Адмирации, че има хора, които искат да се борят и да останат в града ни.
Градът ни има голям потенциал, но реалността за съжаление е съвсем различна. Понеже живея в чужбина, и всеки път като се връщам си изграждам мнение. Това мнение е мое, и не искам да обремявам друг с него.
От моята камбанария не е песимизъм, а реализъм, на база моите наблюдения и мироглед. Ще ви кажа, че аз съм завършил в Английската гимназия преди години и моите познати са точно от тази гимназия и МГ в Русе. От моя випуск 100 и кусур хора, точно 11 човека живеят в Русе, всички думи сме в чужбина, работещи хубави работа, знаещи и можещи. Казвам го, защото по неволя организирам другарските срещи. Аз съм образован в Шотландия, Холандия и Швеция, по времето когато нямаше ЕС, а с мозък и стипендия. Като си идвам в Русе за седмица на година няма с кого да си пия кафетето, както се казва.
А това мое исказване не искам да се правя на супер начетен или интелигентен, напротив скромен човек съм. Но това, което искам да кажа е голямата разлика между потенциал и реалност, защото забелязвам хората, както в града, така и в този форум, че са будни и можещи. И не бива да се примиряват и да се успокояват със средните показатели на областта, запознат съм и с тях. Трябва хората да се провокират и да повярват, че могат нещо повече. За това от моята камбанария, Русе е град със затихващи функции.