Анкета

Колко публика ще дойде на ст. "Дунав" за първия официален мач в СИ Трета лига?

до 300 зрители
2 (8.3%)
до 500 зрители
5 (20.8%)
до 800 зрители
5 (20.8%)
до 1.000 зрители
7 (29.2%)
над 1.000 зрители
5 (20.8%)

Общ брой гласове: 24

Гласуването приключено: 16 Август, 2020, 12:20

Добавени събития

• СИ Трета лига: Дунав (Русе) - Спортист (Генерал Тошево) 4:1: 16 Август, 2020

Автор Тема: Дунав (Русе) - Спортист (Генерал Тошево) 4:1  (Прочетена 6594 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Slex

• Фен
  • Публикации: 1255
  • Одобрение: +25/-6
    • Профил
Аз мисля, че бяха към 1000, но за стадион "Дунав" ми е по-трудно да преценявам, отколкото за Градския. Може да стане ясно, като кажат колко билета са продадени на място.

Arch

• Напредващ
  • Публикации: 392
  • Одобрение: +8/-0
    • Профил
Поздрави за доброто начало и от мен. А по трибуните
 колко бяхте?
Според мен около 500. Съвсем субективно...
Благодаря!

Arch

• Напредващ
  • Публикации: 392
  • Одобрение: +8/-0
    • Профил
Ако сме били 1000, добре. Останалите, които не живеем в Русе ще подкрепяме отбора духом и с преводи по електронен път.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
Първо поздравления за спасителите на клуба. Дано всичко върви по вода и имаме вятър в платната. Много трудно начинание, но мисля, че ако има прозрачност русенските предприемачи с пари няма да се стискат и ще помагат. Второ, днес прочетох, че от школата на Дунав едно момче, Борис Димитров е подписал със Славия. Някой може ли да даде информация клубът на Дунав получил ли е някакви пари за това ? И не е ли малко рано да си разпродаваме талантите. Още не сме започнали първенството. И така ли ще бъде занапред. Нашите момчета да играят в други клубове преди още да са дали нещо на родният си клуб. Предварително благодаря за отговопа. И...не се заяждам, да се знае, а се тревожа.
Никого не са продавали. Футболистите в юношеска възраст могат да напускат клубовете си в края на всеки сезон свободно. Дунав ще получат компенсация за него евентуално, когато подпише първи професионален договор.
Докога е юношеската възраст? До навършване на 19 години ли? По какъв начин са обвързани с клуба сега тези момчета от отбора, след като сезонът започна, но трансферният прозорец е отворен до 30. 09.? Предвиждат ли се някакви заплати за тях, някакви премии? Ако е допустимо нека някой ни осветли, моля!

rusenec65

• Фен
  • Публикации: 2279
  • Одобрение: +92/-7
    • Профил
И НА СЕВЕР И НА ЮГ САМО ДУНАВ НИКОЙ ДРУГ

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
Re: Дунав (Русе) - Спортист (Генерал Тошево) 4:1
« Отговор #50 -: 17 Август, 2020, 11:35 »
Отлично начало на сезона и доказателство за добрата работа в школата. Очаквах към края на мача нашите да са по-свежи и покажат добра кондиция, след като не са спирали да тренират последните седмици. Освен това, показаха техническа грамотност и замисъл в играта. Физически тепърва ще израстват и влизат в мъжкия футбол.

Засега има по-важни структури за полагане и градене, от колкото привличане на опитни футболисти, поне до края на годината. Старите задължения са около 60 хиляди лева и трябва да бъдат погасени следващите месеци.

Футболистите играят за премии, нямат заплати към този момент.

Иначе приходите от домакинството вчера са около 4 хиляди лева. На място на стадиона бяха продадени около 600 билети по 2 лв, онлайн продадени са точно 121 билети на стойност малко над 2 хиляди лева. От водата Проспорт има продадени 300 бутилки по 1 лв. Отделно дарения в урните. С деца и юноши от школата, които влизат безплатно, както и пенсионери, посещаемостта на този мач доближава 1000 зрители. Отчети ще бъдат публикувани скоро.

rusenec65

• Фен
    • Профил

зевс

• Напредващ
  • Публикации: 748
  • Одобрение: +21/-8
    • Профил
« Отговор #52 -: 19 Август, 2020, 13:42 »
Със сигурност от тези над 1000 души зрители е имало поне 5-10 съгледвачи. За да могат след средата на шампионата да разкостят отбора.

зевс

• Напредващ
  • Публикации: 748
  • Одобрение: +21/-8
    • Профил
« Отговор #53 -: 19 Август, 2020, 13:46 »
ЧИЧО МЪРИ, в Правника на БФСеч е записано, че договор може да се сключи и с 16 годишен юноша. Още повече ако е играл и официални мачове за мъжкият отбор.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #54 -: 19 Август, 2020, 14:02 »
В аматьорските групи май не може да се сключват професионални договори. При сключване на първи професионален договор клубът дължи обезщетение на клуба, в който е тренирал юношата. Но дали ако мине през юношите на друг клуб, обезщетението се дължи на другия клуб, не знам.
« Последна редакция: 19 Август, 2020, 14:20 от NITRO »

rusenec65

• Фен
    • Профил
« Отговор #55 -: 19 Август, 2020, 14:17 »
Преди време май промениха трудовото законодателство в РБ и направиха така ,че ако си на 16 навършени  имаш право да работиш,т.е. може да имаш трудов договор.Не виждам защо един футболист-юноша по смисъла на този закон да не може да сключи профи- договор и то с родния си клуб.БФС май е държава в държавата....

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #56 -: 19 Август, 2020, 14:25 »
Проверих в нормативните документи и се оказа, че при сключване на първи професионален договор се дължи компенсация на всички клубове, през които е минал футболистът от 12 до 23 годишна възраст. Базовата сума е 75 000 лева за целия период, като за всяка година има определен процент, който е записан в трансферния правилник на БФС. Ако е тренирал в 2 или повече клуба, компенсацията се дължи на всички клубове съобразно процентите. За повече подробности:
https://bfunion.bg/uploads/2020-02-04/Pravilnik-na-BFU-10012020.pdf

Преди време май промениха трудовото законодателство в РБ и направиха така ,че ако си на 16 навършени  имаш право да работиш,т.е. може да имаш трудов договор.Не виждам защо един футболист-юноша по смисъла на този закон да не може да сключи профи- договор и то с родния си клуб.БФС май е държава в държавата....
Аматьорските футболни клубове затова са аматьорски, защото не могат да сключват професионални договори. А и не съм убеден, че това е добре за клуб като Дунав. Първо, вървят заплати и осигуровки, което би натоварило и без това оскъдния бюджет на клуба. Второ, ако някое пиленце отлети направо към Първа или Втора лига, в касата би трябвало да постъпят реални приходи от него.

rusenec65

• Фен
    • Профил
« Отговор #57 -: 19 Август, 2020, 14:33 »
Проверих в нормативните документи и се оказа, че при сключване на първи професионален договор се дължи компенсация на всички клубове, през които е минал футболистът от 12 до 23 годишна възраст. Базовата сума е 75 000 лева за целия период, като за всяка година има определен процент, който е записан в трансферния правилник на БФС. Ако е тренирал в 2 или повече клуба, компенсацията се дължи на всички клубове съобразно процентите. За повече подробности:
https://bfunion.bg/uploads/2020-02-04/Pravilnik-na-BFU-10012020.pdf

Аматьорските футболни клубове затова са аматьорски, защото не могат да сключват професионални договори. А и не съм убеден, че това е добре за клуб като Дунав. Първо, вървят заплати и осигуровки, което би натоварило и без това оскъдния бюджет на клуба. Второ, ако някое пиленце отлети направо към Първа или Втора лига, в касата би трябвало да постъпят реални приходи от него.

За аматьорските клубове ми е ясно,пропуснах да го уточня.Мисълта ми беше ако сега  Дунав играеше във Втора лига защо да нямаме право да сключим договор с промерно .....Борис Димитров

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #58 -: 19 Август, 2020, 14:43 »
За аматьорските клубове ми е ясно,пропуснах да го уточня.Мисълта ми беше ако сега  Дунав играеше във Втора лига защо да нямаме право да сключим договор с промерно .....Борис Димитров
Щяхме да имаме право да сключим професионален договор, ако бяхме във Втора лига. Ако футболистът е между 16 и 18 години, се иска съгласието на футболистите и инспекцията по труда, иначе няма пречки. При следващ договор с друг футболен клуб обаче губим компенсацията.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #59 -: 19 Август, 2020, 18:04 »
Преди години доколкото си спомням аматьорските клубове имаха право да картотекират до 6 професионалисти(ако не се лъжа). За сега сключването на профидоговори с футболистите в Дунав не се прави поради липса на пари за заплати предполагам. Иначе при всички случаи ако искаш да задържиш млад талант в отбора си трябва да сключиш професионален договор с него за минимум 3 години, ако някой много напира за него , му го продаваш за поне 200000лв. Ако се прецени че този играч е много ценен за клуба след втората година му се предлага нов по-изгоден договор. Риск от разтрогване по взаимно съгласие или вина на клуба винаги има, но който го е страх от мечки...нали...Ама пусти пари в Дунав никога не са стигали за предлагане на изгодни договори и така разсипахме отбора играл в ЕЛ.