Добавени събития

 • Първа лига: Дунав (Русе) - Етър (Велико Търново) 0:0: 07 Август, 2017

Автор Тема: Дунав(Русе) - Етър (Велико Търново) 0:0  (Прочетена 4789 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rado412

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 1228
 • Одобрение: +41/-18
  • Профил
 Аз пък мисля, че точно в следващите две срещи можем да вземем поне 4 точки. Левски не знае на кой свят се намира, а с Лудогорец мача ни е точно между двете им суперважни плейофни срещи.

FCD

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 4069
 • Одобрение: +138/-32
  • Профил
Нужно е да погледнете малко по-далеч от носа си и да осъзнаете едно очевидно нещо - хората са много различни. Има такива, които не се нуждаят и се информират сами. Тяхната бройка е ясна - 2000 души. За останалите трябват усилия и това важи навсякъде - не е само в Дунав, или България. Навсякъде има твърди и не чак толкова твърди фенове. За да стават повече първите, трябва да има повече и от вторите. С това безкритично отношение ми напомняте ранния Ибальо, когато бяхме също толкова безкритични към всичко и след 2 години беше game over. Тя цялата работа се развива по същия начин, разликата разбира се е в успехите, които е спорно дали се дължат на гениален мениджмънт или просто добро стечение на обстоятелствата. А доктора няма да се откаже сам в никакъв случай, защото позицията му начело на клуба му донесе и носи уникални постижения в икономически и политически план и това е факт. Да, може да оправдае свое оттегляне с публиката в Приста ойл стил, но това не означава, че е сериозна причина. Това са приказки за дълбоко наивни хора, че каквото и да е като действия на ръководството зависи пряко от феновете. И никой не го плюе, дори напротив. Помага му се. Доктора ще "бъде напуснат" или при политически разрив в ГЕРБ, или при оттегляне на основния спонсор, домъкнат от партията Минстрой, или и двете. Дунав има осигурено финансиране до края на сезона криво-ляво. След това не се знае какво ще се случва и какво няма да се случва и именно тук е ролята на ръководството да направи един дългосрочен проект, който е немислим без прозрачност и обществено участие. В момента Дунав върви по обратния път, който е вече е ясно накъде води в дългосрочен план. До поредния Дунав с поредната година отзад. Използването на клуба за тясно партийни цели и финансирайки се от неясни кръгове при неясни условия беше бичът, който ни унищожи 2010-а.

Историята трябва да се помни, но уви ние сме адски късопаметни, или за някой кокал сме готови да отречем реалността, или пък просто не искаме да повярваме и се правим на блажено неразбиращи. Или пък може би всичко накуп. Просто Дунав свикна на лесните пари, спуснати отгоре и вече публика не му трябва.
Точно и уместно обяснение, особено последното в болд и ред, върху което мнозина си струват да се замислят. То е просто функция на цялата ни система как работи икономиката, държавата и бизнес-субектите не само в България, а и дори в най-развитите страни. Отричането от реалността е много характерно за всички в днешно време, но именно това ще доведе до колапса на системата скоро, която и без това сериозно се клати вече. Дунав не е изключение, той е функция, просто една производна в уравнението, чрез което се търси необходимия резултат. Само че тези, които го търсят, забравят, че уравнението има безброй неизвестни, които могат да излязат от контрола им. Както казах в друга тема, това е един ТЕАТЪР, в който ние сме само пионките и понеже не помним историята, дори от това лято с ГМО-то какво долно театро беше, то как да помним по-далечни събития? Ако някой вярва, че доктора щял да се разсърди, да му писне, да остави всичко и ние да се тръшкаме... Hello! Wake up! Не бъдете лековерни. Нито доктора определя кое как ще бъде, нито пък ние ще се тръшкаме каква драма станала по простата причина, че няма да се чувстваме съпричестни към това нещо така както са тръгнали нещата, нито ще се чувстваме като част от ФК Дунав. Защо? Защото ще е клуб на частни капиталистически, олигархически, партийни и всякакви други интереси, но не и на хората - на феновете. Само едно се чудя в кой момент се случи това и кога бяхме впримчени, усукани и претопени в системата. Защото в Б група имахме много по-човешко лице като клуб и затова хората с ентусиазъм подкрепяха - те виждаха нещо революцонно ново, вятър на промяната. А сега какво е? Преди време бяхме развили много точно тезата как трябва да е основан, олганизиран, управляван и финансиран един ФК Дунав. И известно време част от нас наивно повярвахме, докато не дойде грозната действителност във Всевишната лига, апропо пореден партиен проект, и не лъсна с пълна сила 45-градусовия ни наклон. Само че това значи, че сме забравили начина и сме се поклонили на системата. Но този начин на демократично и обществено управление на организациите, в частност ФК, е бъдещето и той ще се случи рано или късно, било то по един или по друг начин. И тогава няма да е доктора, Барбуков или Бобоков начело. Тогава ще е бай Иван или бай Диян. Но и през ум няма да ви минава, че ако бай Диян си тръгне, след него Дунав няма да съществува, и то няма да съществува дори още по-добре. И тогава можем да кажем, че сме направили нещо. Така че relax, дето викаше бай Арни.  :D

red forman

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 753
 • Одобрение: +11/-5
  • Профил
Вероятно сме били претопени в системата още в началото на онзи сезон във В група, когато мачкахме наред. Моите уважения към доктора, ама ние трева не пасем. Просто тия, дето дърпат конците са с толкова голям опит, че успяха да режисират много успешно схемата и всички наивно да повярваме в непорочното развитие на Дунав като клуб. Апропо аз все още продължавам да вярвам, че като отбор (да не се бърка с клуб, защото там влиза и ръководството ни) се развихме съвсем честно и почтено, благодарение на Веско Великов и всички футболисти, които минаха през Дунав под неговото ръководство. Доказателството за мен е това, че поне на пръв поглед изпреварихме очакванията на доктора и кмета и сякаш влязохме в А група по-рано, отколкото те са предполагали (въпреки афишираните амбиции да го направим точно за тия 2 години, според мен само са го говорили това, без да го мислят наистина). Нито Дунав, нито някой друг отбор в България може да съществува без съгласието и участието на партията-майка, поне към днешна дата. Ако вярвате в обратното, то сте по-големи наивници и от мен. Не се ли промени системата на управление на държавата ни, няма да се промени и блатото, наречено български футбол.

Slex

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 1234
 • Одобрение: +25/-6
  • Профил
Айде стига глупости с това, че истинските фенове си знаели. Извинявам се за избухването, ама не мога да го нарека по друг начин. Ние какво искаме, да има хора на стадиона или да си мерим чистотата на фенската отдаденост? Ако търси посещаемост, клубът трябва постоянно да напомня за себе си, защото е в непрекъсната надпревара за вниманието и парите на хората с една камара други начини за прекарване на времето, някои от които изобщо не се скъпят да се рекламират. Те тия предпочитания и нагласи към това или онова не се появяват от нищото, а са резултат от сблъсъка с някаква информация.

От ръководството трябва да решат какво искат по отношение на феновете - оправдания или успехи. Защото оправданията са готови, но за успехите трябва да се работи.

Вижте ни сайта само, там последното видео е с Марто Луков - играч на мача, а стои класирането от миналия сезон. Ама то реално и уебсайт не ни трябва, който е истински фен ще намери и други начини да разбере. Аз имам познат, на когото жена му се познава с жената на доктора, другите се оправяйте някак, пък ако не се оправите, не сте истински фенове.

Честно казано, колкото по-бързо тази фраза "истински фенове" изчезне от речниковия запас и мисловните конструкции на ръководството, толкова по-добре.  Нека клубът  направи каквото може, за да си популяризира продукта и едва тогава, ако няма хора по стадиона, да се приказва кой какъв фен бил. Защото нещата сега съвсем са оставени на самотек.
« Последна редакция: 06 Август, 2017, 14:17 от Slex »

red forman

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 753
 • Одобрение: +11/-5
  • Профил
В общи линии повечето тук сме на едно мнение, Slex, и то се покрива с твоето. Преди време бях писал в една друга тема по въпроса за публиката, просто управляващите държавата не обичат да има много хора, обединени от обща кауза, независимо дали говорим за политика, спорт, или каквато и да е друга сфера на обществения живот. Затова е и цялата кампания на БФС срещу, а не в полза на феновете - домакинства в други градове, неудобни дни и часове на мачовете, наказания за празни трибуни, вместо превантивни мерки на входа на стадиона и индивидуалното прилагане на закона за футболното хулиганство. Така че дори на нас да ни се иска да има повече публика на Градския, явно на някои хора им е по-добре да няма...

FCD

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 4069
 • Одобрение: +138/-32
  • Профил
Клубът не знае дори това как да направи и какво да рекламира, защото ръководството му е пионка, разберете го. Аз го разбрах още миналия сезон, когато болезнено се разделих с илюзиите си. Някаква романтика и надежда все още държи интереса ми и като русенец помагам с присъствие и пари, от местен патриотизъм, но общо взето дотук. Когато някой ти дава отгоре, седиш, чакаш и правиш каквито нареждания или инструкции ти се спуснат отгоре. Просто е. А отгоре са ни отредили роля да сме посредствен клуб и да не пречим на големите клечки. Затова и не ни уведомяват и искат като част от управлението, минимум за корекция. Не ги интересува просто. Интересува ги да цоцат държавни пари. Това е грозната истина. Шокирани сте - да - но това е положението. Дунав сам по себе си нищо не значи и не може да промени примерно цялата ни футболна система, защото тя е по-силна от него - финансирана, организирана и ръководена от шепа самозабравили се хора. Същото е и на по-горното ниво - държавата. Тя е потънала в корупция от лобита и финансови курабийки на крупните бизнесмени и свръхбогати хора, забогатяли на наш гръб. Системата ни е изродена и се самовъзпроизвежда. Впрочем всички клубове в България са пионки заради това. Назовете ни един такъв, който не е, а? red forman го спомена много добре два поста нагоре:
Нито Дунав, нито някой друг отбор в България може да съществува без съгласието и участието на партията-майка, поне към днешна дата. Ако вярвате в обратното, то сте по-големи наивници и от мен. Не се ли промени системата на управление на държавата ни, няма да се промени и блатото, наречено български футбол.

dunavfc

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 1564
 • Одобрение: +38/-7
  • Профил
Всичко е до манталитета пичове...ние сме футболна нация само на хартия и думи. В оправданията сме много добри.
Любимото ми оправдание е, че в България футбола бил много тъп, грозен и скучен и затова нямало смисъл да се ходи. А, дали във 5 или 6 дивизия на Англия практикуват някакъв по-различен футбол от този, който се играе в нашият елит, ама не пречи стадионите им да са пълни с хора, които не ги интересуват, нито резултатите, нито на кое място се намират отборите им.

NITRO

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 3677
 • Одобрение: +125/-25
  • Профил
Ако бяхме футболна нация, щяхме да имаме стадиони, а не курници. Дори Македония и Албания са далеч пред нас в това отношение. Явно приоритетите ни са съвсем други - молове, барове, чалготеки и т.н.  :(

Ивайло

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 140
 • Одобрение: +8/-7
  • Профил
Много ясно, че няма как на доктора просто да му писне и да се махне, когато си назначен за ръководител от едни хора, на които не може да се отказва, стоиш и си мълчиш, иначе заминава и бизнеса, и BMW-то, и всички останали благинки.


А, кой го е назначил него през 2010 да възражда Дунав? Тогавашния министър-председател? Станишев? Или тогашния кмет на Русе.... Божидар Йотов (БСП).
Или просто си говорим общи приказки ....

red forman

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 753
 • Одобрение: +11/-5
  • Профил
Къде видя някой да пише за 2010? Все тая, който е имал желание да чете между редовете, е схванал идеята, още повече, че тези неща се говорят между феновете вече доста време. Достатъчно офтопик в темата за мача с Етър, предлагам тук да коментираме само него, а ръководството ни - в съответния раздел на форума.

FCD

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 4069
 • Одобрение: +138/-32
  • Профил

biser1967

 • Напредващ
 • ***
 • Публикации: 446
 • Одобрение: +11/-4
  • Профил
Победа с 2 гола разлика , ще е нормална .Въпреки напускането на Самир , мисля че имаме  заместници  все още ... Между другото да не пропусна и аз  да му пожелая УСПЕХ  и да остане с добри спомени от нас и Русе . Относно посещаемостта , мисля че  между  3-4000 , най-много до 5000 е разумна  и нормална за нашия град . Факторите са много и вие сте ги изброили .
Що се отнася за критиката спрямо ръководството , сигурно имате право и все пак  не   може да искаме  7 годишно дете , да разсъждава и действа  като  50  годишен човек . А и не всичко е само лошо . Ремонта на стадион Дунав и развиването му като база все пак си върви нали ? Не че ги защитавам , просто за сега ще спестя моята критика .

FCD

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 4069
 • Одобрение: +138/-32
  • Профил
Водачите на този клуб обаче не са 7-годишни. Това са все пак големи, зрели хора, а някои от тях са дори и с богат футболен опит и нещата около футбола.  :)

El rio gigante

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 10512
 • Одобрение: +166/-52
  • Профил
Много ясно, че няма как на доктора просто да му писне и да се махне, когато си назначен за ръководител от едни хора, на които не може да се отказва, стоиш и си мълчиш, иначе заминава и бизнеса, и BMW-то, и всички останали благинки.


А, кой го е назначил него през 2010 да възражда Дунав? Тогавашния министър-председател? Станишев? Или тогашния кмет на Русе.... Божидар Йотов (БСП).
Или просто си говорим общи приказки ....
Не че нещо, ноvвластта вече беше сменена, като се припозна новият отбор през 2011, но изначалната идея беше съвсем друга. Нищо общо, с което е сега. Говореше се за прозрачност и прочее.
« Последна редакция: 07 Август, 2017, 08:50 от El rio gigante »
Only the dead fish follow the stream

Rado412

 • Фен
 • *****
 • Публикации: 1228
 • Одобрение: +41/-18
  • Профил
Хм, тази сутрин коефициента за победа на Дунав се покачва ... ???