Добавени събития

• Спартак (Плевен) 0-0 Дунав (Русе): 29 Май, 2016

Автор Тема: Спартак (Плевен) - Дунав (Русе) 0:0  (Прочетена 13862 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
Re: [29.05 || 18:00 ч.] Спартак (Плевен) - Дунав (Русе)
« Отговор #15 -: 22 Май, 2016, 13:11 »
Гледайки класирането в момента, Спартак са на 12 позиция с равен брой точки с Нефтохимик, което си мисля, че означава, че победа на Спартак срещу нас в последния кръг означава, че те се спасяват със сигурност. В тази връзка няма да се учудя ако загубим този мач, който е без значение за нас и от съдбоносно такова за Плевен, въпреки, че аз съм привърженик на максимата "бий за да те уважават" и ми се иска да бием и в този мач.

ЧИЧО МЪРИ

• Фен
  • Публикации: 3099
  • Одобрение: +132/-20
    • Профил
« Отговор #16 -: 22 Май, 2016, 15:58 »
В този мач трябва да се даде възможност на играчите на Дунав които обикновено са резерви и няколко от младите титуляри. Може би състав от Р.Христов, Парнаров, Милчев, Патев, Огнянов, В.Иванов, Читаков, Костадинов, Здравчев, Колев и Дани Димитров. Така и да загубим, няма кой да ни упрекне в нагласен мач. Пък Спартак да се напрегнат най-после на макс, ако им се остава в Б група.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #17 -: 22 Май, 2016, 16:12 »
Гледайки класирането в момента, Спартак са на 12 позиция с равен брой точки с Нефтохимик, което си мисля, че означава, че победа на Спартак.

Грешно класиране гледаш. Нефтохимик имат предимство пред Спартак в директните мачове заради повече голове на чужд терен - 3:3 в Плевен и 1:1 в Бургас са резултатите между двата отбора.
Иначе ако беше да играем някъде другаде - ОК да бием и да ни уважават, но тук специално няма какво да се напъваме и нямам против Спартак да си вземат каквото им трябва. В крайна сметка в това Дунав да играе в А група, голяма заслуга имат емблематични играчи за Спартак в последните години и момчета от плевенската школа - дори един Миро Будинов реално започва от Белите орли Плевен, да не говорим за футболисти като Антонов, Атанасов, Раденцов, Мишо Милчев и т.н.. Така, че няма какво да дирим ние в този мач вече, а Спартак Плевен няма какво да дири във В група. Това е ясно и вярвам, че ако ролите бяха разменени, те също нямаше да се напъват срещу нас. Разбира се, Спартак ще трябва и да положат някакви усилия. Със сигурност няма да се бием сами, било то с резерви...пък и особено с резерви.

Но в крайна сметка е ясно, че Спартак са фаворит в този мач и всеки друг изход освен 1-ца би бил изненада ;)
« Последна редакция: 22 Май, 2016, 16:21 от RIVER »
Only the dead fish follow the stream

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #18 -: 22 Май, 2016, 16:25 »
Гледайки класирането в момента, Спартак са на 12 позиция с равен брой точки с Нефтохимик, което си мисля, че означава, че победа на Спартак срещу нас в последния кръг означава, че те се спасяват със сигурност. В тази връзка няма да се учудя ако загубим този мач, който е без значение за нас и от съдбоносно такова за Плевен, въпреки, че аз съм привърженик на максимата "бий за да те уважават" и ми се иска да бием и в този мач.
Както вече отбеляза RIVER, Нефтохимик има предимство в директните двубои. Има варианти, в които един от двата отбора изпада, дори и при победи. И на мен ми се ще да си играем играта, ако ще с резервите, пък каквото стане. Между другото, сигурен съм, че "резервите" ще излязат по-надъхани и като нищо могат да поднесат "изненада" в този на пръв поглед ясен мач.

ISTINATA

• Напредващ
  • Публикации: 590
  • Одобрение: +27/-4
    • Профил
« Отговор #19 -: 22 Май, 2016, 17:54 »
Ами не знам какво гледат, но във всички сайтове, в които проверих, навсякъде Спартак са пред Нефтохимик в класиранията, включително и livescore.com ; futbol24.com; sportal.bg; football24.bg, bgfootball.com. Абе навсякъде Спартак е пред нафтата, като цяло и аз нямам против да кажем чао на нафтата, които тръгнаха с голямата кошница :)

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #20 -: 22 Май, 2016, 18:21 »
Ами не знам какво гледат, но във всички сайтове, в които проверих, навсякъде Спартак са пред Нефтохимик в класиранията, включително и livescore.com ; futbol24.com; sportal.bg; football24.bg, bgfootball.com. Абе навсякъде Спартак е пред нафтата, като цяло и аз нямам против да кажем чао на нафтата, които тръгнаха с голямата кошница :)
Бас ловя, че не си погледнал тук:
http://bulgarian-football.com/b-grupa.html
Описано е и защо Нефтохимик са преди Спартак.  ;)

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #21 -: 22 Май, 2016, 19:00 »
Но в крайна сметка е ясно, че Спартак са фаворит в този мач и всеки друг изход освен 1-ца би бил изненада ;)
Играем трудно срещу тях и са си абсолютен домакински фаворит.  :)

papimed

• Фен
  • Публикации: 1421
  • Одобрение: +70/-35
  • ЕДИН ГРАД, ЕДНА РЕКА, ЕДИН ОТБОР - ДУНАВ!
    • Профил
« Отговор #22 -: 22 Май, 2016, 19:47 »
  В този сайт е написано и, че 13-ият не изпада, макар че горните коментари аргументирано показват, че никой заел това място не може да се чувства сигурен участник в Б група догодина

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #23 -: 22 Май, 2016, 20:02 »
  В този сайт е написано и, че 13-ият не изпада, макар че горните коментари аргументирано показват, че никой заел това място не може да се чувства сигурен участник в Б група догодина
Нищо не е аргументирано. В наредбата ясно е записано, че изваден отбор (в случая Литекс) приема статута на изпаднал и следващия сезон играе в Б група. Всичко друго са спекулации и слухове. А никой не се чувства сигурен, тъй като в БФС са свикнали да извъртат всичко, но този път номера им няма да мине. Има си спортни съдилища и може дори да им отнемат лиценза, ако нарушат тази точка от наредбата.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #24 -: 22 Май, 2016, 20:06 »
Вярвай си, това не е първият случай, в който БФС кардинално потъпква наредбите си. Самата Висша лига се създава вън от всякакви правила и изцяло вън от наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2015/2016, в който е записано нещо съвсем различно като формат за следващия сезон. Така, че като виждам как се движат нещата и как в действителност всичко отива в насочената от изказванията на БФС функционери посока, то не виждам изобщо на какво се базира тази твоя сигурност. Литекс и ЦСКА догодина си ги гласят за А група съвсем нагло и видно за всички, пък и бидейки вън от наредбите.

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #25 -: 22 Май, 2016, 20:17 »
Вярвай си, това не е първият случай, в който БФС кардинално потъпква наредбите си. Самата Висша лига се създава вън от всякакви правила и изцяло вън от наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2015/2016, в който е записано нещо съвсем различно като формат за следващия сезон. Така, че като виждам как се движат нещата и как в действителност всичко отива в насочената от изказванията на БФС функционери посока, то не виждам изобщо на какво се базира тази твоя сигурност. Литекс и ЦСКА догодина си ги гласят за А група съвсем нагло и видно за всички, пък и бидейки вън от наредбите.
Надявам се да не си прав, защото БФС рискува съдебни процедури и в крайна сметка може да загуби лиценза си. След като не посмяха да нарушат точката за напускането на терена и извадиха Литекс от А група, не виждам как изпадането на 13-ия вместо Литекс 2 може да мине безнаказано. А увеличаването на броя на отборите в А група е допустимо по решение на футболната централа, но не и по този начин.

Spartak Pleven

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 36
  • Одобрение: +6/-2
    • Профил
« Отговор #26 -: 22 Май, 2016, 20:30 »
Парадокса е, че в момента феновете на Дунав се вълнуват от съдбата на Спартак повече от ръководствата на ОФК и Община Плевен :o Все пак се надявам, че разума в БФС ще надделее и няма да изхвърлят още един традиционен клуб след Добруджа от профи футбола  за сметка на дубъли, морски и планински курортни градчета!
Имам съмнения, че драмата с 13-тото място се прави да се добута Ботев/Враца/ до Б група, ама да видим...
« Последна редакция: 22 Май, 2016, 20:32 от Spartak Pleven »

NITRO

• Фен
    • Профил
« Отговор #27 -: 22 Май, 2016, 20:46 »
Парадокса е, че в момента феновете на Дунав се вълнуват от съдбата на Спартак повече от ръководствата на ОФК и Община Плевен :o Все пак се надявам, че разума в БФС ще надделее и няма да изхвърлят още един традиционен клуб след Добруджа от профи футбола  за сметка на дубъли, морски и планински курортни градчета!
Имам съмнения, че драмата с 13-тото място се прави да се добута Ботев/Враца/ до Б група, ама да видим...
Наистина ли мислиш, че на някого от БФС му пука за Враца, Плевен или Русе? Всичко се прави, за да се вкарат ЦСКА и Литекс в А група. Тук играят пари, и то много...

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #28 -: 22 Май, 2016, 21:09 »
Ами вълнуваме се. Лично аз поради причини, които съм споделял тук няколко пъти, но ако имам отбор извън Дунав, на който симпатизирам в България, това е Спартак Пл. А и като съдба на двата клуба сме си направо близнаци в чак плашещо много отношения. Така, че на мен не ми е безразлична съдбата на Спартак и стискам палци всичко да мине добре...
Много се надявам един ден дербито Русе - Плевен да е отново такова, каквото го заслужават двата града - пред пълни стадиони и в "А" група в духа на спортсменство, но и голямо съперничество.
« Последна редакция: 22 Май, 2016, 21:10 от RIVER »

Spartak Pleven

• Стартиращ
  • **
  • Публикации: 36
  • Одобрение: +6/-2
    • Профил
« Отговор #29 -: 22 Май, 2016, 21:10 »
Да @nitro77 мисля, че кметът на Враца като бивш зам.министър на спорта е достатъчно влиятелен в управляващата партия, да издейства вкарването на втория във една от В групите за сметка на отбор от град загубил кметското място на ГЕРБ!