Автор Тема: Североизточна Трета лига - сезон 2020/21  (Прочетена 5084 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rado412

• Фен
  • Публикации: 1275
  • Одобрение: +46/-23
    • Профил
Re: Североизточна Трета лига - сезон 2020/21
« Отговор #15 -: 18 Август, 2020, 12:14 »
. Русе има огромен икономически потенциал и е въпрос на време, може би донякъде и на много добър кмет, да го оползотвори.
Това е безспорен факт!
Русе е града в Северна България (а и не само) с най-голям потнциал. Ние се намираме в изключително добра локация от стартегическа гледна точка. За мен единствено слабото местно управление придружен от немощния мениджърски потенциал на местните управляващи и слабия лобизъм през последните 30-40 години ни доведоха до това положение. Един оправен и на място областен управител и кмет с нюх могат да направят чудеса за няколко години. Русе има огромния потенциал да бъде разцъфнал бизнес център, а с това и ценътр на култура, спорт, образование и т.н.
За жалост такива не ни се паднаха...

Danube

• Напредващ
  • Публикации: 205
  • Одобрение: +11/-1
    • Профил
« Отговор #16 -: 18 Август, 2020, 12:22 »
Адмирации, че има хора, които искат да се борят и да останат в града ни.

Градът ни има голям потенциал, но реалността за съжаление е съвсем различна. Понеже живея в чужбина, и всеки път като се връщам си изграждам мнение. Това мнение е мое, и не искам да обремявам друг с него.  :)

От моята камбанария не е песимизъм, а реализъм, на база моите наблюдения и мироглед. Ще ви кажа, че аз съм завършил в Английската гимназия преди години и моите познати са точно от тази гимназия и МГ в Русе. От моя випуск 100 и кусур хора, точно 11 човека живеят в Русе, всички думи сме в чужбина, работещи хубави работа, знаещи и можещи. Казвам го, защото по неволя организирам другарските срещи. Аз съм образован в Шотландия, Холандия и Швеция, по времето когато нямаше ЕС, а с мозък и стипендия. Като си идвам в Русе за седмица на година няма с кого да си пия кафетето, както се казва.

А това мое исказване не искам да се правя на супер начетен или интелигентен, напротив скромен човек съм. Но това, което искам да кажа е голямата разлика между потенциал и реалност, защото забелязвам хората, както в града, така и в този форум, че са будни и можещи. И не бива да се примиряват и да се успокояват със средните показатели на областта, запознат съм и с тях. Трябва хората да се провокират и да повярват, че могат нещо повече. За това от моята камбанария, Русе е град със затихващи функции.  :)

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #17 -: 18 Август, 2020, 12:57 »
Пиши тук, когато идваш в Русе и търсиш съмишленици за пиене на кафе. Винаги може да се съберат няколко души от форума и да се обсъдят належащи теми за града или клуба. ;)

зевс

• Напредващ
  • Публикации: 748
  • Одобрение: +21/-8
    • Профил
« Отговор #18 -: 20 Август, 2020, 02:52 »
Русе имА нещастието да бъде позициониран по времето на социализЪма срещу завод "Верахим" в Гюргево. Хлорът изгони повечето русенци. Оттогава градът започна да намалява. Тази тенденция според мен ще се обърне едва тогава, когато Русия отново придобие важно икономическо значение за България и Русе стане отново входно изходна врата в нея посока и чрез пристанището към Западна Европа. Също един от важните елементи за увеличение на населението може би ще стане доброто водоснабдяване на града. Дай Боже да не се промени това положение. Занапред не само в  България, но и в Европа и по света предстоят суши, които ще оставят без вода много населени места. Всички знаем, че животът се развива там където има достатъчно питейна вода. Ние засега сме много добре в този аспект. Това би могло да върне обратно много русенци, а и не само.

зевс

• Напредващ
  • Публикации: 748
  • Одобрение: +21/-8
    • Профил
« Отговор #19 -: 20 Август, 2020, 03:08 »
Danubio и Danube, като ви чета започвам да рева със сълзи като в турски сериал и се питам аз какво правя още в Русе. А започнахте есетата си с думите:
   - Имам си мнение, но не искам да обременявам никого с него.
         Слава Богу, защото ако решите да ни обремените ще трябва да си вържа сезалчето на врата...и у Дунаво. Нямам нищо против вас, но ако мислите да оплаквате съдбата ни, на тези, които сме останали тук за зла участ, по-добре недейте. Коментирайте мачовете. Не ни късайте сърцата. Ще ни трябват за Дунав. 😉

Danubio Azul

• Напредващ
  • Публикации: 293
  • Одобрение: +13/-2
    • Профил
« Отговор #20 -: 20 Август, 2020, 12:08 »
Ама аз написах точно обратното на това, което си разбрал  :D А и като цяло се надявам да "обременя" някого с мнението си, иначе щях да си излея мислите на един лист вместо да пиша тук.

Slex

• Фен
  • Публикации: 1255
  • Одобрение: +25/-6
    • Профил
« Отговор #21 -: 21 Август, 2020, 12:19 »

От моята камбанария не е песимизъм, а реализъм, на база моите наблюдения и мироглед. Ще ви кажа, че аз съм завършил в Английската гимназия преди години и моите познати са точно от тази гимназия и МГ в Русе. От моя випуск 100 и кусур хора, точно 11 човека живеят в Русе, всички думи сме в чужбина, работещи хубави работа, знаещи и можещи.

Това е един от големите проблеми, който е останал още от времето, когато следването в чужбина беше трудно. На децата от елитните гимназии пет години им се втълпява, че трябва да ходят да учат навън и че ако останат тук ще са едва ли не провал. От своя страна учителите се хвалят с това колко възпитаници имат в западни униврситети и го използват като мерило за успех. И сега е така, въпреки че ученето в чужбина в момента не е особено изискващо откъм академични способности.

drak2000

• Напредващ
  • Публикации: 788
  • Одобрение: +25/-10
    • Профил
« Отговор #22 -: 04 Септември, 2020, 18:40 »
Веселин Великов: "Дунав се върна в изходна позиция, там, откъдето ги поех аз -Трета лига. Пожелавам им по най-бързия начин да се върнат във Втора лига, макар че с тези юноши ще им е трудно."
https://www.sportal.bg/news.php?news=860993
« Последна редакция: 04 Септември, 2020, 18:43 от drak2000 »

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #23 -: 10 Ноември, 2020, 18:17 »
Лудогорец 3 вече май има повече отложени мачове отколкото е изиграни. Не виждам как и кога ще се изиграят тези мачове. Не знам каква е причината за тези отлагания точно на този отбор. Айде имаше участие на техни играчи в националните юношески гарнитури, но чак пък всяка седмица това да е причината? Не виждам друг изход от тази ситуация освен да извадят този отбор от групата и да анулират резултатите му дотук. Въобще следващите есенни кръгове в СИ Трета лига ще се състоят ли или...?

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #24 -: 10 Ноември, 2020, 20:12 »
Последното отлагане е било "заради играчи в ДЮШ на гостите с положителни проби за COVID-19". Ако целият им отбор е изпозараен, то почти сигурно ще отложат и мача с Дунав, което ще е петото отлагане. Можеше все пак да се назначат 1-2 мача през седмицата, за да се компенсира поне частично изоставането.

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #25 -: 10 Ноември, 2020, 22:41 »
Въпросът е, защо въобще ги допускат в Трета лига? Да си играят там по младежките лиги, с тези компромиси (само и единствено за тях естествено), Лудогорец само объркват първенствата във Втора и Трета лиги. Като гледам и колко юноши са изкарали последните години, не виждам голям смисъл във всичко това. И без това са със специален статут, та най-добре е да си организират едно “лудогорско” първенство и да се приключва.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #26 -: 10 Ноември, 2020, 23:18 »
Идеята вероятно е да запълват групата, която в последните години е на критичния минимум като брой отбори. Друг е въпросът доколко е полезно за младежи, играещи в националния отбор, да ритат и да бъдат ритани по села и паланки.

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #27 -: 12 Ноември, 2020, 12:56 »
Мачът с Лудогорец 3 е насрочен за сряда, 25 ноември 2020.

Следващата ни среща за първенство е в събота, 21 ноември 2020, в Добрич срещу Интер.

Ако до тогава не прекратят въобще всички първенства от Трета лига надолу.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #28 -: 23 Ноември, 2020, 09:47 »
Сега виждам, че Митко Русанов играе в Спартак Плевен :o

tipin

• Фен
  • Публикации: 1895
  • Одобрение: +59/-33
    • Профил
« Отговор #29 -: 23 Ноември, 2020, 11:38 »
Сега виждам, че Митко Русанов играе в Спартак Плевен :o
Дано знае какво прави това момче.
 Но пък едно 16 годишно момче направи дебют в отбора - капитанът на 17-годишните.
---
 Сега прочетох че Никола Спасов го няма вече...

« Последна редакция: 23 Ноември, 2020, 11:44 от tipin »