Добавени събития

• "Б" група: Пирин (Разлог) 2-2 Дунав (Русе): 14 Май, 2016

Автор Тема: Пирин (Разлог) - Дунав (Русе) 2:2  (Прочетена 28085 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

El rio gigante

• Фен
  • Публикации: 10558
  • Одобрение: +180/-52
    • Профил
Много тежък мач срещу един от добре представящите се отбори в шампионата, които се борят за оцеляване. Те са и добър домакин, така че ще ни е много тежко срещу тях. От друга страна гостуването идва в добър момент, малко играчите да се отърсят от някои особености на домакинстването в Русе. Очаквам пределна концентрация и се надявам на победа, независимо как.
« Последна редакция: 15 Май, 2016, 13:47 от vivanov »
Only the dead fish follow the stream

FCD

• Фен
  • Публикации: 4069
  • Одобрение: +138/-32
    • Профил
Re: [14.05 || 18:00] Пирин (Разлог) - Дунав (Русе)
« Отговор #1 -: 08 Май, 2016, 22:54 »
Ние сами си направихме този мач тежък, като сега победата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА и  БЕЗАЛТЕРНАТИВНА! Като изпуснеш веднъж питомното, върви гони дивото. Този кошмар вчера тук трябва да бъде изкупен. Четох, че ръководството обмисляло санкции за отбора. Не знам дали трябват санкции точно в този момент, трябва МЪЖЕСТВО. Цял сезон кански труд и емоции са това и с един замах си направихме живота безсмислено труден. Не знам какво трябва да ги прави Веско през седмицата, но трябва да излязат срещу Пирин все едно излизат като срещу Реал Мадрид на финал на Шампионската лига. Нямам какво повече да кажа.

NITRO

• Фен
  • Публикации: 3750
  • Одобрение: +128/-25
    • Профил
« Отговор #2 -: 08 Май, 2016, 23:52 »
Мисля, че не трябва да бъдем толкова крайни. В мача със Септември загубата малко или много беше плод и на футболна случайност. Топка е, върти се, стават такива неща. Не вярвам който и да било от отбора да е искал да загубим или да не е играл пределно мотивиран. В предстоящия мач с Пирин Разлог би трябвало да победим, ако поне малко футболният бог е на наша страна. Класата, като за Б група, си я имаме, умеем да създаваме положения, само трябва да ги реализираме. Това не ни достигна в изминалите два домакински мача, от които взехме само една точка. Мисля, че този път момчетата ще се справят и ще си тръгнат от Разлог като новак в А група.  :)

vivanov

• Administrator
  • Фен
  • Публикации: 5872
  • Одобрение: +95/-11
    • Профил
« Отговор #3 -: 09 Май, 2016, 00:12 »
Ще е интересно да се види реакцията на футболистите ни на терена в този мач. За жалост малко фенове ще присъстват. От чиста обективна гледна точка, един равен резултат би имал резон. Надявам се обаче, да не излезем за такъв и да си играем играта, като изчистим някои грешки и подобрим успеваемостта пред вратата на противника.

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #4 -: 09 Май, 2016, 02:56 »
Мисля, че не трябва да бъдем толкова крайни. В мача със Септември загубата малко или много беше плод и на футболна случайност. Топка е, върти се, стават такива неща. Не вярвам който и да било от отбора да е искал да загубим или да не е играл пределно мотивиран. В предстоящия мач с Пирин Разлог би трябвало да победим, ако поне малко футболният бог е на наша страна. Класата, като за Б група, си я имаме, умеем да създаваме положения, само трябва да ги реализираме. Това не ни достигна в изминалите два домакински мача, от които взехме само една точка. Мисля, че този път момчетата ще се справят и ще си тръгнат от Разлог като новак в А група.  :)
Не е крайно, приятелю, наложително е. Има разлика. Не вземем ли този мач, става сериозно, помни ми думата.

От чиста обективна гледна точка, един равен резултат би имал резон. Надявам се обаче, да не излезем за такъв и да си играем играта, като изчистим някои грешки и подобрим успеваемостта пред вратата на противника.
Излизат срещу Пирин (Разлог) за съвсем обективна победа този път наистина пределно концентрирани и мобилизирани, за да докажат и на нас, и на себе си, че тези два частични провала са били грешка и плод на празнично отпускане. Ако не могат, по-добре да не ходим никъде. Били добър домакин. Ами хубаво. Един среден отбор от "А" за Купата отиде и ги разпиля с 1:7. А ние играхме като равен с равен с този отбор. Какво ни пречи? Абсолютно нищо. Името Дунав в момента е лидер в тази група и трябва да е с авторитет и с гордо завръщане сред майсторите. По Диема Спорт накрая на предаването днес така леко с насмешка пак обявиха, че Поморие за втори път ни отлагали празненствата. Срамно е пред цяла България.

boti4eli

• Фен
  • Публикации: 1464
  • Одобрение: +55/-13
    • Профил
« Отговор #5 -: 09 Май, 2016, 04:43 »
Момчетата в момента се нуждаят от спокойствие, позитивизъм, концентрираност и ПОДКРЕПА от всички, според мен не е време за глоби и санкции! В крайна сметка за съжаление това си ни е българския футбол и нивото на първенствата ни, където годишния бюджет на един клуб е колкото седмичната заплата на футболист от "белите" първенства. За това трябва да искаме повече, но не и да бъдем максималисти. Отбора постигна много и то по категоричен начин през последните няколко години, беше хегемон в групите си и съвсем скоро и справедливо ще бъде на мястото, което си е заслужил и то по чисто спортен начин. Надявам се и 5 дунавски фена да има в Разлог, играчите да го усетят и се отплатят с една хубава победа! А да не забравяме, че и Поморие не са безгрешни и застраховани от това да стъпят накриво! Само ДУНАВ!

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #6 -: 09 Май, 2016, 10:41 »
Най-голямата грешка, която можем да направим е да се преекспонира този мач до крайност. Играчите трябва да идат спокойни, но концентрирани до краен предел. Вън от съмнение е, че ще срещнем огромна съпротива, но съм убеден, че може да се справим с нея. Вижте, има и друго - въпросът е на психика и явно се огънахме. Всичко беше ок до последните крачки, когато и ние създадохме една огромна истерия покрай мачовете с Добрич и Симитли - празници, шампанско и прочее. Не бих казал, че имаше подценяване и летаргия, а по-скоро нервност от големия залог. Ако имаше летаргия, нямаше да създаваме толкова положения за гол. Не издържахме този тест, но не бива да правим и ние нещата по-трудни. Гледам и обикновен фен вече се поддава на истерията. Нека играчите ни забравят класирането, забравят, че играем мач за А група и излязат с нагласата си от първата половина на този полусезон. Последната крачка е с нищо по-различна от всяка друга преди нея и с нищо по-важна от всяка друга преди нея. Намираме се в момента в кофти психологически момент, но тук и ние трябва да помогнем, вместо да засилим нервността. Нали уж това ни е предимството да имаме някакви фенове - че като стане сложно ще са на линия и ще помагат, а не обратното.

Има и друго. Преди месец говорих с човек от щаба на Дунав и той ми каза, че няма как да ги държат във върхова форма до края и все някъде ще се получи срив. Подготовката ни е била насочена с мисъл формата да достигне своя пик в първата част на полусезона за най-тежките мачове. Вероятно прибавено към всичко друго сега виждаме и естествен спад на формата на отбора. Но във форма или не, все трябва да измъкнем 2 точки до края някакси - независимо как.
« Последна редакция: 09 Май, 2016, 10:56 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #7 -: 09 Май, 2016, 13:04 »
[member=385]RIVER[/member] , не охарактеризирай МОИТЕ състояния. Малко с уважение да се отнасяме. Въобще не се подавам на "истерия", както го изкарваш, а чувствам разочарование от всичко това, на което станах свидетел последните два мача, че чак не мога да си намеря място. И не само аз, а още няколко хиляди души. Дай да свалим за малко сега розовите очила. Много неща си премълчахме досега. Няма какво да се чудим защо била счупена седалка след мача. Хората нямат нерви повече. Два пъти се готвим за празник по светите дни с гордост в душите си и два пъти оставаме попарени и шокирани онзи ден. И това ли трябва да става? Нека не се правим на някакви пацифисти и до наивност добродушни фенове, защото прекаленият светец и Богу не е драг. Време е за малко критика. Трябва да се докажем докрай - това е състезанието, а не да се оправдаваме с липса на концентрация, на мотивация, пък ако това, пък ако онова... като преди това два пъти ни се обясняваше как излизали пределно концентрирани. А накрая направихме точно обратното - парадоксално е! А още по-накрая се оказахме в нелепата ситуация да чакаме някой друг да ни свърши работата. Както вече казах: Радвам се, че Поморие си взеха мача. Мен щеше да ме е срам. Или ще влизаме в тази "А" група достойно и с гордо вдигнати глави, или по-добре да си стоим в "Б". Имаше призиви и критики преди време да се подкрепи отбора. Ето, дойдоха хората дори в дъжда и какво видяха за пореден път цели два пъти последователно? Моля, тези, които не са били там, да не се изказват по въпроса. Заради нас са длъжни да намерят себе си. Този срам частично се измива само с победа в Разлог и достойни резултати в останалите мачове.

Затова пак казвам - никакви шикалкавения и оправдания повече. Искаме предишния Дунав! Отиваме само за победа в Разлог и Русе и достоен резултат в последния кръг и това искаме да чуваме и виждаме всички.

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #8 -: 09 Май, 2016, 14:01 »
Малко си нервен повече, отколкото трябва мисля си. Calm down. С такива неща тип "грабвайте телата", "това ви е финалът", "живот или смърт" нищо няма да се реши, а ще стане по-зле. Отборът има нужда да се събере, да оцени ситуацията трезво и реално - без да подценява, но и да не преекспонира нещата. Двете крайности на летаргия и революционната атмосфера няма да ни доведат до добър резултат, а ще задълбочат проблема и ще влезем в една спирала на самосбъдващо се проклятие. Така, че по-спокойно - не твърде спокойно, но по-спокойно!
Реалната ситуация, лишена от емоционални истерии е следната. Равен в този мач ни устройва долу-горе и ние не трябва да влезем в този мач припряно, да заобградим вратата на Разлог в някакви мега отчаяни опити да им вкараме гол и да оголим защитата си. Подобно на мачовете с Поморие, Оборище и т.н. трябва да си чакаме момента, да сме внимателни, а не така изнесени твърде напред като в последните мачове.
« Последна редакция: 09 Май, 2016, 14:16 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #9 -: 09 Май, 2016, 14:23 »
Ами малко в повече ми дойде всичко това, но ще се опитам да те послушам.  :-X
Мисля, че ти най-добре разбираш кой човек може да се вълнува така. Във всеки случай не е някой, на когото не му пука за любимия отбор.

Valentin

• Напредващ
  • Публикации: 914
  • Одобрение: +1/-0
    • Профил
« Отговор #10 -: 09 Май, 2016, 14:28 »
Мисля, че Великов им е чел конско и срещу Разлог ще видим един различен отбор, спрямо последните 2 мача! Очаквам една сладка победа от 0:1 ;)
ДУНАВ, ЗНАЧИ ИСТОРИЯ!

El rio gigante

• Фен
    • Профил
« Отговор #11 -: 09 Май, 2016, 14:35 »
Да, разбирам, но нека приемем всичко това и като война. За да спечелиш една война, трябва да имаш мотивирани войници, които да спечелят някои бляскави битки. Емоцията е част от една битка. Но освен с това, война се печели с акъл, тактика - когато трябва коварство и знание как да се измъкне от тежките ситуации. Ние вече имахме своите бляскави и красиви победи в битките, но сега трябва да сме умни и да оставим всякакви емоции настрана. Според мен това е ключът. Нека всички заедно - отбор и фенове бъдем умни! Затова съм против да се лашкаме в крайностите, защото в действителност сме в една доста особена ситуация - хем контролираме всичко, но ако изтървем баланса и се пречупим под емоциите, нещата много бързо могат да станат кофти. В мачовете с Добруджа и най-вече Септември бяхме изцяло на емоционална вълна, както и ти каза - бяхме жестоко нашамарени, задето си го позволихме. За мен това е един от основните изводи - емоциите, независимо позитивни или негативни да ги оставяме след като войната приключи по един или друг начин. Сега имаме нужда от това да сме умни и рационални! Според мен е добра идея отборът и да излезе на лагер извън Русе,  играчите да затворят всякакви телефони, вестници, медии, фейсбуци, форуми, коментари, да си изчистят главите от всички други мисли, освен една единствена - да извлечем максималното в Разлог. Добре бяхме като си бяхме наложили всякакви забрани да говорим за "А" групи и прочее. Нека забравим за това, нека даже забравим класирането програмите, нека забравим за Поморие с кого играел - нека в следващата седмица и следващите мачове да има едно-единствено важно нещо - как да спечелим в Разлог, с Верея и Спартак! Нека бъдем така, че нищо друго не съществува в групата и нищо друго не е важно освен ние и победата над съперника. Пък след края на сезона ще погледнем пак класирането и ако има какво да празнуваме - ще празнуваме.
« Последна редакция: 09 Май, 2016, 14:49 от RIVER »

FCD

• Фен
    • Профил
« Отговор #12 -: 09 Май, 2016, 15:07 »
На двете мнения по-горе давам плюс и се моля от вашите уста в Божиите уши. Както казаха и другите съфорумници, всичко е минало-свършено и няма да се върне вече. Наистина няма смисъл да се вайкаме и тюхкаме повече, макар и да сме хора и нищо човешко да не ни е чуждо. Единственото правилно нещо сега е да погледнем смело напред и само напред с охладен рационален ум и правилна тактика, за да измием срама и да се поздравим с едно достойно влизане в елита. Искам само да кажа на Веско и момчетата, че сме с тях и знам, че имат сили да се справят. Има и други хора, които използват ситуацията сега зверски да ни се подиграват, но точно това трябва да ни мотивира и този път ние да им зашлевим един звучен шамар, за да млъкнат веднъж и завинаги. Щом се изправяме срещу Черно море, Ботев и Берое и се млатим като равен с равен, че и побеждаваме, не виждам защо да не могат да победят който и да е друг от "Б" група. "Мач с мач не си прилича!" - много стара и мъдра футболна поговорка.

papimed

• Фен
  • Публикации: 1421
  • Одобрение: +70/-35
  • ЕДИН ГРАД, ЕДНА РЕКА, ЕДИН ОТБОР - ДУНАВ!
    • Профил
« Отговор #13 -: 09 Май, 2016, 15:09 »
Лошото е, че и трите ни мача са срещу отбори, които се борят за оцеляване и имат реални шансове за него. Тоест ще се хвърлят срещу нашите с всички сили. Дано драконите психически са стабилни, защото и големи отбори са изпадали в черни серии, от които няма измъкване. Страхувам се и от съдийски тесли, малко ги позабравихме в последните кръгове, но нищо чудно да ни ги припомнят от БФС!
И с риск да стана банален - дано Великов и другите от щаба да внесат нужното спокойствие сред играчите!

Р.S. Ако през сезона съм имал съмнения и колебания относно възможностите на отбора и дали истински желае да играе в А група, сега съм сигурен и в едното,  и в другото! Вярвам им и им желая успех, а аз по принцип трудно давам доверие някому!
« Последна редакция: 09 Май, 2016, 15:13 от papimed »

erosso

• Напредващ
  • Публикации: 732
  • Одобрение: +10/-1
    • Профил
« Отговор #14 -: 09 Май, 2016, 22:22 »
няма какво да говорим, победата е без алтернатива, ако дори направим само "х" , после трябва задължително 2 победи , а ще е трудно да бием и Верея и Спартак Пл , особено когато сме притиснати под задължителна победа....

дано си вземем трезво всички мачове до края или поне следващият  :)
FOREVER DUNAV FOOTBALL TEAM