Добавени събития

• "Б" група: Пирин (Разлог) 2-2 Дунав (Русе): 14 Май, 2016

Автор Тема: Пирин (Разлог) - Дунав (Русе) 2:2  (Прочетена 28083 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rado9106

• Напредващ
  • Публикации: 269
  • Одобрение: +7/-2
    • Профил
Re: [14.05 || 18:00] Пирин (Разлог) - Дунав (Русе)
« Отговор #15 -: 09 Май, 2016, 22:52 »
[member=385]RIVER[/member] , не охарактеризирай МОИТЕ състояния. Малко с уважение да се отнасяме. Въобще не се подавам на "истерия", както го изкарваш, а чувствам разочарование от всичко това, на което станах свидетел последните два мача, че чак не мога да си намеря място. И не само аз, а още няколко хиляди души. Дай да свалим за малко сега розовите очила. Много неща си премълчахме досега. Няма какво да се чудим защо била счупена седалка след мача. Хората нямат нерви повече. Два пъти се готвим за празник по светите дни с гордост в душите си и два пъти оставаме попарени и шокирани онзи ден. И това ли трябва да става? Нека не се правим на някакви пацифисти и до наивност добродушни фенове, защото прекаленият светец и Богу не е драг. Време е за малко критика. Трябва да се докажем докрай - това е състезанието, а не да се оправдаваме с липса на концентрация, на мотивация, пък ако това, пък ако онова... като преди това два пъти ни се обясняваше как излизали пределно концентрирани. А накрая направихме точно обратното - парадоксално е! А още по-накрая се оказахме в нелепата ситуация да чакаме някой друг да ни свърши работата. Както вече казах: Радвам се, че Поморие си взеха мача. Мен щеше да ме е срам. Или ще влизаме в тази "А" група достойно и с гордо вдигнати глави, или по-добре да си стоим в "Б". Имаше призиви и критики преди време да се подкрепи отбора. Ето, дойдоха хората дори в дъжда и какво видяха за пореден път цели два пъти последователно? Моля, тези, които не са били там, да не се изказват по въпроса. Заради нас са длъжни да намерят себе си. Този срам частично се измива само с победа в Разлог и достойни резултати в останалите мачове.

Затова пак казвам - никакви шикалкавения и оправдания повече. Искаме предишния Дунав! Отиваме само за победа в Разлог и Русе и достоен резултат в последния кръг и това искаме да чуваме и виждаме всички.

Напълно съм съгласен с това мнение !

Още след мача с Добрич бях написал един коментар във фейсбук , в който казах че сезонът не е свършил и трябва да се играе до край да се излиза на терена и да се МАЧКА за да ни уважават !

И в мача с Добри и със Симитли головете който допуснахме бяха доста лесни , защитата ни в мача с Добрич допусна грешки а в мача със Симитли въпреки дъжда май бяха заспали в ситуацийте при головете и при онази в която нападателя на Симитли остана сам срещу вратаря и се подхлъзна, а ако не беше резултата щеше да е 1:3 .........

Сега вече за този мач , какво да каза нз вече , дори и нашите да излязат и да играят качествен футбол да търсим наистина победа , фактора съдийство ме притеснява и то не само в този мач а във всеки мач на Дунав , а и явно има защото , преди около месец мисля че футбол24 бяха пуснали статия колко мача Дунав е бил ощетен от съдиите .
Дано да си вземем мача и да дишаме малко по спокойно ! Пожелавам пълен Успех !!!

Мача с Верея в Русе ли ще се играе ? Понеже се беше заговорило нещо ,че ще започват ремонт за стадиона и щял да бъде в Разград ?!?

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #16 -: 09 Май, 2016, 23:37 »
няма какво да говорим, победата е без алтернатива, ако дори направим само "х" , после трябва задължително 2 победи , а ще е трудно да бием и Верея и Спартак Пл , особено когато сме притиснати под задължителна победа....

дано си вземем трезво всички мачове до края или поне следващият  :)

Ако вземем равен в Разлог, ще ни е нужна още една точка от мачовете с Верея и Спартак.
Only the dead fish follow the stream

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #17 -: 09 Май, 2016, 23:48 »
Знам, че е малко оффтопик, но ми се ще да споделя разочарованието си от това, колко негативизъм и скептицизъм се е насъбрал в българина и то от гледна точка на човек, живеещ почти 20 години извън България. Наистина някои ще кажат - остави го тоя, лесно му е да говори отдалече, той не знае колко ни е тежко тук, пред какви бариери сме изправени. Да, обаче мисля, че ние сме си виновни, че е така и именно тази негативност, конспиративност и примиримост ни смазва като нация, а от това боли дори и на 10000 км. разстояние. Изключително неприятно впечатление например ми направи, когато наблюдавайки мача по телевизията, съвсем отчетливо се чуха псувни от трибуните след втория гол в злополучния мач със Септември и подхвърляния от типа продажници, некадърници и т.н. Е, и до къде ще стигнем така с тази липса на толерантност и проявено черногледство? Публиката недоволна и нервна, футболистите подтиснати и сковани, т.е. печаливши НЯМА! Вярно, може би се е натрупало всичко това с годините, но и не се и опитваме да се отърсим от бремето и да потърсим положително решение на нещата. Например, тук в Америка дори, когато хората са изправени пред най-голямото може би изпитание - смъртта на близък човек, не отиват просто да го погребат, а организират "celebrating person's life", т.е. празнуват живота на този човек (не смъртта му) на церемонията и пускат любимата му музика, излагат любими негови вещи и снимки от най-вълнуващите му моменти приживе. Извинявам се, че дадох такъв краен пример, но просто тук и от най-черните краски, хората се опитват да извлечат цветното, позитивното и така е по-добре за абсолютно всички. И понеже сме във форума на отбора, който твърдим, че обичаме и подкрепяме, нека го правим с разумна критика, малко повече търпение и оценяване и на най-малкото, което той ни дава, а то всъщност не е никак малко! Направим ли го в следващите 3 кръга, съм убеден, че драконите ще ни се отплатят, както подобава!

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
« Отговор #18 -: 09 Май, 2016, 23:49 »
Още след мача с Добрич бях написал един коментар във фейсбук , в който казах че сезонът не е свършил и трябва да се играе до край да се излиза на терена и да се МАЧКА за да ни уважават !
...
Дано да си вземем мача и да дишаме малко по спокойно ! Пожелавам пълен Успех !!!
Така е. Но смятам, че някой трябва да е взел вече мерки, защото повече няма накъде. Вижте, с постоянни хиксове и тънки сметки работата няма да стане и не е редно да става така ти да влизаш по този начин в елита. Трябва да се бие и това е единственият начин да си спечелиш авторитета и името. Гледаме вече само напред. Все още държим нещата изцяло в ръцете си и всичко може да се поправи. Макар че остана една горчилка, която дълго и бавно ще се заличава, защото след последните две домакинства мотото "Сподели, посети, изживей" доби качествено ново значение. За да се забрави това колкото се може по-скоро, в интерес на всички ни е да се подходи професионално и да радват с победи точно, когато трябва. Следващият мач е ключов. Жалко, че няма как да сме там да видим.

Мача с Верея в Русе ли ще се играе ? Понеже се беше заговорило нещо ,че ще започват ремонт за стадиона и щял да бъде в Разград ?!?
Не съм чул още някой да знае със сигурност КОГА. А отлагането ни два пъти напоследък предполагам идеално ги урежда да протакат процеса типично по нашенски в обстоятелствено наклонение "ако". Ще започне когато и ако влезем в А група (евентуално след атлетическита универсиада).

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #19 -: 09 Май, 2016, 23:51 »
Като чета някои мнения, имам усещането, че не играем в българската Б група, а в Шампионската лига. Разлог, Верея и Плевен са някакви страшилища, от които да вземем дори една точка е в рамките на фантастиката. В същото време Поморие е минимум Реал Мадрид и победите му в следващите три мача са гарантирани на 1000%. Дайте да си говорим сериозно - имаме 7 точки преднина и 3 мача срещу отбори с не по-малко напрежение от нас. В същото време Поморие също са под напрежение, защото във всеки мач трябва да играят задължително за победа (или поне в следващия). Каквото за нас, такова и за тях. Имаме необходимата класа, за да влезем в А група още следващия кръг. Случилото се в мача със Септември е неприятно, но е нелепо да очакваме, че и в останалите мачове ще е така. Малко повече вяра в отбора трябва и нещата ще се получат.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #20 -: 10 Май, 2016, 00:17 »
Ако можем да бием тези грандове, после без проблем ще мачкаме "Райо Валекано"?  ;D :P
Нека не подценяваме някои обективни и психологически фактори. Налива се яко олово в краката, а тези отбори може да не са от ШЛ, но излизат за спасението си и няма да е нищо по-различно от това срещу Добруджа. Желязото най-добре се кове, докато е горещо. Ако някой не е разбрал, мен въобще не ме интересува Поморие. Интересува ме нашия си отбор и по какъв начин влизаме в "А" група, ако ще влизаме.

joro3v1

• Напредващ
  • Публикации: 143
  • Одобрение: +9/-1
    • Профил
« Отговор #21 -: 10 Май, 2016, 01:57 »
Обикновен фен респект към тебе приятелю за мене ти си много повече от НЕобикновен фен  :)

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
« Отговор #22 -: 10 Май, 2016, 03:52 »
Мен не ме интересува как бихме евентуално влезли, стига да го направим. Всичко друго просто няма значение. Ако ще да е с 2 хикса, тънки сметки, опълчение...но просто да го сторим. Това е целта.
« Последна редакция: 10 Май, 2016, 03:54 от RIVER »
Only the dead fish follow the stream

Pycku

• Напредващ
  • Публикации: 703
  • Одобрение: +11/-2
    • Профил
« Отговор #23 -: 10 Май, 2016, 11:21 »
Според мен трябва да се успкоят играчите. Станалото е неприятно, но няма значение, защото за мен сме се класирали. Не само класирали (предвид факта, че явно който иска ще влезе в А група), ами ще сме и първи. Далеч съм от мисълта, че Поморие ще спечели максимума като точки до края. И да го направи, головата им разлика и преките мачове изобщо не са в тяхна полза, така че няма какво да го мислим.

Няма обаче какво да се залъгваме, може би сме с малко по-добри от останалите в тази група, но със сигурност разликата не е кой знае каква. С малко късмет, засилване на подготовката за първите мачове и може би на мускули натрупахме ценен (и достатъчно голям) аванс. Както беше казал и Ривър - войната си я спечелихме, останават няколко битки, в които само трябва да намалим жертвите, за да сме победители с разлика. Като цяло нямаме 22-3 равностойни играчи, така че предвид скамейката е нормално да има спадове. Ако някой ви беше казал в началото на сезона, че към този момент ще имаме само 2 загуби и 7 точки аванс - дали щяхте да повярвате?

Разбирам и хората да са изнервени, някои и да не вярват. Примери в близката и не чак толкова история на клуба са достатъчни, за да имат някакво основание. Въпреки това съм на мнение, че този път е различно. За съжаление и събитията в баскетбола (за мен с цел евентуалното пренасочване на средства) доказват, че този път всички в клуба и свързаните лица искат това да се случи.

Но да се върна на темата, а тя е за мача с Пирин. Сигурен съм, че няма да загубим двубоя. Може да не сме много убедителни, но ще вземем нещо. А както казва и Пената - може и с половин гол, ама да си напред :)

ДУНАВ е един, от ДУНАВ ти бъди!

Faas

• Напредващ
  • Публикации: 620
  • Одобрение: +36/-3
    • Профил
« Отговор #24 -: 10 Май, 2016, 20:08 »
  Момци, язе сакам да ви питам, ке тепаме ли всичко де що е маке, по пътьот към "А" група или нема да тепаме. Питуем ви, оти тия дни нищо не кажуете и железото може да изстине. :)

papimed

• Фен
  • Публикации: 1421
  • Одобрение: +70/-35
  • ЕДИН ГРАД, ЕДНА РЕКА, ЕДИН ОТБОР - ДУНАВ!
    • Профил
« Отговор #25 -: 10 Май, 2016, 20:58 »
Като чета някои мнения, имам усещането, че не играем в българската Б група, а в Шампионската лига. Разлог, Верея и Плевен са някакви страшилища, от които да вземем дори една точка е в рамките на фантастиката. В същото време Поморие е минимум Реал Мадрид и победите му в следващите три мача са гарантирани на 1000%. Дайте да си говорим сериозно - имаме 7 точки преднина и 3 мача срещу отбори с не по-малко напрежение от нас. В същото време Поморие също са под напрежение, защото във всеки мач трябва да играят задължително за победа (или поне в следващия). Каквото за нас, такова и за тях. Имаме необходимата класа, за да влезем в А група още следващия кръг. Случилото се в мача със Септември е неприятно, но е нелепо да очакваме, че и в останалите мачове ще е така. Малко повече вяра в отбора трябва и нещата ще се получат.
  Като играем в българската Б група защо срещу опашкарите Добруджа и Симитли взехме В РУСЕ само 1 точка от  6 възможни? Вярно бе, Добруджа била някакъв супер отбор, който можел да бие всеки. А Симитли? Друг е въпросът, че в Добрич жълто-зелените не можаха да бият Пирин Разлог, на когото гостуваме и ми бе обяснено, че и той е някакъв супер лидер през пролетта! Дали Поморие са под напрежение, не съм сигурен, нищо чудно Симитли да не се хвърли срещу тях, както го направи срещу нас!  Крайно време е да се разбере, че Дунав няма кой знае колко по-различни възможности от повечето отбори в Б група и всичко е въпрос на мотивация и на раздаване докрай! Това е положението, ако ги има, ще спечелим промоция в А група, ако ги няма и лошата серия продължи, ще бъдем свидетели на поредното "чудо" в 25-годишните ни мъки без елитен футбол!  И още нещо, и аз като Обикновен фен не искам да чакам помощ от трети отбор, а ние сами да си свършим работата.

« Последна редакция: 10 Май, 2016, 21:07 от papimed »

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #26 -: 10 Май, 2016, 21:20 »
[member=1986]papimed[/member] , и двата мача можеха да завършат с победа на Дунав. За сметка на това има мачове, които са можели да не завършат с победа, но са завършили. Наречи го уравновесяване, ако щеш. 10 точки е нереално голяма преднина в относително равностойна дивизия като тазгодишната Б група. 7-8 точки е нещо по-реално, тъй като класата на Дунав не е много по-голяма от тази на останалите отбори и това се видя ясно в мача срещу Добруджа.

Но, било каквото било. Гледаме към предстоящия мач с Пирин Разлог и се надяваме отборът да не се повлияе негативно от резултатите в последните два мача, а напротив - да се мобилизира и да сложи край на напрегнатото очакване с една хубава победа в красивия македонски край.

zapalqnko64

• Напредващ
  • Публикации: 389
  • Одобрение: +24/-49
    • Профил
« Отговор #27 -: 10 Май, 2016, 23:22 »
Абе кво Ви бърка мача?Нали сме подали документи?Можело и 156-ят да влезе.Я,дишайте спокойно!Момчетата се отпуснаха.И двата мача го показаха.Повеждат и после гонят дивото.Може да са решили да стават трети.Така Дч догодина ще ни върнат точките.Не сте ли се сетили за тая конспирация?Споко.Тия няма да влизат.Организационно не са готови за разлика от наште.И стига с трагедиите и дългите словоизлияния за войните.Все още сме живи.

rado9106

• Напредващ
  • Публикации: 269
  • Одобрение: +7/-2
    • Профил
« Отговор #28 -: 10 Май, 2016, 23:29 »
[member=1986]papimed[/member] , и двата мача можеха да завършат с победа на Дунав. За сметка на това има мачове, които са можели да не завършат с победа, но са завършили. Наречи го уравновесяване, ако щеш. 10 точки е нереално голяма преднина в относително равностойна дивизия като тазгодишната Б група. 7-8 точки е нещо по-реално, тъй като класата на Дунав не е много по-голяма от тази на останалите отбори и това се видя ясно в мача срещу Добруджа.

Тука не мога да се съглася , класата на Дунав е доста по-голяма  от тази на останалите отбори според мен, просто в момента явно има някакво отпускане ли нз и тези два мача не реални и показателни ! Домакинството ни на Поморие  е реален пример според мен , когато останахме даже и с 10 играча на терена дори заиграхме и още по-добре !

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #29 -: 11 Май, 2016, 00:02 »
  Момци, язе сакам да ви питам, ке тепаме ли всичко де що е маке, по пътьот към "А" група или нема да тепаме. Питуем ви, оти тия дни нищо не кажуете и железото може да изстине. :)
Ке ги тепеме ами. Ке ги нишаат цврсто од Рила до Пирин и обратно. Дунав ке поплави Пирин.  :P