Анкета

Колко публика ще присъства на Градския стадион?

по-малко от 1.000 зрители
5 (26.3%)
между 1.000 и 1.500 зрители
7 (36.8%)
между 1.500 и 2.000 зрители
6 (31.6%)
над 2.000 зрители
1 (5.3%)

Общ брой гласове: 19

Гласуването приключено: 29 Август, 2020, 18:34

Добавени събития

• СИ Трета лига: Дунав (Русе) - Спартак (Варна) 1:1: 29 Август, 2020

Автор Тема: Дунав (Русе) - Спартак (Варна) 1:1  (Прочетена 6062 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

WorldWideDunav

• Напредващ
  • Публикации: 250
  • Одобрение: +7/-7
    • Профил
Започнах да си припомням едни песнички, които включват Спартак в тях.

Някой може ли да каже средна възраст на играчите, които играят в Спартак?
Dunav is being loved all around the world !

rusensko_vareno

• Дунавец
  • Напредващ
  • Публикации: 555
  • Одобрение: +13/-5
    • Профил
1:1 в 90", 3 Мин добавено!

rusensko_vareno

• Дунавец
  • Напредващ
  • Публикации: 555
  • Одобрение: +13/-5
    • Профил

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Браво Дунав! Великолепни сте! Обръщалка, това е признак за голям характер! Самооооо , Дунааааав!!! :)

зевс

• Напредващ
  • Публикации: 748
  • Одобрение: +21/-8
    • Профил
Здравейте,
Има ли вариант да се гледа мача някъде,че не съм в Русе.
    https://www.facebook.com/groups/dunavfans/permalink/1125665667826901/

tipin

• Фен
  • Публикации: 1895
  • Одобрение: +59/-33
    • Профил
 Получи се по най-добрият начин.
 Публиката - колкото когато бяхме  в А-група.
 Виерата показа как се прави на момчетата.
 Варненци тотално съкрушени след мача.

Снимка: https://www.facebook.com/fcdunav
« Последна редакция: 29 Август, 2020, 19:41 от tipin »

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил
Аз съм с много смесени чувства от този мач...

1. Спартак Вн - селски отбор със селски манталитет. Накъдето са тръгнали с тази игра и поведение ще бъдат тъпана на Б група. Не им прави чест, че след като поведоха и започнаха да се търкалят като цигани пред ТЕЛК ... То футбол след гола почти липсваше.
2. Съдията изобщо не беше на нивото на т.нар. "дерби". Много слаб . Ако това е топ нивото на съдийството във В гупа - тъжно ...
3 - Дунав
Позитиви :
Много хъс, много борба, много тичане, много желание, добри индивидуални изпълнения ..., но ...
Негативи :
Липсва движение на топката и не се подава , а се търсят основно индивидуални пробиви, малко сме "меки" в единоборствата и обикновенно ги губим.
Много неприятно впечатление ми остави вратарчето ни, който след изравняването започна да бави и заслужено получи картон. Вместо да бяхме използвали мощния импулс и мощната подкрепа от трибуните. Можеше спокойно да имаме още 1-2 положения в продължението, а той ги опропасти по най-тъпия начин!

Вижда се, че смо с желание и тичане няма да стане. Трябва малко опит, малко тактика, малко разцъкване и ... удари към вратата.
Иначе БРАВО! Бориха се цял мач и заслужено си взехме точката!

Момчетата трява да осъзнаят, че имат златен шанс да се изявят и да станат героите на Русе. Не трябва да го пропиляват. Не трябва да позволят ентусиазма в публиката да угасне, защото ще отиадат зедно с отбора в забвение.
Сподред мен трябва да се борят още тази година за промоция в Б група, за да имат мощната русенска подкрепа. Една година забавяне ще коства доста ...

Дерзайте дракони!

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил

Момчетата трява да осъзнаят, че имат златен шанс да се изявят и да станат героите на Русе. Не трябва да го пропиляват. Не трябва да позволят ентусиазма в публиката да угасне, защото ще отиадат зедно с отбора в забвение.
Сподред мен трябва да се борят още тази година за промоция в Б група, за да имат мощната русенска подкрепа. Една година забавяне ще коства доста ...

Дерзайте дракони!
На същото мнение съм! И без това конкуренцията е почти никаква, трябва да се използва гребена на вълната който сме яхнали.

Vancho

• Напредващ
  • Публикации: 595
  • Одобрение: +14/-5
    • Профил
Мач, в който едни варненски селяндури ни надиграха тотално. Не знам кой ги учи тия да се строполяват на терена при всяко докосване от противника, но не му прави чест ! Жалко, че са един от най-старите клубове в България, който вчера дори празнува рожден ден. Можем само да се благодарим, че при цялото напрежение особено след края на мача, последният се игра на Градския стадион, а не на Дунав, защото иначе ако онова лекенце беше влязло при публиката и в съчетание с мутрите от Варна, които бяха седнали под козирката на Сектор А можеше да стане много страшно. С подобно поведение ония варненци ще са още 20 години по селските групи ! Момчетата на Дунав се раздадоха до край и самият факт, че много повече хора остават след края на срещата да ги аплодират и бурната радост при гола (такава радост в Първа лига не е имало) показват колко много футболисти и фенове горят в играта. Но само на мускули и ентусиазъм няма да се получи. Според мен излязоха доста пренавито и дори респектирано от името на съперника и затова изиграха толкова слаб мач. Обективно погледнато дори не заслужавахме да изравним, но съдбата наказа варненските селяндури заради цялото лежане и подпиране от съдийчето, който се уплаши след гола и нареди 4-те минути добавено време да бъдат намалени на три.
"Ако от лъжите порастваха коси - Боби Михайлов щеше да е Фелайни ! ''

tipin

• Фен
  • Публикации: 1895
  • Одобрение: +59/-33
    • Профил

Дерзайте дракони!
На същото мнение съм! И без това конкуренцията е почти никаква, трябва да се използва гребена на вълната който сме яхнали.
Едно от футболистчетата е на квартира във входа и през вечер се събират на купон, та не всичко е футбол за тях :)

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил

Едно от футболистчетата е на квартира във входа и през вечер се събират на купон, та не всичко е футбол за тях :)
Жалко ...точно в този момент всичко трябва да е футбол за тях!
И да играят отборно футбол, а не на "Лаком за гол" ...

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Браво на момчетата за мъжката игра и за това, че се бориха докрай! Видимо отстъпвахме по ръст и във владеенето на топката, но пък Спартак нямаха кой знае какви чисти ситуации за гол. Играта и на двата отбора не се отличаваше с добро качество, но и на това съм доволен, предвид доскорошната алтернатива да не играем изобщо. Споделям мнението, че още този сезон трябва да се борим за Втора лига, но това не трябва да бъде на всяка цена. Все пак клубът в момента се гради наново от нулата и трябва време да укрепнем.
Между другото, днес бе даден стартът на новия сезон на "голямото русенско мрънкане". Пред касите се намериха хора, които да критикуват организацията и това, че имало опашки. Също така не им допадна, че отборът играе в Трета лига. Не се сдържах и им отговорих, че алтернативата е била да играем тото като Верея или изобщо да не играем. Същите се зарекоха повече да не стъпят на мач, а аз се зачудих защо изобщо са дошли днес.

Slex

• Фен
  • Публикации: 1255
  • Одобрение: +25/-6
    • Профил
Доволен съм от хъса и раздаването. Видя се обаче, че срещу трениран отбор нещата ще са много по-трудни. Беше много важно за самочувствието на играчите да не загубим този мач, а в крайна сметка равният беше заслужен с оглед играта. На пръв поглед Спартак имаха леко превъзходство, но не мога да кажа, че ни надиграха.

И на мен ми направи неприятно впечатление бавенето на играта от Винченцо Ангелов. Имахме психологическо предимство след изравняването, публиката се беше наежила, вместо да използваме момента и да направим още някоя атака, убихме сами темпото.

Въобще, освен във физика, неопитността на играчите си личи най-вече в някои ключови и недотам ключови моменти, когато трябва да се вземат чисто футболни решения. Надявам се поне да си вземат поука и да се учат от грешките си.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Това, че отборът от 16-17 годишни хлапета, стъпващи за първи път в мъжкия футбол и е далеч от готов, надявам се не се приема като откритие, заслужаващо Нобелова награда. Ако целта е да "гоним" влизане в Б група заради самото влизане чрез привличане на играчи като Григор Долапчиев и като лазещите по терена и пазещи резултат срещу 16 годишни днешни наши съперници, ще можете да си изберете следващия месец ръководство, което да изпълни тези смислени "мечти". Но сегашното няма да е.

Клубът Дунав в момента е в полунасипно състояние с една камара проблеми извън терена. Не само финансови, не само организационни. Според мен умното би било да си направим план за развитие и да го следваме без драми и импровизации, а не някакви хаотични, самоцелни изпълнения и напъни. Ако една, две години във В група биха били толкова страшни, то помнете ми думата, това е прекият път към новите 25 години. Всяка година големи амбиции, нула покритие, въртележка от футболисти. Това ли наистина искаме?

Защото тук в Русе винаги гоним някакви цели, винаги много амбициозни, пък да се чудиш как така футбол нямаме и в Първа лига играхме с един русенец на преклонна възраст. Отговорът е - прибързани действия, плод на емоционални изблици и болни, неподплатени с нищо амбиции. Куха структура, ръководена от кухи хора през годините. Лесно зачеркване на хора. Тоя не ставал, оня не ставал. Защото тук все сме едни хубавци и големи специалисти, дето много я разбираме тая игра. Само вижте колко играчи е извадил Русе на национално ниво за последните 50 години и сравнете с подобни градове като нас - Стара Загора, Бургас, че и едно Търново. Дали няма нещо гнило тук?

Защото вместо да плащаме заплатите на "опитни" играчи със спорни качества, професионализъм и лоялност, можехме за 1/10 от парите да имаме дублиращ отбор във В група, където вече да разполагахме с млади футболисти с някакъв опит в мъжкия футбол. Защото една част от тези футболисти можеха да играят редовно в последния сезон в Първа лига вместо някои други. Защото в област Русе имаме само 1 отбор в първите три нива на българския футбол.

В момента най-умният ход е на първо време да се концентрираме върху връщане на някои русенски таланти в отбора, след това скаутинг и привличане на други млади и талантливи играчи (но с повечко опит) между 20-23 години, за които да сме сигурни, че ще паснат на отбора и ще направим нещо сериозно. Играчи, които ще са следени и гледани и някой ще може да обясни аджеба защо са привличани. И другото много търпение и обиграване докато се получи както трябва. В Академията също трябват сериозни инвестиции в методика и подготовка.  Всичко друго ще са напъни, дето знаем вече как ще свършат. А те ще свършат трагично. Първо, че с такова "гонене" на резултати, такива няма да се постигнат, второ, че просто клубът ще бъде окончателно довършен и заровен. То не му трябва много като цяло.

Тези момчета са в момента на пангара спасиха клуба и си заслужават шанса. От тях между 5-8 наистина ще продължат нагоре, но това би било едно страхотно ядро, с което да продължим нагоре. Промоцията в Първа лига след 25 години беше спечелена още във В група. Сега трябва да направим същото.  Или приоритет е Академията само като го закъсаме? Ако зачеркнем лесно и тези играчи, аз на тях място бих пратил някои критици при Григор Долапчиев,Петко Цанков и подобните те да спасяват Дунав в такива ситуации.
« Последна редакция: 29 Август, 2020, 21:45 от El rio gigante »
Only the dead fish follow the stream

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
Желанието и тичането до последен дъх липсваше на нашия Дунав от доста време. Емоцията, която изразиха всички деца след гола на Дидо е нещо, което не се прави с пари ! Излизат в дерби в мъжкия футбол, нормално е да има малко пренавиване, прегаряне и т.н., също така е напълно нормално да губим единоборства, скорост и т.н. от основния претенедент за влизане в професионалния футбол, все пак играят мъже срещу деца в по-голямата част. Не трябва да ги съдим и упрекваме, ще има грешки, ще има и загуби, но все пак нека ги подкрепяме.
Лично мнение е, че въобще не му е времето да мислим за промоции в този сезон, нека играят мач за мач пък до където стигнем.
БРАВО НА МОМЧЕТАТА, САМО ДУНАВ ! :)