Знам, че е малко оффтопик, но ми се ще да споделя разочарованието си от това, колко негативизъм и скептицизъм се е насъбрал в българина и то от гледна точка на човек, живеещ почти 20 години извън България. Наистина някои ще кажат - остави го тоя, лесно му е да говори отдалече, той не знае колко ни е тежко тук, пред какви бариери сме изправени. Да, обаче мисля, че ние сме си виновни, че е така и именно тази негативност, конспиративност и примиримост ни смазва като нация, а от това боли дори и на 10000 км. разстояние. Изключително неприятно впечатление например ми направи, когато наблюдавайки мача по телевизията, съвсем отчетливо се чуха псувни от трибуните след втория гол в злополучния мач със Септември и подхвърляния от типа продажници, некадърници и т.н. Е, и до къде ще стигнем така с тази липса на толерантност и проявено черногледство? Публиката недоволна и нервна, футболистите подтиснати и сковани, т.е. печаливши НЯМА! Вярно, може би се е натрупало всичко това с годините, но и не се и опитваме да се отърсим от бремето и да потърсим положително решение на нещата. Например, тук в Америка дори, когато хората са изправени пред най-голямото може би изпитание - смъртта на близък човек, не отиват просто да го погребат, а организират "celebrating person's life", т.е. празнуват живота на този човек (не смъртта му) на церемонията и пускат любимата му музика, излагат любими негови вещи и снимки от най-вълнуващите му моменти приживе. Извинявам се, че дадох такъв краен пример, но просто тук и от най-черните краски, хората се опитват да извлечат цветното, позитивното и така е по-добре за абсолютно всички. И понеже сме във форума на отбора, който твърдим, че обичаме и подкрепяме, нека го правим с разумна критика, малко повече търпение и оценяване и на най-малкото, което той ни дава, а то всъщност не е никак малко! Направим ли го в следващите 3 кръга, съм убеден, че драконите ще ни се отплатят, както подобава!