Автор Тема: Дунав Рс - Драконите  (Прочетена 1289 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

martiin

• Нов
  • *
  • Публикации: 17
  • Одобрение: +2/-0
    • Профил
Дунав Рс - Драконите
« -: 13 Юни, 2016, 17:14 »
Здравейте, искам да попитам по-запознатите от къде идва прозвището на отбора - "драконите" ?
« Последна редакция: 13 Юни, 2016, 17:19 от martiin »

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
Re: Дунав Рс - Драконите
« Отговор #1 -: 13 Юни, 2016, 18:18 »
Ето в тази архивна тема има малко повече информация по въпроса. Общо взето, кръстник е несъществуващият вече вестник "Русенски новини" през 1993 година, когато подобни кръщавания са били на мода. По една или друга причина това прозвище не успя да се наложи през годините и едва в последните няколко сезона усилията за популяризирането му се увенчаха с успех. Вече цяла България ни познава като "Драконите".  :)  Мисля, че голямата заслуга за това е на момчетата, писали през годините в този форум и активно участвали в налагането на този бранд.  ;)
« Последна редакция: 13 Юни, 2016, 18:20 от nitro77 »

martiin

• Нов
  • *
  • Публикации: 17
  • Одобрение: +2/-0
    • Профил
« Отговор #2 -: 13 Юни, 2016, 19:19 »
Благодаря за информацията, потърсих из форума, но не успях да открия тази тема която си препратил. На мен лично много ми харесва това "драконите", въпреки, че не мога да намеря асоциация с Русе, с клуба или с нашите традиции. Сега се поразрових малко и единственият отбор в Европа с такова прозвище е Порто, а стадиона им се казва Estаdio do Dragаo - "Драконовият стадион". Емблемата им има малък дракон, идея каквато имаше предложение преди време да измести и нашата емблема, но мисля, че в крайна сметка разумът надделя и тя остана само за фен клуба. Пожелаваме на русенските дракони успешен сезон в Първа лига и скоро да се срещнем с португалските дракони в шампионска битка/мач :)
« Последна редакция: 13 Юни, 2016, 19:22 от martiin »

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #3 -: 13 Юни, 2016, 20:50 »
Според легендата покровителят на Русе Свети Георги е убил змей, което е европейския еквивалент на дракона хаха :)))
Може би и затова когато играем на Гергьовден никога не печелим :)))
Only the dead fish follow the stream