Автор Тема: Песнопойка / лозунги  (Прочетена 3828 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Biserr

• Временна
  • Стартиращ
  • *
  • Публикации: 48
  • Одобрение: +2/-0
    • Профил
Песнопойка / лозунги
« -: 29 Май, 2017, 17:51 »
Здравейте всички,
Потърсих, но не намерих в интернет пространството текстове на песните и скандиранията на нашата агитка. Копирам от друго мое мнение неловкостта, в която изпадам (а със сигурност не само аз), когато се опитвам да помагам с викове и пеене на мач:
"...като ученик си бях в агитката. Сега като отида на мач, се оказва, че не знам песните и скандиранията. Видя се, че не съм само аз :) Всички столични (и не само :) - на градския също се усеща замлъкване по незнание) дракони сме неуки. Та дали няма да може в някоя нарочна темичка някой да публикува малко текстове..."

Затова и отварям тази тема. Ако не ? е мястото тук - нека администраторите я разкарат.

Ще се радвам тук или в друга нарочна тема, или пък в началната страница, да можем да видим текстовете...

ПП Разглеждайки фенската страница на Етър, видях още в началото (не като тема във форума) раздел "Песнопойка" - от там изплагиатствах и моето заглавие

Ivaka

• Напредващ
  • Публикации: 465
  • Одобрение: +4/-1
    • Профил
Re: Песнопойка / лозунги
« Отговор #1 -: 01 Юни, 2017, 19:30 »
Аз се чудя, защо вече не се скандира "Дунавци-юнаци"? Защо не скандираме имената на футболистите по време на мач? Трябва да се разнообрази репортоара, където да се включва повечето публика. Не може само със "Само.... Дунав".

А нашите са си баш ЮНАЦИ! :D

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #2 -: 02 Юни, 2017, 00:01 »
Тук е добре да се намеси и дикторът на стадиона като поясни на публиката какво се очаква от нея.

meh

• Напредващ
  • Публикации: 503
  • Одобрение: +10/-7
    • Профил
« Отговор #3 -: 02 Юни, 2017, 00:12 »
Публиката по стадиона вика "само дунав" поради същата причина поради която на мачовете на националния се вика предимно "българи юнаци" - а това е защото е достатъчно просто и кратко за да може да се вика в синхрон от всякакви хора. Имам предвид можеше да се пее химна, "тих бял Дунав", "шуми марица" и прочее примерно, но дори голяма част от хората не му знаят текста (не преувеличавам), а да го пеят в синхрон е още по-сложно.

Спокойно де, публиката ще се поотрака, понеже за разлика от националния, Дунав има мачове често и ходят горе-долу едни и същи хора, просто повече време трябва.

Агитката си има репертоар, но просто 90% от хората там си нямат идея - няма да стане магически това, иска си време.
БФС, свине, ешафода ви зове!

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #4 -: 02 Юни, 2017, 02:11 »
Един мой колега от Перник, цесекар (гласът му още е прегракнал от мача) ми разясни, че на домакинските си мачове, особено когато стадионът е пълен, агитката подхваща песен, после започва да пее единият сектор, а след него - другият. И тук може да се опита нещо подобно. Ако е прекалено сложно - може първоначално да се опитват скандирания, различни от САМО... ДУНАВ.

dunavfc

• Фен
  • Публикации: 1564
  • Одобрение: +38/-7
    • Профил
« Отговор #5 -: 02 Юни, 2017, 02:23 »
А аз през всичките четири домакински мача си мечтаех да се опитаме да направим мексиканска вълна  ;D  Мисля, че ако го направим ще бъдем едни от първите, които са го правили на български мач.

Biserr

• Временна
  • Стартиращ
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: 02 Юни, 2017, 09:54 »
.....

Агитката си има репертоар, но просто 90% от хората там си нямат идея - няма да стане магически това, иска си време.

Точно за това отворих темата - този репертоар дори да искам да го науча/прочета - няма откъде. Надявам се някой от фен клуба/агитката да публикува тук или някъде (да знаем къде) поне част репертоара.

Dragons

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 69
  • Одобрение: +0/-2
    • Профил
« Отговор #7 -: 02 Юни, 2017, 10:32 »
Репертоара се учи в агитката заповядайте.Да не ви е срам  ;D

Dragons

• Стартиращ
  • **
    • Профил
« Отговор #8 -: 02 Юни, 2017, 10:34 »
и носете по 1 биричка на дългия че много ги обича.майтап бе уили  :-X

Biserr

• Временна
  • Стартиращ
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: 02 Юни, 2017, 12:26 »
Хич даже не ни е срам :) в София живея. На армията и на Герена бях в агитката. И там прилича колко малко от репертоара знам. Та на затуй ми се ще да има повече информация в аванс. А какво да кажем и за останалите 10 000 на градския, които са като мен  - незнаещи последните скандирания и песни.

Dragons

• Стартиращ
  • **
    • Профил
« Отговор #10 -: 02 Юни, 2017, 13:05 »
Бисер не съм от най-компетентните по отношение на репертоара на агитката но на прима виста се сещам за един бисер и бих го споделил с теб.Още повече че живееш в голямото село :) . а той е Дунав не е Левски нито Цска

rusensko_vareno

• Дунавец
  • Напредващ
  • Публикации: 555
  • Одобрение: +13/-5
    • Профил
« Отговор #11 -: 02 Юни, 2017, 13:58 »
Варна, Спартак, на дунава та*ак!  ;D

Arch

• Напредващ
  • Публикации: 392
  • Одобрение: +8/-0
    • Профил
« Отговор #12 -: 02 Юни, 2017, 14:05 »
[quote aАма  uthoragons link=topic=2180.msg90893#msg90893 date=1496397907]
Бисер не съм от най-компетентните по отношение на репертоара на агитката но на прима виста се сещам за един бисер и бих го споделил с теб.Още повече че живееш в голямото село :) . а той е Дунав не е Левски нито Цска

[/quote]Ама това си е идея! Когато се опитват да ни обиждат със скандирания, точно така можем да им отговаряме в хор: "София е голямо село!".

meh

• Напредващ
  • Публикации: 503
  • Одобрение: +10/-7
    • Профил
« Отговор #13 -: 02 Юни, 2017, 21:06 »
Варна, Спартак, на дунава та*ак!  ;D

О дунаве, обичам те, наказвай спартак където и да е.

Имаше и нещо от сорта на  "когато дунав излезе на терена, спартак свалят гащи до колене", ама нещо не се пее отдавна и съм го забравил :)
БФС, свине, ешафода ви зове!

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #14 -: 03 Юни, 2017, 14:09 »
Има ли смисъл да се пеят песни за отбор срещу когото Дунав не е играл от 10 години? Предпочитам песни в подкрепа само и изцяло на Дунав от Русе.