, 2020

Автор Тема: Дунав (Русе) - Спартак (Варна) 1:1  (Прочетена 6063 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skrzzz

• Напредващ
  • Публикации: 486
  • Одобрение: +10/-4
    • Профил

И на мен ми направи неприятно впечатление бавенето на играта от Винченцо Ангелов. Имахме психологическо предимство след изравняването, публиката се беше наежила, вместо да използваме момента и да направим още някоя атака, убихме сами темпото.

Явно забравяш, че момента преди бавенето беше засада на футболист на Спартак излязъл в голова позиция. Ами ако бяха върнали попадението тогава? Реално бяха съвсем близо до това. Съвсем нормално е като в минутите преди края си изоставал и си бил на косъм да получиш гол в края да забавиш последните секунди.

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил
Само, че без амбициите на стадиона ще останат да ходят редовните 200-300 човека, плащайки биетче от два лева, а ония сърдитите от касите няма да ги видите скоро. Нито тях, нито техните левчета...
След година - две по-талантливите хлапета ще избягат да играят в по-горно ниво и ние пак ще циклим при селата.
Сори, но това си е мое мнение!
Съгласен съм, че това ни е пътя в момента, но според мен трябва да си гоним промоция!
Видях доста хляб в момчетата. Нужни са само още 2-3 опитни като Дидо, за да могат малките да израстват бързо и да си гонят промоциите.
Аз също съм твърдо против вземането на мъртви души и несретници от рода на Долапчиев и компания.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Какви амбиции в този момент? Клубът тепърва се гради наново. И както спомена Дидо (El Rio), проблемите са от всякакъв характер. Има стари задължения, които трябва да се покрият и част от приходите отиват там. Има и текущи разходи, свързани с организацията на мачовете, които също са сериозно разходно перо. Със сигурност има и други проблеми, които трябва да бъдат разрешени.
За Втора лига трябва да сме готови организационно и финансово, а на този етап положението е далеч от това. През 2013 г. влязохме в Б група без да сме подготвени и се наложи да ходим на поправителен. Три години по-късно влязохме в Първа лига, отново без необходимите финанси и организация. Благодарение на невероятната сплав, която Веско Великов успя да спои от иначе посредствени футболисти стигнахме до Лига Европа. После аматьорщината в мисленето си каза думата и бавно и безславно стигнахме там, където винаги сме били като организация.
Затова твърдя, че влизането във Втора лига не трябва да е на всяка цена. То трябва да се случи, когато сме достатъчно укрепнали, за да можем да си позволим такова надграждане. Иначе още 25 години са ни в кърпа вързани.

Slex

• Фен
  • Публикации: 1255
  • Одобрение: +25/-6
    • Профил

Явно забравяш, че момента преди бавенето беше засада на футболист на Спартак излязъл в голова позиция. Ами ако бяха върнали попадението тогава? Реално бяха съвсем близо до това. Съвсем нормално е като в минутите преди края си изоставал и си бил на косъм да получиш гол в края да забавиш последните секунди.

Първо, засадата не е положение, второ и за малко да са ни вкарали (което не беше така), това не е повод да бавим играта след това, особено след тоя психологически удар за "Спартак" с късното изравняване.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Под заплахата уж да не останели 200-300 човека, в българския футбол се правят най-големите безумия и простотии. И то в името да станат 1000-1500 души. А и не мисля, че сравнението в публиката между последния сезон в Първа лига и сега е в полза на по-високата група. Наличните финансови ресурси в Русе не предполагат отбор да се гради през "shortcuts" с портмонето напред. Клубът трябва да си извърви всички фази на развитие и вместо да се пилеят пари по измислени футболисти под давлението на болни амбиции, то по-разумно е да се вложат в развитието на нашите момчета. Което не означава клубът да няма амбиции за промоция, а просто да иска да си постигне целите като работи здраво вътре. То е ясно, че в даден момент селекция ще има и ще се привлекат 6-8 футболиста отвън, за да се надгради нивото. Но тези играчи първо трябва да са следени и гледани отдавна, да паснат и като характери в отбора, защото няма нищо по-грешно от това да взимаш футболисти по визитка. Второ 6-8 не са като 16-18 както преди. И от тези 6-8 една част могат пак да са си русенски играчи, изпуснати от школата ни. Тогава и самият отбор ще е по-атрактивен за местната публика, защото ще бъде най-малкото наистина представителен за града. Няма смисъл сега от някакви селекции и прочее глупости, защото дори оставяйки финансовия фактор настрани, какви ще да са тези футболисти, които сега биха били свободни, вместо да имат отбори? Що за класа биха притежавали? И защо да харчим за тях, като можем да ги изхарчим за качествено хранене, подготовка и възстановяване на играчите в школата и мъжкия отбор. Примерно.

Ако някой смята, че Дунав в Първа лига от последния сезон ще е по-правилен модел за развитие и е по-интересен за гледане от средния русенец отбор, не мисля, че фактите с нещо подкрепят тази теза. Това, че един отбор е съставен от местни играчи или футболисти в школата в България се приема като отстъпление от целите, защото като цяло в школите не се работи добре и играчи от там се развиват и налагат само при крайна необходимост (като закъса клуба например). Това трябва да се промени. На мнение съм, че преследването на цели не изключва това да се случва с футболисти от школата. Но затова трябва да се инвестира здраво отдолу нагоре и да се изчака малко. Всичко друго ни връща в спиралата на последните 25 години с едното кратко изключение. Клубът не успя да надгради в А група, защото не успя да си промени вкоренения селски манталитет. А щом е вкоренен, значи трябва да се работи в корените на самия клуб, за да се изчисти. Колкото време и да е нужно, ще е по-малко от 25 години. И ще стане много по-бързо (и евтино) в сравнение с алтернативата. Не може да правиш едно и също и да чакаш различни резултати.

Вероятно много талантливи играчи сме затрили през годините, защото просто не е имало кой да изчака малко и да вложи нещо в тях под предлога да се задоволят конюнктурните нагони на вечно сърдити и фрустрирани от живота от хора.
« Последна редакция: 30 Август, 2020, 09:07 от El rio gigante »
Only the dead fish follow the stream

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Под заплахата уж да не останели 200-300 човека, в българския футбол се правят най-големите безумия и простотии. И то в името да станат 1000-1500 души. А и не мисля, че сравнението в публиката между последния сезон в Първа лига и сега е в полза на по-високата група. Наличните финансови ресурси в Русе не предполагат отбор да се гради през "shortcuts" с портмонето напред. Клубът трябва да си извърви всички фази на развитие и вместо да се пилеят пари по измислени футболисти под давлението на болни амбиции, то по-разумно е да се вложат в развитието на нашите момчета. Което не означава клубът да няма амбиции за промоция, а просто да иска да си постигне целите като работи здраво вътре. То е ясно, че в даден момент селекция ще има и ще се привлекат 6-8 футболиста отвън, за да се надгради нивото. Но тези играчи първо трябва да са следени и гледани отдавна, да паснат и като характери в отбора, защото няма нищо по-грешно от това да взимаш футболисти по визитка. Второ 6-8 не са като 16-18 както преди. И от тези 6-8 една част могат пак да са си русенски играчи, изпуснати от школата ни. Тогава и самият отбор ще е по-атрактивен за местната публика, защото ще бъде най-малкото наистина представителен за града. Няма смисъл сега от някакви селекции и прочее глупости, защото дори оставяйки финансовия фактор настрани, какви ще да са тези футболисти, които сега биха били свободни, вместо да имат отбори? Що за класа биха притежавали? И защо да харчим за тях, като можем да ги изхарчим за качествено хранене, подготовка и възстановяване на играчите в школата и мъжкия отбор. Примерно.

Ако някой смята, че Дунав в Първа лига от последния сезон ще е по-правилен модел за развитие и е по-интересен за гледане от средния русенец отбор, не мисля, че фактите с нещо подкрепят тази теза. Това, че един отбор е съставен от местни играчи или футболисти в школата в България се приема като отстъпление от целите, защото като цяло в школите не се работи добре и играчи от там се развиват и налагат само при крайна необходимост (като закъса клуба например). Това трябва да се промени. На мнение съм, че преследването на цели не изключва това да се случва с футболисти от школата. Но затова трябва да се инвестира здраво отдолу нагоре и да се изчака малко. Всичко друго ни връща в спиралата на последните 25 години с едното кратко изключение. Клубът не успя да надгради в А група, защото не успя да си промени вкоренения селски манталитет. А щом е вкоренен, значи трябва да се работи в корените на самия клуб, за да се изчисти. Колкото време и да е нужно, ще е по-малко от 25 години. И ще стане много по-бързо (и евтино) в сравнение с алтернативата. Не може да правиш едно и също и да чакаш различни резултати.

Вероятно много талантливи играчи сме затрили през годините, защото просто не е имало кой да изчака малко и да вложи нещо в тях под предлога да се задоволят конюнктурните нагони на вечно сърдити и фрустрирани от живота от хора.
Дидо, напълно съм съгласен с теб, но нали знаеш, че запалянковците си мечтаят всичко да се случи по-бързо и час по-скоро да заиграем на малко по-високо ниво. Иначе на мен ми е ясно, че нов отбор се гради търпеливо и мъдро ако искаш да имаш трайни резултати. Разбира се финансовото стабилизиране на клуба ще е определящо за скоростта на израстването ни, но и като се избегнат грешките допускани през последните няколко години. Така, че да бързаме бавно, но и да се използват всички шансове за разумен прогрес в рамките на този сезон. Щом ти, Деяне си се заел с това благородно и трудно дело, аз съм убеден, че нещата ще се случат! Дерзайте, ти и твоите сподвижници и бъдете по-благосклонни към нетърпеливите запалянковци!

Danubio Azul

• Напредващ
  • Публикации: 293
  • Одобрение: +13/-2
    • Профил
Надявам се, че никой не е очаквал юношите ни да излязат срещу мъжки отбор и да няма грешки от неопитност, но да си печелят всичките единоборства. За мен категорично школата трябва да е основата на клуба и заради финансовите ползи от това да бълва таланти, и за постоянно поддържане на дунавския дух, верността към отбора и връзката с феновете, и защото в школите се "произвеждат" футболистите за националния отбор. Все някога трябва да ни стане приоритет и колкото по-скоро стане това, толкова по-скоро ще имаме постоянни успехи в мъжкия футбол. Всички искаме в А група, но ако на хлапетата им трябва още един сезон във В група, за да натрупат опит, така да бъде. По-важно за момента е да се вижда, че играят като най-големите фенове на Дунав. Ако продължат да правят това, успехите им ще дойдат и ще вдъхновят и следващото поколение хлапета за подвизи в мъжкия футбол. Или да го кажем образно така: по-добре след 5 години А група и след 20 години финал в ШЛ, отколкото след 2 години А група и след 3 години В група и после пак така.

SKCH

• Напредващ
  • Публикации: 687
  • Одобрение: +32/-6
    • Профил
И мойте 2 стотинки по темата:

Първо, дори в Русе сме виждали, че като оставиш един отбор от дечурлига образно казано да играе с мъжете няколко сезона и нещата се нареждат - волейболният Дунав преди години даде едно доста добро поколение, от което и сега има местни момчета в отбора.
Второ - трябва да се обиграва отборът около едно ядро. Селекцията е отворен процес е философия, която затри родния спорт, най-вече футбола. Видяхме, че с един треньор и с играчи които се познават добре, може да стигнем много далеч. Това се вижда и по по-скромните отбори в чужбина, но дори и от Барса- един от най-великите състави, като окомплектоване и игра, е изграден около школата. Това е правилен модел, просто няма търпение у нас, а има и доста скрити интереси.
Трето - хората не са толкова прости. Виждат кога се работи и кога се отбива номер. Недоволни при загуби и неуспехи ще има винаги. Но това не трябва да спира работата. Вижда се, усеща се във въздуха дори, когато нещата се правят добре. А от там идват и резултатите. Идва и емоцията, която да ни крепи при неуспехите. Спомнете си женския баскетбол и какво беше няколко години, и как хората почнаха да се отдръпват когато не направихме крачката напред. Така че - да не се подценяват хората и да се прави разлика между тяхното поведение и викането на някакви фигури, имащи претенции за представителност.
Четвърто - не е нужно да се прави нещо самоцелно, само и само да го има. И утре да почваме отначало. Трябват здрави основи. А това става с контрол, отчетност, здрава нормативна база. Да се знае кой какво прави и кой за какво отговаря. Като добавим отчетност от обществото, търсене на диалог с хората - разбирайте не да мрънкаме колко са пропаднали феновете, а да търсим тяхната подкрепа, нещата ще се наредят.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Спартак (Варна) 1:1
« Отговор #53 -: 31 Август, 2020, 15:49 »
Нещата си идват на мястото. Диян Димов да си приключи кариерата в Дунав, като ментор на юношите, беше най-логичното и правилно според мен. Ден преди мача се публикува тази новина официално и накрая той вкара изравнителния гол в последната минута на редовното време. Какъв по-добър импулс за младоците ни и публиката!

От тази среща клубът отчита приходи около 4.600 лв. Като цяло, финансово нещата се нагаждат и клубът върви в правилната посока.

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #54 -: 31 Август, 2020, 20:00 »
Абсолютно съм съгласен с Дидо и Венко. Това е факт, дори и от чисто физическа гледна точка, всяка една пирамида е толкова по-стабилна, колкото е по-стабилна основата й, а когато и инженерната мисъл и умения на строителите й е на висота, резултатите са налице. В нашият случай, абсолютно неоправдано ще бъде да се втълпява на младите ни футболисти, че промоцията в по-горна дивизия е задължителна, защото “онзи чичко от опашката за билети преди мача така бил казал”. Нека първо комфортно и съзнателно те го разберат добивайки опит, самочувствие и чисто техническо израстване след всеки мач и нещата ще се получат по естествен път. Да не забравяме, че реално те са едни деца и повечето от нас, които сме родители на тинейджъри, знаят какво значи това. Между другото, си връщам думите за евентуалното участие на Виарата в отбора и неговата роля. По обясними причини, не съм гледал мача, но кадрите и снимките след изравнителния гол, който видях от различни источници, лицата на младоците и радостта им, ме накараха да се трогна. Неприятно ми е, че не мога да гледам мачовете на отбора в момента, но впредвид на представянето на отбора и мъката от последните няколко години, какво от това, че не съм пропускал мач. Мерси-няма нужда, ще се възползвам от романтиката на “неживото излъчване”  :)

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #55 -: 31 Август, 2020, 20:48 »
В нашият случай, абсолютно неоправдано ще бъде да се втълпява на младите ни футболисти, че промоцията в по-горна дивизия е задължителна, защото “онзи чичко от опашката за билети преди мача така бил казал”.
Онзи чичко от опашката е фактор и смисъл #1 за футбола в целия свят! За него е тази игра и без него съществуването на футбола е немислимо! Самите футболисти го казват - "без публика играта не ни носи удовлетворение"! Той си плаща и има право да мечтае, да се надява, да дава мнения и т.н. Аз например не се идентифицирам напълно с него , но се надявам бързо да излезем на "терена на по-високото ниво в нашата футболна Йерархия". Есента ще я изкараме така, през зимната пауза ще се прецени ситуацията и предвид финансовата стабилност на клуба защо да не се атакува промоция? В този форум мнозина прозират предвидливо какви негативи ни дебнат при едно проточване на участието ни в трета лига ;). Атаката на промоцията не трябва да стане на сила, самоцелно или недомислино, но не трябва и да се неглижира!

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил
« Отговор #56 -: 31 Август, 2020, 21:21 »
В нашият случай, абсолютно неоправдано ще бъде да се втълпява на младите ни футболисти, че промоцията в по-горна дивизия е задължителна, защото “онзи чичко от опашката за билети преди мача така бил казал”.
Онзи чичко от опашката е фактор и смисъл #1 за футбола в целия свят! За него е тази игра и без него съществуването на футбола е немислимо! Самите футболисти го казват - "без публика играта не ни носи удовлетворение"! Той си плаща и има право да мечтае, да се надява, да дава мнения и т.н. Аз например не се идентифицирам напълно с него , но се надявам бързо да излезем на "терена на по-високото ниво в нашата футболна Йерархия". Есента ще я изкараме така, през зимната пауза ще се прецени ситуацията и предвид финансовата стабилност на клуба защо да не се атакува промоция? В този форум мнозина прозират предвидливо какви негативи ни дебнат при едно проточване на участието ни в трета лига ;). Атаката на промоцията не трябва да стане на сила, самоцелно или недомислино, но не трябва и да се неглижира!

Много точно!

В недалечното ни минало имаше един ФЕН - Президент, който умело изгони всички "чичковци". Тази грешка не трябва да се повтаря!
В момента именно "чичковците" могат да си дадат левчетата , за да може амбициозния и млад отбор на Дунав да расте!
И да- промоцията не трябва да е самоцел, но ако нещата се наредят добре, то това би бил възможно най-добрия сценарий!

drak2000

• Напредващ
  • Публикации: 788
  • Одобрение: +25/-10
    • Профил
« Отговор #57 -: 31 Август, 2020, 22:08 »
В недалечното ни минало имаше един ФЕН - Президент, който умело изгони всички "чичковци".
Той май въобще не си е тръгвал. Иначе ще е доста трудно да обясним това от днешното "Утро". То и не, че някой си дава зор да обяснява, де.

« Последна редакция: 31 Август, 2020, 22:16 от drak2000 »

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
« Отговор #58 -: 01 Септември, 2020, 08:35 »
В недалечното ни минало имаше един ФЕН - Президент, който умело изгони всички "чичковци".
Той май въобще не си е тръгвал. Иначе ще е доста трудно да обясним това от днешното "Утро". То и не, че някой си дава зор да обяснява, де.

Никога не си е тръгвал ФЕНЪТ и не само това ами и продължава най-нагло да се демонстрира кой е той.Накратко ,на мача със Спартак докторчето си паркирал колата в тунела на ВИП зоната и представяте ли си наглост- НЕ  Е ИМАЛО МЯСТО ЗА КОЛАТА НА СЪДИИТЕ !!! Кулеманс е бесен от това и не знам какво трябва да се направи тоя комаротрепач да се разкара вече.
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

red forman

• Напредващ
  • Публикации: 762
  • Одобрение: +12/-5
    • Профил
« Отговор #59 -: 01 Септември, 2020, 09:37 »
Кулеманс е бесен от това и не знам какво трябва да се направи тоя комаротрепач да се разкара вече.

Да се развали концесията.